Non-binaire huilebalk wil perse ‘x’ op identiteitskaart, maar regels werken tegen: “Het gaat om mijn bestaansrecht”

De 31-jarige Senn van Beek beschouwt zichzelf als non-binair en wil daarom een ‘x’ in haar paspoort laten zetten. Wetgeving belemmert dat proces echter, dus stelt ze de staat aansprakelijk voor het ontkennen van haar identiteit en haar hele bestaansrecht als mens.

Volgens de Nederlandse wet is het alleen mogelijk om het geslacht in het paspoort of het identiteitsbewijs te veranderen van ‘man’ naar ‘vrouw’ en andersom. ‘X’ is geen mogelijkheid, dus kan een gemeente weinig doen. Al weet een enkele rechtbank dit toch voor elkaar te krijgen.

Reden genoeg voor Van Beek om een potje te lopen huilen natuurlijk en te doen alsof haar hele leven van deze gendergekte afhangt. Hoe ze de eerste 31 jaar van haar leven heeft overleefd, is een raadsel.

“Het raakt me enorm. Het gaat om mijn bestaansrecht, de kern van mijn identiteit, de persoon die ik ben. Het voelt alsof ik er niet mag zijn. Ik heb er intens verdriet van. Maar uiteindelijk ben ik een mens en mag ik vechten voor mijn eigen rechten”, zegt ze in Het Parool.

Helemaal prima dat ze dit aan gaat vechten als het haar daadwerkelijk zo erg raakt, maar het werkelijke probleem zit hem in het feit dat zij denkt dat die ‘x’ al haar problemen op gaat lossen.

“Ik word dan erkend als de persoon die ik ben. Ik word dan niet meer raar aangekeken als ik mijn legitimatie moet laten zien als ik alcohol koop. Of als ik naar het ziekenhuis toe moet, of een telefoonabonnement afsluit. Vaak zien mensen mij aan voor jongen, maar in mijn paspoort staat nog ‘vrouw’. Je krijgt dan twijfelachtige blikken, en je moet je altijd schrap zetten, want je weet niet of je agressie te verduren krijgt. Op mijn identiteitskaart staat ook nog mijn oude naam, die ik niet meer gebruik. Dat is heel persoonlijke informatie die je aan een wildvreemde moet tonen.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je kunt er donder op zeggen dat ze ook na het verkrijgen van die ‘x’ in haar paspoort nog steeds raar aangekeken zal worden. Jezelf ‘hen’ en ‘hun’ noemen helpt ook niet. Die kans op agressie verdwijnt ook niet, hoe sneu dat ook is. Een ‘x’ in haar paspoort gaat d’r echt niet helpen, weerbaarheidstraining daarentegen misschien wel. Mogelijk hoeft ze haar hele identiteit dan ook niet meer te ontlenen aan alleen een ‘x’ op een pasje waar bijna niemand ooit naar kijkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. The Dude

  Wat een huilie, huilie. Er zijn maar 2 genders; man en vrouw. De rest die menen een andere gender te hebben moeten zich bij de GGZ melden en snel een opname regelen. Ik word kotsmisselijk van dit gender geneuzel/gedram.

  1. Flengan

   Juist!

  2. Wally

   Dat dus. Het grote probleem is dat door de media dit soort dwazen een podium hebben.

  3. Emile Takma

   “Wat een huilie, huilie. Er zijn maar 2 genders; man en vrouw.”

   Dat is een erg domme opmerking maar de reden zal The Dude waarschijnlijk niet uitgelegd kunnen worden.

   1. ElGuapo

    Wat dom is dat er nog steeds apen zoals schlemiel zijn die denken dat er meer is.

    Man en vrouw…dat is het.

   2. Wally

    Okee Emile,
    Er zijn 1.341 genders, sorteerbaar, kiesbaar en herkiesbaar op kleur, soort, ondersoort, zin, idee, mate van zonlicht, de stand van de maan en de ligging van het spaghettimonster. Daarnaast spelen ook soort eten, drinken, aantal ruimtereizen en natuurlijk de kleur van je ondergoed een grote rol.
    En o ja… welzijn het niet met elkaar eens. Er zijn 2 genders Emile. Dat is een biologisch feit.

