Filmpje! Caroline van der Plas (BBB) gaat mee in de klimaatwaanzin: “We zitten in een stikstofcrisis”

Het is doodzonde. Maar Caroline van der Plas gaat dan toch mee in de stikstof- en klimaatwaanzin. Want bij Op1 vertelde de leider van de BoerBurgerBeweging (BBB) dat ze het maar gek vindt dat Defensie met een paar straaljagers de Formule 1 race in Zandvoort wil opleuken. “Een middelvinger,” noemt ze het zelfs, naar de burger.

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging staat toch wat bekend als een outsider die “het durft te zeggen.” Voor een deel klopt dat. Maar het wekt dan ook de verbazing dat ze helemaal meegaat in het klimaat- en stikstofverhaal van radicaal-links. Oké, ze wil misschien niet dat de rekening daarvoor onevenredig bij de boeren komt te liggen, maar dat is het dan wel. Voor de rest slikt ze de klimaatpaniek voor zoete koek.

Dat bewees mevrouw zelf gisteravond bij Op1. Bij dat programma liet ze namelijk weten dat het in haar ogen écht niet kan dat Defensie met een paar straaljagers wil overvliegen bij de Formule 1 race in ons land; niet omdat dit nodeloos geld kost, maar vanwege de “klimaat- en stikstofcrisis.”

Caroline, wélke crisis heb je het in godsnaam over?

“Ik ben er wel een beetje verbaasd over, om het zacht uit te drukken. We zitten in een stikstofcrisis,” aldus Van der Plas, “de meningen zijn al heel erg verdeeld over of de Formule 1 uberhaupt wel gehouden moet worden.”

De meningen zijn verdeeld? Ja, als je naar extreemlinkse gekkies luistert wel ja. De rest van Nederland vindt het niet alleen “wel best,” maar zelfs fantastisch leuk.

Afijn, gaat ze verder, het is in haar ogen “bijzonder” dat Defensie “vervolgens” denkt “ik ga er nog even twee straaljagers overheen jagen.”

“Kijk, wat ik vind is, de burger staat echt enorme klimaatmaatregelen te wachten,” zei Van der Plas dan wel weer terecht. Maar het antwoord daarop is: oprotten met die klimaatwaanzin! Niet: “Maak de Formule 1 race wat saaier.”

Maar daar is Van der Plas het klaarblijkelijk niet mee eens. “Hele hoge kosten. We moeten allemaal terug in vlees eten, terug op de snelwegen, de benzineprijs gaat omhoog, ik vind dan wel dat je als overheid – als ministerie van Defensie in dit geval – dat je wel een beetje de middelvinger opsteekt.”

“Het gaat mij om het signaal dat je afgeeft,” aldus Van der Plas.

Diepe, diepe zucht. De maatregelen gaan te ver. Boeren en de gewone burger betalen daar een belachelijke prijs door. De landbouw moet met rust worden gelaten. De veehouderij moet lekker vee kunnen houden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar de verdediging daarvoor is niet dat het best elders weggehaald kan worden, maar dat het klimaatalarmisme in zijn algemeenheid over the top is. Het is waanzin, klimaatwaanzin. Het is flauwekul, en we moeten de moed hebben dat hardop te zeggen.

Wat zonde – doodzonde – dat Van der Plas de uitgangspunten van de klimaatgekkies toch accepteert. Ook bij haar komen we uiteindelijk dus alleen terecht bij een gevecht in de marge; bij ‘hier kunnen we wat weghalen, en daar.’ En niet bij een hele verwerping van het klimaatnarratief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Emile Takma

  Er zijn mensen die de klimaatcrisis, de stikstofcrisis en het Corona-virus gewoon ontkennen. Zo zijn er ook mensen die de Holocaust ontkennen, stug volhouden dat de aarde plat is, menen dat vaccinatie het natuurlijk immuunsysteem ondermijnt, denken dat kernenergie een haalbare manier van energiewinning is en zeker weten dat er een meerderheidsregering met FvD en PVV is te vormen.

  Dat is een wonderlijk fenomeen, temeer ook omdat als je vraagt naar een feitelijke onderbouwing van dit soort wereldvreemde stellingen men nooit met een geloofwaardig verhaal komt. Dat kan natuurlijk ook niet maar dan wordt het wel weer lastig te begrijpen waarom men die verhalen stug blijft herhalen.

  Dit merkwaardige fenomeen behelst 80% van de debatten op DDS.

