Ruzie in kabinet over Israël en Hamas? Sigrid Kaag: ‘We moeten álle schendingen van internationaal recht benoemen!’

Het is hommeles in het kabinet. Niet omdat Mark Rutte keihard gelogen heeft over de manier waarop hij omgaat met kritische Kamerleden, of omdat hij toeslagenouders willens en wetens financieel heeft laten ruïneren, maar omdat hij een tweet heeft verstuurd waar in hij zijn steun uitspreekt voor Israël. Dat is natuurlijk tegen het zere been van Sigrid Kaag, die al langer bekendstaat als sympathisant van radicale Palestijnse organisaties als Fatah, waar haar Palestijnse man ooit politicus voor was.

Sigrid Kaag van D66 is blijkbaar boos. Want ze zegt het niet met zoveel woorden, maar blijkbaar voelde ze de absolute noodzaak om zich uit te spreken tegen de tweet van premier Mark Rutte over het conflict tussen Israël en Hamas.

Rutte schreef daar het volgende over.

Maar Kaag is daar niet blij mee, getuige de tweet die zij zojuist online zette:

“Weer een nacht vol beschietingen,” schrijft ze. “Stop het geweld. Bescherm burgers. Israëliërs én Palestijnen. Onze grondwet vraagt dat wij alle schendingen van het internationaal recht benoemen en tegengaan,” vult ze voor de goede orde aan. “Daar past geen selectiviteit.”

Blijkbaar vindt ze dus dat Rutte dat niet doet en juist wél selectief te werk gaat.

“Het gaat om vrede en veiligheid voor eenieder,” sluit Kaag haar tweet af.

Het is dus hommeles in het kabinet. En dat is interessant, wat Rutte gebruikte zijn premier-twitteraccount. Hij sprak dus voor het hele kabinet. Dat moet tenminste aangenomen kunnen worden.

Wat gaat D66 nu doen? Breekt Kaag wel een lans voor Hamas, waar ze niets deed voor onze eigen toeslagenouders?

Kaag is overigens gehuwd met Anis al-Qaq (1947), tandarts, voormalig Fatah-politicus en Palestijns ambassadeur in Zwitserland, en heeft vier kinderen. De relatie tussen de twee moet hecht zijn, want volgens Wikipedia trouwde ze in 1993 in het geheim met hem, en kostte dat huwelijk haar een vertrouwensfunctie bij Buitenlandse Zaken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

138 reacties

 1. leukeditter

  met links aan de macht ook in de VS zal de oorlogsmachine weer op volle toeren draaien…dankje Biden

  1. Monty

   Misschien dat Trump wel op eigen initiatief naar het Israël afreist om er wederom vrede te stichten.
   Kan hij eindelijk de Nobel prijs voor de vrede binnenhalen.

   1. Forlan

    Die had hij allang moeten krijgen. Helemaal als je ziet wat er aan de hand is sinds hij weg is!

    1. STOP FVD

     Hahahaha, wat hebben jullie een vreselijke kijk op de waarheid, trump verheerlijken is alsof het de wappie wereld leider is. Ziek en diep triest.

     1. CZ

      Wappie!

     2. Oepsie

      Wat te doen, na zo’n stukje ‘diepte’ psychologie? Ik geef ‘stopje’, twijfel van het vooroordeel. Dus gewoon een domme onrendabele.

     3. Forlan

      Stopje. Ik weet niet of je weet wat Biden allemaal aan het doen is maar de inflatie daar komt in recordtijd door. Mensen gaan niet meer solliciteren want ze verdienen meer dan als ze thuiszitten. Daar is die economie niet op gebouwd.
      Ondertussen na jaren van relatieve rust in het Midden-Oosten en met Rusland is de boel daar ook aan het exploderen.
      Het hele vaccinatie en distributie programma heeft hij klakkeloos van Trump overgenomen en hij stopt nog steeds kinderen in kooien. Die zijn natuurlijk ook geplaatst in net Obama tijdperk.

      Prima als je Trump een ontzettende lül vindt, dag mag, geen probleem. Ik snap wel dat hij op tere linkse zieltjes trapt. Maar hij heeft veel goed gedaan. Of denk jij dat dat land er sinds januari beter voor staat?

  2. rutte leugenaar

   leuk toch , vakantiewoning van al kak in puin. Wordt wel gerestaureerd met ons belastinggeld

 2. 56RdK

  “en kostte dat huwelijk haar een vertrouwensfunctie bij Buitenlandse Zaken.”

  En zit nu aan tafel in de Ministerraad, dat zo geheim is dat zelfs ondergeschikte ambtenaren daar nimmer bij mogen zijn.

 3. tata

  Kaag heeft niets met toeslagenouders. Hooguit met die die muzel zijn.

 4. ikweetwatikwil

  Je vraagt je af, wie die vrouw in onze regering heeft gedrukt. Dat zou toch niet kunnen met haar achtergrond.

