Wéér een voorspelling die uitkomt: ‘QR code moet nog heel lang gebruikt worden om te reizen’

De zogenaamde wappies zeiden vorig jaar dat a) er een QR-code zou komen die we nodig zouden hebben om te reizen en naar publieke evenementen te gaan. Dat was allemaal onzin, werd ons verteld. Toch gebeurde het. 

Maar, zeiden de coronadictatortjes, dit was heel tijdelijk. We moesten het even doen, maar zo’n QR-code zouden we niet blijven gebruiken. Natúúrlijk niet. Haha.

Oh jawel, reageerden de ‘wappies‘ daarop. Dit zou nog heel lang doorgaan.

‘Welnee, smerige wappies! Complotdenkers! Achterlijke mongolen! Conspiracy denkers!’ was de reactie van de boven-ons-gestelden en de media.

Nou, vandaag komt BNR met het nieuws dat “Nederlanders zeker tot na de komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden. Dat is de verwachting van verschillende virologen en epidemiologen waar BNR mee sprak. OMT-leden laten desgevraagd weten dat over de kwestie de komende weken gesproken wordt.”

Natuurlijk wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport “nog niet zeggen wanneer het systeem met QR-codes losgelaten kan worden.” Maar dit spel speelt het kabinet steeds weer. Plannetjes worden eerst naar buiten gebracht door “OMT-leden,” die daarvoor bevriende media gebruiken. Zo wordt het publiek klaargestoomd voor wat komen gaat. Als mensen dan niet massaal opstaan en beginnen te rellen volgt de officiële aankondiging een paar dagen later – of hooguit een paar wéken later.

De situatie waarin de hele wereld verkeert kan niet langer ontkend worden: overal ter wereld hebben overheden lak aan de mensenrechten; aan de rechten waarmee wij geboren zijn omdat we mens zijn. Rechten die ons toekomen omdat we ademhalen, punt. Rechten waarvoor we verder niets hoeven te doen.

Dit is in Nederland dus ook zo. Onze overheid heeft lak aan onze grondrechten, aan de vrijheden waar jij en ik recht op hebben omdat we bestaan en mens zijn. Dat zijn dus ook de rechten waar de overheid onder geen beding inbreuk op mag maken.

Maar de overheid doet tegenwoordig niet anders.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit houdt pas op als wij dat afdwingen. We krijgen onze rechten niet automatisch terug. Ja, ook in dat opzicht hadden de “wappies” gelijk. We moeten het zelf doen door de overheid terug in zijn mand te sturen; de plek waar de overheid hóórt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. allid

  MvdG slaat wéér eens de spijker op de kop.
  Afdwingen gebeurt om Nee te zeggen.

  U bent allen een individu, ondeelbaar, Strijd voor een Atomcratie, zelfbeslissing.
  Wees verstandig, vrijheid is niet vacantie, feesten; zuipen en werken voor andermans lux.

 2. Ongevaccineerde

  Achterlijke mongolen!
  Een herkenbare kwalificatie.

 3. Joko

  Zouden ze dit afkijken van Lukansjenko en Kim Yung Un en nog enkele verdwaasde geesten die onze aarde bevolken?

  1. Arbeider65

   ++++++++++++

 4. NO8DO

  Wat zouden redactie en reageerders bepleiten als vaccinatie door Rutte ontraden zou worden?

  1. allid

   géén réactie, die zitten dan allen bij joop.

 5. september

  Reken maar dat er dan toch vele reacties hier komen .Voor en Tegen

  1. allid

   hey, september
   Ik neem aan dat Uw in de lucht geschreven réactie voor mij bestemt was.

   Nee hoor.

   Als er een projectiel op U afkomt, dan gééft U een réactie, U ontwijkt het projectiel om
   pijnlijke gevolgen te ontlopen.

   Hier zal hooguit een mening worden gedeeld indien Rutte prikken ontraadt,
   die wel réacties “voor of tegen” kan verwachten.
   Rutte dicteert niet, hij verplicht niet, maakt niets strafbaar met zijn “raad”.

   Indien U uw mening geeft over het projectiel zonder te réageren, kan dat wel eens een pijnlijke nasleep voor U hebben.

 6. Ab Infinitum

  Wie of wat zijn eigenlijk “de boven ons gestelden” ? Over die QR code zullen diegenen bij wie het geld ontbreekt om te reizen zich niet druk maken. Dat zijn er heel wat.

