Geert Wilders: ‘We moeten lak hebben aan beleefdheden… Oppositioneel verzet is een burgerplicht’

PVV-leider Geert Wilders is helemaal klaar met de politiek én de rechterlijke macht in ons land. Want, stelt hij, beide zijn door en door verrot. Corrupt tot op het bot. Daarom zit er volgens Wilders maar één ding op: oppositioneel verzet. Nu.

De prominente leden van Forum voor Democratie maken nu al een tijdje duidelijk dat de politiek (en rechterlijke macht) tegenwoordig zo corrupt zijn, en zo met elkaar verweven zijn, dat ze eigenlijk één blok vormen; een blok waar het als burger heel lastig is om tegen te vechten. Daarom is het ook van belang dat er iets komt als Forumland. Of zoals ik het liever noem: Zion. Of Sion, zo je wil, op zijn Nederlands.

PVV-leider Geert Wilders lijkt nu óók te beseffen dat het zo niet meer kan; dat meegaan in de heersende narratieven niets positiefs teweeg kan brengen. Het héle huidige systeem moet afgewezen worden. Het moet afgebroken worden, en daarna opnieuw worden opgebouwd. Doen we dat niet, dan verliezen we alle vrijheden én de welvaart die onze ouders, grootouders en overgrootouders hebben opgebouwd.

“We moeten lak hebben aan beleefdheden,” schrijft Wilders terecht op Twitter. “Het voortbestaan van ons land zoals onze (groot)ouders het hebben opgebouwd staat op het spel. De politiek en rechterlijke macht zijn corrupt en hebben lak aan de belangen vd gewone Nederlander. Oppositioneel verzet is nu een burgerplicht.”

Them are some fighting words! Maar het klopt natuurlijk honderd procent. Als we mee blijven gaan in de narratieven van de boven-ons-gestelden, als we netjes binnen de lijntjes blijven kleuren, veranderen we niets. Daarvoor is het kartel te diep verankerd, zowel in de politiek als in de rechterlijke macht (als in de media!).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wij – normale mensen die klaar zijn met deze postmodernistische globalistische corona-dictatuur – moeten onze krachten bundelen en sámen in verzet komen. Dát óf we moeten samen een parallelle samenleving beginnen; een samenleving waarin we gewoon weinig te makken hebben met Het Systeem en op onze eigen manier leven, als het ware in een alternatieve werkelijkheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

114 reacties

 1. Emile Takma

  “Of zoals ik het liever noem: Zion.”

  Ik vrees dat de constitutie van dat kleine koninkrijkje dan gebaseerd zal worden op de Protocollen van de Wijzen van Zion.

  1. Flengan

   “Ik vrees”

   🙂

  2. vlekkenoplosser

   ach strónt vlé®kje toch , decennia lang wordt Nederland geregeerd door het partijkartel in wisselende samenstellingen. Dit feit kan geen mens ontkennen

   We hebben enkel in dat partijkartel nog linkse clubs die elk ander geluid op alle mogelijke manieren in de kim smoren. Feitelijk leven we in en linkse dictatuur strónt vlé®k waar geen ruimte is voor andere meningen dan de linkse idioterie van klimaattransitie , massa migratie en corona censuur !

   U zult zich onderwerpen !

   1. DubbelZout

    Als je het over de duvel hebt…
    Hoe ging het vandaag ?

    1. Flengan

     Tja een DubbelDebieltje blijft natuurlijk ook gewoon een debieltje, maar dan wel dubbel.

   2. Pauline Kummer

    Zou het anders zijn met Wilders aan het roer? Deze man had meer kunnen bereiken maar bleef beuken op de Islam. Daar heeft hij veel tijd mee verknoeid met als resultaat dat niemand hem meer serieux neemt.

 2. Klaus Schwab

  Dat er iets moet veranderen is duidelijk, maar dat moet binnen het huidige systeem gebeuren. Ik zit niet op een parallelle samenleving, zoals Baudet voorstaat, te wachten.

  1. ikweetwatikwil

   Een parallelle samenleving is er al nl de Nederlanders en de islam. Wie dat niet ziet is blind.

   1. Pauline Kummer

    Ik zie dat niet zo. Een zeer klein gedeelte van de samenleving misdraagt zich. Er blijven natuurlijk mensen over die blijven peuren naar verschillen. Sommigen maken er een probleem van. Ontevreden ben ik niet.

    1. Flengan

     “Ik zie”
     “ben ik”

     🙂

 3. Emile Takma

  “Dát óf we moeten samen een parallelle samenleving beginnen; een samenleving waarin we gewoon weinig te makken hebben met Het Systeem en op onze eigen manier leven, als het ware in een alternatieve werkelijkheid.”