  1. rutte leugenaar

   1 foto kan meer zeggen dan 1000 woorden !

   h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

 5. Aborifa

  5e colonne D’66 vergeet dat 6 miljoen joden zijn uitgemoord. De Palestijnen waren daar toen niet tegen. Nu nog niet blijkbaar. Weg met Al Qaq – Kaag die te onbetrouwbaar is voor een vertrouwensfunctie. Dat wil premier worden!

  1. AS210854

   +++++++++

  2. Harry Haller

   Sigrid Al-Qaq blinkt uit door totale incompetentie, een grote elitaire bek en een volledig ontbreken van feeling met de Nederlandse samenleving.

   Deze geprogrammeerde heks is een groot kwaad in de politiek. Mensen die op haar en haar wereldvreemde partij stemmen zijn loepzuivere autisten en useful idiots die denken dat ze de wereld een dienst bewijzen.

   1. Aborifa

    Hear, hear, HH. Ik had het niet beter kunnen zeggen.

   2. Emile Takma

    Mijn goede vriend wekt slechts nog mededogen.

    Arme kerel, kun je echt niets beters meer?

    1. Forlan

     Weer een nieuwe Nick?

     1. rutte leugenaar

      yeppo , strónt vlé®k heeft er een nick bij.

    2. Forlan

     Mededogen dat wek je door elke paar weken een nieuw account aan te maken en daar meteen op je pedante, arrogante verder te gaan zodat we meteen zien dat jij het bent. Arme jongen

    3. CZ

     Max Emile Van Velenamen verheugt zich in zijn vele namen. Steeds als hij de forumdood sterft staat hij weer op om zichzelf na twee reacties te verraden.

   3. Branzino

    @Harry Haller
    Zoals je weet ben ik één van die D66-kiezers die jij “loepzuivere autisten en useful idiots” noemt. En bevalt dat om zo maar een beetje in het wilde weg wat te schelden en te tieren?
    Er zijn ook psychologische categorieën voor zulk gedrag, wist je dat eigenlijk? Vraag je broer, de edelsmid, maar eens. Bekende voorbeelden zijn dementie en Gilles de la Tourette, maar meestal is het gewoon domheid en onmacht om een ander een fatsoenlijk weerwoord te geven.

    Jij komt soms verstandig en intelligent over, maar doet vaker ook je uiterste best om mee te blijven doen in het gebruikelijke gescheld hier. Ik heb daar meestal geen moeite mee, omdat ik zie dat met zulk gedrag extreem rechtse standpunten in ieder geval hun gewicht en effect verliezen. Behalve onder de aanhangers natuurlijk, maar dat is dan preken voor eigen parochie en voegt niets tot aan het maatschappelijk debat en zeker niet aan de groei van serieus-rechts. Want het laat alleen maar zien, dat met de op die manier verdedigde standpunten geen rekening hoeft te worden gehouden.

    Verder zou je kunnen bedenken, dat die “loepzuivere autisten en useful idiots” D66 wel tot de tweede partij gemaakt hebben en dat bijna alle andere politieke voorkeuren het met een veel kleiner aantal kiezers moeten doen.

  3. Canta

   Aborifa
   Dat er 6 miljioen Joden zijn vermoord, en niet te vergeten zigeuners, homo’s,
   jehova’s en geestelijk gehandicapten, dat vergeet niemand.
   Wat veel mensen niet weten is dat er duizenden moslims hebben meegevochten
   met de geallieerden. De conflicten tussen Israel en de moslims zijn begonnen in 1948
   bij het uitroepen van de staat Israel. Daarvoor leefden joden en moslims in vrede met elkaar in tegenstelling met Europa waar men menigmaal met antisemitisme te maken heeft gehad.
   Bovendien vergeten ( of ze wisten dit sowieso niet) deze rechtse mensen dat de staat Israel is opgebouwd met als basis de Kibboets. Een socialistische samenleving.

   1. rutte leugenaar

    Wat een gewauwel weer , de marokkanen (moslims) vochten mee met de fransen maar de islamieten uit de kaukasus vochten gewoon met de nazi’s mee ?

    wat een poeppraat weer , tussen de 150.000 en 200.000 moslims vochten met de nazi’s mee maar dat weten demagogen dan weer niet.

    1. Abdul is Lam

     Diezelfde Marokkanen, vermoorde en verkrachtte, vrouwen en meisjes in de dorpen die op de Duitsers veroverd werden.
     Dus hoeveel beter Waren zij dan de Duitsers?

   2. Mark Auel

    Misschien moet de oliedomme Canta eens googlen op ‘Marocchinate’ om te vernemen over die ‘geweldige’ rol van moslims in de Tweede Wereldoorlog…..

    wikipedia.org/wiki/Marocchinate

    1. Emile Takma

     “ «Given the involvement of non-commissioned officers and white officers, some of them Italian-speaking as Corsican, not present in the Goumier troop departments, it can be said that the rapists nestled in all four divisions of the CEF. Perhaps also for this reason, the French officers did not respond to any solicitation from the victims and watched impassively at the work of their men. As the testimonies report, when civilians showed up to report the violence, the officers shrugged their shoulders and dismissed them with a smirk”. [15]”

     Tja, sinds de zondeval verkrachten sommige mannen vrouwen.

