Allemaal even lachen! NPO-baas tijdens speech: ‘Onafhankelijkheid is ons grootste goed’

In haar jaarlijkse toespraak bij de opening van het nieuwe seizoen van de publieke omroep heeft NPO-baas Shula Rijxman laten weten pal te staan voor de onafhankelijkheid van de publieke omroep en haar programma’s. “Dat is ons grootste goed”, zei ze tijdens haar speech.

Met de Kaag-documentaire nog vers in het geheugen, durft NPO-baas Shula Rijxman (zelf lid van D66) met stalen gezicht te beweren dat onafhankelijkheid het grootste goed is van de publieke omroep. In haar speech verwijst ze ook naar het lopende onderzoek van het Commissariaat voor de Media (CvdM) en verzekert ze iedereen ervan dat er stappen zullen worden ondernomen “als daar uiteindelijk reden toe is”.

Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat het CvdM weinig tot geen harde conclusies zal gaan trekken, want dat deden ze in een eerder onderzoek ook niet. Ze kijken naar de richtlijnen en of de procedures zijn gevolgd en dan is het wat hun betreft wel klaar. Dat die regels ruimte laten voor het soort bagger dat de NPO met die Kaag-documentaire heeft laten zien, is dan jammer. ‘Regels zijn regels, dus geen sprake van belangenverstrengeling’, wordt dan de conclusie.

De Dagelijkse Standaard

Dat de ‘onafhankelijke’ NPO verder een compleet links bolwerk is, lijkt Rijxman niet te storen. Zij maakte namelijk bekend dat het komende jaar zal worden onderzocht welke rol de publieke omroep kan gaan spelen bij maatschappelijke vraagstukken rond discriminatie, racisme en kansenongelijkheid. Want we weten allemaal dat daar de afgelopen jaren nog niet genoeg aandacht aan is besteed…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Gelukkig neemt Shula Rijxman eind dit jaar afscheid van de ‘onafhankelijke‘ NPO als voorzitter van de raad van bestuur. Zal er dan een rechtse of apolitieke opvolger komen? Natuurlijk niet. Bij de NPO zijn ze zó onafhankelijk en gebalanceerd dat er wel weer een keer een D66’er, GroenLinkser of PvdA’er op de troon mag komen te zitten. Gewoon, voor de verandering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Rieks

  Ja, volgens de statuten is de NPO onafhankelijk maar het gaat erom hoe de NPO leiding daarmee omgaat. “Van binnen” is men niet onafhankelijk maar gewoon links en benoemt allemaal gelijkgezinden zodat men vanuit de organisatie zelf geen enkele kritiek heeft te duchten. En hun dikbetaalde banen kunnen behouden want daar gaat het in de eerste plaats om.

  1. halo1

   Het geniepige is dat het midden steeds meer naar links (=toestaan+betalen) getrokken is/wordt, zodat “‘rechts”‘(=verbieden+niet-betalen) als extreem-rechts weggezet kan worden. Daarom vind ik ook dat de strijd tegen links alleen maar door “extreem-rechts”(=frame)’ gevoerd en gewonnen kan worden..anders is het min of meer zinloos..

  2. KippiX

   De NPO is in geen enkel opzicht onafhankelijk. Ze worden onterecht enorm gespekt door de staatskas, soms wel meerdere keren per jaar. Ze vergaren enorm veel geld met reclame. Daarnaast zijn ze links georiënteerd en verkondigen buitenlands ‘nieuws’ dat ze toegespeeld krijgen van Reuters dat al helemaal niet onafhankelijk nieuws de wereld in slingert. Zijn diep verweven met d66 tot in het privéleven aan toe en dulden geen politiek, klimaat, woke en corona-kritische vragen en meningen. Wat een hypocrieten!