  Misschien hier kunnen Wilders en Baudet proberen een Waddeneiland te kopen waar ze hun eigen droomland kunnen stichten.

  1. DubbelZout

   Ik zit meer te denken aan een boreaal eiland heel ver weg
   En niet vergeten om de Droomvlucht voor Geert mee te nemen, dan is ie helemaal is zijn nopjes

  2. Branzino

   Zou de Griend bij Terschelling niet groot genoeg zijn voor dat handjevol aanhangers dat de stap durft te zetten?

   1. Harry Haller2

    Wilders bepleit nergens voor een parallelle samenleving, maar voor sterker oppositioneel verzet. En terecht!

    De Forumlanders hebben dat -naar mijn idee absurde- afscheidingsplan.

    1. Branzino

     @Harry Hakker
     Zo lang de oppositie in de minderheid is, zal verzet niet veel uitrichten, wel of niet oppositioneel. Wacht rustig op de volgende verkiezingen, of probeer de coalitie te overtuigen. Oppositioneel verzet klinkt wel heel gewichtig, maar het is exact hetzelfde als het simpele begrip “verzet”.

     1. Harry Haller2

      “Oppositioneel verzet klinkt wel heel gewichtig, maar het is exact hetzelfde als het simpele begrip “verzet”.

      Dat is juist. En verzet is hard nodig: demonstraties, acties, protest en weerstand door burgers is democratische plicht, grondwettelijk geoorloofd en urgent. Precies wat Wilders zegt.

      De huidige partijen zijn stuk en corrupt.

     2. Emile Takma

      Ik ben eigenlijk wel benieuwd welke vormen van buitenparlementair verzet de heer Haller bepleit.

     3. Flengan

      “Ik ben”

      🙂

     4. Branzino

      @Harry Hakker
      “… protest en weerstand door burgers is democratische plicht …”

      Nee hoor. In geen enkele democratie is protest en weerstand een plicht. Zou dat zo zijn, dan deugen de meeste democraten niet.
      Maar ik neem aan, dat je bedoelt, dat protest en weerstand een democratisch recht is. Daar ben ik het bijna 100% mee eens. Ik zou nog als voorwaarde toevoegen, dat dit wel alleen binnen de democratisch afgesproken spelregels kan gebeuren.
      Dan geldt ook, kijkend naar de mogelijkheden voor demonstraties hier, dat Nederland een heel goede democratie is: iedereen mag protesteren, weerstand bieden (bijvoorbeeld in de vorm van een aanklacht bij een rechter). De toeslagenkwestie is een mooi voorbeeld hoe protest en weerstand een misser van de overheid toch kunnen corrigeren, met moeite weliswaar en veel schade, maar toch. Oei, oei, wat schrijf ik nou weer? maar je begrijpt me wel, tenminste dat hoop ik.

     5. Harry Haller2

      Branzino, ik bedoelde geen ‘democratische plicht’, maar een ‘burgerlijke plicht’.

      Voor je weer gaat zeuren: ik bedoel daarmee niet dat alle burgers zich daardoor aangesproken moeten voelen, maar dat burgers die zichzelf tot de politieke oppositie rekenen, niet op hun kont moeten blijven zitten maar de morele plicht hebben om -binnen de democratische grenzen- te protesteren en actie te voeren.

      Als dat niet helpt is burgerlijke ongehoorzaamheid de volgende stap.

      Overigens heb ik niet de illusie dat die protesten en demonstraties ooit van de grond komen: het gros van de Nederlanders heeft geen flauw benul en zijn bankaardappels met een zak chips als hoogste culinaire genot.

     6. Branzino

      @Harry Hakker
      Ik zeur niet, ik reageer op wat je schrijft. Als je wat anders bedoelt, kun je het ook beter anders schrijven. Je genuanceerde toelichting is gelukkig een stuk duidelijker. Daar ben ik het dan ook 100% mee eens, want dat is voor mij een vorm van gebruik van democratisch recht.

      Maar erg veelzeggend is het daarmee nu ook weer niet.

     7. usb3.0

      Nee branzebinootje, Haller schrijft wat hij schrijft en dat jij dat op dusdanig manier interpreteert alsof hij het anders moet verwoorden slaat natuurlijk nergens op

    2. Fortiori

     Het grote probleem bij verzet is dat dit door verkeerde elementen opgepakt wordt om te gaan relschoppen. Manifestaties zoals vakbondsprotesten uit het verleden kom je niet meer tegen. Nu is elk protest na afloop een slagveld wat er achtergelaten wordt.