 2. Sando

  Ze zegt ik ben een mens?Nou ik denk het niet voor het zelfde ben je een dier!

  1. Sando

   Ja het kan allemaal bij deze ontwikkeling ha ha gestoord.

 3. Joko

  Links geleuter!

 4. usb3.0

  Als men hiermee bezig kan zijn heb je niets meegemaakt in je leven behalve dat zelf een probleem creëert om zielig te kunnen zijn

 5. usb3.0

  We zien hier de zieke uitkomst van het niet meegeven van identiteit aan mensen door ouders of omgeving

 6. RvdBe

  Aandachttrekkende narcist, affakelen die handel.

 7. Nikita

  En dan met de snufferd verschuilen achter een bord. WAT EEN HELDIN.

 8. Wally

  Eh… is opsluiten nog een optie voor deze geesteszieke? Biologielessen gemist?

 9. ikweetwatikwil

  Wat een wereld , wat een wereld. GESTOORD.

 10. Tom Bombadil

  Ik wil t logo van de luchtmacht als mijn geslacht. Ik identificeer mezelf als een attack helicopter.

 11. Beukman

  Doorgaans is men hier tegen de bemoeizucht van de overheid. Typisch dat het wél normaal wordt gevonden dat de overheid zich bemoeit met iemands geslacht.

  Ik wens Senn veel succes. Hen is een pionier.

  1. vlekkenoplosser

   Bukhol begrijpt nog steeds niet dat overheid niets over het geslacht te zeggen heeft. Bukhol snapt nog steeds niet dat je of een vrouwelijk geslacht hebt of een mannelijk geslacht ongeacht welke oneigenlijke discussie je probeert op te starten.

   Bukhol is een onwetende domme decadente tröl zoals x weer laat blijken met zijn gewauwel

  2. Oepsie

   U bent geestelijk nog ‘zieker’, dan het onderwerp. Is de frustratie, van uw totaal mislukte leven, zo intens en alles vernietigend aanwezig ? Zoek hulp Simpelton!

   1. Beukman

    Tja Oepsiepoepsie, zou het kunnen dat achter jouw eigen ad hominem reactie een diepe angst schuil gaat voor het onbekende? Je zal bepaald niet de enige zijn. Onder meer onze cisgender “Cootje” heeft er al blijk van gegeven als de dood te zijn dat hij niet in het juiste vakje wordt ingedeeld.

    Vooralsnog zie ik er geen kwaad in als mensen ook voor de wet als “non-binair” willen worden beschouwd. Tijden veranderen. Vroegen waren ongetrouwde vrouwen nog “juffrouw”. Noem jij ze nog steeds zo, óf ben je met je tijd meegegaan, Oeps?

    1. vlekkenoplosser

     Juffrouwen zijn van het vrouweli ik e geslacht domme bukhol. Mensjes blijven mensen en die heb je in 2 soorten. Mannetjes of vrouwen domme jongen. Vrouwen kunnen juffrouwen, meisjes dames of teenis
     zijn maar ze blijven allen van het vrouwelijk geslacht domme sissy.

     1. Beukman

      Mensjes blijven mensen

      Exact, Vlekkie. En jongens blijven mensen en meisjes blijven mensen en mannen blijven mensen en vrouwen blijven mensen.
      Begint het kwartje dan toch te vallen bij jou, Mens?

     2. ElGuapo

      Man is man vrouw is vrouw. Meer is er niet!