     1. rutte leugenaar

      wat is er strónt vlé®k ? vertalingsproblemen domme jongen

    2. Canta

     Mark Auel
     Heb jij wel eens gehoord van de verkrachtingen van Duitse vrouwen door de Russen?
     Heb jij wel eens gehoord van de groepsverkrachtingen in India? enz, enz.
     Ja dat soort dingen gebeuren overal. Ook door Nederlanders worden er vrouwen verkracht.
     Wat dom is, als je voor dergelijk gedrag een hele bevolkingsgroep verantwoordelijk stelt.

     1. rutte leugenaar

      duitse vrouwen worden over het algemeen door de bootvluchtelingen verkracht domme jongen. Wel de actualiteit blijven volgen.

      slechts hele domme mensen proberen India met zijn kaste gemeenschap te vergelijken met westerse democratieën. Je bent dan niet van dee wereld

     2. Edjan

      Ach. De Russen deden het ook in Duitsland, dan is het niet erg meer dat de Marokkanen het in Italië deden.
      Linkse logica.

 6. Ritter

  Heeft Kaag het over de duizenden raketten die Hamas op de burgerbevolking van Israël afschiet? Of over Iran die de boel op de achtergrond opstookt?
  ===================

  Iran drijft de ‘geheime’ oorlog tegen Israël verder op via zijn proxies in de Palestijnse gebieden Gaza en Ramallah

  ht*ps://brabosh.com/2021/05/15/iran-drijft-de-geheime-oorlog-tegen-israel-verder-op-via-zijn-proxies-in-de-palestijnse-gebieden-gaza-en-ramallah/

  1. Emile Takma

   Heeft Ritter de verkiezingsnederlaag van Trump al erkend of meent hij dat de verkiezingen zijn gefraudeerd?

   1. Mark Auel

    Debiel Kouwekakma is weer eens uit gezwetst en tracht het onderwerp te veranderen.

   2. rutte leugenaar

    kijk even naar de titel strónt vlé®k ! Dit draadje gaat niet over trump sukkel.

 7. HD

  Ben het met Rutte eens, de laffe ratten van Hamas gesteund door de geestelijke zwakzinnige top van Iran zijn uit op de vernietiging van de Joodse staat.
  Maar helaas voor deze inferieuren is het Israël militair superieur, en zeg nu zelf, een lading bommen op de Gazastrook lost veel problemen op.
  Tja en deze bommen houden en weer geen rekening met de vakantiewoningen van Kaag.

  1. Aborifa

   Ik zag net dat er weer een broeinest van Hamas in een toren in Gaza hebben gebombardeerd. De wrede moslims huisvesten dit soort instanties tussen vrouwen en kinderen.

   1. Emile Takma

    Aborigines houdt er een bijzondere moraal op na. Niet het feit dat Israël gebouwen waarin zich burgers ophouden bombarderen is verwerpelijk maar dat Hamas er niet in slaagde de kinderen tijdig in veiligheid te brengen.

    1. rutte leugenaar

     hamas gebruikt kinderen als menselijk schild domme jongen !

     hamas brengt NOOIT kinderen in veiligheid strónt vlé®k

     1. Edjan

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     2. ikweetwatikwil

      En zo is het Rutte Leugenaar.

 8. plakband

  Met het uitdelen van geld is Kaag nog veel selectiever.
  Vooral de sympathisanten van Hamas kunnen op royale giften rekenen.
  Over de rug van de NL- belastingbetalers koopt Hamas raketten om Israeliërs te vermoorden.
  Hoezo respect voor de Grondwet ?

 9. Emile Takma

  “ Sigrid Kaag van D66 is blijkbaar boos. Want ze zegt het niet met zoveel woorden”

  Nee, ze zegt het niet allen met zoveel woorden, ze zegt het helemaal niet.

  Wat een rare stemmingmakerij is dit.

  1. rutte leugenaar

   quote Wat een rare stemmingmakerij is dit. end

   zijn ze zeer bekwaam in bij d66

 10. Cycle25

  Ik zou Pechtold bellen Kaag, en vragen of hij het conflict met pangpang roepen kan oplossen…je weet wel…héééérlijke geluiden omdat de munitie op is.

  Eens kijken hoe dit verder escaleert tussen D66 en VVD, met Rutte kun je alle kanten op tot aan het progressieve toe, als hij maar 4 jaar ’t stokje krijgt.

  1. Aborifa

   En Al Qaq gaat over lijken om het stokje te bemachtigen. 6 miljoen joden doen er niet toe. Zij steunt wrede, oorlogszuchtige moslims. Onbekend is of ze er zelf ook een is. Waarschijnlijk wel.

   1. rutte leugenaar

    kijk even met wie ze getrouwd is en stel dan nogmaals de vraag of ze moslim is !