  3. usb3.0

   Randdebielen als tamil, branzebinootje, duppelzoud, houden zich niet bezig met wat Wilders zegt, nee die maken het belachelijk, de inhoudt word zoals gewoonlijk op een pijnlijke manier ontweken door snel het onderwerp te veranderen, daarmee gaan ze nooit in op de inhoudt of komen met een nietszeggend rapportje over hoe “gelukkig” Nederlanders zijn

 4. september

  Ik zit ook helemaal niet op Sion Zion te wachten.,klein kans dat het er komt

 5. NO8DO

  De ex-gereformeerde, ex-moslim van der Galien zoekt nu de verlossing in het land van Sion.
  Veel succes.

 6. Harry Haller2

  Het huidige systeem heeft gefaald, is stuk, dat is volstrekt duidelijk. Reparaties zijn niet mogelijk en zinloos. Daarom is het inderdaad hoog tijd voor een nieuwe aanpak. En die is onmogelijk te verwachten van het bestaande partijkartel.

  1. Emile Takma

   Misschien slagen Wilders en Baudet er in een stukje in de Eifel te kopen of in Hongarije teneinde daar hun eigen boreale kolonie te stichten. Dit zijn gebieden die toch leeglopen en waar de grond spotgoedkoop is

   1. Harry Haller2

    Takma en humor: tot nu toe is het nooit een geslaagde combinatie gebleken.

    1. halo1

     Juist.. maar er is tot dusver nog niet (op hem) gescholden….!!

     1. Harry Haller2

      Wacht maar … ik moet nog warm lopen

     2. Flengan

      @Halo: Wat maak jij je druk? Lees je de reactie wel?

     3. DubbelZout

      Wacht maar tot Poepmans terug is van de dagbehandeling
      De bergen str*nt zijn dan niet aan te slepen

     4. vlekkenoplosser

      er wordt nooit gescholden op die hufter. quote Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag. end

      de strónt vlé®k wordt gewoon bij zijn voornaam genoemd want meer is hij niet. De resten van een t@rrel !

      ojaa , het topic , de strónt vlé®k kraamt weer onzin uit. Hoe komt de strónt vlé®k erbij dat de Eifel leegloopt ? De grond rondom de strónt vlé®k zal weinig kosten want de stank is niet te harden.

    2. Angelique1

     Harry, “ik moet nog even warm lopen” U kunt beter uzelf even laten “helpen” Dat ontspant. Lopen is zooo vermoeiend!

   2. Joko

    Elke poging om cynische humor te produceren, loopt al mis bij het feit dat humor niet aanwezig is bij de poger.

   3. september

    Harry Haller woont in de Eifel en die weet dat de Eifel niet leegloopt

  2. halo1

   “”Een nieuwe aanpak” het klinkt altijd zo mooi Harry.. maar een alternatief blijkt vaak achteraf nog slechter dan het oude. Mij lijken zakenregeringen, waarin zowel links ALS RECHTS( dus ook PVV,FVD) vertegenwoordigd zijn, het beste, eventueel weggestemd per simpel transparant ja/nee-referendum. Politieke partijen zijn exponenten van mensen..

   1. Harry Haller2

    Hoe zou je dat willen realiseren Halo1, als het hele partijkartel rechts boycot en wegzet als ‘extreem rechts’?

   2. Meriadoc Brandebok

    Het huidige parlement zit min of meer in een impasse. Niemand durft meer met elkaar samen te werken uit angst van de kiezer op de lxzer te krijgen. Er zijn tientallen afsplitsingen die elkaar bestrijden.

    Duitsland heeft een parlement met verschillende grote blokken: christenen, sociaaldemocraten, groenen, liberalen en rechtspopulisten, waarbij de kanselier door het parlement wordt aangewezen. Uiteindelijk zullen wij daar ook naartoe moeten. Zo’n coalitiestelsel werkt het beste.

    1. Beukman

     Duitsland heeft een kiesdrempel. Dat zou in Nederland de bestuurbaarheid van het land beslist vergroten. Vooralsnog is het echter geen bespreekbare optie.

     1. Flengan

      Onzin!

     2. halo1

      Duitsland is een speciaal geval..het nazi-trauma zit erin geramd, ofschoon men ,van 1933-39, in het algemeen erg enthousiast was over de regering en blij was met datgene wat A.H. bereikt had..pas daarna ging het echt over de schreef.

 7. Emile Takma

  “De politiek en rechterlijke macht zijn corrupt en hebben lak aan de belangen vd gewone Nederlander.”