     3. usb3.0

      Exact

     4. Beukman

      En de aarde is plat, El Gapo.
      Ga eens op onderzoek uit. Er gaat een wereld voor je open. Begin hier:

      en.wikipedia.org/wiki/Gender

     5. usb3.0

      Beukhoér ontkent het gewoon glashard haalt de wikipediabijbel erbij en denkt zelf nooit meer na.
      Je bent echt totaal van de pot getrokken als je denkt dat mensen GEEN gender zijn

     6. Beukman

      Senne heeft meer ballen dan jij, Binaire Bus. Lees maar eens wat ze zegt:

      Wat betekent die ‘x’ in het paspoort voor u?
      “Ik word dan erkend als de persoon die ik ben. Ik word dan niet meer raar aangekeken als ik mijn legitimatie moet laten zien als ik alcohol koop. Of als ik naar het ziekenhuis toe moet, of een telefoonabonnement afsluit. Vaak zien mensen mij aan voor jongen, maar in mijn paspoort staat nog ‘vrouw’. Je krijgt dan twijfelachtige blikken, en je moet je altijd schrap zetten, want je weet niet of je agressie te verduren krijgt. Op mijn identiteitskaart staat ook nog mijn oude naam, die ik niet meer gebruik. Dat is heel persoonlijke informatie die je aan een wildvreemde moet tonen.”

      “Het raakt me enorm. Het gaat om mijn bestaansrecht, de kern van mijn identiteit, de persoon die ik ben. Het voelt alsof ik er niet mag zijn. Ik heb er intens verdriet van. Maar uiteindelijk ben ik een mens en mag ik vechten voor mijn eigen rechten.”

      Wat hoopt u te bereiken?
      “Het wordt tijd dat de wet wordt aangepast. De mensen die een ‘x’ in hun paspoort hebben gekregen zijn er ook nog steeds niet. Stel dat één van hen een baarmoeder heeft en zwanger wordt, dan is het niet zeker dat ze recht hebben op zwangerschapsverlof. Bovendien: in Nederland vinden we onszelf nog steeds zo tolerant omdat we het eerste land waren waar het homohuwelijk werd toegestaan. Waarom zijn we dan niet het eerste land waar de ‘x’ gewoon mogelijk was?”

     7. ElGuapo

      Nee beuksukkeltje ik hoef niet op onderzoek uit.

      Man is man vrouw is vrouw.
      Je kan 1000 artikelen erbij pakken maar het is gewoon een simpel feit wat een domme apen waaronder jij dus niet snappen.

     8. Beukman

      En de aarde is plat, El Gapo.

     9. ElGuapo

      De voorgevel van je vrouw ook beuknar.

    2. usb3.0

     Beukhoër is het type de weg met ons (mens) een d666er met een diep verlangen om alles dat met normaal leven te maken heeft kapot te maken, immers is beukhoër een vervend voorstander van het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s en de nieuwe stap in zijn miserabele leventje is de absolute minachting van mensen tijdens hun leven door ze niet meer man/vrouw, jongen/meisje te noemen.

     1. Flengan

      “Beukhoër is het type…”

      Het is een lachwekkende zwakzinnige zuiger, dat dan weer wel.

     2. usb3.0

      Dat is nog zacht uitgedrukt

  3. Niemandalletje

   Je gaat voorbij aan het feit dat x als geslachtsbepaling al gebruikt wordt. Alleen niet bij de mens. Dus als ‘hen’ zegt dat ze zonder x zich niet erkend voelt als mens heeft ‘hen’ pech.
   Het was anders geweest als ‘hen’ zich niet manifesteert als mens-zijnde, maar als reptiel, of insect.

  4. ElGuapo

   Je haalt pioneer en aandachttrekker door elkaar.

 12. Monty

  Je geslacht zit tussen je benen.
  Hoe jij je voelt m/v, weetnie, zit tussen je oren.

  1. usb3.0

   Precies monty, dus wat je bent zit tussen je benen.

   1. Beukman

    Je bent inderdaad een lսl, Binaire Bus.

    1. vlekkenoplosser

     spiegelreflectie bukhol ?

     1. Beukman

      Inderdaad. Jij bent ook een lսl, Vlekkie. Maar ik ben de grootste.