 7. Monty

  ”dat “Nederlanders zeker tot na de komende winter gebruik moeten maken van QR-codes om te reizen en om toegang te krijgen tot evenementen en uitgaansgelegenheden.”

  Nederland is echt een ‘kutland’.
  Waarom alleen Nederland?

 8. Branzino

  Als je maar genoeg voorspellingen doet, kot er altijd wel eentje uit. Je zou ook eens de voorspellingen moeten laten zien niet uitkomen of zijn uitgekomen. Of de andere suggesties over het nut van maatregelen.
  Een heel fraai voorbeeld is de corona-situatie in Florida. Florida vertikt het nog steeds om maatregelen te nemen Dat werd hier vaak aangehaald om te laten zien, dat het niets slechter gaat dan in staten en landen waar wel strenge maatregelen gelden. Florida is nu de zwaarst getroffen staat in Amerika. En nog steeds weigert men maatregelen, zelfs geen mondkapjes, te nemen. Gelukkig hebben we hier voorzichtiger overheden en beleidsmakers.

  Overigens kwamen andere voorspellingen wel uit. Het verloop van de pandemie in Nederland verloopt redelijk conform de voorspellingen. De versoepelingen waren veel te sterk, volgens deskundigen. Wat beuer4de er?: een nieuwe corona-implosie. De hernieuwd ingevoerde maatregelen zouden helpen. Wat gebeurde er? Inderdaad. De ziekenhuizen zouden na deze week niet verder vollopen? Wat lijkt er te gebeurden. Eenmaal raden.
  Ik heb veel vertrouwen in onze overheid. Helaas zijn het net mensen en weten ze dus niet alles. Bovendien moeten ze schipperen tussen de nitwits, complotdenkers en de overvoorzichtige specialisten.

  1. Gerda2

   Branzino@ Florida is nu de zwaarst getroffen staat in Amerika.

   Gaat het in Florida zo slecht?
   Kijk eens op de grafieken Florida op Worldometers.
   Op 27 juli 2021:
   Florida op plaats 26 wat het aantal doden betreft.
   Het Amerikaanse landelijk gemiddelde is nog hoger dan dat van Florida.
   Ik kan niet in de toekomst kijken, maar voorlopig kijk ik naar de cijfers.

   1. Branzino

    @Gerda2
    * volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meer-coronapatienten-in-amerikaanse-ziekenhuizen-daling-besmettingen-in-nederland-zet-door~bc63c195/

    * noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210801_84399169?utm_source=google&utm_medium=organic

    * hln.be/buitenland/recordaantal-nieuwe-besmettingen-in-coronahotspot-florida-ook-ziekenhuisopnames-bereiken-nieuwe-piek~aa856d7f/

    1. Gerda2

     Branzino,
     Ik weet niet of jij waarde hecht aan de getallen opgegeven door Worldometers.
     Op geen enkel punt scoort Florida het slechtst.

     Als het bij de kranten net zo gaat als bij de berichtgeving over India, weet ik genoeg.
     Jij haalde een tijdje terug verschillende keren de “noodtoestand” in India aan.
     De getallen zeiden wat anders.
     Nu is India alweer verschillende plaatsen gezakt op de landenlijst, wat positief is (plaats 111).

     Ik kan niet in de toekomst kijken, maar voorlopig kijk ik naar de cijfers.

     1. Emile Takma

      “Op geen enkel punt scoort Florida het slechtst.”

      Klopt, Florida scoort gewoon slecht.

     2. Branzino

      @Gerda2
      Ik weet het ook niet, maar ik zal later vandaag proberen uit te vinden waardoor die verschillen komen.

     3. Branzino

      @Gerda2
      Ik kwam er gisteravond laat niet meer aan toe, nu wel. Het vergelijkt wat ingewikkeld tussen Worldometers en allerlei info uit de media. Maar het Volkskrantartikel heeft het over het slechtst presterende Florida na vergelijking van ziekenhuisopnames. Jij vergelijkt het aantal doden per 1M inwoners en dan scoort Florida inderdaad niet slecht, iets onder het Amerikaans gemiddelde. Maar op dit moment staat Florida volgens Worldometers verreweg het hoogst met het aantal nieuwe cases per dag (gisteren) en ook met het aantal doden per dag. Beide cijfers overstijgen het verschil in aantal inwoners ruimschoots. Ze lijken met een “inhaalslag” bezig en de bezorgdheid bij verschillende overheden lijkt me terecht. De nonchalance bij de staatsoverheid is zorgelijk, nu zelfs het verplicht dragen van mondkapjes op scholen is verboden.