  Opmerkelijk is wel dat Wilders Hongarije als droomland ziet.

  1. Harry Haller2

   Waar zegt Wilders dat?

   1. Emile Takma

    Wilders droomt van land waar homorechten niet nodig zijn om moslims aan te vallen
    ht.ps://www.volkskrant.nl/a-b84fcf2d

    1. Flengan

     Tot zover het forummongooltje gesouffleerd door Harry Holland.

    2. vlekkenoplosser

     wat een ontzettend dom gewauwl strónt vlé®k !

     Ik denk dat deze uitspraak wel de stomste is van afgelopen jaren.

     1. september

      En ook met zijn vele namen

    3. Harry Haller2

     Haatpropaganda van een extreemlinks dagblad dat Wilders wil afbranden.

     Dat Wilders Hongarije in diverse opzichten als voorbeeld stelt, is zeer begrijpelijk. Alleen quasiprogressieve globalisten als Takma lopen daartegen te hoop.

 8. Meriadoc Brandebok

  De fascisten wilden ook de staat omverwerpen om aan de Gleichschaltung te beginnen, waarbij men de eigen poppetjes overal neerzet. Deze mindset tref je tevens populistisch rechts aan. Dit komt omdat populistisch rechts van nature dictatoriaal is – het verwerpt de democratische verworvenheden.

  In Nederland bestaat echter een democratische meerderheid. De partijen die de huidige democratie steunen bezitten samen meer dan 50% van de stemmen. FvD, PVV en SP zijn niet meer dan partijrn in de marge.

  1. Harry Haller2

   ‘Sterker oppositioneel verzet als burgerplicht’ -hetgeen Wilders bepleit- is geen omverwerping van de huidige staat.

   Ga buiten spelen met je fascistische lülpraatjes.

   1. Meriadoc Brandebok

    Je zou gelijk kunnen hebben. De heer Van der Galien gaf er die uitleg echter wel aan en daar reageer ik op:

    “Het héle huidige systeem moet afgewezen worden. Het afgebroken worden, en daarna opnieuw worden opgebouwd.”

    Dit is een omverwerping van de staat en een oproep tot Gleichschaltung.

    1. Harry Haller2

     DDS/Van der Galien vertolkt het FvD-standpunt, terwijl het artikel over de tweet van Wilders gaat. Dat schept verwarring.

     Wilders loopt niet weg, maar wil het systeem van binnenuit bestrijden.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat geloof ik ook.

     2. Emile Takma

      Dat is juist. Wilders is niet zo’n bellenblazer.

     3. Flengan

      Tot zover het forummongooltje

   2. Emile Takma

    Fascisme is inderdaad een groot woord maar Wilders ziet kennelijk geen kans om via democratische verkiezingen voldoende macht te verwerven.

    1. Flengan

     Tot zover het forumdebieltje, hij heeft zijn boertje weer gelaten.

    2. vlekkenoplosser

     ach strónt vlé®kje toch , om structureel de tweede partij van Nederland weg te zetten in een cordon sanitair vertelt alles over jouw gedachten bij democratie domme jongen.

     1. Flengan

      Wat het debieltje wegzet doet niet ter zake, de schlemiel is van de wereld losgerukt en leeft uit wanen.

 9. Beukman

  Geerts praatjes zijn van alle tijden. Al vanuit De Bezem, een van de eerste Nederlandse fascistische bewegingen, een eeuw geleden, klonk de roep om eens flink jawel, de bezem te halen door de politieke instituties, die door en door verrot zouden zijn. Het zijn doorgaans de lieden met de schoonste handen die het hardst mopperen. Altijd weer staat het voortbestaan van het land op het spel. We horen het al zolang als ons land bestaat. “Oppositioneel verzet is nu een burgerplicht.” Dank je de koekoek, Geert. Je refereert valselijk aan oorlogstijd, een periode waarin niets doen met terugwerkende kracht wordt geframed als heulen met de vijand.

  Want het valt allemaal best wel mee, wat uiteraard niet betekent dat alles perfect is. We leven in een van de meest democratische landen ter wereld, onze instituties zijn vrij solide. Geert is vanuit zijn ivoren toren verleerd om zijn knopen te tellen en de zegeningen van het land te tellen. Daarbij is hij nog steeds boos dat hij niet het politieke proces (“minder, minder”) heeft gekregen waar hij om gesmeekt had.

  De vlam is een waakvlam geworden die gestaag blijft doorpruttelen. Nog tien jaar volhouden Geert, dan mag je met pensioen.

