[Filmpje] Van der Plas (BBB) springt in de bres voor kleine ondernemers: ‘Dit is niet te verkopen aan de maatschappij”

“De overheid is er voor burgers én niet andersom”, aldus BBB-politica Caroline van der Plas in het Kamerdebat over het economische steunpakket. Van der Plas wil dat kleine ondernemers gelijk worden behandeld. Nu is de ene gemeente coulanter dan de andere bij de zogeheten Tozo-regeling. Hier moet verandering in komen, vindt de politica. De kleine ondernemer is een belangrijke steunpilaar van onze economie. 

Van der Plas begon haar betoog door flink uit te halen naar de grote bedrijven in Nederland; zij bleven in de crisis miljarden verdienen of binnenslepen en konden miljoenen aan bonussen uitkeren. Helaas voor het overgrote deel van ondernemend Nederland was het een bar slecht jaar. Nu, anderhalf jaar later, moeten veel rekeningen worden afbetaald, met geld dat er niet is. Hier spreekt de politica schande over:

“Dit is echt niet te verkopen aan de maatschappij. En zeker niet aan al die knetter hard werkende ondernemers, die vanwege de coronamaatregelen geconfronteerd werden met gedwongen sluiting. Een gitaarwinkel in Amsterdam-Zuid bijvoorbeeld, die maandenlang dicht moest blijven terwijl alle winkels om hem heen weer open waren. Een rij zien van 20 mensen voor de Gall & Gall en supermarkten én zijn speciaalzaak met de luiken voor de ramen. Terecht gefrustreerd liet hij weten, via een briefje op zijn raam, dankzij mij gaan we deze pandemie overwinnen, het is maar goed dat míjn winkel dicht moet.”

Van der Plas noemde dit voorbeeld om het kromme beleid van de overheid te laten zien. Tijdens de lockdown zijn er soms hele rare keuzes gemaakt, keuzes die desastreus waren voor veel ondernemers – de Amsterdamse binnenstad zag een vijfde van haar winkels verdwijnen. Nu men bezig is met het opstellen van een nieuw steunpakket wil Van der Plas dat er méér en betere aandacht komt voor de kleine ondernemer. Ze herinnert het kabinet eraan dat ‘de overheid voor burgers en niet andersom is’. Ook nu zijn er weer tal van regelingen die per plaats of regio verschillen, voor ondernemers blijft het zo een onzekere tijd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van der Plas vraagt zich daarom openlijk af of er dus geen willekeur komt kijken bij de uitvoering van de Tozo-regeling. Om dit probleem tijdig te tackelen wil de politica dat ondernemers worden behandeld onder het begrip “gelijke monniken gelijke kappen”, oftewel overal dezelfde aanpak. Wat het voor ondernemers een stuk overzichtelijker zou maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. nexit nu aub

  quote “De overheid is er voor burgers én niet andersom”, end

  Probeert u de regenten van het partijkartel dit even duidelijk te maken. Burgers zijn er om belasting af te dragen zodat de linkse mafklappers kunnen doorgaan met hun ziekelijke energie transitie , gelukszoekers politiek , build back better en andere nutteloze hobby’s

  🤮

 2. Emile Takma

  Het dagelijkse scheetje van Hendrika Koekoek.

  1. GvdGvd

   Haar naam is Caroline van der Plas. Dus ik neem aan dat Hendrika Koekoek het koosnaampje is voor uw echtgenote. Vast krijgt u veel lekkers te eten van uw scheetje. Het riekt nogal uw dagelijkse reacties hier, beetje meurluchtje !

   1. Edjan

    Gvd. Takkema een echtgenote? Denk ’t niet …

    1. GvdGvd

     Dan zal het wel de Takma’s haushund zijn. Zone Dackel kan behoorlicht stinken !

    2. nexit nu aub

     kakkerlakken leven in groepen dus mogelijk is het waar

   2. CZ

    Max Emile Brenda Ernst Van Velenamen is levensgevaarlijk, met een psychopaat kun je geen relatie hebben.

    1. Forlan

     Vanuit een gesloten inrichting is het sowieso moeilijk relaties onderhouden!

     1. Emile Takma

      Dat lijkt me ook, Forlan.

      Sterkte hoor.

     2. usb3.0

      emieltje is eigenlijk gewoon een zielig mannetje

   3. september

    Emile Takma weet niet beter,Hij blijft haar zo noemen.

  2. Jack Flash

   En gratis honderd scheten van takkema.
   Dagelijks.

 3. Duckday

  Deze vrouw komt op niet alleen voor haar kiezers maar voor iedereen. Zo moeten we er meer hebben die het PARTIJ KARTEL doorbreken.

 4. Appelstroop

  De duizenden gelekte emails van Fauci (opper virus smurf in USA) zijn ook interessant. Leuk leesvoer als je het hele zaakje toch al niet helemaal vertrouwde.

 5. Emma Louise

  Dat paarse jasje vind ik haar beter staan.

  1. nexit nu aub

   wat weet jij nou van kledingsmaak strónt vlé®k ! kakkerlakken gaan onbedekt door het leven

  2. Forlan

   Zegt Emma “geitenwollen sokken met Primark-kinderarbeid-synthetisch shirtje” Louise

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.