    1. Heinz

     Wanneer jij getrouwd bent met een koorddanseres, ben jij dan automatisch een koorddanser?

     1. Adriaen van Bergen

      Als je getrouwd bent met een moslimman, dan ben je 100% zeker een moslim als vrouw.
      Komt bij dat Kaag Arabisch (de taal van allah) de mooiste taal ter wereld vindt, dat ze sympatiek staat tegenover alles wat met islam te maken heeft. Dat ze zich onderdanig gedroeg op bezoek bij het Iraanse regime. Dat ze wel moslims een fijn suikerfeest toewenst, maar de Christenen niet een zalige hemelvaart.
      Hoeveel bewijs heb je nog meer nodig?

     2. Mar

      Je vriend Wilders zat er naast.
      Sigrid heeft een tweet verstuurd met prettige paasdagen en een tweet met hemelvaart.

     3. Meriadoc Brandebok

      Volgens mij is Sigrid Kaag rooms-katholiek.

     4. Emile Takma

      De echtgenoot van Kaag is een verklaard atheïst.

     5. usb3.0

      De echtgenoot van kaag al qaq was ambassadeur in het kabinet van de terroristische organisatie plo, onder leiding van yasser klaver arafat, tegenwoordig hamas/fatah beweging…

     6. rutte leugenaar

      de vergelijking die ketchup probeert te maken is te dom voor een inhoudelijke reactie. Het adept geeft wel aan dat van de is-lam NIETS weet.

   2. Mireille

    Zijn die 6 miljoen Joden door de Moslims vermoord? Wilt u dat de gemeenschap wijs maken? Oorlogszuchtige Moslims. U zit op een verkeerde golflengte, die waren het het slachtoffer van een politiek uitgedokterd systeem van vernietiging door niet Moslims.

    1. Aborifa

     Dat zouden die hersenloze ratten net eens kunnen.

    2. Vrijedenkert

     De Nazi’s hadden o.a. de steun van de Mufti of Jerusalem die persoonlijk heeft geadviseerd om de Joden uit Europa op te ruimen en tienduizenden Moslims hebben vrijwillig gediend in verschillende eenheden van de Waffen-SS en hadden zelfs enige tijd eigen divisies gehad die echter nooit volledig zijn gevuld en in een later stadium zijn opgeheven of samengevoegd aan het eind van de oorlog maar desalniettemin tienduizenden Moslims hebben vrijwillig dienst gedaan in Nazi-eenheden!

     Dit is gewoon algemeen bekend.

     Niet verkeerde golflengte maar dezelfde golflengte…

     1. Emile Takma

      En de nazi’s waren westerse christenen en vermoordden 6 miljoen Joden.

      Ik bedoel maar.

     2. CZ

      Aldus de aartsleugenaar Max Emile Van Velenamen.

   3. Cycle25

    Ik heb het eerder te doen met Palestijnen, zij laten zich runnen door een stel fanatiekelingen die het elke keer voor elkaar krijgen om een burgerbevolking voor hun karretje te spannen. Het is politieke misbruik, en Kaag steunt dit geteisem met Nederlands geld.

 11. Emile Takma

  “Het is dus hommeles in het kabinet. “

  Dat blijkt nergens uit. Kaag zegt wat ze moet zeggen en ze heeft, zoals altijd, groot gelijk.

  1. rutte leugenaar

   de jihad bruid lúlt wat uit haar nek inderdaad zoals jij dagelijks je onderbuik laat lopen

 12. RvdBe

  Geld dat ook voor mensen van organisaties die bussen met schoolkinderen opblazen en waar zij lachend mee op de foto staat?

  1. Emile Takma

   Geldt

   1. rutte leugenaar

    ppppppfffff , strónt vlé®k weer een nieuw accountje !

   2. Forlan

    Ernest Max Lao Emile blablablabla

 13. Cootje

  De hoofddoekjes mentaliteit komt weer naar boven bij juffrouwtje Kaag , maar als Israël de boel hier op scherp kan zetten , om van dat zooitje af te komen is alles geoorloofd als er hier maar tweespalt is , nu weer Kaag /Rutte ,en dan weer omtzigt / Rutte , en dan weer Ploumen / Rutte , heerlijk die onenigheid in onze bananen republiek

 14. Monty

  ”Wat gaat D66 nu doen?”’

  Dat wordt een breuk, nieuwe verkiezingen zijn onvermijdelijk.

  1. Niet L niet R

   Zou de beste oplossing zin, heeft Mevr.Kaag toch ook nog iets goed gedaan!

 15. Janna47

  Ik hoor mevrouw Kaag nooit over schending van de mensenrechten door doorgeslagen moslims en nu Rutte Israel een hart onder de riem steekt, komt ze opeens naar buiten met haar commentaar. Ze heeft misschien niet begrepen dat Hamas hier is begonnen met oorlog voeren? Als hier uitzettingen dreigen of plaatsvinden krijgen we toch ook geen raketten op ons af? Dus wie schendt hier nu de mensenrechten Kaag? Rot alsjeblieft op!
  Engerd!