  1. Emile Takma

   De hypocrisie van Geert blijkt ook uit het feit dat hij een bewonderaar is van de crypto-fascist Orbàn en geen woord van kritiek liet horen op de smerige dictator Putin.

   De man heult met fout volk en verliest daarmee het recht om de hoogwaardige Nederlandse rechtsstaat te bekritiseren.

   1. Flengan

    Het forummongooltje heeft z’n boertje weer gelaten.

   2. vlekkenoplosser

    welke hoogwaardige rechtstaat strónt vlé®k ?

    Ik begrijp dat de strónt vlé®k nu afstand neemt van de is-lam die de westerse rechtstaat niet erkent en de democratie verwerpt ? Of kraamt de hypocriete strónt vlé®k weer onzinnig gewauwel uit ?

    De decadente strónt vlé®k probeert weer stemming te kweken met het werkwoord heulen. Triest figuur ben je wím !

   3. Beukman

    Inderdaad. Geert is een oikofoob, zoals er hier wel meer zijn.
    Nog maar eens:
    Nederland staat op de 9e plaats.
    Hongarije staat op de 55e plaats, en is daarmee een “flawed democracy”.
    Rusland staat op de 124e plek, en krijgt het label “authoritarian”.

    en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

  2. halo1

   Breng nou niet meteen alles in verband met 40-45, zo afgezaagd. Jij bent dan wel tevreden met onze “‘zegeningen”‘: ik vind het land overvol, te eurofiel, semi-anarchistisch en geldsmijterig..het wordt weggezet als “rechts” en dat kan veranderen d.m.v. zakenkabinetten.

   1. Beukman

    De Bezem was van vóór de oorlog, halo. Deze beweging was al ter ziele tegen de tijd dat WOII begon, als ik het wel heb.
    Mijn punt is dat onvrede over onze instituties een onvervreemdbaar onderdeel van de democratie is; een democratie die zulke geluiden van onvrede ook tolereert en in zekere zin zelfs faciliteert. Geerts tirade past derhalve in een traditie.

    1. vlekkenoplosser

     onzin bukhol !

   2. Emile Takma

    Het is je goed recht, halo1, om Nederland te eurofiel en te geldsmijterig te vinden maar dat betreft politieke keuzes die op zichzelf niets zeggen over de kwaliteit van rechtsstaat en democratie.

    De Nederlandse kiezer is in meerderheid pro-EU en eist veel voorzieningen van de Overheid. Daar kun je het mee oneens zijn maar je moet je wel realiseren daarin tot een minderheid te behoren waaruit volgt dat het ondemocratisch zou zijn als jouw zin wordt doorgedreven.

    1. Flengan

     Aldus de liegende pruttelaar!

    2. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k zijn gewauwel is weer tenen krommend. De strónt vlé®k vergeet maar dat Nederland bij referendum tegen uitbreiding van brussel gestemd heeft

     De strónt vlé®k is niet in zijn eerste leugentje gestikt

    3. Beukman

     Dat was een niet-bindend referendum, Vlekkie. Verder vergeet je gemakshalve dat al vele jaren lang een grote meerderheid van de Nederlanders vóór de EU is.

     1. Emile Takma

      Het referendum handelde bovendien niet over uitbreiding van de EU.

     2. Flengan

      Onzin!

     3. september

      In de tweede kamer zeker,daar zijn alleen de P.V.V en Forum tegen de E.U.die hebben nooit meer dan 30 zetels gehaald

     4. usb3.0

      “Niet bindend referendum”

      Slaat natuurlijk nergens op, 63,5% van de Nederlanders stemde tegen een Europese grondwet, dus een zeer ruime meerderheid, wat begrijpen jullie eurofiele Mongolen hier toch niet aan

     5. Branzino

      @usb3.0
      Dat referendum was niet-bindend, dus raadgevend of consultatief, omdat dat zo tevoren was afgesproken. Al was 100% van de Nederlanders tegen, dan nog was het niet-bindend. Maar je hebt meer fout. Niet 63,5% van de Nederlanders was tegen. Dat gold voor “slechts” 61,5% van de kiezers. En slechts 63,3% van de stemgerechtigden hebben gekozen. Dat betekent dat ongeveer 39% van de Nederlanders tegen stemde. Ik beweer daarmee overigens niet, dat dus 61% van de Nederlanders voor gestemd heeft. Ik beweer wel, dat 61% van de Nederlanders niet tegen gestemd heeft.

     6. usb3.0

      Brazebinootke is tegen demo( volk) creatie (heerst)

 10. plakband

  Oppositioneel verzet is een burgerplicht vindt de heer Wlders.

