Israël en Europarlementariërs stomverbaasd: Europese Unie stuurt afvaardiging naar ‘Slachter van Teheran’

De Europese Unie laat wederom zien dat het onderstrepen van mensenrechten vooral in woord, en niet in daad, gebeurt. Waar Israël, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten openlijk Iran aanwijzen als de dader voor de dodelijke aanval met kamikazedrones op een schip voor de kust van Oman, knijpt de EU een oogje dicht en stuurt een afgevaardigde naar de inauguratie van de nieuwe president van Iran.

Brussel, in al zijn naïviteit, hoopt op deze manier een dialoog te kunnen starten met iemand die door dissidenten de ‘Slachter van Teheran’ wordt genoemd. Aanstaand president van Iran Ebrahim Raisi zou medeverantwoordelijk zijn voor de executie eind jaren 80 van duizenden politieke gevangenen.

De Europese Unie heeft blijkbaar de ijdele hoop dat er onderhandeld kan worden met Iran over nucleaire activiteiten. Ze zouden op het punt staan om een kernwapen te kunnen bouwen, meldt De Telegraaf.

Als dat inderdaad het geval is, dan is de kans vrij klein dat Iran onder Raisi naar de Europese Unie gaat luisteren. Daarvoor is de beschikking over een kernwapen een te machtig middel om geopolitieke druk mee uit te oefenen. Dus waarom zou Iran luisteren?

Daar komt bij dat Iran al helemaal doodgegooid wordt met economische sancties. De Europese Unie heeft niet echt middelen om de ontwikkeling van een kernwapen tegen te houden. Ze zouden hooguit de boel wat kunnen vertragen, maar betalen daar dan een enorme prijs voor. Het resultaat is dan dat er alsnog, op een iets later moment, een kernwapen komt en de Europese Unie ineens met de bek vol tanden staat. En dan gaan we er voor het gemak maar even van uit dat Iran zijn vijanden die ruimte überhaupt zou willen geven, wat al onwaarschijnlijk is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De Europese Unie stevent met deze afvaardiging af op een geopolitieke blunder. Iran gaat waarschijnlijk gewoon door met wat het wil bereiken. De EU laat weer eens zien dat het niets van geopolitiek begrijpt en kan de komende jaren weer lekker door krijsen over mensenrechten en de noodzaak tot dialoog, terwijl de boel in het Midden-Oosten weer op scherp staat. En wat zeggen ze dan in Brussel? ‘We hebben het tenminste geprobeerd…’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Joko

  Politieke slijmerij. Dit is de EU ten voeten uit. Zelden zo’n stelletje ongeregelde onkunde gezien. Kunnen ze nu echt niets? Hef die jongens- en meisjesvereniging maar op. Beter een einde zonder gebed dan een gebed zonder einde.

 2. vlekkenoplosser

  Heeft de palezwijnen financier Al Kaq zich al aangemeld als vrijwilliger ? Ze doet graag een hoofddoek om die bedenkelijke tronie van haar.

 3. Cootje

  Politiek stinkt van alle kanten , maar de Europese unie is een papieren tijger en heeft niets in de melk te brokkelen , die 27 geitenbreiers zijn met een pennenstreek neer te sabelen. 27 belangen , 27 eilandjes , 27 zakkenvullers. Zijn de h,o.e.r,e.n van de wereld laten zich van alle kanten en in alle gaten naaien hebben geen principes hebben geen moraal hebben geen ideeën . Willen altijd van twee allen eten , zijn de gluipers van het ergste soort , wel met het vingertje wijzen , binnen 50/60 jaar vergane glorie

 4. usb3.0

  De eu is een gedrocht van jewelste, diegene die dit bewust ontkennen zijn echt niet goed bij hun hoofd

  1. Cootje

   De enige echte is onafhankelijk geworden die Engelse lachen zich te pletter .

   1. usb3.0

    Precies en terecht, eigen keuzes, eigen grenzen, eigen handel

  2. Cootje

   Kan voor de geschiedenis boekjes een bijzonder jaar worden dat 2021 . En het mooiste is dat het de solidariteit in Europa uitstekend uit elkaar speelt , als ze met mondkapjes al eerst ik dan jij , en dan met een voltreffer de moraal ridders het hoogste woord hebben , Corona nog niet over , een heet najaar in Frankrijk, .ze kunnen dan gelijk beginnen aan de tweede druk .

 5. Cootje

  We gaan nog wat beleven de Israëlische nemen dadelijk het heft in handen en dan mag het verdeelde Europa reageren , maar dan is het te laat , je kan en mag niet met de Israël spotten . Die gaan tot hier en niet verder , die gaan niet overleggen wat een verdeeld zooitje er van vind , die pletteren het plat en dan mogen hier de moraal ridders reageren , maar de Amerikanen steunen Israël volledig en dan hang het armoedige zooitje hier in de touwen , met de KAAG broeders op hun geliefde publieke omroep en de boeren juichen dat de Kaag romance ten einde komt .

  1. Freba

   Heb goed nieuws voor je. Dat durft Israhel niet. Iran heeft o.a. 10.000 Zodiacs met raketten die Israhel kunnen bestoken. In het “slechtste” geval komt 10% aan………..Oorlogen worden n.l. altijd gepland. Ook Israhel overleeft de 21e eeuw niet. Zal tijd worden ook trouwens………Sjalom.
   En praat geen Amerikanen met hun “vriendjes” na. Geen eigen mening kennelijk. Grote muil over iedereen. Nederlanders kunnen niet eens een kabinet vormen. Ik zou de Tweede Kamer maar gelijk ombouwen naar de poppenkast van Jan Klaassen en Katrijn; kan gelijk in de renovatie worden opgenomen. Niemand die het verschil merkt.

 6. Cootje

  Ik denk dat ze in Iran nu wel weten dat nog een incident een totale brug te veel is . Zoveel maagden zijn er niet aanwezig in het hiernamaals om dan aan de vraag te voldoen

  1. usb3.0

   Dat hiernamaals noemen ze hel

   1. Cootje

    Daar komen ze ook dan te recht , met of zonder goedkeuring ondemocratischs gedrocht

  2. yellow thread street

   Toch zijn moslim mannen zo naief dat ze echt denken dat er 72 maagden voor hun klaar staat na hun dood.
   Als je er een stuk of 5 achter elkaar genomen hebt dan ben je er al snel klaar mee.

   1. dumbfarmer

    de grootste grap.. staat nergens dat het 72 vrouwelijke maagden zijn.. 😉

 7. Mistgabel

  Stop aub met die kut EU.

 8. Fortiori

  usb3.0 en Cootje kunnen het goed vinden samen. Bloedbroeders op missie.

  1. vlekkenoplosser

   zegt de fan van de strónt vlé®k en bukhol !

 9. 56RdK

  Ach ja, door incompetente en corrupte politiek is Hitler ook aan de macht gekomen en gebleven.

  Ondanks dat hij (gelukkig) net nog niet over kernwapen beschikte, ging dat wel ten koste van vele, vele miljoenen (burger)slachtoffers.

  De politiek vergeet dus snel én zeker als economische en eigenbelangen centraal staan.

 10. Bolkestein

  Het wordt al meer dan 15 jaar lang geroepen en we zijn dus al 15 jaar te laat.

  BOMBARDEER IRAN NU VOORDAT HET TE LAAT IS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.