Forum voor Democratie (FVD) gaat los op eurofiel Volt: ‘Mini-D66 wil dat de EU zelf oorlog kan voeren’

Laurens Dassen wil dat er een Europese krijgsmacht komt. En wel zo snel mogelijk. Forum voor Democratie denkt daar net een beetje anders over dan Volt. “Mini-D66 wil dat de EU zelf oorlog kan voeren,” reageert de partij op het waanidee van de bekende eurofiel. “Globalisten staan voor eeuwige oorlogen.”

Volt eist een Europese krijgsmacht

Volt-voorman Laurens Dassen ziet in de chaos in Afghanistan een heel goede reden om een Europees leger op te tuigen. Dat lijkt niet echt logisch, aangezien het niet om een land in Europa gaat en we ook geen oorlog voeren daar, maar Dassen zelf vindt het wel degelijk heel rationeel allemaal.

“In Afghanistan werken Europeanen langs elkaar heen — terwijl we voor de veiligheid van onze staatsburgers juist samen moeten werken,” aldus Dassen op Twitter. “We kunnen er niet meer omheen: het is tijd voor een Europese krijgsmacht.”

Forum voor Democratie: Volt wil EU oorlog laten voeren

Het is natuurlijk een knettergek idee. Dat vind ik niet alleen, nee, Forum voor Democratie denkt net zo over de eurofiele eis van Volt.

“Mini-D66 wil dat de EU zelf oorlog kan voeren,” reageert FVD op Twitter. “Niet verrassend: oorlog voeren is altijd al de kern van het EU-project geweest, zo zette John Laughland voor #FVD uiteen. Globalisten staan voor eeuwige oorlogen, nationalisten voor vrede en voorspoed!”

De ware aard van de EU

Dat artikel van John Laughland kan hier gelezen worden. Het is verstandig om daar de tijd even voor te nemen, want hij veegt echt op geweldige wijze de vloer aan met de drogreden dat de EU er “voor de vrede” is. Niets is minder waar. De EU is een Machiavelliaans project dat tot stand is gekomen op buitengewoon achterbakse weinig, met leiders die voor een fait accompli gezet werden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Sindsdien is er natuurlijk niets veranderd. De EU draait niet om vrede, maar om macht. En zoals FVD terecht opmerkt vinden eurofiele partijen als Volt dat he-le-maal geweldig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Albert Egberts

  Het artikel waar naar verwezen wordt is van John Laughland , een trouwe apologeet van Poetin die in het recente verleden een pro-Russische denktank in Parijs leidde, gefinancierd met Russisch geld. Een bedenkelijke figuur die uiteraard niets ziet in een Europees leger.

  ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/15/hoe-fvd-afdwong-dat-een-vazal-van-poetin-het-woord-in-de-kamer-kreeg-a3993813

 2. Pauline Kummer

  Een Machiavelliaans Megalomaans project. Het zal je maar gezegd worden.

  1. ElGuapo

   Weer met jezelf aan het praten…..

 3. Duckday

  Welke dwaas gaat stemmen op een partij die uit is op een super staat denk eens nnaa in 40 -45 hadden we ook deze waanzin. NERO was het ook in zijn Bol geslagen.We moeten snel uit dat machts verbond stappen .Wat voor voordeel en welvaart heeft de normale man vrouw in Nederland hier nu van We hebben steeds meer moeten inleveren Het oude systeem EEG was goed maar door hoogmoed waanzin en belust op macht door enkele politieke partijen is dit verbond door onze strot geduwd. En vrede hebben we nog steeds niet door dit monsterverbond dat miljarden opslokt

  1. usb3.0

   Verblind door de geest van deze tijd Duckday, mensen denken niet meer zelf na

  2. Albert Egberts

   ht,ps://www.rtlnieuws.nl/economie/opinie/artikel/5190194/afdracht-eu-voordelen-nadelen-europa-nederland-rutt,

   1. vlekkenoplosser

    wat wil de strónt vlé®k zeggen ?

    dat hij tevreden is met de wekelijkse donatie van 200.000.000 – zegge tweehonderd miljoen – euris uit de nationale schatkist naar de bodemloze put in brussel ?

    nexit nu ! bespaart 10.000.000.000,- euris op jaarbasis !

    Kunnen we eindelijk investeren in de opleidingen voor de zorg strónt vlé®k !