      Je noemt terecht India, waar de info erg verwarrend is. In het land zelf heerst nog steeds paniek, althans in de dichtbevolkte gebieden. M.i. is het als land niet te vergelijken met westerse landen door de omvang, de verspreiding van de bevolking en de geïsoleerdheid van veel geografisch heel grote gebieden. Maar ook de cijfers die beschikbaar komen laten vergelijkingen nauwelijks toe. Men spreekt nu over grove onderschattingen ervan. Ik heb zelf natuurlijk geen enkel idee wat de werkelijkheid daar is. Worldometers moet het ook met de officiële cijfers doen. Wat niet gemeten of geteld wordt, blijft onbekend, waarmee ik niets wil suggereren. Ik weet het gewoon niet.

     4. Gerda2

      Branzino,
      Beter laat dan nooit.

      Het aantal sterfgevallen is nu inderdaad hoog.
      Het aantal doden schommelt behoorlijk, met een piek van 199 op één dag.
      Wel een stukje lager dan de vorige 2 pieken op de grafiek.
      Als de mensen overtuigd van de regels zouden zijn, zouden ze zich er makkelijker aan houden.
      En misschien is het wel een inhaalslag, om met jouw woorden te spreken.
      Even afwachten.
      De cases per dag zeggen mij weinig. Pcr test gaat er eind van dit jaar uit.
      Hopelijk komen ze dan met een echte goede test, die griep van Covid kan onderscheiden bijvoorbeeld.

      In India verschilt de aanpak per deelstaat.
      De ene deelstaat staat ivermectine (of andere middelen toe), de andere niet.
      Een paar maanden terug, toen er over een noodtoestand werd gesproken, stierven er veel mensen na de aanvang van de vaccinaties. Sommige gebieden zijn toen gestopt met vaccineren en gaven wel bovengenoemde medicatie, met succes.
      Tijdens de lockdowns stierven er ook velen. Vaak veel mensen in een klein ruimte, armoe enz.

      Een vergelijking tussen de situatie in India en bijvoorbeeld een Europees land is inderdaad moeilijk te maken.
      Waar mij het vooral om ging- en gaat is, dat het door de media wel als een hype wordt gebracht, terwijl de werkelijkheid over het algemeen heel anders in elkaar steekt.

     5. Gerda2

      Branzino,
      Ik krijg mijn stukje niet geplaatst en probeer het nu in kleinere gedeeltes.

      Beter laat dan nooit.

      Het aantal sterfgevallen is nu inderdaad hoog.
      Het aantal doden schommelt behoorlijk, met een piek van 199 op één dag.
      Wel een stukje lager dan de vorige 2 pieken op de grafiek.
      Als de mensen overtuigd van de regels zouden zijn, zouden ze zich er makkelijker aan houden.
      En misschien is het wel een inhaalslag, om met jouw woorden te spreken.
      Even afwachten.
      De cases per dag zeggen mij weinig. P c r test gaat er eind van dit jaar uit.
      Hopelijk komen ze dan met een echte goede test, die griep van Covid kan onderscheiden bijvoorbeeld.

     6. Gerda2

      Branzino
      deel 2

      Het enige woord dat ik in de voorgaande test heb veranderd, is p c r test en toen werd de tekst wel goedgekeurd.

      In India verschilt de aanpak per deelstaat.
      De ene deelstaat staat ivermectine (of andere middelen toe), de andere niet.
      Een paar maanden terug, toen er over een noodtoestand werd gesproken, stierven er veel mensen na de aanvang van de vaccinaties. Sommige gebieden zijn toen gestopt met vaccineren en gaven wel bovengenoemde medicatie, met succes.
      Tijdens de lockdowns stierven er ook velen. Vaak veel mensen in een klein ruimte, armoe enz.

      Een vergelijking tussen de situatie in India en bijvoorbeeld een Europees land is inderdaad moeilijk te maken.
      Waar me het vooral om ging- en gaat is, dat het door de media wel als een hype wordt gebracht, terwijl de werkelijkheid over het algemeen heel anders in elkaar steekt.

