Feest! Wetenschappelijk onderzoek: vaccins van Pfizer én Moderna bieden waarschijnlijk jarenlang bescherming

Het bijzonder invloedrijke en gerespecteerde wetenschappelijke tijdschrift Nature heeft een studie gepubliceerd waaruit blijkt dat mensen die ingeënt zijn met de mRNA-vaccins van Pfizer/BioNTech of die van Moderna, waarschijnlijk jarenlang en misschien zelfs voor de rest van hun leven beschermd zijn tegen (de extreme gevolgen van) het coronavirus. 

De peer-gereviewde studie is gepubliceerd op 28 juni. Dat is, niet schrikken, vandaag. Uit het onderzoek blijkt dat de messenger RNA (mRNA)-vaccins gemaakt door Moderna en het Pfizer-BioNTech-team een “aanhoudende” respons opwekten in secundaire lymfoïde weefsels, “waardoor een robuuste humorale immuniteit kan worden geg enereerd.”

“Het effect was het meest uitgesproken bij mensen die eerder waren geïnfecteerd met het CCP-virus, waarbij de vaccins ook hoge niveaus van neutraliserende antilichamen bleken te produceren tegen drie opkomende varianten van het virus,” vat The Epoch Times samen. “De implicatie van de bevindingen is dat mensen die de mRNA-vaccins hebben gekregen, op de lange termijn kunnen worden beschermd – voor jaren of mogelijk voor de rest van hun leven.”

De studie keek niet naar vaccins waarbij een andere technologie werd gebruikt, dus ook niet naar het vaccin van Janssen. De leidende auteur van de studie zegt tegen de New York Times te verwachten dat de immuunreactie bij dat soort vaccins niet zo sterk is als bij de mRNA-vaccins.

Natuurlijk is dit allemaal goed nieuws – en dat goede nieuws kwam bovenop ander goed nieuws, namelijk een studie waaruit blijkt dat het Pfizer/BioNTech-vaccin én het vaccin van AstraZeneca ook overwegend effectief zijn tegen de belangrijkste ‘mutaties’ die nu in omloop zijn – Delta en Kappa.

Al met al klinkt dat allemaal dus heel positief. Maar het zorgt wel dat we ons de vraag moeten stellen: kan iemand Hugo de Jonge even informeren over dit soort wetenschappelijke studies? Want zoals ik het begrijp is die alweer druk bezig met het inkopen van “vaccins” voor volgend jaar, als het overgrote deel van de bevolking dus al gevaccineerd is.

“Nederland koopt nog ruim 6 miljoen doses Moderna-vaccin voor 2022,” liet de Rijksoverheid namelijk óók vandaag weten (wat toevallig toch, die timing). “Samen met de al aangekochte BioNTech/Pfizer-vaccins hebben we daarmee genoeg voor de vaccinatiecampagne in 2022 en een deel van 2023.”

“Moderna en Pfizer hebben een hoge werkzaamheid en beschermen goed tegen de nu bekende virusvarianten,” geeft de Rijksoverheid toe. “Ze zijn waarschijnlijk relatief snel aan te passen aan nieuwe virusvarianten. Daarom zijn zij aangewezen om klaar te liggen voor de nog te ontwerpen vaccinatiestrategie voor 2022 en 2023.”

“Of we de hele of een deel van de bevolking de komende jaren aanbieden zich te laten vaccineren, wordt nog bepaald na advies van de Gezondheidsraad in het begin van het najaar,” gaat Vadertje Staat verder in de uitleg. “Het kabinet kiest er toch voor om nu al voor de jaren 2022 en 2023 vaccins in te kopen om de gehele Nederlandse bevolking boven de 12 jaar volledig te kunnen vaccineren, mocht dat noodzakelijk blijken.”

Er kan nog niets met zekerheid over gezegd worden, maar tenzij er volgend jaar nieuwe varianten komen die zo anders zijn dat ze ontsnappen aan de huidige vaccins – en het is echt geen zekerheidje dat zo’n soort varianten er a) komen en b) de hele wereld overgaan – is het mogelijk dat we nu nodeloos allemaal vaccins kopen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Is het misschien een idee dat De Jonge even wacht op meer onderzoeken, zodat we beter kunnen inschatten hoe groot de kans is dat er daadwerkelijk nieuwe vaccins nódig zijn? Of is dat verstandig denken tegenwoordig ouderwets en achterhaald?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Emile Takma

  Ja, dit is heel goed nieuws. Als de Gezondheidsraad ook nog zo verstandig is morgen te besluiten dat tieners ook gevaccineerd worden kunnen we een vaccinatiebereidheid van boven de 80% bereiken, dat is voldoende voor een solide groepsimmuniteit.

  De Jonge kreeg veel kritiek maar komt hier als overwinnaar uit.