  1. Oepsie

   Debatten? Je bedoelt, jou dictaten speklapje?

   1. Emile Takma

    jouw

    1. usb3.0

     Inhoud tamil niet de vorm, je komt erg zielig over zo…

  2. JoopvdJoop

   Manman,wat bent u verschrikkelijk dom,goed taalonderlegd maar voorderest als een kip zonder kop reageren.
   Amazing…….

 2. Jack Flash

  Zag haar bij Weltschmerz.
  Zij weet dondersgoed dat als zij de klimaatonzin & stikstoflarie van tafel veegt dat ze wordt weggeveegd door de media.
  Wat zij er echt ervan vindt laat ik nog even in het midden.
  Tja, politiek…..

  1. KippiX

   Dat mediagebeuren zal idd meespelen.
   En wat zij er echt van vindt… de tijd zal het leren.

   1. Jack Flash

    Politiek is vooruitzien.
    Caroline denkt realistisch, maar ook politiek-realistisch.
    Opinies & waarheden verschillen wel eens, daar houdt zij rekening mee.
    Ik mag dat wel.

 3. KippiX

  ‘We zitten in een stikstofcrisis’ Daar had ze idd beter ‘ze hebben ons in een stikstofcrisis gedrukt’ voor in de plaats kunnen zeggen. Met als aanvulling: ‘En dan ook twee straaljagers over willen laten vliegen waarmee ze dus eigenlijk kenbaar maken dat ze het wel mee vinden vallen met die stikstofcrisis van hun. Als zij graag kerosine voor de show willen verspillen, dan mogen onze boeren mest strooien en energie verbruiken wat ze nodig vinden om hun bedrijf te laten draaien. En hier ga ik zeker Kamervragen over stellen.’
  Ik denk dat onze boeren dat het liefst hadden willen horen. Slap idd!

  1. Emile Takma

   “Daar had ze idd beter ‘ze hebben ons in een stikstofcrisis gedrukt’ voor in de plaats kunnen zeggen”

   Daar is de feitelijke stikstofcrisis dan natuurlijk niet mee verdwenen.

   1. Harry Haller2

    Er is geen feitelijke stikstofcrisis. Er zijn alleen veranderde waarden.

    1. Harry Haller2

     ‘veranderde’ moet zijn ‘aangepaste’

     1. KippiX

      Ik snap het. Valt te vergelijken met het testen en de besmettingen van de covidflauwekul. Zelfde spelletje.

    2. usb3.0

     De crisissen van tegenwoordig worden verzonnen en gecreëerd, het zijn namelijk verdienmodellen.
     Sprak gisteren een boer die zei voor €2.000.000 te hebben geïnvesteerd en moest toen voor €400.000 extra fosfaatrechten kopen.., debieler kunnen ze het niet maken zou je zeggen.

  2. EvertB

   De gruwelijk grote hoeveelheden stikstof in ons uitgeknepen biodivers landje zijn uitermate slecht voor de natuur en landbouwgewassen. De forse afname van plantensoorten brengt onze voedselproductie in gevaar. Wij hebben immers bijen en vlinders hard nodig voor de bestuiving van landbouwgewassen zodat deze vrucht kunnen dragen.
   Van der Plas neemt volledig terecht stelling tegen de nonchalance en onwil die in kleine koppige kringen van boeren nog rondwaren.

 4. Lampall

  Maar wat hebben die straaljagers (Defensie) nu met de F1 (Commercieel) te maken, waar slaat dat op ???
  Wie bedenkt dat ? die Brilprins ?

  1. Emile Takma

   Ik begreep dat dit een traditie was die in 1985 ook plaatsvond.

   Die hele Grand Prix is totale waanzin maar dan kunnen die twee straaljagers er ook nog wel bij.

   1. usb3.0

    tamil is een echte anti-sporter op elk gebied, want ja tamil houdt niet van plezier hebben in het leven.

    1. Emile Takma

     Mijn sportactiviteiten beperken zich tot hardlopen en de sportschool, Gerrit. Om de paar weken rijd ik een mountainbike-route maar daar ben ik geen uitblinker in.
     Ik ben een tamelijk fanatieke Ajax-fan maar vind dat van mezelf een tamelijk irrationele passie.

     Hoe stupide het met jouw sportactiviteiten en clubliefde, Gerrit?

     1. Emile Takma

      stupide = staat het

      Excuses.