     7. Branzino

      @Gerda2
      Dank voor je reactie. Ik vergeet ook wel eens dat ik nog een gedachtewisseling of vraag heb uitstaan. De posts in behandeling bewaar ik als favorieten in mijn browser. Daar zorg ik ervoor dat er nooit meer dan drie à vier naar de volgende dag doorschuiven, zodat de gedachtewisselingen overzichtelijk blijven, ik dus niets hoef te onthouden en steeds serieus kan reageren.

      Ik heb de indruk, dat we geen verschil hebben over de feiten, ook niet waar die zeker of nog onzeker zijn. Cijfers zoals Worldometers, het RIVM, het CBS geven goede cijfers, maar je moet er vaak wel een beetje achter kijken. Ik vraag me daarbij steeds af, wat er nu precies staat en of dat ook bedoeld wordt. Soms verschilt zelfs dat. Interpretatieverschillen tussen ons en andere deelnemers blijven, maar dat maakt zo’n blog nou juist ook boeiend.

      Dat de PCR-test verdwijnt is overigens nieuw voor mij. Ik hoorde kort geleden nog, dat die test niet ideaal is, maar wel het beste wat er nu beschikbaar is. Dus je melding verbaast me.
      Ik heb ook even nagegaan of de PCR-test onderscheid maakt tussen SARS-Cov-2 en griep of andere virussen. Er wordt steeds bevestigd, dat de PCR-test alleen het corona-virus dat Covid19 veroorzaakt, dus SARS-Cov-2, aantoont en niets anders. Heb jij andere info?

     8. Gerda2

      Branzino.
      Wat informatie over de test is o.a. te vinden op de volgende site:

      cdc.gov/csels/dls/locs/2021/07-21-2021-lab-alert-Changes_CDC_RT-PCR_SARS-CoV-2_Testing_1.html

     9. Gerda2

      Branzino

      Mijn bericht wordt weer niet geplaatst, zal beoordeeld worden.
      Dus is het afwachten of het doorkomt.

      Als je zoekt op – p*c*r test ends 31 december 2021, krijg je al snel de site van de CDC aangeboden. Daar kun je de info bekijken.

     10. Branzino

      @Gerda2
      Die 3-letter combinatie wordt om mij onbegrijpelijke redenen door DDS automatisch geblokkeerd.

      Ik heb je zoekterm gebruikt en een paar van de resultaten gelezen. Ik meen, dat de interpretatie die je geeft niet juist is. CDC adviseert namelijk om andere methoden te gebruiken dan de tot nu gebruikte om gemakkelijker (in 1 test) en beter onderscheid te kunnen maken tussen SARSA-Cov-2 en influenza. Dat is heel handig nu het griepseizoen weer dichterbij komt. Het is nadrukkelijk niet bedoeld als afwijzing van de tot nu gebruikte test, die heel goed SARS-Cov-2 aantoont, maar niet aanslaat op andere virussen, volgens CDC.

      De CDC-tekst is breed anders geïnterpreteerd als diskwalificatie van de tot nu gebruikte test. Maar het is gewoon een efficiencyverbetering van het testproces.

      Kik op reuters.com/article/factcheck-covid19-pcr-test-idUSL1N2P42U5 Lees vooral de eerste alinea.

     11. Gerda2

      Branzino@ Ik meen, dat de interpretatie die je geeft niet juist is.

      Ik schreef: “P*c*r test gaat er eind van dit jaar uit.
      Hopelijk komen ze dan met een echte goede test, die griep van Covid kan onderscheiden bijvoorbeeld”.

      Blijft de p*c*r test volgens jou in de huidige vorm gebruikt worden?
      Volgens mij niet en dat is wat ik gezegd heb.
      Waarom klopt dat niet volgens jou?

      Factchecker Reuters
      Eerste alinea
      Er wordt gezegd dat sommige gebruikers beweren dat de test er niet in is geslaagd, onderscheid te maken tussen COVID-19 en influenza.

      Volgens het RIVM klopt dit.
      RIVM: de test kan dus geen positief resultaat geven bij andere virussen, zoals bijvoorbeeld een griep- of verkoudheidsvirus.
      rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen/p*c*r-test
      (adres zonder sterretjes)

      Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat ik weinig waarde hecht aan de
      mening van factchecker Reuters.

