Nul zelfreflectie bij Sigrid Kaag: ‘Frankrijk had ons op de hoogte moeten houden van evacuatieplan’

Demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) heeft kennelijk geen enkele capaciteit tot zelfreflectie. In plaats van toe te geven dat er een enorme fout is gemaakt door zo te treuzelen, geeft ze Frankrijk een veeg uit de pan: ‘Frankrijk had ons op de hoogte moeten houden van hun evacuatieplan’, zegt ze.

Laten we hier eens rustig over nadenken. Macron en zijn ministers bedachten vier maanden geleden een evacuatieplan voor Afghanistan, omdat ze de situatie daar zagen verslechteren. Als we Sigrid Kaag moeten geloven, dan trekt EU-lidstaat en NAVO-partner Frankrijk zomaar zijn eigen evacuatieplan, zónder ook maar iemand te informeren. Het gaat hier over een plan bedoeld om mensenlevens te redden, niet om één of andere operatie van een inlichtingendienst.

Het is ronduit absurd om te doen alsof Frankrijk zijn partners niet zou hebben geïnformeerd over hun evacuatieplan, zoals Sigrid Kaag stelt. En als zij echt niemand hebben geïnformeerd, dan was dat waarschijnlijk omdat ze dachten dat iedereen de situatie wel correct in zou kunnen schatten.

De Dagelijkse Standaard

Vanaf het moment dat toenmalig Amerikaans president Trump aankondigde dat hij troepen wilde terugtrekken uit Afghanistan, had je al kunnen voorspellen wat de gevolgen daarvan zouden kúnnen zijn. Dan hadden Rutte, Kaag en Bijleveld op z’n minst rekening kunnen houden met het idee dat er mensen geëvacueerd zouden moeten worden.

Het is toch werkelijk een walgelijke manier van doen en geeft ook blijk van incompetentie, dat iemand als Kaag totaal verbaasd is dat een ander land wél maatregelen heeft getroffen. En in plaats van toe te geven dat ze er, samen met Bijleveld en Rutte, een potje van hebben gemaakt, maakt ze een verwijt naar Frankrijk. Wat een afschuwelijk zwaktebod zeg.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En in een poging haar eigen falen verder te verdoezelen, richt ze nu de pijlen op de nabije toekomst. “We zijn zwak als we alleen eigenstandig optreden. Zeker een land als Nederland kan het zich niet permitteren”, zegt ze tegen de NOS. Het is zo ontzettend sneu…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Monty

  ”Frankrijk had ons op de hoogte moeten houden van hun evacuatieplan’’

  Gelukkig hebben die Fransen dat niet gedaan anders hadden we nu weer met duizenden extra moslims gezeten toch?
  Wilders zal wel blij zijn. Macron bedankt.

  1. Cootje

   Je wordt toch geen Wilders fan.?

   1. Monty

    Nee hoor. Maar Wilders zal wel blij zijn.
    Wilders gunt de mensen die de Nederlandse militairen geholpen hebben en nu gevaar lopen geen veilig bestaan.

    Wilders bedankt!

    1. ElGuapo

     Jammer maar weer gespetter.

    2. Cootje

     Ik ook niet maar daarvoor ben ik ook Wilders fan , lekker laten blijven waar ze zijn , doen ze niemand kwaad . We zitten niet verlegen om Olympische hardloper waarvan er een op de miljoen voorkomt en de rest de boel komt opvreten , moraal verhaal ergens geschreven bij de Arabische lente hebben we nu nog last van

     1. Monty

      ”doen ze niemand kwaad”

      Maar wordt hen wel kwaad aangedaan.
      Jij weet net als Wilders hoe je mensen moet bedanken.

  2. Cootje

   Je wordt toch geen Wilders fan.?

 2. Albion

  Ik droom van een kabinet met zoveel mogelijk ‘Woke’. Waarin ‘Kaag’ de leiding neemt als ‘Vrouw'(want alleen als het ‘woke’ dient, mag geslacht nog genoemd worden).
  En dat dat het hele land veranderd in een brandende vuurzee van sektarisch geweld.

  En dan dat moment, dat heel het land inziet (eindelijk) dat 10 jaar VVD en Rutte, toch niet zo’n goed idee was.