  1. Jack Flash

   De schijnonenigheden tussen kaag & rutte leidt weer lekker af van de echte problemen, allemaal poppenkast.

 16. Canta

  Het is opvallend hoe selectief er vaak gedacht wordt. Moslims zijn allemaal antisemitisch want in de WOll deden ze met de Duitsers mee.
  Er zullen best moslims geweest die dat deden maar er waren ook duizenden die tegen de Duitsers vochten.
  In Europa waren er ook die met de Duitsers meededen. Zo ontvingen de Oostenrijkers de Duitsers met open armen. In Frankrijk had je de Vichy-regering en Italië vocht met de Duitsers mee.
  En laten we niet vergeten dat er hier een groot aantal NSBers was en er ook een behoorlijk aantal Nederlanders bij de SS gingen.
  M.a.w. voor je een ander beschuldigd kan je beter eerst even bij jezelf te rade gaan.

  1. rutte leugenaar

   blabla bladieblabla , jij begint toch met een rooms praatje hoe goed de moslims meegevochten hebben tegen de nazi’s

   Als er dan bericht wordt dat er meer moslims meevochten met de nazi’s dan tegen de nazi’s kom je weer met een onzin verhaal over de nsb.

   je laatste zin zou je in de spiegel moeten gaan oefenen tról

  2. usb3.0

   hamas wordt verdedigt door canta

   1. Emile Takma

    verdedigd

    1. usb3.0

     taalautist maxje

    2. rutte leugenaar

     verdedigd of verdedigt de boodschap blijft gelijk, het blijft onethisch om hamas te verdedigen strónt vlé®k .

    3. Jack Flash

     Schei hier nou eens mee uit stomme mezza/kakman kleuter dat je bent.

     Het verveelt na 10 jaar hetzelfde semi intellectuele domme gezeik van jou.

     1. CZ

      @Jack: Max Emile Van Velenamen’s taalfascisme zorgt toch altijd weer voor één of twee reacties.

      Max Emile Van Velenamen verheugt zich daarentegen in zijn vele namen. Steeds als hij de forumdood sterft staat hij weer op om zichzelf na twee reacties te verraden. Gewoon over z’n schoenen pissen, worden z’n geitenwollen sokken lekker nat.

   2. Canta

    usb3.0
    “hamas wordt verdedigt door canta”
    Je moet wel een heel vreemde kronkel in je hoofd hebben, en ik moet toegeven wel heel lachwekkend, wanneer je uit mijn betoog haalt dat ik hamas zou verdedigen.

    1. usb3.0

     Je veroordeelt het niet canta sterker nog, je zegt doodleuk kijk eerst naar jezelf..

     1. Canta

      usb3.0
      Dus omdat ik zeg: kijk eerst naar jezelf, zou ik voor hamas zijn.
      Jij bent toch van de bijbel. HIJ DIE ZONDER ZONDE IS, WERPE DE EERSTE STEEN!!!! Misschien begrijp je nu beter wat ik zeg hoewel ik daar wel aan twijfel want in jouw reacties herken ik weinig terug van die bijbelse leer.
      Bovendien was ik het niet die de WOll erbij haalde, maar ging er op door nav iemand anders die dat erbij haalde.

     2. rutte leugenaar

      waarom schieten die palestijnen altijd de eerste raket ? staat dat in de koran ? o , nee wacht in het manifest van hamas natuurlijk

      Misschien begrijp je nu beter wat ik zeg hoewel ik daar wel aan twijfel want in jouw reacties herken ik weinig terug van die bijbelse leer.

 17. usb3.0

  Natuurlijk moet dat maar ons geld gaat naar duuuuh palestijnse hamas terroristen

 18. Canta

  Sommige mensen begrijpen niet dat als er gesproken wordt over verkrachtingen door moslims in WOll dat de verkrachtingen van Duitse vrouwen door de Russen, ook teruggrijpt naar die oorlog. Verkrachtingen zijn al eeuwen een oorlogsstrategie.
  Als ik zou generaliseren zoals velen hier doen dan zou dat betekenen dat alle mannen verkrachters zijn.
  Wat ook opvallend is dat niemand van die rechtse mensen het heeft over de kibboets. De socialistische samenleving die de basis was voor de ontwikkeling van Israël.

  1. Jack Flash

   Wat destijds in de kibboets werkte waren allemaal studenticose typetjes met linkse overtuigingen.
   Dat herinner ik mij nog goed.

   1. Canta

    Jack Flash
    Het ging niet alleen om mensen met linkse overtuigingen, het hele systeem van de kibboets had een socialistische basis.