     12. usb3.0

      Pçr test is GEEN test

     13. Gerda2

      USB
      Het is een test, maar wel een waardeloze test voor het doel waar hij voor wordt gebruikt.

     14. Branzino

      @Gerda2
      Wij zijn het volledig eens over de feiten, maar interpreteren en beoordelen ze heel verschillend. Ik realiseer me nu wel, dat ik vooral aansloeg op je wens, dat er vanaf december een “echt goede” test gebruikt gaat worden. Ik leidde daaruit af, dat je begrepen had dat CDC de tot nu gebruikte test afkeurt omdat ze niet goed zou testen. Het artikel is daar heel duidelijk in: de test deugt voor SARS-Cov-2. Ik lees en hoor ook niet anders van epidemiologen en virologen dat de tot nu gebruikte test echt goed is, de beste test zelfs die beschikbaar is. Er wordt goed aangegeven of iemand besmet is met SARS-Cov-2 of niet. En dat is tot nu precies wat men van de test verwachtte. Meer doet die test niet en dat was tot nu ook niet de vraag. De test maakt goed onderscheid tussen SARS-Cov-2 en influenza en andere virussen. D.w.z. de test geeft positief bij SARS-Cov-2 en negatief bij alle andere virussen, maar identificeert die andere virussen niet en dat zou je misschien wel willen.

      Het CDC vindt nu dat een test eigenlijk ook andere virussen zou moeten aantonen, zoals vooral het influenza-virus, omdat het griepseizoen naderbij komt. Als iemand klachten heeft en met een test wordt niet het SARS-Cov-2 virus aangetoond, houdt het verder op. Dan moeten andere onderzoeken eventuele andere virussen aantonen, of niet natuurlijk. Dat kost menskracht, doorlooptijd en geld en in een griepepidemie wil je snel goed kunnen testen. Het CDC geeft nu aan een test te willen, er zijn blijkbaar een aantal mogelijkheden, die met één enkele test ook andere virussen, maar vooral het influenza-virus aantoont.

      Dit is wat ik lees en wat ik ook van je kritiek begrijp. Niet de test deugt niet, maar er zijn testen beschikbaar die meer bieden dan alleen een positieve of negatieve uitslag op de SARS-Cov-2-test en dat is heel prettig.

      Voor mij is daarmee de tot nu gebruikte test niet waardeloos en de uitslagen deugen binnen de acceptabele foutmarges. Ze doet wat het moet doen, maar uit efficiency-overwegingen zou je meer willen. En dat lijkt nu mogelijk te zijn.

      Ik denk overigens dat men in Nederland niet zomaar zal willen overstappen op een bredere test, want er wordt hier nauwelijks getest op influenza.

  2. Gerda2

   Branzino@ Wij zijn het volledig eens over de feiten, maar interpreteren en beoordelen ze heel verschillend.

   Waar haal je dat vandaan en wat bedoel je met feiten?
   Je weet het mooi aan elkaar te breien.
   Om het kort te houden, de gebruikte test in Nederland is volgens mij waardeloos.
   Het is voornamelijk een test om sturing te geven aan de aantallen z.g. besmettingen.
   Er zijn wetenschappers van naam die dat ondersteunen, maar die worden via fatcheckers als kleine jongens weggezet. Dus ga er maar van uit, dat ik van bijna geen enkele fatchecker iets zal aannemen.

   Wat vond je trouwens van mijn commentaar op de eerste alinea Reuters en daaraan gekoppeld de uitspraak van het RIVM?

   1. Branzino

    @Gerda2
    Ik ben steeds weer verbaasd over je reacties. het is net of je me niet vertrouwt en steeds iets negatiefs achter mijn opmerkingen wilt lezen. Ik ga ervan uit, dat ik dit verkeerd beleef.

    Met die feiten bedoel ik wat er over de test geschreven wordt. Dat die alleen SARS-Voc-2 aantoont en verder niets. Een feit is ook, dat men er hier en daar een andere interpretatie aan geeft en meent, dat de test dus niet goed is. Het CDC geeft dat niet aan, ook een feit. Een feit is, dat die test ontwikkeld is en gebruikt wordt om dat ene virus aan te tonen.
    Ons beider interpretaties verschillen, omdat ik hoor, dat de test door de gebruikers als goed, de beste, wordt beoordeeld. Hij toont aan wat aangetoond moet worden. Jij kwalificeert de test als onvoldoende, o.m. omdat hij alleen SARS-Voc-2 aantoont en misschien nog andere tekortkomingen, zoals besmettelijkheid. Die tekortkomingen worden overigens ook door de gebruikers niet ontkent, maar daar kan men mee uit de voeten.