     2. vlekkenoplosser

      in je dromen , je bent hetzelfde kaliber als het micro zwetscockje !

      een nothing !

 13. Janna47

  Wat een sneuneus weer….zo zielig…
  We kunnen wachten op het volgende probleem met dit typetje….oh sorry..

 14. vlekkenoplosser

  Onzin bukhol ! Je ben ’t een jongetje of een meisje qua geslacht . Sommige figuren die wat van het padje afzijn willen die afweging overdoen tussen hun oren. Het assortiment blijft echter hetzelfde.

  Je bent een jongetje of een meisje , meer keuzes zijn er niet domme jongen hoe vaak of waar je de afweging ook maakt.

 15. vlekkenoplosser

  Onzin bukhol ! Je ben ’t een jongetje of een meisje qua geslacht . Sommige figuren die wat van het padje afzijn willen die afweging overdoen tussen hun oren. Het assortiment blijft echter hetzelfde.

  Je bent een jongetje of een meisje , meer keuzes zijn er niet domme jongen hoe vaak of waar je de afweging ook maakt.

 16. Bunky01

  En de volgende gestoorde wil graag de letter Y. Waarvoor dat moet staan dat weten we nog niet maar dat zal ook nog wel door een andere dwaze malloot worden geclaimd.
  Deze figuren horen achter slot en grendel en in een dwangbuis en wel voorgoed.
  Wat een land waarin deze waanzin normaal gevonden wordt, misschien nu nog niet maar wacht een paar jaar dan is dit aan de orde van de dag. Hoe je het ook wendt of keert, er zijn maar 2 menselijke geslachts-soorten, zo heeft de Schepper of moeder natuur het ingericht.

  1. Emile Takma

   “er zijn maar 2 menselijke geslachts-soorten, zo heeft de Schepper of moeder natuur het ingericht.”

   Bunky weet waarschijnlijk niet beter.
   Vergis je niet, dit soort onnozelheid is wijd verbreid.

   1. ElGuapo

    Als het klopt is het onnozel en als het niet in je straatje past is het dom toch schlemiel.
    Gelukkig hebben de meeste mensen schi*t aan je verrotte gedachtengang die je elke dag probeert op te dringen.
    Wat Bunky zegt klopt helemaal.

    1. Emile Takma

     Je bent niet slimmer, Gapo, dus deze stupide onzin verbaast natuurlijk niet.

     1. ElGuapo

      Slimmer dan jij bent ben ik wel dus dat maakt me blij.

     2. usb3.0

      Vergis je niet, tamil meent dat pedöfilie legaal is dat we even weten met wat voor gendergestoorde we te maken hebben

 17. Harry Haller2

  Hysterisch gedoe.

  1. ElGuapo

   Er zijn wel belangrijkere dingen lijkt me.

 18. Echtepleb

  Degene die een X belangrijk vinden in plaats van een man/vrouw moesten zich toch echt schamen. Er zijn op ieder moment dingen die veel belangrijker zijn dan dit gezeik.

 19. 56RdK

  “weerbaarheidstraining daarentegen misschien wel”
  Ach Wout, zo’n training moet je ook geestelijk wel aan kunnen.

  En of hij/zij/het dat kan?

 20. dumbfarmer

  we kunnen het ook andersom stellen. Je wil geen man of vrouw zijn.. prima, dus stel je jezelf ook buiten allerlei regelingen, bijvoorbeeld gericht om meer vrouwen in de bestuurskamers te krijgen, dat soort zaken.
  ‘Het’ valt dan dus nergens onder.
  Maar dat zal ‘het’ dan ook vast weer niet leuk vinden en dat is dan geheid weer een reden om het op een janken te zetten.

 21. dumbfarmer

  nog een ander iets.. dat wordt geheid 1 grote grap bij het aanvragen van een visum.. vooral bij moslim landen!
  Wat zouden die daar mee doen???

  1. usb3.0

   Die kijken wel uit natuurlijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.