   2. Canta

    Jack Flash
    Een kibboets is een collectieve gemeenschap, dat betekent dat alle bewoners er gelijk zijn. Iedereen heeft dus dezelfde plichten en rechten. Daarnaast wordt al het werk gezamenlijk uitgevoerd en heeft niemand eigen bezittingen. Het werk dat iedere inwoner verricht is dus in het belang van de kibboets. Het geld dat de kibboets verdiend wordt in één kas gestoken waar het onderhoud van de huizen van wordt bekostigd en de dagelijkse benodigdheden van worden gekocht.
    Een heel socialistische fundering ( die ook ik soms wel een beetje ver vind gaan)
    Maar wel de basis waarop Israël is opgebouwd.

  2. rutte leugenaar

   blabla bladieblabla

   domme palestijntjes schieten met raketjes op israel en krijgen vervolgens de volle laag terug en moslim wappies komen dan met allerhande theorieën om de idioterie van die kleuterklas goed te lúllen

   1. Emile Takma

    De militaire grootmacht Israel heeft de beschikking over tanks, bommenwerpers, artillerie, kernwapens en een een groot professioneel leger. Het Palestijnse volk, heeft dat oorlogstuig en leger niet en schiet terug met raketjes. Het resultaat is voorspelbaar: 1 dode aan Israëlische kant wordt vergolden met 500 doden aan Palestijnse kant. Alle regels van het oorlogsrecht worden aan de laars gelapt.

    Wanneer gaan onze ogen eens open?

    1. rutte leugenaar

     dom volk he die palestijntjes , waarom beginnen die domme islamieten altijd met het provoceren strónt vlé®k , je bent toch wel behoorlijk dom om een overmacht te provoceren.

     Alle regels van het oorlogsrecht worden aan de laars gelapt.

     mijn ogen zijn open , jij moet de strónt even wegpoetsen vlé®kje

    2. Forlan

     Ja, die arme Palestijnen…
     Helemaal geen hulp van Iran ofzo, staan er helemaal alleen voor..

     1. CZ

      Ze hebben alle steun van Max Emile Van Velenamen en Bukman.

     2. Emile Takma

      CZ komt hier slechts om te tróllen. Hij is helaas niet de enige.

     3. rutte leugenaar

      zegt oppertról wím hútten , donder toch op mislukte decadente tról

     4. CZ

      Inderdaad, Van Velenamen doet niet anders.

 19. Ritter

  Veertien leugens over Israël die vrede in het Midden-Oosten blokkeren

  ht*ps://brabosh.com/2012/10/30/pqpct-ksa-2/

  1. Emile Takma

   Als je Brabosh als bron opvoert ben je niet serieus te nemen.

   1. CZ

    Aldus Max Emile Van Velenamen

  2. usb3.0

   h**ps://israelcnn.com/video/truth-vs-lies

 20. Sando

  2000 raketten is dat normaal!

 21. Canta

  Er zijn mensen die vinden dat je niet met wapentuig moet klapperen als je tegenstander groter en sterker is.
  Dat is precies wat de NSB deed toen de Duitsers hier kwamen want tenslotte waren die veel groter en veel sterker.
  Gelukkig waren er ook mensen die zich, ondanks het verschil in sterkte, zich daartegen verzette.

  1. usb3.0

   hamas knalt duizenden raketten op Israël en canta lült wat over de 2de wereldoorlog

  2. rutte leugenaar

   pardom (geen spelvout) sukkeltje

   De nsb heulde met de duitsers domme @@p. Wat ben jij een een ongelofelijke dommerd

   1. Emile Takma

    spelfout

    1. rutte leugenaar

     nee sukkeltje geen spelvoud domme jongen

     de inhoud is weer te moelijk voor de decadente tról

    2. usb3.0

     emietje dé taalautist

 22. Rieks

  Een echte zeurvrouw die net zo lang doordramt totdat ze haar zin krijgt. Ik weet hoe dat werkt. Rutte moet goed weten wat hij doet als hij haar in het kabinet haalt.

  1. rutte leugenaar

   rutte haalt iedereen binnen zolang hij aan de touwtjes mag trekken, een echte trekpop

   1. Niet L niet R

    Letterlijk en figuurlijk!

 23. Niet L niet R

  Denk dat wij nog heel wat met mevr.Kaag mee gaan maken!
  Zij is door haar achtergrond verweven met de moslims en hun gedachten goed, wat regelmatig zal botsen met het Nederlandse gedachten goed!

 24. Drollevanger

  Ik wil het niet over de Yezidi,s hebben, maar herinner je hun geschiedenis onder islamitische bewind.
  Onderstaande staat de Joden te wachten als een vleugje islam in hun regering merkbaar wordt.
  Lees en huiver volgens Wikipedia:
  De Goumiers waren de Marokkaanse troepen die deel uitmaakten van het Frans Koloniale leger. In mei 1944 werden deze eenheden als hulptroepen ingezet tegen de Duitse troepen tijdens de slag om Monte Cassino. Op 18 mei 1944 werd door de Geallieerden een doorbraak geforceerd bij Monte Cassino. Die nacht zwermden duizenden Goumiers en andere koloniale troepen uit over de omringende heuvels. Moordend en verkrachtend trokken de soldaten van dorp naar dorp. Mannen die hun dochters en vrouwen probeerden te verdedigen werden ter plaatse doodgeschoten. Meer dan 2000 vrouwen in de leeftijd van 11 tot 86 werden vaak meermalen verkracht.