  Het is goed om hiervoor even de balans op e maken.
  Hoe fijn was het in NL ca tien jaar geleden ?
  Hoe fijn is het nu in NL ?
  Hoe fijn is het over ca 10 jaar in NL ?

  Slechts een minderheid heeft daar een beeld bij en een mening over.
  Ongetwijfeld is een groot deel van die meningen nog feitelijk onjuist ook.
  Gestuurd door politiek, massamedia en scholing/indoctrinatie.
  De rest van de bevolking interessert het niet omdat het buiten de persoonlijke invloedssfeer ligt.
  Voor ouderen zoals ik is het nauwelijks meer relevant.

  Goedwillende jongeren die de bui zien hangen verlaten Nederland.
  Polen, Hongarije en zelfs Denemarken bieden nog een toekomstperspectief met eigen koers.

  Nederland houdt steeds minder belastingbetalers over.
  Die hebben een slavenbaantje bij een multinational of zijn in overheidsdienst.
  Werkelozen en bijstandstrekkers zijn goed af in NL.
  Daar kun je ook voor kiezen.

  1. Harry Haller2

   Samenvattend zou ik wil zeggen: Nederland is uitverkocht, verramscht, overvol, het smerigste land van Europa, is overstroomd door een tsunami buitenlanders met een niet-compatibele ideologie en cultuur en wordt al decennia lang geregeerd door een gesloten kongsi van kartelpartijen in samenwerking met de rechtsmacht.

   Tel je zegeningen.

   1. plakband

    Harry Haller2: ik ben het met u eens.
    Een hele teleurstellende analyse.
    De enkele nog goed lopende zaken dateren vooral uit het pré-ruttiaanse tijdperk of nog langer geleden. Het is dubbel zuur dat juist deze zaken door de machthebbers worden aangevoerd om NL als ‘mooi land’ te profileren. Hun eigen puinhoop etaleren ze nooit.

   2. Branzino

    @Harry Hakker
    Maar wel al 10 jaar in de top vijf van gelukkigste landen. Zie happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf Ra, ra, hoe is dat te rijmen met jouw oordeel?

    1. Emile Takma

     Niet alleen behoort Nederland tot de landen met de gelukkigste mensen, dat geldt ook voor welvaart, veiligheid en rechtszekerheid. De beweringen van Haller missen elke feitelijke grond.

     1. usb3.0

      Zowel branzebinootje en tamil liegen er lustig op los natuurlijk, halen er een nietszeggend rapportje bij waarvan de vraagstellingen niet conform de realiteit zijn plus dat er altijd van gemiddelden word uitgegaan

     2. Branzino

      @usb3.0
      Dat “rapportje” telt ruim 200 bladzijden. Ik neem daarom aan, dat jij het niet hebt gelezen. Er staan wel plaatjes in de vorm van mooie foto’s in. Verder natuurlijk heel veel grafieken en tabellen. Misschien is het toch iets voor jou? Ik zou dan nog even wachten tot de 2022-versie, want dat rapport verschijnt elk jaar.
      Je kunt de vorige versies wel bekijken via worldhappiness.report/archive/ Misschien iets om vanavond wat tijd aan te besteden?

      Het onderzoek om tot dit rapport te komen is overigens niet gebaseerd op een vragenlijst, zoals je suggereert. Het analyseert cijfers en die zijn conform de realiteit. Dat is er van gemiddelden wordt uitgegaan is gebruikelijk in elk onderzoek. Daar worden de even gebruikelijke grootheden als standaard deviatie, maxime en minima aan toegevoegd, zodat je veelbetekenende uitkomsten krijgt.
      Je kunt op veel manieren kritiek uitoefenen op onderzoeken als deze. Maar het is dan wel handig als je het rapport hebt gelezen en de statistiek theoretisch een beetje eigen hebt gemaakt. Bij jou krijg ik van beide niet de indruk.

      Lees dat rapport en vraag je af, waarom jij die eindconclusie niet zo voelt. Je kunt er alleen maar beter van worden.

