D66 neigt al weer naar nieuwe lockdown en vraagt steun voor spoedadvies OMT: ‘Moet Nederland op pauzeknop drukken?’

D66-Kamerlid Jan Paternotte ziet het faalbeleid van coronaminister Hugo de Jonge met lede ogen aan en vraagt steun vanuit de Tweede Kamer voor een spoedadvies van het OMT. D66 geeft daarmee het eerste zetje voor mogelijke lokale lockdowns in Nederland.

De snel oplopende besmettingen, mede te wijten aan het overduidelijke falen van het toegangsbeleid, is voor D66 al reden genoeg om lokale lockdowns te overwegen. Al spreken ze zelf liever van een “pauzeknop”.

Eigenlijk is dat best wel opmerkelijk, omdat Nederland dit keer in een situatie zit waarbij een groot deel van de burgers (met name de meest kwetsbare) is gevaccineerd. Paternotte lijkt echter liever vooral het aantal besmettingen als leidraad te willen nemen voor nieuwe maatregelen, in plaats van ziekenhuisopnamen.

Demissionair minister Hugo de Jonge neemt alle gaten en onzekerheden in zijn coronabeleid ook voor lief. Ook hij maakt zich zorgen om de snelle stijging van de besmettingscijfers, maar wacht juist af met ingrijpen omdat het zich (nog) niet vertaalt in druk op de ziekenhuizen.

Daar komt ook nog eens bij dat als het demissionaire kabinet had moeten ingrijpen, ze dat al veel eerder hadden moeten doen. De introductie en opkomst van de Delta-variant woog helaas niet op tegen het openhouden van Schiphol, en dan is dit het resultaat. Die vliegreizen moesten en zouden mogelijk blijven. Maar nu we deze variant hierheen hebben gehaald moeten de Nederlandse burgers er, wat D66 betreft, voor boeten? Kom nou toch.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In plaats van direct aan te sturen op lokale lockdowns zou D66 er beter aan doen om ervoor te zorgen dat de risicogroepen, in de buurt van coronabrandhaarden, in rap tempo alsnog worden gevaccineerd. Dan hoeven Nederlandse burgers tenminste niet gestraft te worden voor Hugo de Jonge’s faalbeleid en laat je ook zien dat je het volste vertrouwen hebt in die coronavaccins. En het mooiste van alles is nog wel dat je dat De Jonge gewoon direct kunt vragen en niet eerst een spoedadvies van het OMT hoeft af te wachten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Emile Takma

  “Paternotte lijkt echter liever vooral het aantal besmettingen als leidraad te willen nemen voor nieuwe maatregelen, in plaats van ziekenhuisopnamen.”

  Dat staat niet in de tweet en dat lijkt hij ook niet te impliceren.

  1. vlekkenoplosser

   wat impliceert de pennenlikker wel strónt vlé®k ?

   een andere leidraad is er namelijk niet strónt vlé®k

  2. Nostradamus

   Als je tussen de regels leest dan staat het er wel. Dat is een gave die jij niet beheerst.

  3. andergeluid

   Welke besmettingen die gemeten zijn met een niet werkende test? die bedoel je
   als je echt een test wil dan moet je een bloedtest doen.
   Maar dat doen ze niet want dan vinden ze het niet
   Dan beter maar angst zaaien met een niet werkende test om alles naar hun hand te zetten maar de waarheid duurt niet lang meer Lang leven Amerika en de rest volgt
   het is een pot nat

 2. vlekkenoplosser

  stop met deze poppenkast ! De risicogroepen moesten gevaccineerd worden en dat is gebeurd. Ga de zorg updaten zodat je de zieken kunt behandelen.

  Stop met paniekzaaien en het uitvaardigen van dwangmaatregelen die niets brengen
  Muilkorven geen effect, groepsgrote geen effect, stop met paniek zaaien !!!!!!!!!!!!!!!

 3. Nostradamus

  Volgens betere kranten bestaat er inmiddels de Peruaanse variant van het Chinese virus. Iedereen die gevaccineerd is loopt hiermee een groot risico. Dit komt door de vrijheid na de scheinveiligheid die een vaccin voor gezonde mensen biedt.

  1. vlekkenoplosser

   h**ps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

   vaccinwappies willen er niets van weten. Inmiddels het derde bericht uit 3 verschillende landen.

   61% van de overleden mensn is gevaccineerd !

   1. Nostradamus

    Dat is nu precies het risico van mensen als Emile. Die jagen op deze manier zelfs babies de dood in. De vaccins zou je kunnen gebruiken voor de risico groepen. Het teveel aan vaccins kan beter gestuurd worden naar landen als Peru om daar de risico groepen te beschermen. Wellicht waren we dan veel eerder uit deze “pandemie”.

