Thierry Baudet sloopt lege huls Rutte in Hongaarse krant: ‘Een alleenstaande man zonder intellectuele interesses’

In een interview met de Hongaarse krant Magyar Nemzet heeft FvD-leider Thierry Baudet op hardhandige wijze de vloer aangeveegd met Hongarije-hater Mark Rutte. Onze premier, zei Baudet, is alleen maar vol op het orgel gegaan tegen de Hongaarse premier Viktor Orbán omdat hij graag een baantje wil “in Europa.” Dat is niet eens zo gek. Want buiten de politiek en macht heeft Rutte helemaal niets. Het is de politiek, of de man vereenzaamt achter de geraniums.

Het verbaasde Baudet niet, zei hij in het interview, dat Rutte onlangs losging op Hongarije. Dat doen meer West-Europese leiders de laatste tijd. Het is hard een soort van elitaire hobby aan het worden. “Ik was meer verrast dat Rutte nog verder ging” dan de andere regeringsleiders, zei Baudet, maar de actie op zich, tja, die schokte hem niet.

“Ik denk dat hij een solliciteert naar een toekomstige EU-toppositie,” legde Baudet ongetwijfeld correct uit. “Praktisch was dit zijn sollicitatiegesprek.”

Want ja, ging Baudet verder, dat is allemaal ook niet zo onlogisch. In eigen land loopt Rutte op zijn laatste benen. Ja, oké, hij zal nog een nieuw kabinet mogen vormen, maar in Den Haag is men al veel langer Rutte-moe. Dat weet de man zelf ook. Dan zitten er dus twee dingen op voor hem: uit de politiek gaan… of een “stapje omhoog,” naar de EU.

Wat dat eerste betreft, dat gaat natuurlijk never nooit niet gebeuren. Niet vrijwillig tenminste. Zoals Baudet zei tegen Magyar Nemzet, “er is niets anders in zijn leven. [Rutte is] een alleenstaande man die geen intellectuele interesse heeft.” Zij hele leven draait om “macht en politiek.” Buiten dat is er alleen maar één grote leegte. Een groot zwart gat.

Baudet heeft natuurlijk ook een mening over de Hongaarse wet die door Woke-propagandisten als Rutte en Sigrid Kaag steevast wordt gepresenteerd als “homofoob.”

“Ik heb zelf vrij liberale opvattingen over seksuele geaardheid,” aldus Baudet. Dit zal niemand die hem kent verrassen, want zo staat hij er inderdaad in – hoewel dit ongetwijfeld komt als een enorme schok voor linkse Woke-radicalen die zich hebben laten indoctrineren door linkse haatmedia. “Ik vind dat iedereen moet doen waar hij of zij blij van wordt.”

Maar natuurlijk is er wel een punt van aandacht. “Daarin moeten we het er echter volledig mee eens zijn dat kinderen niet geseksualiseerd mogen worden, het is een rode lijn,” zei de conservatief geheel logisch én in lijn met zijn conservatieve opvattingen. “Ik ben het grotendeels eens met dit doel, de bescherming van minderjarigen.”

Net als Wilders in zijn interview met dezelfde krant kreeg Baudet ook de vraag of hij bereid is om internationaal samen te gaan werken met Fidesz, de partij van Orban. Er is, zei Baudet, geen sprake van een formele relatie tussen Fidesz en FVD. Maar ja, vat de krant samen, hij steunt natuurlijk volledig het idee van een Europese renaissance gekenmerkt door de namen van Viktor Orbán, Mateusz Morawiecki en Matteo Salvini.

Als er op EU-niveau een partij zou komen, in het Europees Parlement dus, bestaande uit onder meer die partijen, zou Baudet met “honderd procent zekerheid” geïnteresseerd zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Die kunnen de Woke-brigades, die Hongarije tot op het bot haten, in hun zak steken. Met de conservatieve groeten van Baudet erbij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Gebande K0K

  We moeten trots zijn op onze Edje Baudetje.
  Laten we een inzameling voor hem organiseren.
  Als het effe kan lijen,
  Geef geld, Baudet naar Hongarije

  1. Cootje

   We hoeven helemaal niet trots te zijn op edje baudetje . Maar op Pinokkio is toch wel een brug te ver . In 10 jaar tijd totale uitholling rechtsstaat . Waar criminelen met hun 60/80 miljard omzet de ondermijning een geweldige stimulans naar hun richting geven , waar 3 banken de witwas praktijken ondersteunen en begeleiden , miljarden aan verdient giga aan bonussen uitbetaald en niemand strafrechtelijk vervolgt , dan krijgen we de doctrine en hun eigen zogenaamde parlement niet juist voorgelicht , dan is Pinokkio afgeserveerd door de linkse politiek met een motie van wantrouwen en zit de hele kliek weer samen in het bubbelbad , trotst op een Pipo die het land naar de k.lo.t.en heeft gebracht . Dan wil ik wel mee betalen voor Rutte aan een goedgekeurd immigratie bootje , hij mag ook bij zijn moeder gaan liggen

   1. Niet L niet R

    Het grootste gedeelte van Nederland wil daar ook aan mee betalen!