    1. Albert Egberts

     “dat hij tevreden is met de wekelijkse donatie van 200.000.000 – zegge tweehonderd miljoen – euris uit de nationale schatkist”

     Ik ben vooral tevreden met het netto-resultaat voor Nederland van de EU, we zijn er schatrijk van geworden.

     1. vlekkenoplosser

      misschien kan de strónt vlé®k dat plaatje van het netto resultaat even met een rekensom aantonen

      Het plaatje is namelijk erg negatief strónt vlé®k , we zijn er straatarm van geworden en worden wekelijks verder leeggezogen t@rrél.

      kennelijk heeft de strónt vlé®k geen enkele moeite met de wekelijkse uitstroom van Nederlands belastinggeld.

     2. Nostradamus

      We zijn rijk geworden door de EEG. De EU stort ons in het verderf.

     3. Albert Egberts

      Even de cijfers op een rij: Nederland betaalde in 2017 3,4 miljard aan de EU en kreeg 2,4 miljard terug in de vorm van bijvoorbeeld landbouwsubsidies en geld voor onderzoek en ontwikkeling. Dat jaar kostte de EU ons dus 1 miljard. Maar daar komt bij dat de interne markt Nederland veel meer oplevert dan alleen subsidie uit Brussel. Econoom Mathijs Bouman berekende voor het FD dat Nederland zo’n 65 miljard per jaar armer zou zijn zónder interne markt. Zo bezien levert de EU Nederland veel meer op dan het ons kost. Om het nog maar niet te hebben over zaken als vrede en veiligheid.

     4. vlekkenoplosser

      domme strónt vlé®k komt met een plaatje van 2017 de domme jongen.

      we dragen wekelijks 200 miljoen af domme jomgen kom je dan op bruto op 3,4 miljard uit strónt vlé®k ?

      je bent te stom om een discussie mee te voeren flapdrol
      anno 2021 betalen we na aftrek douanerechten enz 10.000.000.000

      2020 betaalde we 9 miljard euro strónt vlé®k. Je bent een domme leugenaar.

      h**ps://www.rekenkamer.nl/publicaties/vragen-en-antwoorden/wat-betaalt-nederland-aan-de-eu-en-het-zit-het-met-de-netto-betalingspositie-van-nederland

     5. Albert Egberts

      “komt met een plaatje van 2017 de domme jongen.”

      Heeft Vlekkenoplosser argumenten volgens welke die rendementsverhouding sedertdien is gewijzigd?

     6. vlekkenoplosser

      misschien het verhaal van de rekenkamer even lezen strónt vlé®k !

      je blijft een hulpeloze arrogante decadente strónt vlé®k .

      veel plezier verder , mooi weer , leukere dingen mogelijk dan het gewauwel aanhoren van een pathologisch leugenaar

     7. Albert Egberts

      Zonder interne markt was Nederland misschien wel €65 mrd armer

      Vrijhandel in Europa is goed, maar hebben we daar de Europese Unie echt voor nodig? Kan het niet ook met een handelsakkoord? De Britse regering heeft die vraag inmiddels bevestigend beantwoord. ‘Brexit means brexit’, verklaarde premier Theresa May kort na het referendum en dat betekent vertrek uit de Europese interne markt.
      Want wie heeft de interne markt nodig, als je ook een op maat gesneden handelsakkoord kunt krijgen? En als dat niet lukt, dan gelden altijd nog de regels van de Wereldhandelsorganisatie (World Trade Organization, WTO). Dus de Britten blijven na de brexit heus wel handel drijven met het Europese vasteland.