  1. GvdGvd

   Nah, ben bang dat als het hele land na 10 jaar VVD nog altijd niet in heeft gezien dat VVD en Rutte niet zo’n goed idee is, je niet veel meer hoeft te verwachten van ‘het land”. Trouwens ik vind eigenlijk wel, dat Willem en vrouw en hun drie biggetjes, wel eens dat regerings vliegtuig ter beschikking hadden kunnen stellen voor de evacuaties van die die jonge heren uit Afghanistan. Willem had ze persoonlijk naar Nederland kunnen vliegen, een mooie daad voor zijn riante uitkering. Die vakantie van 8 weken hadden ze toch wel even af kunnen breken. Max had al die jonge mannen in dat vliegtuig van eten kunnen voorzien. En de drie biggetjes hadden die achtergelaten vrouwen en kinderen vast kunnen voorbereiden op hun vereniging met hun mannen in het verre Nederland. Beetje Nederlandse les alvast ?

 3. Aborifa

  Kaag moest zo nodig de plaats innemen van de voortreffelijke Stef Blok.
  Zij heeft de zaak laten verslonzen. Nu geeft ze de schuld van haar onoplettendheid aan Macron. Schop haar de laan uit met een brevet van onvermogen. Overal zitten tegenwoordig vrouwen in de politiek die er niets van bakken. Kaag, Bijleveld, Broekers, etc. etc. Hun algemene naam is “haas”.

  1. Harry Haller2

   Zo is dat Aborifa. De moekes van de rummikub-club worden ze ook wel genoemd. De totale incompetentie en inderdaad nul zelfreflectie.

   Er zijn beslist heel slimme en verstandige vrouwen – daar twijfelt niemand aan. Maar dit zooitje ongeregeld mag geeneens een padvinderskamp leiden. Het derde echelon en lager.

   1. Aborifa

    Eindelijk een medestander die het ook nog leuk opschrijft.

   2. ElGuapo

    “De moekes van de rummikub-club”

    Daar had ik nog nooit van gehoord.

   3. Cranehammer68

    Natuurlijk mogen ze geen padvinderskamp leiden dat wordt gelijk een mega heksenkring

    1. usb3.0

     Ja juist wel dat is zo lekker woke

     1. Poemien Noegien

      En ze is betoverd.

     2. usb3.0

      Zeker weten

  2. Joko

   Nog meer hazen in Duitsland: Merkel, kramp-Karrenbauer, usji van der Leyen…

   1. Meriadoc Brandebok

    Merkel was qua buitenlandpolitiek best competent. Zij had duidelijk goede lessen getrokken uit de politiek van Bismarck. Financieel-economisch heeft ze ook goed werk verricht, evenals wat betreft de gezondheidszorg. Wat dat betreft kun je haar een staatsvrouw noemen.

    Qua migratiepolitiek en de politiek ten opzichte van Frankrijk heeft ze een rampzalige invloed gehad op Duitsland.

    Kramp Karrenbauer was niets. Zij werd bij de partij uitgejouwd en koos haastig het hazenpad. Von der Leyen maakte een puinhoop op Defensie en Merkel moest haar wegpromoveren naar de EU.

    Anderzijds is het grut wat nu naar de top dreigt te komen daar nog veel erger.

  3. Meriadoc Brandebok

   Stef Blok was inderdaad een bekwame bestuurder, hij sloot een deal met Venezuela en loste daarmee een crisis met de Nederlandse Cariben op, verbeterde de betrekkingen tussen Suriname en Nederland, onerhandelde stevig bij de Brextdeal en parachuteerde Nederland op een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Het is helder dat zijn ministerschap een succes mag worden genoemd. Blok is een van de meest onderschatte ministers.

   IK zal nooit begrijpen waarom hij weg moest.

   1. Aborifa

    Hij moest wijken voor een “vrouw” met een grote mond en weinig inhoud die net zo lang emmerde tot ze een treetje hoger mocht ten koste van Blok. Kaag lijkt een windbuil met sympathie voor terrorisme vanuit het Midden-Oosten.

    1. september

     Dat kun je van haar wel verwachten ,ze heeft immers een palentijnse man

    2. Meriadoc Brandebok

     Dat zal het zijn.