 2. Rood

  Marx Rötte is een sokpop van Klaus Schwab een nuttige idioot van de VN en de globalistische SDG’s.

  Marx maakt zich dan weer niet druk om de islamlanden waar ze homo’s aan kranen ophangen of van flatgebouwen afgooien.

 3. Augustus

  Als je de tegenstand van hem ziet op de anti-pédo wet van Hongarije, de vieze artikelen die Rutte zelf in zijn jongere jaren heeft geschreven m.b.t. pédofilie en béstialiteit plus het feit dat hij geen partner of gezin heeft doet mij toch wel denken dat het niet helemaal zuiver bij hem zit.

  1. 1pitter

   Zou me niets verbazen als hij straks een kinderboerderij begint heeft hij 2 vliegen in 1 klap.

   1. Emile Takma

    Dat is een walgelijke insinuatie, 1pitter.

    1. Niet L niet R

     Ben het met u eens, maar verachtelijk in het veel fout is zijn leugenachtig gedrag als leider van Nederland!

  2. Mistgabel

   de vieze artikelen die Rutte zelf in zijn jongere jaren heeft geschreven m.b.t. pédofilie en béstialiteit

   ????? linkie?

   1. Emile Takma

    Die vraag gaat Augustus niet beantwoorden.

    1. september

     Wat voor artikelen het ook zijn,die zijn niet meer terug te vinden,veel te Langgeleden.

     1. Emile Takma

      Sterker, die artikelen bestaan niet.

  3. Niet L niet R

   Als hij nu uit de kast zou komen, is dat zelfmoord, dus mondje dicht!

 4. Emile Takma

  Niet erg netjes van Baudet, om in een Hongaarse krant Nederland en de Nederlandse politiek te belasteren. Wonderlijk ook voor iemand die altijd hypocriet roept dat we trots op Nederland en onze Nederlandse cultuur moeten zijn.

  Maar Baudet is nu eenmaal niet zo netjes en hij is ook niet van consistente betogen.

 5. Bes Tolen

  Cootje, weet u precies hoe het zit met de witwastransacties? Nou, de banken wisten het niet en u wel? Dan had u de banken kunnen inlichten en dan waren ze met u erg blij geweest.

 6. Monty

  Wat zou het Hongaarse volk nu met die interviews van Wilders en Baudet doen?

  Zouden ze van de EU gaan eisen dat Nederland uit de EU gegooid moet worden?
  Gaan ze Rutte vervolgen net als Wilders doet?

  Of zullen ze denken hadden wij maar een Wilders en Baudet.

 7. Branzino

  Baudet heeft zich duidelijk laten gebruiken. Bij Wilders kan ik me met een Hongaarse echtgenote nog wel wat voorstellen, maar Baudet heeft daar helemaal niets te zoeken.

  En wat bedoelt hij eigenlijk met “Ik ben het grotendeels eens met dit doel, de bescherming van minderjarigen”? Op welke manier worden minderjarigen in Nederland dan bedreigd? Daar heb ik hem in de Tweede Kamer nog helemaal nooit over horen spreken. Als hij de parallel met Hongarije zoekt, wil hij kennelijk bevestigen wat mensen daar ook vinden, dat minderjarigen worden bedreigd door homo’s en de andere opties. Hoe moet ik me dat voorstellen? Belagen homo’s op onze scholen onze kinderen en moet die dreiging worden afgewend? Dat Baudet dat vindt is prima, wat mij betreft, maar dat hij dat via een Hongaarse krant het Nederlandse kiezersvolk laat weten, is bezopen.

  Het kan natuurlijk zijn, dat hij alleen de Hongaarse situatie voor ogen heeft. Dan zijn deze opmerkingen van hem zinloos en inhoudloos. Of hij had moeten vragen om meer details over die dreigende Hongaarse situatie rond kinderen.

  1. halo1

   Het gaat erom dat minderjarige homo!s hier een soort heldenstatus krijgen.. als ware het een betere mensensoort.. dat irriteert zo gruwelijk dat je het bijna psychologisch met Orban eens gaat worden.. volgens de wet: vijand van vijand=vriend

   1. Branzino

    @halo1
    Die heldenstatus van jonge homo’s is mij nog nooit opgevallen. Dat komt dan misschien alleen in heel kleine kring voor. Het lijkt mij daarom, dat je dat er zelf van maakt, als je het tenminste breder bedoelt. De kwalificatie “gruwelijk” die je eraan verbindt, aan iets dat nauwelijks bestaat dus, lijkt me zeer overtrokken.

 8. Meriadoc Brandebok

  Het is tekenend dat de Hongaarse staatsmedia politici aan het woord laat die in Nederland geen rol van betekenis meer spelen. Baudet en Wilders zitten allebei al jaren in de marge van het spectrum.

  1. Rood

   Je bedoelt het CDA? 🙂

  2. Niet L niet R

   Mevrouw ik had uw intelligence hoger ingeschat, een partij is van toepassing op uw gedachte het CDA!

 9. Niet L niet R

  Rutte heeft in meerdere gevallen, een tik van de mallemolen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.