     2. Cootje

      Je zit elke dag hier 14/15 uur op dit forum , je heb zelf bevestigd dat je half juni je tweede Corona inenting heb gehad , dan ben je tussen de 35/45 jaar , je kan alle van dit jaar terug lezen en dan krijg je bevestigd dat je 14/15 uur op dit forum zit 7 dagen in de week geheel 2021 tot nu toe , dan kan je alleen zwaar gehandicapt zijn en een uitkering hebben , plus je leeftijd met je tweede inenting betekend dat je een mislukkeling bent en dit alleen kan uithouden met een uitkering , hardlopen en een sportschool zijn in een woordenboek op het potje gezet twee x per dag is de werkelijkheid , een echte mislukkeling , en hardlopen zonder beentjes is echt moeilijk , maar het is zielig voor je, je komt de deur niet uit ,

     3. Cootje

      Wat een mongool , met zijn sport prestaties . Is zwaar invalide met een uitkering , 7 dagen in de week kan je hier zijn commentaar en kritiek lezen , liefst 14/15 uur per dag , kan je van af 1 januari tot nu terug lezen , kan niet eens op een driewieler dan donderstraalt hij er nog van af

     4. EmiIe Takma

      Gerrit, je snapt dat ik slecht een dolletje maak, toch? Hardlopen is zeer vermoeiend en zal daar nooit aan beginnen. De sportschool zal mij niet meer toelaten. Ik heb namelijk een straatverbod omdat ik in het bijzijn van meerdere mensen mijzelf onzedelijk had betast. Mountain biking is slechts een fantasie. Ik ga natuurlijk niet echt in die verschrikkelijke groene natuur fietsen. Ik heb een hekel aan voetbal, dus zeg ik maar dat ik voor Ajax ben.
      Excuses, Gerrit.

     5. Emile Takma

      Ik zie dat Cootje helemaal van streek is. Had hij zichzelf helemaal overtuigd van het idee dat ik met een dwarslaesie op een zolderkamer in een rolstoel van een uitkering moet leven en nu blijkt dat helemaal niet te kloppen.

      Hoe staat het met jouw sportactiviteiten, oude dikke man?

   2. leukeditter

    idioot varken

 5. plakband

  De stikstofcrisis is bedacht door het partijkartel en verder opgeblazen door de media.
  De kreet ‘stikstofcrises’ heeft geen relatie met de feitelijke situatie in de wereld of zelfs in Nederland.
  Wellicht is er in de buurt van een meetstation veel stikstof, maar de daaraan gekoppelde conclusies en maatregelen zijn complete onzin. Uiteindelijk zijn het de genomen onzinmaatregelen die een crisis gaan veroorzaken. Dat is gebruikelijk als politici zich ergens mee bemoeien.

  Schijnoplossingen blijken grote onvoorziene problemen te veroorzaken. Bijvoorbeeld: het tijdelijke kwartje-van-Kok. Onmisbaar geworden in de begroting van NL. Het asielbeleid wordt ermee betaald.

  1. Emile Takma

   “De stikstofcrisis is bedacht door het partijkartel ”

   De stkstof-emissie kan feitelijk worden gemeten, zoals de schade ervan aan natuurgebieden ook feitelijk kunnen worden vastgesteld.
   In Europees verband is dit ernstige probleem, met name ook voor de bio-diversiteit onderkend en op dat niveau zijn in Europees verband afspraken gemaakt gericht op terugdringing. Daar heeft Nederland zich jaren geleden al aan verbonden.

   Nu lopen we tegen die grenzen van de afspraken aan. Dat is geen verzinsel maar een concreet politiek en beleidsmatig feit.

   Op dit blog worden veel politieke problemen opgelost door ze domweg te ontkennen. In de reële wereld werkt dat niet.

   1. Jack Flash

    In de reeële wereld wordt de stikstofnorm 140 × vehoogd dan buurland Duitsland.
    Daarom wakkere.

    1. Emile Takma

     Dit is een zeer domme opmerking, Jack. Je weet niet waarover je praat.

     1. Jack Flash

      Ik weet dat donders goed.
      Blaat lekker verder jongen.

     2. usb3.0

      Klimaat fascist tamil meent wel dat hij het weet

     3. Emile Takma

      Nou Jack, kom dan maar eens met een bron die stelt dat onze stikstofnorm 140 keer hoger ligt dan die in Duitsland.

