BBB gaat in tegen klimaatalarmisme: “Geen paniek!”

Het IPCC wil ons doen geloven dat de wereld heel binnenkort vergaat omdat wij mensen voor wat extra stikstofuitstoot zorgen. Flauwekul, natuurlijk. Dat vind niet alleen ik, dat vindt de BoerBurgerBeweging ook. Want hoewel de partij wel wát meegaat in de idee dat er iets gedaan moet worden roept BBB mensen op om rustig te blijven

Ons wordt weer aangepraat dat wij mensen niet een zegening zijn voor de aarde, maar een vloek. Oh ja, we zouden vreselijke dingen doen wat betreft het klimaat. Het is heel erg allemaal. Het is zo erg dat gezinnen zelfs aan de oxamepam gaan omdat de media hen een klimaatdepressie aanpraten. Te ziek voor woorden, natuurlijk.

De BoerBurgerBeweging van voorvrouw Caroline van der Plas roept mensen dan ook op om rustig te blijven. “Scherp blijven mensen,” schrijft de partij op Twitter. “Geen paniek maar met gezond verstand inspelen op veranderingen in het klimaat.”

Geen paniek is inderdaad goed, maar het is wel jammer dat de partij vervolgens toch meegaat in het klimaatverhaal zelf. “Isoleer eerst alle huizen. Zet kernenergie in. Onderzoek nieuwe technieken. Ga kerosine normaal belasten. Koop bewust. En zorg dat ook mensen met een smalle beurs goed leven.”

Het goede deel aan de verklaring is dat de partij oproept om niet in paniek te raken. Goddank, en wat een verschil met de meeste andere partijen, die juist wel voor paniek gaan; en de paniek nog groter proberen te maken dan het achterlijke IPCC-rapport zelf al doet. Het moge duidelijk zijn dat BBB geen tweede GroenLinks is.

Maar het sléchte nieuws is dat de partij toch wat meegaat met het verhaal dat we wel iets moeten doen om klimaatverandering te bestrijden. Zie de “oplossingen” die BBB naar voren schuift. Kernenergie is altijd prima, maar “omdat het goed voor het klimaat is,” is niet het argument dat gebruikt moet worden. En ja, dat geldt ook voor het isoleren van woningen, etc.

We moeten helemaal niet meegaan met de klimaatwaanzin. Dat IPCC-rapport is irrelevant. We weten wat er aan de hand is, en dat is eerst en vooral dat het “klimaatverhaal” een knuppel is van moderne marxisten om de economie te hervormen op een manier zoals zij die willen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat moet helemaal worden afgewezen. Hard. Volledig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. por favor no borres

  De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas:
  “Geen paniek maar met gezond verstand inspelen op veranderingen in het klimaat.”

  Als dat maar goed afloopt.

  1. Flengan

   “…met gezond verstand inspelen op veranderingen in het klimaat.”

   Als het water stijgt, met de nadruk op ‘als’, dan verhoogt men de dijken en zet men het land niet vol met waardeloze windturbines. Daarnaast geldt de gouden regel: Het klimaat kun je niet regisseren. Het klimaat kun je niet regisseren. Het klimaat kun je niet regisseren.

   Wat kun je dan wel? Duizenden miljarden belasting heffen om de windhandel te financieren.

   1. usb3.0

    Ik blijf het herhalen, het is een verdienmodel!

 2. Harry Haller2

  Waarschijnlijk is de staat van het milieu bedroevender dan de staat van het klimaat.

  Water-, lucht- en bodemverontreiniging, uitputting van grondstoffen, de idiote wereldwijde verspilling, het massaal uitsterven van diersoorten en het teloor gaan van ecosystemen, vormen op korte termijn een grotere bedreiging dan de opwarming van de aarde.

  1. Jack Flash

   Harry++

  2. usb3.0

   Het is ze oom niet te doen om het schone maar om de centen

   1. Jack Flash

    Dat ook usb3.0.

 3. Monty

  De BoerBurgerBeweging van voorvrouw Caroline van der Plas gaat groot worden bij de volgende verkiezingen.

  Die gaat behoorlijk wat zetels wegsnoepen bij de diverse oppositie partijen.

 4. Neko-

  “Het IPCC wil ons doen geloven dat de wereld heel binnenkort vergaat omdat wij mensen voor wat extra stikstofuitstoot zorgen.”

  Hoewel de regering over stikstof ook struikelt, is in dat IPCC de boosdoener volgens mij vooral koolstofdioxide.

  En naast minder uitstoten van dat goedje, is het planten van meer groen natuurlijk ook een optie.

  1. usb3.0

   Wat dacht je van minder bomen kappen! biomassa per direct de deur uit

 5. Paardenmiddel

  De allerrijksten willen weer meer verdienen, dus paniek schoppen, zodat er ALWEER meer doelen/organisaties komen om te geven. Gaan we terugkijken naar alle ngo’s en doelen, dan is het geld allemaal naar onzinprojecten gegaan, waar niemand baat bij heeft. Of naar de allerrijksten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.