      Je hoort dergelijke redeneringen ook wel eens in Nederland. De kleine, maar luidruchtige groep die zich beijvert voor een ‘nexit’ – het vertrek van Nederland uit de EU – wil wel graag de open grenzen voor invoer en uitvoer behouden. Europa hoeft van hen alleen maar een handelsakkoord te zijn. Aan de handel hebben we immers onze welvaart te danken. De rest is ondemocratisch, dictatoriaal en … Ach, u kent dat liedje wel.
      Rekenen
      Het is moeilijk debatteren, want hoe bewijs je dat de interne markt ons meer oplevert dan een simpel handelsakkoord zou doen? Er zijn immers geen harde cijfers over handel en welvaart in een Europa zonder EU, dus er is geen vergelijkingsmateriaal.
      Maar je kunt er wel aan rekenen. De afgelopen paar jaar zijn door onderzoekers nieuwe technieken ontwikkeld om de kosten en baten van vrijhandel onder verschillende hypothetische scenario’s te schatten. Het voert te ver om deze methoden hier te bespreken; bovendien zou dan al snel blijken dat ik niet precies weet hoe een ‘structurele versie van een gravitatiemodel’ werkt. Laat staan dat ik kan uitleggen wat het nieuwe ei van Columbus, de ‘Exact Hat Algebra’-methode, precies doet. Maar onderzoekers zijn dankzij deze innovaties nu in elk geval beter in staat de gevolgen van verschillende handelsregimes door te rekenen.
      Moderne technieken
      Ook drie economen van de Banque de France, de Franse centrale bank, gingen met de nieuwe technieken aan de slag. Deze week verscheen het resultaat van hun onderzoek als Working Paper bij het Centre for European Policy Research, onder de titel: ‘The cost of non-Europe, revisited’. Deze titel is een verwijzing naar de bekende studie van de Europese Commissie uit 1988, waarin de voor- en nadelen van de (toen nog toekomstige) interne markt werden geschat. De Franse economen doen hetzelfde, maar dan terugkijkend en met moderne technieken.
      Ze vergelijken de huidige interne markt met twee alternatieve handelsregimes. Het eerste is een normaal regionaal handelsakkoord over im- en exporttarieven zoals landen die overal ter wereld afsluiten. Het tweede een situatie waarbij Europese landen handel drijven volgens de afspraken van de WTO.
      Winnaars
      Uit de berekeningen blijkt dat de diepe economische integratie van de interne markt, waarbij behalve tarieven ook vrijwel alle andere handelsbelemmeringen zijn weggenomen, zorgt voor twee keer zoveel goederenhandel als een simpel handelsakkoord zou doen. De handel in diensten ligt bijna 60% hoger. Vergeleken met het WTO-scenario zijn de verschillen nog groter.
      Die extra handel zorgt voor extra economische groei. Gemiddeld levert de interne markt een EU-lidstaat een 6,6% hoger bruto binnenlands product op, vergeleken met een regionaal handelsakkoord. Ten opzichte van het WTO-regime is dat zelfs 8,2%. Dat is nog zonder de mogelijke welvaartswinst door vrij verkeer van personen en kapitaal.
      De verschillen tussen landen zijn groot. Kleine landen in het oosten profiteren veel meer dan grote landen in het westen. Het eurosceptische Hongarije, bijvoorbeeld is als EU-lid ruim 14% beter af dan met een handelsverdrag. Voor landen als Spanje, Italië en – jawel – het Verenigd Koninkrijk is dat veel minder. Griekenland profiteert het minst.
      En Nederland? Wij horen overduidelijk bij de winnaars. Met een regionaal handelsakkoord was Nederland 7,6% armer geweest, en onder het WTO-regime zelfs 9,3%. Dat is omgerekend pakweg €65 mrd verlies aan inkomen. Die nexit? Ik zou er nog een nachtje over slapen.

      Lees het volledige artikel: ht.ps://fd.nl/beurs/1250050/zonder-interne-markt-was-nederland-misschien-wel-65-mrd-armer

     8. Poemien Noegien

      Tot zover de knippende en plakkende zoldersloerie.

     9. usb3.0

      eurofiele tamil doet er alles aan om het bloed onder mensen hun nagels vandaan te trekken, deze geesteszieke imbeciel is natuurlijk volledig gestoord..

     10. ElGuapo

      Als je uitkering maar binnenkomt hé kwakma?

     11. usb3.0

      Nee tamil, Nederland heeft over de afgelopen jaren bijna al haar soevereiniteit ingeleverd.
      Je bent een enorme paardenlül zoals jij alles gewoon weg bagatelliseert, de eu is een gedrocht.
      De eu en veiligheid? als je dit meent dan ben je natuurlijk compleet de weg kwijt, de eu zet de grenzen wagenwijd open, een munt die ons heeft belazerd, pensioenen die zo overboord zijn gemieterd, ondemocratisch aangestelde, je bent gek man, de EEG was een goede samenwerking, de eu is dat niet, het wordt door ieders strot gedrukt…

    2. Albert Egberts

     Vlekkenoplosser leest geen bronnen maar daar zou hij toch een stuk slimmer van worden:

     ht.ps://www.mkb.nl/forum/eu-6-hardnekkige-mythes-ontkracht

     1. halo1

      U vergeet natuurlijk de psychologische ( geen eigen zeggenschap) en culturele( ongewenste binnendringers) nadelen, die zijn nog moeilijker exact te meten dan de economische voor- of nadelen. Het is te vergelijken met de keuze : je gaat 20% meer verdienen, maar je moet wel je schoonmoeder in huis opnemen… de keuze lijkt me niet moeilijk: schoon(moeder)-exit!!

