Paniek in Amsterdam-West! Regenboogvlaggen niet meer toegestaan in gangen van studentenflat

Bewoners van de studentenflat aan de Krelis Louwenstraat West in Amsterdam-West, waar brand uitbrak door in de fik gestoken regenboogvlaggen, mogen die vlaggen niet meer in de gangen ophangen. De woningcorporatie stelt dat dit voor hun eigen veiligheid is en zal ze verwijderen als zij ze toch aantreffen.

Het deug-dilemma

Woningcorporatie Duwo zit met een heus deug-dilemma. Ze willen de LHBTI+-gemeenschap wel steunen en spreken ook sympathie uit voor de regenboogvlaggen-actie die in Amsterdam-West is opgezet. Aan de andere kant zitten ze wel met mensen die dergelijke vlaggen maar wat graag in de fik zetten.

Dus zit er niets anders op dan de symboolpolitiek zo ineffectief mogelijk te maken. Studenten mogen wel vlaggen ophangen, maar dan alleen aan de voorkant van hun huis. “Zo ziet de hele buurt de vlag ook”, voegt Duwo er via AT5 nog nerveus aan toe.

Deugend Nederland is boos

Dit schiet natuurlijk volledig in het verkeerde keelgat van deugend Nederland, want het ondermijnt de boodschap van die regenboogvlag. Het is namelijk bedoeld als symbool voor tolerantie en een signaal naar intolerante mensen dat zij zich moeten aanpassen. En het is niet echt een teken van tolerantie als je hem alleen maar op mag hangen op één plek, omdat ‘ie anders wordt verbrand.

Eigenlijk wordt door de actie van Duwo het hele probleem van de beweging achter de regenboogvlag in één keer duidelijk. De vlag wordt eigenlijk alleen maar gebruikt als virtue signalling voor mensen die al dezelfde waarden hebben.

Virtue signalling

Een tolerant persoon laat aan een ander tolerant persoon zien dat hij tolerant is, en vervolgens leven ze in de waan dat dat de norm is. Sterker nog, ze lijken zelfs te geloven dat die regenboogvlag ook andere mensen toleranter heeft gemaakt. Maar zodra de realiteit toch iets weerbarstiger blijkt, valt het hele wereldbeeld aan diggelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Symbool ondermijnd

De vlag is nu niet meer een krachtig en bekerend symbool van tolerantie, maar slechts een afbakening van ‘tolerant territorium’ omdat de vlag niet is afgebrand en veilig heeft kunnen blijven wapperen. Als er straks na die regenboogvlaggen-actie in Amsterdam-West ook vlaggen op straat worden afgebrand, of huizen worden beklad, dan is de schade aan het symbool nóg veel groter. Duwo durft dat risico in ieder geval niet aan en capituleert direct.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. mw

  Het is zo wie zo verboden om brandbaar spul in openbare ruimtes te hangen.

  1. Mr.blauw.sky

   De binnenvertrekken van een particulier studentenflat zijn natuurlijk geen ‘Openbare Ruimte’ ..

 2. Albert Egberts

  Dit is zwichten voor terreur. En DDS juicht het toe.

  1. RvdBe

   Het is geen zwichten voor terreur, het is een tegenactie op de deugterreur.

  2. ElGuapo

   Terreur? Ach stel je niet aan dit is toch geen groot nieuws.

  3. usb3.0

   tamil eikelenstein juicht de verloedering van het menselijk ras, liegt door te stellen dat er meer genders bestaan dan man en vrouw, jongen of meisje

 3. Sando

  Terechte uitspraak wat is dat nu voor onzin om deze vlagen op te hangen . Hier wordt ik echt kostmiddel van wat een onzin doe normaal en leef gewoon.

  1. Albert Egberts

   Wat vindt Sando van de brandstichting waarbij vier mensen gewond raakten en waardoor veel bewoners niet meer naar hun huis terug durven?

   1. Mussi

    Nederland is de weg kwijt met zn gender schit. En neuteaal zijn waarom moet ik alles accepteren als mens. Ben hetro. Heb geen probleem met homos maar waarom moet ik dit accepteren als mens. Laat iedereen in zijn waarde ook de normale mens.

    1. Albert Egberts

     “Laat iedereen in zijn waarde ook de normale mens.”

     Begrijp ik goed dat Mussi alleen de heteroseksuele mens een normaal mens vindt?

   2. ikweetwatikwil

    Albert Egberts, weer een vreemd figuur evenals Takma . Je weet ze wel te vinden.

    1. september

     Albert Egberts was Takma bekend van zijn vele namen,En Mussi was hier nog nooit eerder,mischien onder een andere naam,we wachten het maar af

   3. ElGuapo

    Als het over gendertroep gaat is het een heel belangrijk onderwerp voor kwakma en de alteregogang.
    Het is allemaal veel makkelijker als je gewoon begrijpt dat man man is en vrouw vrouw is.

   4. usb3.0

    Dat heet uitlokking tamil eikelenstein

   5. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k met zijn suggestieve gewauwel

    Wat vindt de strónt vlé®k van het in brand steken van de vlaggen ?

 4. ikweetwatikwil

  Aanhangers van de regenboog vlag, plaatsen zichzelf buiten de gemeenschap. Wat denken ze daarmee te bereiken. Doe normaal en loop niet zo met jezelf te koop. Het interesseert ook niemand dat ik liever met mijn rechterhand eet dan met mijn linkerhand.

 5. Vrijedenkert

  Ieder normaal denkend mens weet dat je gemeenschappelijke ruimten en gangen niet kan volhangen met vlaggen of andere voorwerpen!
  Woningcorporatie die gaat handhaven is verstandig en heel normaal, de studenten kunnen als ze een balkon hebben een vlag plaatsen of anders gezamelijk buiten bij in en uitgang een vlag plaatsen om een statement te maken.

  Als men dit niet begrijpt zou men heel hard moeten na gaan denken of verder studeren nog wel verstandig is…

 6. Adriaen van Bergen

  Tja, Amsterdam-West a.k.a. Amsterdam-Gaza.
  Waarvoor zouden ze nou bang zijn, hè?

  1. vlekkenoplosser

   laat eens een kort gerokte dame voor je lopen of beter een jood met een keppeltje , het schorem wat de is-lam aanhangt laat geen twijfel over hun gedachte bestaan. de k***er hóé® en k¾¾½ker jood hebben geen recht op leven.

   de is-lam is een mensen lievende releligie volgens sommigen. In de praktijk blijkt het een totalitaire ideologie te zijn !

   minder, minder, minder !

   1. Wally

    Klopt als een zwerende vinger. Maar links wil dat niet zien.

 7. Wally

  Whahahaha!! Is toch humor? Ik zei al dat dit deug-gezwets als een boemerang op die lege deughoofden terug gaat komen? Heerlijk! Ennnn nog een fris drankje erbij, genietend.

 8. Rieks

  Politiek anno 2021: gedoe om regenboogvlaggen. Dit is geen volwassen democratie. En burgers die zich roeren om een echt belangrijke zaak – de komst van Afghanen in de Harskamp – worden door de minister gediskwalificeerd. Schandelijk. Ze is het woord ambtsdrager niet waard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.