   2. EvertB

    Het artikel uit The Guardian

    h*tps://www.theguardian.com/theobserver/commentisfree/2021/jun/27/why-most-people-who-now-die-with-covid-have-been-vaccinated

    van *vlekje*, zet helder uiteen dat er in het geheel geen reden tot onrust is. Sterker, het is precies wat verwacht wordt van een effectieve maar onvolmaakte prik.

    Uit het artikel:

    It could sound worrying that the majority of people dying in England with the now-dominant Delta variant have been vaccinated. Does this mean the vaccines are ineffective? Far from it, it’s what we would expect from an effective but imperfect vaccine, a risk profile that varies hugely by age and the way the vaccines have been rolled out.

    Consider the hypothetical world where absolutely everyone had received a less than perfect vaccine. Although the death rate would be low, everyone who died would have been fully vaccinated.

    But the risk of dying from Covid-19 is extraordinarily dependent on age: it halves for each six to seven year age gap. This means that someone aged 80 who is fully vaccinated essentially takes on the risk of an unvaccinated person of around 50 – much lower, but still not nothing, and so we can expect some deaths.

 4. StemPzeweg

  Niemand pleit voor nog een lockdown en daar is ook helemaal geen draagvlak voor. Zeker nu de kwetsbare doelgroepen allemaal gevaccineerd zijn

  1. vlekkenoplosser

   Ik pleit voor het uitbreiden van het aantal bedjes. De afgelopen bezuinigingen van pvda, cda, d66 en vvd zijn doorgeslagen en hebben de zorg uitgehold. Nu de zogenaamde specialisten miauwen dat het virus nooit meer weggaat is uitbreiding van de zorg , zorg nummer 1 !

   1. Nostradamus

    De ravage van tien jaar Pinokkio.
    En dan nog de toeslagenaffaire waar hij voor berecht hoort te worden.

    1. vlekkenoplosser

     daar komt de energietransitie ook nog bij

   2. StemPzeweg

    “Ik pleit voor het uitbreiden van het aantal bedjes”

    Eens

   3. Xyz1234

    Voor wie geïnteresseerd is, is op de website van NICE een overzicht te vinden van ic opnames van de afgelopen jaren. 2020 had het laagste aantal. 5000 minder dan 2019 en 10000 minder dan 2018. Het is puur gel*l dat de capaciteit het probleem is. Temeer omdat men weigert op te schalen of zelfs hulp afslaat in de vorm van een schip met 500 bedden en handjes

 5. andergeluid

  Misschien moet de Heer Jan Paternotte D66-Kamerlid Hier eens naar kijken dan hoort hij de waarheid eens van een ander

  TRUTH BOMB CDC –

  So if the total death number is 0.01%, and 94% of deaths where not Covid associated, then how much lower than 0.01% is it?

  Of course there is no pandemic. It’s a hoax!

  Special thanks to @NicholasVeniamin

  t.me/QNewsOfficialTV

  1. vlekkenoplosser

   uiteraard is het een hoax ! Zoals ik al eerder meldde (heerlijk die malle pietje arrogantie ) krijg je minimaal twee spuiten per jaar.

   meneer gates heeft die 7 fabrieken niet gebouwd om ze na 1 jaar weer te ontmantelen !

   follow the money

   1. dumbfarmer

    heeft gates zijn eigen rotzooi eigenlijk wel door zijn eigen aderen lopen ondertussen?? Hij gebruikte zelf ook geen windows.. omdat ie verdomd goed wist dat het zaakje zo lek is als een rieten mandje..

    1. vlekkenoplosser

     ik vraag me terdege af wat er in spuiten zit waar de kopstukken op tv zich mee laten “vaccineren ” .

 6. Cootje

  Het komt toch mooi uit 4 de golf over Europa ., en net op tijd dat de europese vakantieganger onzeker wordt en zuid Europa mooi naast de pot piest ,,en dan maar weer kijken of ze het gaan redden met hun nep begrotingen zullen wel weer een van de garantstellingen euopese noodfonds aan spreken ,heerlijk die zuid Europeanen aan de bedelstaf en langzame dood tegemoet economischs . We moeten wat overhebben om die uitvreters ten gronde te richten , maar voedsel en geld tekort gaan ze wild om zich heen slaan en brokkelt de solidaire eenwording vanzelf in elkaar , economische instorting Europa wordt voor ons 5 jaar op de blaren zitten de Engelse lachen zich te pleuris maar dan zijn wij er ook van af , Corona maakt het verschil

  1. dumbfarmer

   voedseltekort? gaan we hier ook krijgen.. fijn de boeren de grond in of het land uit treiteren.
   Maar gelukkig krijgen we dankzij de klimaatverandering in ieder geval geen hongerwinters meer, dat scheelt dan weer..