   2. plakband

    In Nederland is een overdaad aan Natura-2000 gebieden. De natuur floreert zo goed dat er ‘teruggevochten’ moet worden anders is NL binnen afzienbare tijd een oerwoud. Staatsbosbeheer en de boeren zijn hier heel druk mee bezig. Geen enkele gemeente in Nederland kan het zich veroorloven parken niet te onderhouden. Binnen de kortste keren is het een oerwoud. Mensen die een gazon hebben weten dat ook. Maaien, snoeien, schoffelen anders woon je snel in een jungle.
    Als je nooit buiten komt en alleen maar internet lastig valt ziet de wereld er natuurlijk anders uit.
    Date heeft echter niets met de werkelijkheid te maken.,

    1. Emile Takma

     Natuurgebieden zijn geen stadsparken, plakband, die hoef je niet te onderhouden. Je moet ze zoveel mogelijk met rust laten.

     1. usb3.0

      Ze lúllen gewoon krom wat recht is en andersom.
      Het is een verdienmodel

    2. Mr.blauw.sky

     “anders is NL binnen afzienbare tijd een oerwoud.”

     Beetje gecharcheerd natuurlijk, de laatste keer dat Nederland ongeveer een groot oerwoud was, was ten tijde van de oude Romeinen. Verolgens is het vanaf de vroege middeleeuwen in sneltreinvaart ontgonnen en weggekapt. Ten tijde van de Gouden Eeuw was er, afgezien van uitgestrekte veenmoerassen maar weinig bos over .. zelfs de Veluwe moest later weer aangeplant worden.

    3. Jack Flash

     Boekhoudkundig misverstand, stel je op de hoogte takma.

   3. Emma Louise

    “In de reële wereld werkt dat niet.”

    ‘Maar als de linkse kartelpolitici ons niet zouden tegenwerken had het best kunnen werken.’
    😉

   4. usb3.0

    “ Nu lopen we tegen die grenzen van de afspraken aan.”

    Die niet door de natuur is vastgesteld maar door mensen, zodra mensen iets gaan bepalen wordt het een verdienmodel.

 6. Tommy76

  Misschien bedoelt ze het cynisch.

  Er is een crisis omdat ons dit wordt opgedrongen. Misschien bedoelt ze de opgedrongen stikstofcrisis. Met name de boeren, tuinders en burgers betalen de rekening. Het is dan zeer bijzonder om straaljagers over te laten vliegen terwijl de boeren kapot worden gemaakt. Dat laatste is dus inderdaad een crisis.

  Stikstofcrisis is net zoiets als roepen dat er te veel water op aarde is. Stikstof is er nu eenmaal gewoon…

  Twee maal per jaar bemest ik mijn siertuin met ‘stikstof’ anders groeit het niet.

  Ga eens zelf op zoek in de natuur naar bewijs van stikstof. En dan niet op internet kijken.

  Men kan zich beter druk gaan maken om de echte troep in onze natuur zoals PFAS verbindingen (GenX). Dit is jarenlang met toestemming geloosd.

  1. usb3.0

   Tuurlijk heeft de natuur dit nodig en waar teveel stikstof is lost de natuur dit zelf wel op, maar dit begrijpen ze niet, ik blijf het zeggen het is een verdienmodel

  2. Jack Flash

   Tommy.
   ++++

 7. Heras

  Jammer. Ze was zo’n goede tegenhanger.
  Nu vind ik de formule1 een decadente beslissing, want grond in Nederland is schaars. Waarom moet die gek van een Oranje zo’n duur speeltje hebben.

 8. Cootje

  Geweldig Biden heeft de OPEC gevraagd om hun leveranties op te voeren voor het herstel van de economie , China bouwt 600 kolencentrales en als Corona het een beetje blijft doen in de variante reeks , dan moet er dadelijk zeg over een jaar of 5 zoveel fossiele brandstoffen worden geleverd aan de zwaar beschadigde economieën , dat niemand er geld voor het klimaat meer over heeft , wordt waarschijnlijk in Glasgow al bewaarheid , Corona en klimaat gaat niet samen , en die Biden is net als trump als het moet en slechter gaat amerika first

 9. RvdBe

  Je benoemt een aantal wegbermen en aangelegde plantsoentjes tot natura 2000 gebied, ziet vervolgens dat er bv een veehouderij in de buurt staat die dus stikstof uitstoot welke “schadelijk” is voor de diversiteit van de wegberm of plantsoentje en je hebt een stikstofcrisis.
  Snap niet dat van der Plas mee gaat in die onzin

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.