  Ik verwacht trouwens niet dat dit wordt geplaatst.

  1. rutte leugenaar

   jammer geen reactie van canta

   het is wat het is

 25. sonny

  Tja, Rutte is pro-Israel, en Kaag (logisch gezien haar banden) pro- Palestina!
  Maar beiden zijn leidende politici in en voor Nederland!
  Ik stel voor dat beiden de aandacht werpen op onze eigen landsproblematiek, da’s hard nodig!

 26. Drollevanger

  Volgens mij wonen er op de wereld Moslims en normale mensen.
  Allemaal worden we als mens geboren, maar na het eerbiedigen van de koranwetten wordt men pas moslim.
  Zoek die wetten maar eens op in de koran.
  Persoonlijk ben ik tegen het verbieden van de koran. Als dat boek verboden zou worden weten we niet waar het voor staat. Dan weten we ook niet waar vroomheid bij de Moslims voor staat
  .

 27. right

  Kaag is voor de buhne katholiek, haar ware overtuiging ligt bij de islam!
  Een en is/was handiger om haar politieke toekonst, agenda en doelstelligen te actualiseren!
  Ze is het paard (merrie) van Troye, dat Nederland is binnengedrongen!

  1. right

   Een en= Een en ander

  2. usb3.0

   Precies Right

 28. Drollevanger

  Het verstandigste wat de Joden kunnen doen is hun grondgebied zuiveren van islam.
  “Voorbeeld” hoe dat moet.
  Voor de oorlog woonden er miljoenen Joden in de omringende Arabische landen.
  Al deze landen zijn door de islam gezuiverd van Joden, en niemand praat er nog over.
  Iets dergelijks kunnen de Joden ook doen richting de hun land vijandige inwoners. Dat hadden ze eigenlijk meteen na hun zegenrijke overwinningen op de islamieten al moeten doen. Een voorbeeld hoe dat allemaal moest uitgevoerd konden ze 1 op 1 overnemen van hun buren.
  Niemand praat nu nog over de verdrijving van Joden uit Egypte of Saudie-Arabie.

  De Joden gaven de Gazastrook terug, de Sinai woestijn, verschillende veroverde delen van de aanvallende buurlanden, enz.
  Dat heeft de Joden geen enkel voordeel opgeleverd.
  Ik zou zeggen als ik Jood was, pak het weer terug en houd het als buffer, tegen de oorlogszuchtige buren. Er wil vast wel wat groeien onder Joods toezicht.
  Ik heb in die regio wat rondgekeken voor de Joden het overnamen. Ik wilde die verzameling doornstruiken in die tijd nog niet voor niks hebben. Nu is het weer een land van honing. Als het moet kunnen de buren dat ook, het is 1000 kilometer tot Mekka.

 29. Drollevanger

  Het valt mij in ons Journaal al tijden op dat in reportages over geweld in bv Israel steeds wordt vermeld dat er een aantal kinderen zijn gesneuveld.
  Gebeurt dat alleen aan de Arabische kant? Zet men daar kinderen in bij hun strijd?
  Worden bij de Joden nooit kinderen getroffen, of heeft men daar in tegenstelling van de Arabieren de kinderen eerst in veiligheid gebracht.

  1. usb3.0

   Precies éénzijdige informatie

  2. Branzino

   @Drollevanger
   Als er ongeveer 10% doden onder kinderen vallen, kan dat er aan de Israelische kant heel goed geeneen zijn, maar aan de Palestijnse kant ongeveer 10. Procentueel is dat vergelijkbaar.
   Ik vind het wel positief, dat dit jou opvalt: aan Palestijnse kant wel doden onder kinderen, aan de andere kant niet. Jammer, dat Israel dat inzicht mist of in ieder geval negeert.

   1. rutte leugenaar

    blabla bladieblablabla

 30. Canta

  Edjan
  “Ach. De Russen deden het ook in Duitsland, dan is het niet erg meer dat de Marokkanen het in Italië deden.
  Linkse logica.”
  Deze conclusie is wel een typisch rechtse conclusie.
  Linkse mensen zouden begrijpen dat ik hier zeg dat een dergelijk walgelijk gedrag ( de verkrachtingen) niet alleen bij 1 groep mensen voorkomt maar helaas bij vele andere volken ook.

  1. rutte leugenaar

   des al niet te min bij sommige groepen meer dan bij andere groepen.

   In de gemiddelde AZC ligt het aantal verkrachtingen ook hoger. Zoek de overeenkomsten !

  2. Edjan

   Canta, ik ben blij dat linkse mensen jou begrijpen. Daar schrijf je dan ook voor.

