Milieuclubs vangen bot, Formule 1 in Zandvoort mag gewoon doorgaan

De rechtbank in Noord-Holland heeft de beroepen van diverse milieuorganisaties ongegrond verklaard. Het Formule 1-evenement in Zandvoort, beter bekend als de Dutch Grand Prix, mag gewoon doorgaan.

Mobilisation for the Environment (MOB), Stichting Natuurbelang Amsterdamse waterleidingduinen en nog een aantal andere milieuorganisaties probeerden het Formule 1-evenement te dwarsbomen met een kortgeding. Daarbij beriepen ze zich op het stikstofprobleem. De rekensommen die voor de vergunning zijn gebruikt, zouden volgens de milieuorganisaties niet kloppen. De rechter ging daar echter niet in mee, hoewel hij wel begrip zei te hebben voor de stikstofproblematiek, meldt het AD.

Het begint inmiddels een beetje vervelend te worden dat milieuorganisaties voor iedere kwestie naar de rechter gaan en zo hun zin proberen door te drijven. Het gaat echt helemaal nergens over dat een Formule 1-evenement wordt beschouwd als een katalysator voor een milieuramp.

Als stikstof echt zo’n groot probleem is, richt je dan op de grootste vervuilers. Daarbij is stikstof wel een van minst grote problemen van dit moment, aangezien er veel grotere en meer vervuilende bedrijven in Nederland zitten die nog altijd worden ontzien. Het is een enorm zwaktebod van die milieuorganisaties om zich op relatief klein grut te richten. Dat klinkt meer als burgertje pesten dan echt effectief het veronderstelde klimaat- en milieuprobleem aan te willen pakken.

Hetzelfde zie je namelijk bij klimaatorganisaties en politieke partijen die klimaat hoog in het vaandel hebben staan. Boeren durven ze zonder moeite weg te pesten, terwijl ze grote industrieën ontzien en zelf om de haverklap de halve wereld overvliegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dat ondermijnt niet alleen het vertrouwen in de klimaatwetenschap (voor zover daar nog vertrouwen in is), maar wekt ook de indruk dat er andere motieven spelen. Boeren lijken dat goed door te hebben, want die zien dat ze worden weggepest zodat er ruimte vrijkomt voor woningbouw. Het ‘aanvallen‘ van het Formule 1-evenement in Zandvoort lijkt dan een poging te zijn om de vermeende ernst van de stikstofproblematiek kracht bij te zetten. Gelukkig is daar nu een stokje voor gestoken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Magyar

  Het is te hopen dat die Urgenda sloeber met dat zure gezicht en witte haardos sterft van narigheid nu de GP door gaat, het zou een tweeling broer van Albert Kwakma kunnen zijn, die heeft ook zo’n soort porum.

  1. Cootje

   Die mogen bij mij allebei mijn buurman worden , ik ligt die milieu idioot en die gehandicapte mongool heerlijk in de watten als buurman op gepaste wijzen krijgen ze hun deel , al weet ik niet zeker of onze gehandicapte mongool ooit buitenkomt . Wel is het zonde dat het D66 wetje voor onze gehandicapte mongool voltooid leven weer niet in de etalage komt , 11/ 15 jaar op DDS 14/15 uur elke dag 365 dagen in het jaar en een dag meer bij een schrikkeljaar je ongenoegen uit op dit forum , elke dag 2x zijn luiers verschoond en s,nachts om een uurtje of 1 hijsen ze hem in bed , doelloos machteloos en eindeloos geen vooruitzichten dat het goed komt zwaarmoedig wachten op het D66 wet voorstel

 2. halo1

  Hier ben ik als rechtse man .. gewoon links : weg met die teringherrie!

  1. Oepsie

   Je vergeet het woordje ”dom”. Een domme rechtse man. Of ben thuisloos en slaap je in die duinen bij het circuit?

  2. usb3.0

   Nee, ze zouden de motoren weer als vanouds met 12 cilinders en dubbele turbo’s moeten maken..

   1. J. Punt

    Inderdaad, en direct na de race stapt de coureur uit en krijgt gelijk een glas champagne en een sigaretje aangeboden. Jaren ’70 F1

    1. Echtepleb

     En de pitspoezen terug. Geen Gezeik, gewoon een lekker wijf met een nummerbordje, heerlijk.

     1. Albert Egbert

      Wellicht Is het mogelijk om de originele look-and-feel-ervaring van de jaren zeventig weer in te voeren, inclusief het daarbij behorende veiligheidsrisico. 😄

 3. Albert Egberts

  Een tegenvallende uitspraak maar op DDS respecteren we altijd het oordeel van de onafhankelijke rechter.

  1. usb3.0

   Nee tamil, deze uitspraak is terecht natuurlijk dat jij niemand plezier gunt is op te maken uit je gezuig de hele dag, wat ben jij een kansloos figuur zeg.

 4. Drostemannetje

  Juiste beslissing van die rechter. Laat ze lekker racen die paar dagen. De zeespiegel zal heus niet gelijk een meter stijgen. Misschien wel als in Azie straks 600 nieuwe kolencentrales worden geopend. Laat die milieu activisten lekker daar maar demonstreren. Wat we hier in Nederland doen, maakt geen f.ck uit.

 5. usb3.0

  Heel goed..

 6. Rieks

  Prima toch, denk dat die rechters een vrijkaartje krijgen voor zondag.

 7. allid

  Autofabrikanten zijn groote criminelen en oplichters.
  Dat hebben meerdere rechters, in meerdere landen, meerdere continenten, bewezen.

  Iedereen zal voor oplichting, op dat niveau, zijn bedrijf in beslag zien worden genomen en de bak indraaien.

  Niet de autoindustrie……

 8. Rieks

  Groen Links of de PvdA heb ik niet horen protesteren. Hadden waarschijnlijk wel door dat ze zich daarmee niet populair zouden maken.

 9. sonny

  Het laten verdwijnen van pitspoezen, is zeer zeker geregeld door linkse ‘vrouwvriendelijke’ deugkneuzen!
  Daarenboven is het verdwijnen van de dart walk-on girls, alsook aan hen te wijten!
  Het is paradoxaal, immers de mooie meiden dromen van zo’n job!
  Toch vreemd en kenmerkend, die linkse vogels zijn wel heuse voorstanders van boerka’s!
  Je zou bijna gaan denken dat ‘linkse’ deugkneuzen, de sharia belijden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.