 7. dumbfarmer

  dat heeft niet lang geduurt…
  Net een nieuwe wet aangenomen dat covid gelijk staat aan ebola.. en dus drakonische maatregelen toegestaan zijn.
  Tuuuurlijk zou daar geen misbruik van gemaakt worden.. tuuuuurlijk geloof ik die hele muppetshow daar op hun blauwe ogen..
  en kijk.. komt de eerste dwijl al de hoek om zeilen die er een beroep op gaat doen. Heeft dus nog geen dag geduurt of die wet wordt misbruikt.

  1. vlekkenoplosser

   is de wet nu aangenomen ?

   een kind kan je vertellen dat de virussen geen enkele gelijkenis vertonen. Zie de idioterie van de mexicaanse griep destijds.

   u zult zich onderwerpen !

   1. dumbfarmer

    yup.. 100 voor, 40 tegen ofzo. dus tweede kamer is voor gelijkstelling van dit virus aan ebola..

 8. usb3.0

  d666 is een ernstige bedreiging voor de vrijheid

 9. Xyz1234

  Voor wie geïnteresseerd is, is op de website van NICE een overzicht te vinden van ic opnames van de afgelopen jaren. 2020 had het laagste aantal. 5000 minder dan 2019 en 10000 minder dan 2018. Het is puur gel*l dat de capaciteit het probleem is. Temeer omdat men weigert op te schalen of zelfs hulp afslaat in de vorm van een schip met 500 bedden en handjes.

  1. usb3.0

   Maar dit weet toch elk gezond weldenkend mens, de enige die dit betwisten zijn de faqscistische vaccinazi drammende coronafetisjisten zoal tamil en beuko8r en co

 10. andergeluid

  Ik wist allang dat ze de weg kwijt waren maar 126 stemmen voor de A status dus net zo erg als ebola???? en dat durft zich volksvertegenwoordigers te noemen?
  ik heb een filmpje gezien met Klaus schwab dat ze ook troep in kleding gaan stoppen hoe ziek is die man Depopulatie 5G en vaccins we gaan een rare tijd tegemoet en waarom???

 11. Pieter48

  Onlangs een voetbalwedstrijd in Boedapest met 60.000 bezoekers. In Hongarije zijn er weinig gevaccineerden. Is het bekend hoeveel besmettingen er zijn gemeld na deze wedstrijd of zelf hoeveel doden. D66 is een angstig partijtje dat het meestal niet bij het rechte eind heeft.

 12. AS210854

  Als jouw kiezers ZICH hadden gehouden aan de voorschriften, was het nu niet zo uit de hand gelopen.

 13. Cootje

  Even te herinnering Emile takma Peter r de vries neergeschoten in onze fantastische rechtsstaat politie zoekt hoe is het mogelijk een licht getinte man .Wilders heeft gelijk is een bananen republiek en een nep rechtsstaat

 14. Pieter48

  Peter de Vries neergeschoten. Mevr. Halsema heeft het ooit nodig gevonden om het preventief fouilleren niet in te voeren. Dat was om bepaalde bevolkingsgroepen niet te veel lastig te vallen. Wel vreemd dat in Amsterdam de meeste schietincidenten plaatsvinden.

 15. Mistgabel

  Schijnt dat 85% is gevaccineerd
  (is het niet, 85% hebben aangegeven zich te willen vaccineren)

  Maar afijn 85%,

  Deze meneer wil weer een lockdown..

  Noknok, lekkere vaccins dan…!

  1. vlekkenoplosser

   de vaccins van bill zijn net zo als windows , kwalitatief uitermate teleurstellend

  2. Mistgabel

   Die 15% is de groep kinderen, baby’s en nog een aantal weldenkende die geen vaccinatie nemen.

   Lockdown…
   Voor die 15% gaan de gevaccineerde ook weer het huis in.

   Nog een keer.
   17000 is 0,1% van 17 miljoen, dat is niet per jaar, maar in anderhalf jaar tijd.
   99,9% overleeft het.

   Manmanman, worden jullie nou nog niet een keer wakker?

 16. rafi

  Geen wonder dat het aantal ziekenhuisopnames niet stijgt. Want het virus is inmiddels, een jaar later, wel dermate gemuteerd dat het uitgewoed raakt. Hoe meer gemuteerd, hoe minder specifiek, dus EN de besmettelijkheid ervan stijgt (wat wij zien), EN het virulente karakter ervan daalt, resulterend in minder ziekenhuisopnames (zien wij ook).

 17. tourist1138

  Ik vind het altijd grappig van D666 progressieve dat ze denken de top van menselijke intelligentie te zijn. Vergeleken met 1000 jaar van nu zijn we grot mensen die met een koevoet een helikopter motor (samenleving) proberen te fixen. Na 100m “progressieve” doden laatste eeuw zou je denken dat ze een beetje achter de oren krabben. EVIL DEADLY PEOPLE WHO WILL GET US ALL KILLED. Ik wacht op Aritficial Intelligence. De Franse aristocraten zagen ook de revolutie niet aankomen. There will come a time they will not be able to walk the streets. Qteam

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.