  1. Rood

   FTO Van Velenamen

 2. vlekkenoplosser

  Erg goed nieuws , dan kunnen ze nu stoppen met zeuren en alle dwingelandij over afstand , quarantaine en opnieuw prikken.

  Volgens de deskundige moet er tegen de delta variant minimaal 2 x bijgeprikt worden en zou men minimaal elke 6 maanden moeten herhalen.

  Laten we dus feest vieren met de strónt vlé®k en alle onzin omtrent de test maatschappij stoppen. Het corona paspoort verscheuren, de fascistische noodwet intrekken en de achterlijk quarantaine intrekken.

  Waarom zouden we tieners vaccineren als alle risico groepen gevaccineerd zijn strónt vlé®k ? Jouw vaccinatiedrift is een ziekelijke fascistische drift om iedereen in te spuiten met meuk waar we de gevolgen op lange termijn nit van kennen.

  Gelukkig kunnen we alles nu stoppen strónt vlé®k want de risicogroepen zijn voor jaren beschermd. Drie keer hóera voor het de minister van propaganda hugo goebbels strónt vlé®k !

  1. Emile Takma

   “ Volgens de deskundige moet er tegen de delta variant minimaal 2 x bijgeprikt worden en zou men minimaal elke 6 maanden moeten herhalen.”

   Op welke deskundige doelt Poeperd?

   1. Rood

    Aldus superzuiger Van Velenamen

  2. henk43

   @ poepje .Ach kereltje zet die angst voor het prikje nu eens opzij.Je voelt het echt niet

   1. usb3.0

    CORONA ANGSTPREDIKER HENKIE DENKT ECHT DAT MENSEN BANG ZIJN VOOR EEN PRIKJE

    1. Mr.blauw.sky

     Ussb tje denkt echt dat hij voor anderen kan denken…

 3. vlekkenoplosser

  nu op npo 2 , een zogenaamde deskundige van het umc utrecht die zegt dat niemand beschermt is tegen de delta variant ! De angstpraat gaat gewoon door

  1. Emile Takma

   Poeperd doelt waarschijnlijk op Bruining die helemaal niet beweert dat niemand tegen de Delta-variant is beschermd. Ze bepleit een bredere groepsimmuniteit door ook tieners te vaccineren. Die vaccinatie beschermd wel degelijk ook tegen de Delta-variant.

   1. Emile Takma

    beschermd = beschermt

   2. vlekkenoplosser

    waarom mensen vaccineren als de risico groepen gevaccineerd zijn strónt vlé®k ?

    Waarom dan tweemaal bijspuiten tegen de dlta variant strónt vlé®k

 4. Echtepleb

  Bieden WAARSCHIJNLIJK die bescherming? En WAARSCHIJNLIJK geen bijwerkingen op lange termijn. Nou zeg, wat een feest. Dan maar iedereen afspuiten met die zooi. Laten we eerst echt eens een onderzoek doen voordat we zo te werk gaan. Zijn er in het verleden niet genoeg fouten gemaakt?

 5. RvdBe

  De volgende nietszeggende roddel om de onwillenden tot vaccineren te bewegen.

 6. Nikita

  hERPES IS AL VROEG OP DREEF

 7. Mistgabel

  Waar is het feestje? Daar is het feestje…

  Prikjunkie’ De Jonge koopt alvast vaccins voor 2022 & 2023: ‘Er tekent zich een humanitaire ramp af’

  h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/prikjunkie-de-jonge-koopt-alvast-vaccins-voor-2022-2023-er-tekent-zich-een-humanitaire-ramp-af/

 8. Mistgabel

  Quote

  Waarschijnlijk.

  Daarom zijn zij aangewezen om klaar te liggen voor de nog te ontwerpen vaccinatiestrategie voor 2022 en 2023.”

 9. Augustus

  Ondertussen bij de “delta variant” meer doden onder gevaccineerden op het ziekenhuis dan niet gevaccineerden.

  1. Emile Takma

   Bron?

   1. Rood

    FTO Van Velenamen

    1. september

     Steeds maar de zelfde reactie,neemt niemand meer serieus

     1. vlekkenoplosser

      de dommerds nemen het niet serieus , 61% van de lijken is gevaccineerd ! gewoon een feit , je weet toch wel waar je de cijfers van de overheid kan vinden domme jongen ?

 10. usb3.0

  WAARSCHIJNLIJK…

  1. Jack Flash

   Meer dan 1200 doden gemeld bij BPOC.
   Plus nog 400 bij LAREB.
   Geen dansen met jansen.
   Je moet er wat voor over hebben.

   1. Emile Takma

    Heb je de toelichting op die cijfers nog even gelezen op de website van Lareb, Jack, of babbel je liever met je ogen dicht?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.