Video! Gideon van Meijeren (FVD) woest om Big Brother-praktijken krijgsmacht: ‘We mogen geen controlestaat worden!’

Big Brother is onder ons. Nou ja, bóven ons, eigenlijk. Want het is bekend geworden dat het leger gewone burgers online is gaan volgen en in de gaten houdt. Dit is vreselijk wangedrag van de bovenste orde. FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren vindt daar dan ook wat van. In de Tweede Kamer veegde hij op schitterende wijze de vloer aan met dit soort praktijken en brak hij een lans voor de vrijheid, die dagelijks verkwanseld wordt door de linkse bestuurlijke elite.

In november vorig jaar berichtte De Dagelijkse Standaard dat het leger eerder dat jaar – onder het mom van ‘de sluiting van Nederland in verband met corona’ – had besloten “om bepaalde groepen in de gaten te houden.” Dat “in de gaten houden” was natuurlijk een eufemisme voor bespioneren. Want dat was precies wat er gebeurde. Een heel netwerk van coronacritici is “in de gaten gehouden” door leden van de krijgsmacht, die blijkbaar dachten dat ze de AIVD waren. “Van Robert Jensen tot de Gele Hesjes.” En wie weet, misschien dat dit ook gold voor ondergetekende.

Dit gebeurde zonder mandaat en was dus gewoon keihard illegaal. Forum voor Democratie-Kamerlid (en jurist) Gideon van Meijeren vindt dat ook en heeft dan ook op keiharde wijze de vloer aangeveegd met dit soort praktijken – en met de dictatoriale lieden die het georganiseerd hebben.

“De zoveelste inbreuk op onze privacy,” noemde Van Meijeren het wangedrag van de krijgsmacht (en dus van het Rijk). De NCTV werd eerder al betrapt omdat het nepaccounts had opgezet om “onschuldige burgers te bespieden op sociale media.” Dit was, natuurlijk, in strijd met de wet. En, zei de FVD’er, een paar weken geleden bleek dat ook gemeenten dit soort totalitair gedrag tentoon hebben gespreid. En dan is er dus het léger. De krijgsmacht, op wie wij allemaal moeten kunnen rekenen voor de verdediging van ons land, ons volk, en onze rechten.

Maar nee. Dat leger beschermt onze rechten niet, maar maakt er “op grote schaal” juist inbreuk op, aldus Van Meijeren. “Big Brother is watching you.” “Wat hier aan de hand is, dat gebeurt zonder dat daar enige wettelijke grondslag voor is. En defensie ís niet [een] inlichtingendienst. Defensie moet ons land tegen vijanden van Nederland.” En dus niet tegen burgers die er toevallig een andere mening op nahouden dan gewenst door Vadertje Staat.

“Geen staatsvijanden” werden bespioneerd door het leger, ging Van Meijeren terecht hard verder, “maar groeperingen of personen die er onwelgevallige meningen op nahouden. Viruswaarheid. Jensen. De Andere Krant. Het is zéér zorgwekkend dat vreedzame entiteiten de slechts meningen uiten die afwijken van de overheidspropaganda, worden gecriminaliseerd en bespied door onze krijgsmacht.”

Harde woorden, maar volkomen terecht. Want dit is precies wat er gebeurd is, en dat is natuurlijk volstrekt onacceptabel. “Dit past op geen enkele wijze binnen de taken van Defensie,” zei Van Meijeren. “Het is onrechtmatig, en de minister heeft er geen toestemming voor gegeven.” Dat laatste wordt zelfs door de minister zelf erkend. De krijgsmacht heeft dit helemaal op eigen houtje gedaan, zomaar, omdat het kon.

Sterker nog, de minister beweert dat ze er pas van op de hoogte wordt gebracht toen de media naar buiten kwamen met het verhaal. De krijgsmacht had het dus ook voor háár verzwegen. Ongelooflijk. Het leger heeft zich écht gedragen als Big Brother; als een macht in een macht; een staat in een staat.

Deze activiteiten zijn daarna meteen stilgelegd door de minister. Prima. Maar het zegt heel veel over haar positie dat de krijgsmacht dacht hiermee weg te kunnen komen, en haar nergens over informeerde. “Heeft de minister nog wel gezag?” vroeg Van Meijeren dan ook. Het antwoord is natuurlijk: neen. Dat had ze niet en heeft ze ongetwijfeld nog steeds niet. Het feit dat er een speciale eenheid werd opgericht om de eigen bevolking te bespioneren bewijst dat.

Daarom is het van het grootste belang dat er hard wordt opgetreden. Alle betrokkenen moeten bestraft worden. Dit soort mensen verdienen het niet om lid te zijn van onze krijgsmacht. Zo simpel is het. Ook Van Meijeren vindt dat dit niet zonder consequenties kan blijven. Gebeurt dat wel, zei hij, dan “glijdt ons prachtige land langzaam maar zeker af tot een soort absolute controlestaat, inclusief censuur, inclusief een gedachtepolitie die burgers in de gaten houdt zodra ze zich bezighouden met ideeën die de overheid niet bevallen.”