     1. Poemien Noegien

      Hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah Ik lig dubbel hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah

   2. usb3.0

    Blok was een bankier en dat straalde hij uit.
    En het klopt dat kaag met een ambassadeur die dienst deed bij de terroristische PLO, Tegenwoordig de fatah en hamas beweging puur terroristisch, is getrouwd en zij heeft dus een plek in onze regering.
    Het is toch te belachelijk voor woorden dat men hiermee kan leven

  4. Emile Takma

   Blok ging naar Economische Zaken door het vertrek van Wiebes. Dat was logischer dan dat Kaag dit ging doen omdat die veel buitenlandse ervaring heeft en ook al Buitenlandse Handel deed.

 4. Meriadoc Brandebok

  Hahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah Frankrijk ons op de hoogte 🤣hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah Ik lig dubbel hahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahahah

  1. Harry Haller2

   🙂 🙂

   ‘Nederland waarschuwt China voor de laatste maal’.

   1. Meriadoc Brandebok

    De meeste Fransen kennen niet eens Engels.

    1. Cootje

     En de Engelse hebben een pleuris hekel aan de Fransen want die horen bij Europa , en ik vind het wel leuk van die Fransen , als dadelijk Europa in het nauw ergens mee komt zijn de Fransen er als een haasje bij om voor zich zelf te zorgen , heerlijk die geweldige Europese solidariteit

   2. J. Punt

    Nederland dreigt met harde sancties tegen Rusland! Verbod op bezoek koffieshops voor Russische toeristen in emsterdem.

  2. september

   Blijf er maar niet in Brandebok maar het is ook om te lachen. Hahaha

 5. rasecht wappie

  Fusie pvda/Gl is een feit!!!

  Er wordt niet eens meer de schijn opgehouden dat men doet wat het volk wil. Stemt u rechts? De tyfus en nu juichen voor de linkse plucheplakkers.

  Dit is puur verkiezings bedrog.!!!!

 6. Cootje

  Ik ben voor het eerst gelukkig met haar beleid , net als broekers knol top vrouwen in deze materie , had niet beter kunnen uitpakken wij in Nederland zijn namelijk helemaal niet blij met deze aanwinsten , en ik heb bij de Arabische lente in Egypte toen het volk daar democratischs koos voor het moslimbroederschap niemand gehoord dat er een staatsgreep gepleegd werd door het leger , omdat het het westen beter uit kwam , er is niemand die zich druk maakt om een Egyptenaar , en dit was ook een overname die ze van 1 meter zagen aankomen , maar nu komt het niet goed uit , wij hebben kostgangers genoeg in ons land en een Olympische hardloper mogen ze houden dus uitstekend gewerkt onze Arabische merrie

  1. Pauline Kummer

   U scoort komma’s. Af en toe een punt maakt het leesbaar. Maar ook niet gegrijpelijker.

 7. Sando

  Wat een klootzak dat wijf .Het is net een kind van 12 jaar niet te geloven en wat een maandloon krijgt ze.

 8. Bunky01

  Dat mens geeft de schuld van haar falen aan anderen. Deskundig mens, maar niet heus. Typisch D66. Blunder-koningin, die praat alsof ze een kilo bedorven aardappels in haar broodmolen heeft. Vandaar ook dat je de lucht van list en bedrog al van verre ruikt.
  En trouwens alsof de Fransen ooit iets doen voor de EU-gemeenschap bij hen is altijd
  wij eerst en dan een ander.

 9. Appelstroop

  Schaamteloos.

 10. Monty

  ”Frankrijk had ons op de hoogte moeten houden van hun evacuatieplan’’

  Welk land heeft Frankrijk wel op de hoogte gehouden?

 11. J. Punt

  Een lijkbleke, ongezond lijkend en onzekerheid uitstralende, vermoeide vrouw van middelbare leeftijd vertelde mij dat er blablabla.. kortom; ‘Nieuw Leiderschap’

 12. usb3.0

  Dat noemen ze, de verantwoordelijk afschuiven, daar is deze heks zeer gewiekst in

 13. gjverweg

  Wat een zielige doos

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.