    De eerste alinea van reuters vertaal je m.i. niet correct.
    Reuters schrijft, dat nieuwe richtlijnen van de CDC niet betekenen, dat deze testen er niet in slagen om onderscheid te maken tussen COVID-19 en Influenza, zoals gebruikers online beweren. De dubbele ontkenning maakt het moeilijk te begrijpen. Het RIVM onderschrijft deze kwalificatie, namelijk dat de test wel specifiek SARS-Cov-2 aantoont en geen andere virussen. De test onderscheidt SARS-Cov-2 daarom prima van elk ander virus.
    Iets verder in het artikel wordt dit bevestigt met: “Dit is echter niet te wijten aan het falen van de tests of het verwarren van SARS-CoV-2 met influenza, maar om de overgang naar het gebruik van een test die de diagnose van beide virussen kan vergemakkelijken.” Dat is precies waarom het gaat. Het CDC wil een test die beide virussen kan aantonen en niet slechts SARS-Cov-2.
    Op de CDC-site en andere sites wordt niet anders geïnformeerd.

    1. Gerda2

     Branzino@ het is net of je me niet vertrouwt en steeds iets negatiefs achter mijn opmerkingen wilt lezen.

     Waarom zou ik jou moeten vertrouwen, ik ken je niet eens.
     Dat is niet onaardig bedoeld. Ik kan op zijn hoogst zeggen of ik de indruk heb of je te vertrouwen bent of niet.
     Probeer je eens voor te stellen dat je je verhaal probeert aan de man te brengen en dat je geregeld antwoorden krijgt in de trant van, dat klopt niet – lees de factcheckers er eens op na. Eigenlijk ben je dan uitgepraat.
     Ik had de factcheck van Reuters al gelezen, voordat jij er mee kwam.
     Mijn eerst gedachte was, o daar gaat Branzino zo mee komen.

     De factcheckers zijn een doodsteek voor een fatsoenlijke discussie.
     Verder geloof ik niet in de objectiviteit van de meeste factcheckers. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze geen gelijk kunnen hebben.
     Afwijkende meningen worden weggezet als “vals”. Ook als de waarheid heel anders zou kunnen liggen.

     Jij gaat ervan uit, dat de overheid betrouwbaar is- je vertrouwen is groot, zo krijg ik de indruk.
     Helaas is bij mij dat gevoel al een tijd verdwenen.

     Als je mijn buurman was en we konden met elkaar in gesprek gaan, dan zou het een stuk makkelijker zijn. Dan kun je tijdens een gesprek op elkaar reageren, elkaar in de ogen kijken.

    2. Gerda2

     Branzino@ De eerste alinea van reuters vertaal je m.i. niet correct.

     Klopt, verkeerd gelezen.

     Het maakt verder niet uit hoe ik over de test denk.

     1. Branzino

      @Gerda2
      “Als je mijn buurman was en we konden met elkaar in gesprek gaan, dan zou het een stuk makkelijker zijn. Dan kun je tijdens een gesprek op elkaar reageren, elkaar in de ogen kijken.”

      Helemaal mee eens. Maar jij bent dan ook één van de weinige DDS-deelnemers waar een normale, fatsoenlijke gedachtewisseling mee te voeren is. We blijven het waarschijnlijk altijd oneens, niet over de feiten, wel over de interpretatie ervan. Dat maakt deelname hier boeiend, als men tenminste de tijd neemt om dit uit te wisselen.
      Wat mij betreft, discussie gesloten.

 9. marcel_2011

  Takkevent waar is het gevaar. Het blijkt dat gevaccineerden nu het gevaar zijn. Kijk naar de cijfers van Israel en Engeland. De meerderheid van de ziekenhuisopnames betreft gevaccineerde mensen.

  1. Branzino

   @marcel_2011
   “De meerderheid van de ziekenhuisopnames betreft gevaccineerde mensen.”

   Dat is logisch als het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd en die vaccins geen 100% bescherming tegen besmetting en besmettelijkheid bieden. Er is nooit iets anders beweerd.

   1. Flengan

    Sars-Cov-2 is überhaupt geen groot gevaar. Dat kun je niet zeggen van de disproportionele maatregelen.