   1. AS210854

    👍👍👍👍👍👍👍

 2. O.k.

  Net zo onafhankelijk als de noord Koreaanse omroep 😉

 3. LifeBuddy

  Wij, met onze COC mentaliteit zijn ook onafhankelijk van die criminelen euro. Als ze Eerlijk zijn, zenden ze dat op die Nep tv. uit

 4. Cootje

  Kaag is door haar vriendin op het paard gehesen maar ze is op haar platte muil gegaan. De publieke omroepen zijn het linkse verhaal betaald door rechtse centen. Gister avond alle talkshows over de zielige Afghanen die werden gesteund door de linkse kliek journalisten en de vooruitgeschoven Afghanen waar een in Nederland wonende Afghaan het heel gewoon vind dat zijn zusters en die familieleden naar Nederland moeten kunnen komen , lekker daar blijven de taliban gaat wel voor ze zorgen. Er heeft nog nooit een gekozen regering gezeten in Afghanistan wel lui die proberen hun zakken te vullen , maar als het pro westers is , is het niet erg

 5. Albert Egberts

  Zo onafhankelijk als DDS is natuurlijk geen haalbare kaart.

  🙄

  1. usb3.0

   tamil kan het niet hebben en is echt behoorlijk gefrustreerd

 6. Mistgabel

  hahahahahahahahaha om te gieren.

  1. Mistgabel

   Een leugen uit de leugenfabriek.

 7. Drostemannetje

  De NPO is links en wordt met de jaar steeds linkser.

 8. Mistgabel

  NOS/RTL ook om te gieren, tig landen coronademonstraties met honderdduizenden mensen, niks of amper in beeld.
  Maar een demonstratie op de Dam van nog geen 1000 man met regenboogvlaggetjes uitgebreid in beeld.

  Het is eigenlijk om te janken.

 9. Borreby Duytsch

  Sommige beweren dat de Joden de media beheersen.
  Well, what’s in a name, ‘innit?

  1. Rieks

   De media weet ik niet maar Joden spelen een dominante rol wereldwijd in de financiële en zakenwereld (hedgefunds, grondstoffen, casino’s etc.) Cijfers om dit te staven zijn er officieel niet want onderzoekers durven hun vingers hieraan niet te branden. Ze zullen door Joden en hun organisaties ongetwijfeld worden beschuldigd van anti-semitisme of bevooroordeeldheid.

   1. usb3.0

    Antisemiet rieks doet ook z’n zegje

   2. Poemien Noegien

    Het stinkt hier inderdaad naar Jodenhaat.

 10. Aborifa

  Media en onderwijs sedert WOII grosso modo links georiënteerd.

 11. usb3.0

  Natuurlijk is de npo nooit onafhankelijk, sterker nog, de hele dag worden we doodgegooid met misleidende en vaak leugenachtige reclames bv over je laten testen als je naar bbq gaat, over school! die volledig door meisjes wordt gevuld, eenzijdige bangmakende klimaatreclames, de mensen laten denken dat er in Nederland heel veel “gekleurde” (man blank vrouw donker) gezinnen bestaan..

 12. usb3.0

  Hier hoor je niets over op de onafhankelijke npo

  h**ps://www.blckbx.tv/videos/overheid
  h**ps://www.bitchute.com/video/VqkJ0KCpBkp5/

  1. Poemien Noegien

   Vooral die van blckbx is deze keer (31-8-2021) steengoed. Daar gaat niemand een speld tussenkrijgen. Alleen al het feit dat nu zelfs de farmaceuten al beginnen te spuien dat Hugo volstrekt buiten de lijnen tekent is van groot belang.

   1. usb3.0

    Precies deze op waarheid gebaseerde feiten moeten verspreid worden…

 13. Duckday

  Daar ga je toch van over je nek

  1. Albert Egberts

   Voor echte onafhankelijke kwaliteitsjournalistiek moet je natuurlijk bij DDS zijn.

   1. usb3.0

    tamil wordt regelmatig afgedroogd hier, dit zien wij allemaal aan zijn gefrustreerde reactie naar de DDS toe🥸

   2. Wally

    Dat geldt dus ook voor jou, want ook jij bent hier. Dus misschien heb je deze keer gelijk. Proficiat.

 14. Wally

  Lief he? Is het niet schattig?
  Het ergste echter is dat ze dit nog meent ook. Ze is volkomen overtuigd van de prima informatiestroom die de npo de mensen voorschotelt. Net de pravda, die was ook zo onafhankelijk als wat hoor. Jammer alleen dat inmiddels, op een groep oude ‘socialisten’ (die uiteraard met 60 met een riant pensioen konden gaan en alle voordelen nog steeds hebben) niemand meer in de npo gelooft. Raar he? Stout zijn wij eigenlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.