     2. Albert Egberts

      “U vergeet natuurlijk de psychologische ( geen eigen zeggenschap) en culturele( ongewenste binnendringers) nadelen”

      Immateriële voordelen zijn er ook: veiligheid, het gemak van een gezamenlijke munt, vrij reizen in de EU, een gezamenlijke aanpak van het klimaatbeleid etc.

     3. Vanduinen

      Het lezen van het FD is voor sommigen toch een paar bruggen te ver. De Euro heeft een einde gemaakt aan de voortdurende valuta onrust op de finaniële makten. Dat gaat ook te ver voor USB. Het EMS is heeft hij nog nooit van gehoord.

  3. AS210854

   40 – 45 kwam ook van links.

   1. Mr.blauw.sky

    Ja en Hítler was gek op communisten.

  4. Albert Egberts

   Als je de EU vergelijkt met het Derde Rijk ben je volledig van het padje.

   1. usb3.0

    Nee hoor tamil, de vergelijking is precies goed als je dit ontkent ben je volledig buiten alle realiteit

    1. Nostradamus

     Albert Mol is een iNazi.

     1. Albert Egberts

      Albert Mol is in 2004 overleden.

     2. Nostradamus

      Je weet dus wie je bent. Valt alleszins mee.

     3. Poemien Noegien

      Aldus Albert Mol.

 4. halo1

  Ik denk niet dat zo!n EU-krijgsmacht (psychologisch) werkt omdat krijgsmachten de meest vitale en essentiele aspekten/belangen van de landen vertegenwoordigen.. dus dat botst altijd…tenzij je b.v. Frankrijk duidelijk de leiding geeft.. en dat willen de anderen natuurlijk niet.

 5. Winfrida

  Als je geen oorlog wilt of inmenging van landen zoals o.a. Afghanistan, niet stemmen op Volt.

 6. Nostradamus

  De NATO is goed genoeg. Alleen met zo’n slappe l0zer als Biden win je geen oorlog.

  En een EU leger is er alleen om ingezet te worden tegen de eigen (voornamelijk autochtone) bevolking.

 7. leukeditter

  er is maar 1 partij met verstand en pro nederland en dat is niet VVD of d666 en volt

 8. Vrijedenkert

  Timmerfrans, van Baalen (R.I.P) , griezel Verhofstadt, D666 Sophie in ’t Veld en meer van dat soort EU-gespuis die een ander land de oorlog kunnen verklaren…

  Nooit nooit nooit mag dit werkelijkheid worden!

 9. kees cup

  fvd zegt iets, veegt iemand de mantel uit, of is woest.
  pvv zegt iets, veegt iemand de mantel uit, of is woest.
  bbb zegt iets, veegt iemand de mantel uit, of is woest.

  Op hun werk? in een één of ander politiek debat ?

  neeeeee … Op twitter!!!

  tsjonge jonge.

  1. ElGuapo

   Je punt cupholder?

 10. 56RdK

  “De EU draait niet om vrede, maar om macht.”

  Inderdaad, vandaar dat onze inspraak op allerlei terrein c.q. souvereiniteit, meer en meer als sneeuw voor de zon verdwijnt, veelal zonder dat wij het (mogen) weten.

  Enfin, de eurofiele partijen in dit land hebben nog steeds ongebreideld draagvlak.

 11. GewoonJohan

  Ik denk dat veel van die splinterpartijen bewust zijn opgezet om partijen zoals forum juist te versplinteren, en om het rendement voor de traditionele kartelpartijen juist te vergroten.
  Volt is die extra steun voor D66 , voor degenen die net geen D66 willen stemmen.
  Ja21 heeft Eerdmans en Nanninga die eigenlijk gewoon VVD-likkers zijn. Alles voor macht en een plekje. Zolang Nanninga maar niet terug in een uitkering hoeft.
  Van Haga = VVD. Kwam even zeteltjes scoren via Fvd, en gaat nu langerzamerhand met de VVD stroom mee.
  PVV…. moeten we nog even zien. In mijn ogen blijft Wilders de protogé van Bolkensteijn. De ideale ark voor VVD. PVV was trouwens de oude naam van de VVD.
  Maar goed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.