    1. Branzino

     @Flengan
     Covid19 als gevolg van een SARS-CoV2-besmetting geen groot gevaar? Dan kijk je niet naar het aantal doden, want dat overtreft tot nu het aantal doden a.g.v. longkanker in de zelfde periode in Nederland. En dat beschouwen we toch echt als een gevaarlijke ziekte.
     Als je naar het aantal doden wereldwijd kijkt, ruim 4 miljoen en welke maatregelen er nodig waren om het tot dat hoge aantal te beperken, tot vandaag tenminste, krijg ik echt een heel ander beeld, namelijk van een gevaarlijke ziekte.

 10. usb3.0

  Je komt als Nederlandse toerist in Frankrijk geen eetcafé meer in zonder je medisch geheim prijs te moeten geven, testen á €49 elke 3dagen, AL DIE GEZOND GOED NADENKENDE WAPPIES KRIJGEN ALLEMAAL GELIJK

  1. Emile Takma

   GEZOND GOED NADENKENDE WAPPIES

   Dat lijkt me een contradictio in terminis.

   1. vlekkenoplosser

    nou bewijs die contradictio in terminis eens strónt vlé®k.

    Alle argumenten van de mensen die jij als wappies bestempeld zijn uitgekomen strónt vlé®k

    1. Branzino

     “Alle argumenten van de mensen die jij als wappies bestempeld zijn uitgekomen”
     Behalve deze dan, als zo maar wat voorbeelden, maar de lijst is heel lang te maken:
     * Corona is een gewoon griepje: nog steeds onbevestigde stelling
     * Vaccin is vergif: een mening, nergens aangetoond
     * Een demonstratie zonder afstand en mondkapjes is geen superspreader: het tegendeel is diverse malen aangetoond
     * Een foto van gereinigde en opgemaakte bedden in de kelder van een ziekenhuis wordt als bewijs van leegstand aangevoerd: spreekt voor zich

     1. usb3.0

      *Corjona is vergelijkbaar met een stevige griep, bewezen.
      *vaccin is een experimentele vloeistof waar de bijwerkingen op langer termijn volstrekt onbekend zijn, bewezen.
      *onzin dat in de buitenlucht superspreaders plaatsvinden, bewezen
      *ziekenhuizen zat waar het nagenoeg rustig was tijdens de corjonapaniek, ook bewezen.

     2. Emile Takma

      Deze lijst is moeiteloos met andere leugenachtige wappie-fantasieen uit te breiden”

      * Vaccins ondermijnen het natuurlijk immuunsysteem
      * Vaccins betreffen een experimentele gentherapie
      * Gevaccineerden verspreiden het virus op grote schaal
      * De Deepstate pleegt met vaccinaties genocide op de bevolking
      * Ivermectine en hydroxychloroquine zijn probaat werkzame middelen tegen Corona
      * De Coronamaatregelen worden permanent ingevoerd om de bevolking eronder te krijgen dan wel de aandacht af te leiden van andere zaken
      * Corona is een hoax die is verzonnen in het kader van de Big Reset

     3. usb3.0

      Het feit dat tamil iets schrijft wijst al op leugens, tamil blijft er keihard op los liegen natuurlijk.

      De veel grotere leugens volgens vaccinatiefascisten,

      *Het experimentele geïnjecteerde vloeistof is de enige uitweg
      *vaccinatie met een experimentele vloeistof is volledig veilig
      *invermectine en hydroxychloroquine niet beschouwen als geneesmiddel
      *de stelselmatige glasharde leugen dat niet gevaccineerden de schuld hebben aan de verspreidingen.
      *denken dat de maatregelen slechts tijdelijk zijn.

     4. Branzino

      @usb3.0
      Ik heb sterk de indruk, dat Emile Takma en ik een ander beeld hebben bij bewijs dan jij. Dat is niet erg, maar van een gedachtewisseling komt dan niet zoveel terecht.

   2. usb3.0

    Nee tamil, niet selectief gaan doen nu, GEZOND GOED NADENKENDE WAPPIES KRIJGEN ALLEMAAL GELIJK, en meer dan gelijk zelfs, jullie zouden collectief jullie excuses aan moeten bieden aan alle hierboven genoemde wijzen die gelijk krijgen omtrent jullie fascistisch gedachtegoed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.