“In zo’n land,” sloot Van Meijeren af, “wil ík niet leven.” En dat geldt voor álle vrijheidslievende Nederlanders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. nexit nu aub

  Nederland is al een totalitaire politiestaat

  * stop islamisering is 6 maanden cel
  * demonstreren tegen corona maatregelen is klappen met de wapenstok
  * bedrijven worden onder curatele gesteld door een achterlijke rechter
  * melkert banen worden uitgerust met wapens

  1. Emma Louise

   Heb je vandaag je verstand verslapen, poepie?

   * stop islamisering is 6 maanden cel
   Leugen; was in België
   * demonstreren tegen corona maatregelen is klappen met de wapenstok
   Niet logischerwijs, poepie; niet opvolgen van aanwijzingen van de politie is een overtreding. Dat kan beloond worden met klappen met de wapenstok
   * bedrijven worden onder curatele gesteld door een achterlijke rechter
   Leugen; er is geen sprake van “onder curatele” en een rechter is per definitie niet achterlijk
   * melkert banen worden uitgerust met wapens
   Dat is geen kenmerk van een “totalitaire politiestaat”

   1. CZ

    Aldus überzuiger Max Emma Van Velenamen.

    1. sonny

     Mondige mensen zijn staatsgevaarlijk is de overtuiging van het leger, overheid en de AIVD!
     Daarom is de multiculturele “verdomming”, de omvolking, ingezet als wapen om de kudde weer gedwee te krijgen.
     Het duurt 2 tot 3 generaties, maar dan hebben ze wel weer een volgzaam electoraat, een islamisering is irrelevant

     1. right

      Sonny@
      Zou de overheid doen aan langtermijn denken?
      Welnee, het zijn gewoon de geordonneerde richtlijnen uit de EU denktank, om alle
      ‘rechtse’ stromingen en uitingen in de kiem smoren!
      Dat is de heilig verklaarde Brusselse slogan, dat doel heiligt alle middelen!
      Neem Pim Fortuyn als ultiem voorbeeld en bewijs!

     2. sonny

      Right@
      Niettemin, het feit blijft dat “rechts” georienteerden, de irritante luizen zijn in de pels van dictatoriaal “links” beleid!

   2. Emile Takma

    Raak, Emma Louise!

    1. nexit nu aub

     strónt vlé®k weer in debat met zijn alter ego. triest

    2. Harry Haller

     De transgender Emile Takma reageert weer eens op zijn vrouwelijke wederhelft. Ik herinner me nog dat hij eens een tijdje reageerde onder de nick ‘Isolde’. Hij vindt het heerlijk om in een jurkje te lopen en zich op te maken.

     Als Emma Louise doet hij vast een parelkettinkje om.

     1. Monty

      Het artikel is zeker niet echt interessant om op te reageren hè Harry.

    3. CZ

     @Harry: Inderdaad, überzuiger Max Emma Van Velenamen.

   3. nexit nu aub

    wat is het dan wel tról

   4. STOP FVD

    👏👏👏 prima antwoord op de leugens van coenzoon.

  2. Monty

   ”gewone burgers online is gaan volgen”

   Gewone burgers zullen niet gevolgd worden, zonde van de tijd.

   Moeten we dan gewoon wachten tot deze ‘gewone burgers’ iets crimineels gaan ondernemen om ons dan verwonderlijk af te vragen of we dat niet hadden zien aankomen of kunnen voorkomen.
   Gelukkig heeft defensie er de middelen en de mensen voor.
   Zodat justitie zich met andere zaken kan bezighouden.

 2. Mireille

  Waarom blijft die kletsmeier dan nog hier. Het verdient nog steeds goed is zijn drijfveer.

 3. alla-af sn-akbar

  Iedereen moet zelf weten of hij gevaccineerd wil worden of niet. Corona paspoorten vindt ik te gek voor woorden. Dictatuur bij uitstek.

  1. Emile Takma

   vind

   1. CZ

    Aldus taalnazi en überzuiger Max Emma Van Velenamen.

  2. Emile Takma

   Iedereen mag ook zelf weten of hij gevaccineerd wil worden, snackbar.

   Wat is je punt?

   1. CZ

    Max Emma Van Velenamen.

  3. Mireille

   Het mag ook via een chip in de id kaart.

   1. nexit nu aub

    neem die chip in je lege harses !

 4. Gebande_3

  MvdG: Dit gebeurde zonder mandaat en was dus gewoon keihard illegaal.
  Forum voor Democratie-Kamerlid (en jurist) Gideon van Meijeren vindt dat ook.

  Humor, of haalt MvdG zichzelf hier onderuit?

 5. plakband

  Dat krijg je met horizontale instroom vanuit de politiek.
  Hoge functies worden ingepikt door mislukkelingen uit de politiek.
  Dat gaat al jaren zo.
  De rutte-doctrine heeft ook de krijgsmacht in haar greep.

 6. kees cup

  krijgsmacht ?
  hebben wij dan nog een krijgsmacht ??

  althans … iets wat je zo mag noemen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.