     3. usb3.0

      Het is een nietszeggend rapportje met veel woorden, terwijl we allemaal weten dat mensen in Nederland sec gezegd helemaal niet gelukkig zijn, maar dat merk je in de praktijk, de praktijk is dé realiteit, rapportjes zijn dat niet.
      Je merkt het als je met je buren, waar je vaak een goeie vertrouwde band mee hebt, praat.
      Rapportjes kunnen nooit dát vertrouwen hebben van mensen

     4. Branzino

      @usb3.0
      Jij hakt de informatie om je oordeel te vormen uit de praktijk. Dat is je eigen directe omgeving, neem ik aan en die is per definitie beperkt. Die van mij ook. Daarom zijn brede onderzoeken, liefst internationaal zo boeiend. Wat je schrijft komt neer op een pleidooi om je binnen je eigen zuil terug te trekken. Daar je informatie op te halen, je visie te vormen, je “ding te doen”.
      Dat moet je vooral doen, als dat je aanspreekt. Maar bedenk, dat het een stap in de tijd terug is, tientallen jaren zelfs. Toen hadden we die verzuilde samenleving, waar geen beweging inzat. Sommigen hier zullen het zich herinneren, als ze eerlijk zijn. De verlossing ervan, vooral van de nadelige effecten als stilstand, was de internationale beweging rond 1968 met in Nederland groepen als Provo, Dolle Mina, de Kabouters en andere, ook sommige politieke partijen. Alles ging open, muziek, kunst, literatuur. Als je terug wilt naar die verstarde samenleving, prima, maar dat doe je dan waarschijnlijk wel zonder meer dan 90% van de bevolking. Is dat dan het toekomstige Forumland, Zion of Sion?

     5. Emile Takma

      Ongelukkige mensen met een mislukt leven raken begrijpelijkerwijze geïrriteerd over een rapport waaruit blijkt dat gemiddeld de Nederlanders behoren tot de gelukkigste mensen in de wereld. Als je dan ook nog moet lezen dat Nederlanders, evenzeer gemiddeld, behoren tot de rijkste mensen in de wereld terwijl je zelf elke cent moet omdraaien maakt je dat natuurlijk razend.

      Dit soort rapporten confronteren arme en ongelukkige mensen met hun miserabele toestand. Dat is best wel pijnlijk.

    2. Harry Haller2

     Dit was de 24e keer dat raamambtenaar Branzino dat happiness-report er aan de haren bijsleept.

     We houden de stand nauwkeurig bij.

     1. Branzino

      @Harry Hakker
      De 24e keer pas? Dan zal ik de frequentie wat verhogen voor zo’n veelzeggend rapport. Sterker nog, ik zal dat rapport er bij blijven slepen tot iemand hier een eigen serieus oordeel erover heeft gegeven, bevestigend of afkeurend, maar wel onderbouwd. Andere rapporten die het tegendeel aantonen zijn er namelijk niet, dus dit is voorlopig de werkelijkheid waarin we in Nederland leven: een land met veel gelukkige bewoners en die paar ongelukkigen wentelen zich in zelfmedelijden op DDS.

      Ik ben overigens geen raamambtenaar. Ik ben zelfs niet eens ambtenaar. Ik was wel ambtenaar a.i., maar dan hoef je de eed niet af te leggen en dat scheelt een hoop.

     2. usb3.0

      Zo’n rapport zegt helemaal niets

     3. Branzino

      @usb3.0
      “Zo’n rapport zegt helemaal niets”

      100% mee eens. Ik ben ook nog nooit een sprekend rapport tegengekomen. Rapporten zeggen nooit iets, ze zijn geen prettig gezelschap, spelen stommetje.

     4. usb3.0

      Precies het zegt net zoveel als jij, nietszeggend dus

    3. Beukman

     En, het kan niet genoeg gezegd worden, we staan op de 9e plaats van de wereldranglijst qua democratisch gehalte.
     Beslist vatbaar voor verbetering, maar Geerts oikofobe hysterie is beslist zwaar over de top.

     1. usb3.0

      Hahahahahahaha

 11. allid

  Natuurlijk wisten de Grieken nog niet dat een atoom deelbaar is in neutronen, protonen
  en electronen.

  Wilders heeft volkomen gelijk.

  Een gedachte richting een Atomcratie, Atoom, grieks voor het ondeelbare.
  Individuum in het Latijns (schrijfwijze buitengesloten).

  Het ondeelbare, U, mens, een individu.

  Een Atomcratie, binnen een démocratie.

  Zelfbeslissing, de macht aan het individu.

  Binnen een démocratie.

  U contribueert 25 jaar van Uw leven aan de samenleving. 35 uur per week, vacantie etc…
  U geniet levenslange sociale zekerheid, gondrecht (géén huur, grond niet belastbaar, géén uitzetting
  of onteigening).

  Educatie recht tot en met het 26ste levensjaar, naar keuze en/of orientatie, na een interuptie
  of voor méér,méér,méér kennis.

  U bepaalt waar Uw démocratische contributie, in vorm van belasting, naar toe gaat.