   1. Canta

    Edjan
    Het is echter zo jammer dat jij iemand woorden in de mond legt die er niet gezegd zijn. Mensen hier zijn erg goed in het negatief vertalen van woorden naar een uitspraak die nooit gedaan is. Zou fijn zijn als er, voor er conclusies worden getrokken, men een tekst GOED leest.

 31. Michael M

  STOP 666 ( D ) STOP 66

 32. Canta

  Er zijn hier mensen die kennelijk niet begrijpen dat vechten met de Duitsers en heulen met de Duitsers, eenzelfde keuze is nl de kant van de Duitsers kiezen.

  1. rutte leugenaar

   weer fout tról

   heulen doe je in stilte zodat je niet weet wie de vijand is
   vechten doe je openbaar zodat de vijand zichtbaar is

   Wat ben jij vreselijk dom ! heulen zit in jouw bloed dat is duidelijk

   1. Branzino

    @rutte leugenaar
    Maar beide betekent het de kant van de vijand kiezen en dat is wat Canta wilde duidelijk maken. Niet zo heel moeilijk te begrijpen, of zijn het weer teveel lettertjes.

    1. rutte leugenaar

     ik snap dat jij het niet wil begrijpen malle pietje.

     Overigens ging het hierom

     QUOTE
     Canta 17 uur geleden Beantwoorden
     Er zijn mensen die vinden dat je niet met wapentuig moet klapperen als je tegenstander groter en sterker is.
     Dat is precies wat de NSB deed toen de Duitsers hier kwamen want tenslotte waren die veel groter en veel sterker.
     Gelukkig waren er ook mensen die zich, ondanks het verschil in sterkte, zich daartegen verzette. ENd

     Wat een onzin maar gelukkig begrijpt malle pietje het. Dan moet het nonsens ijn.

     1. Canta

      rutte leugenaar
      “Er zijn mensen die vinden dat je niet met wapentuig moet klapperen als je tegenstander groter en sterker is.”
      Dat waren jouw woorden. Eerder had jij het over : vechten voor je vrijheid.
      Het is duidelijk dat vechten voor jou niet meer is dan kankeren op papier over alles en nog wat. Als het om ECHT vechten aankomt dan neem jij de benen.

   2. Canta

    rutte leugenaar
    Nou zo stil waren die NSBers niet. Ze waren lid van een partij, gaven Joden en onderduikers aan. En velen waren bekend als NSBer in hun omgeving.
    Vechten doe je in het openbaar!!
    Is dat zo? Wist men in Nederland welke Nederlanders er aan het oostfront vochten?
    Wie zich in stilte hulde waren de verzetsmensen om begrijpelijke redenen.
    Met constant mensen voor dom uit te maken probeer jij duidelijk je eigen domheid te verbloemen. Jammer, lukt niet!!!!!

    1. rutte leugenaar

     je bent te een domme tról

     janken omdat je palestijnse vrindjes raketten om de oren krijgen terwijl ze zelf de eerste raket geworpen hebben

     janken om slachtoffers onder de kinderen vallen terwijl hamas de kinderen onder de raketwerpers gijzelt als menselijk schild

     janken om slachtoffers omdat ze gericht voor hun kop geschoten worden

     Je bent dus volledig gestoord als je de agressor wil zijn zonder de juiste wapens.

     Ik zeg plat gooien dat terroristen bolwerk . Waar is trouwens d hulp van bijvoorbeeld Egypte ? Die heeft al jaren zijn grenzen potdicht voor deze islamitische terroristen.

     je continu gemekker is te zielig voor woorden. sorry voor de verlate reactie maar sommige mensen doen meer dan dds dombo.

     1. STOP FVD

      Er is er uiteindelijk maar 1 die weer eens jankt, dat ben JIJ. Omdat weer eens iemand niet jouw mening deelt, denk jij je expertise over elk onderwerp die je bezit te moeten delen, dat in combinatie met je sneu scheldwoordjes aan het einde van elke zin, maakt je tot de “laughing-stock” van dds met een Dunning-Kruger effect. Erg vermakelijk. Daarbij lieg je ook nogeens al je “feiten” aan elkaar vast!

 33. Bes Tolen

  Canta. Kibboets hadden in die oudste tijd vrijwel geen inwoners. Mythevorming?

 34. Bes Tolen

  Canta. Oostenrijkers waren Duitsers.
  De Klein Duitse oplossing was het idee van Bismarck en dat idee heeft geleid tot een Duitsland, dat zich niet kon handhaven tegen alle landen, die door Rome waren georganiseerd. Dat was al de politiek van eeuwen van het Vaticaan.
  De verovering van Elzas Lotharingen bleek geen blijvend succes. Als Bismarck werkelijk een groot realist was geweest, had hij met Frankrijk moeten afrekenen of een heel andere politiek moeten voeren. Maar mogelijk heeft hij van anderen in Duitsland niet de kans gekregen. Frankrijk zou zonder meer met Duitsland afrekenen als het de kans kreeg. Duitsland begrijpt zijn eigen positie nog nooit. Nederland ook niet en vroeger wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.