  Meer of minder criminele marocanen, criminele turken, criminele buitenlanders, asilzoekers.
  Of bepaal; op water en brood die rasechte Nederlandse criminelen.

  Ja, het recht om te doden, maar ook, het recht om niet gedood te worden.
  Moord is dus strafbaar en U gaat de gevangenis in, mocht U toch graag doden,
  dood Uzelf, dat is Uw Atomcratisch recht.

  De verkeerswet is ook duidelijk, en we weten allen waarom. Niet alles hoeft over de kop.

 12. waterman

  De Nederlandse burger is het zat. Nederland “KUT” land werd er door een journalist gezegd. Rutte wilde het niet horen en vindt Nederland geen KUT land. Weet Rutte wel wat er leeft in ons land?? Is hij nog wel serieus te nemen? Moet deze onbenul ons land nog langer blijven besturen? Hij heeft Nederland tot een bananenrepubliek gemaakt. Maar dat heeft deze vrijgezel zelf niet in de gaten. Deze premier leeft in zijn eigen hele vreemde onrealistische enge bubbel.

  1. Beukman

   Welnee. Rutte is ook niet alles, maar alleen oikofoben beweren dat Nederland een kutland is. Dat is het namelijk niet.

   1. Flengan

    Flauwekul!

   2. usb3.0

    Vergis je niet hoor, nieuwe hïtlertjes als Beekman wonen gewoon in je straat

    1. Flengan

     Bij mij niet! 😛

    2. Beukman

     Inderdaad, bange man.

     1. usb3.0

      Bange man? Integendeel van bang natuurlijk, nieuwe hïtlertjes als beukhoër kunnen maar beter goed nadenken voordat ze met mij te maken krijgen, de mae giri’s zullen geplaatst worden zonder dat je dat door hebt, het zijn natuurlijk hun gedachtegangen waar ik op doel en daarom noem ik beukhoër en een tamil nieuwe hïtlertjes zij zijn het gif in ons land

     2. Flengan

      @USB: Indien nodig maken wij korte metten met zure Bukmanbejaarden, niewaar?

   3. Emile Takma

    De meeste reageerders op DDS haten ons land.

    Dat is wel een triest gegeven.

    1. Flengan

     Het forummongooltje heeft zijn boertje weer gelaten.

    2. usb3.0

     Je bent natuurlijk een enorme debiel als je tamil bent

    3. Flengan

     BAM!

  2. Branzino

   Al een paar keer (25x volgens Harry Hakker) door mij vermeld: Nederland staat al 10 jaar in de top-5 van gelukkigste landen. Zie happiness-report.s3.amazonaws.com/2021/WHR+21.pdf
   Misschien is het het vermelden waard, dat Rutte ongeveer hetzelfde aantal jaren het kabinet leidde. Waarmee ik niet wil zeggen, dat Rutte het beste is wat ons kon overkomen. Daarvoor is hij voor mij niet links genoeg. Maar ik vind hem een goede leider van ministersploegen en inhoudelijk ook sterk.

   1. Beukman

    Psychologisch heel interessant zijn de reacties van de oikofoben alhier. Ze springen niet een gat in de lucht dat Nederland in de top-5 zitten, nee: WOEST worden ze. Woest, omdat ze hun haat jegens ons prachtige land koesteren. Zonder die haat voelen ze zich naakt en weten ze zich geen houding te geven.

    Gelukkig hebben zij DDS nog, een website waarop ze gratis worden ondergedompeld in de liefde van hen die wél in staat zijn om Nederland positief te bekijken, en anderen graag willen verwarmen met hun gevoelens hieromtrent.

    1. vlekkenoplosser

     Wat een gewauwel van de beroepströllen hier. Rutte heeft dit land verkloot van het land met het touwtje uit de brievenbus naar nacro staat met dagelijkse steekpartijen en import van nietsnutten die de sociale voorzieningen slopen met misbruik. Rutte heeft dit land verkloot van het land met de helpende buur naar het land waar een lijk 3 maanden ongemerkt kan liggen stinken.

     De drieberoepströllen blijven maar scanderen hoe goed de pathologisch leugenaar Rutte is terwijl alle feiten dat tegenspreken. Rutte is het slechtste wat een belasting betalende burger kon overkomen.

     1. Beukman

      Niet zo somber, Vlekkie. Rutte is ook niet alles, maar Nederland is nog steeds een prachtig land vol met gelukkig mensen. Dat er een handjevol beroepsoikofoben en -klagers bijzitten, mag de pret niet drukken.

    2. september

     Al die beroepklagers hier ,die veranderen toch nooit,gewoon negeren,het zijn er maar een paar

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.