Farid Azarkan (DENK) geschokt dat Kaag door de knieën gaat voor Rutte: ‘De liegende Hollander!’

DENK-leider Farid Azarkan vindt het niet te bevatten dat Sigrid Kaag mogelijk tóch akkoord gaat met de voorzetting van de huidige coalitie. “Gaat [Kaag] Rutte weer premier maken van Nederland en de samenleving weer vier jaar opzadelen met ‘de liegende Hollander’?” vraagt Azarkan zich dan ook publiekelijk af. Want dát vindt hij écht ongelooflijk.

De afgelopen tijd is Farid Azarkan van DENK één van de meest uitgesproken critici van Mark Rutte gebleken. Niet zo gek misschien, want hoewel Azarkan niet door iedereen genoemd werd bij de Toeslagenaffaire was hij daar wel degelijk op positieve wijze bij betrokken. Het waren niet alleen Pieter Omtzigt en Renske Leijten (SP) die zich daar in verdiepten. Nee, er waren drie musketiers. Azarkan was de derde.

Maar ook op andere onderwerpen maakt Azarkan steevast duidelijk dat hij een pishekel heeft aan Rutte. Niet persoonlijk, maar omdat de man gewoon totaal niet vertrouwd kan worden. Hij liegt en liegt en liegt. Iedereen weet het, iedereen ziet het, maar hij komt er tóch mee weg. Azarkan vindt het vreselijk en maakt van zijn hart geen moordkuil. Kijk maar naar zijn speech tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen:

Daarom vindt Azarkan het ongelooflijk dat D66-leider Sigrid Kaag Rutte hoogstwaarschijnlijk tóch weer premier gaat maken. En dan ook nog eens van een kabinet dat gewoon een voortzetting is van Rutte III. Dus van het kabinet dat verantwoordelijk was voor de Toeslagenaffaire en er zelfs door moest aftreden.

“Gaat [Sigrid Kaag] Rutte weer premier maken van Nederland en de samenleving weer vier jaar opzadelen met ‘de liegende Hollander’?” vraagt Azarkan zich vertwijfeld af. De boodschap moge duidelijk zijn: dat kán toch bijna niet? Zeker niet aangezien Kaag het voortdurend heeft over “een verandering van de bestuurscultuur”?

“De liegende Hollander” in plaats van “de vliegende Hollander.” Ik vind ‘m leuk. Die moeten we erin houden.

Hoe dan ook, natuurlijk heeft Azarkan helemaal gelijk. Het is ongelooflijk dat Kaag Rutte “gewoon” in het zadel gaat houden en dat ook nog eens doet via dezelfde coalitie als die nu aan de macht is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar ja, die kant gaat het helaas écht op. Nederland zit nog vier jaar vast aan ‘De liegende Hollander.’ En dat hebben we, zoals Azarkan ook terecht stelt, ‘te danken’ aan mevrouw Kaag. Wat een schande.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. por favor no borres

  Hendrika vd Plas heeft een grote mond over alles, zelfs het songfestival.
  Farid Azarkan heeft ongezien meer grote daden op zijn naam staan.

  1. Nostradamus

   Ik weet niet over wie jij het hebt, oud zuur borres.

   Maar over welke grote daden heb jij het dan? Kan je niet eens een paar voorbeelden geven? Nee, kan je niet want die zijn er niet.

   Maar goed dat Farid, de liegende Marokkaan, ook Pinokkio, de liegende Hollander, uit het zadel probeert te helpen.

   1. ikweetwatikwil

    En zo is dat Nostradamus. Denk manipuleert de boel nu naar eigen inzicht. Het is een moslim.

   2. por favor no borres

    Het waren niet alleen Pieter Omtzigt en Renske Leijten (SP) die zich daar in verdiepten.
    Nee, er waren drie musketiers. Azarkan was de derde.

    Of zou MvdG dit zomaar verzonnen hebben, de liegende redacteur?

    1. Klaus Schwab

     Graag wijs ik er even op dat ook Helma Lodders van de VVD hierbij betrokken was. Helaas hebben haar kritische vragen in de toeslagen affaire er toe geleid dat dit goede en kritische 2de kamerlid op een niet verkiesbare plaats werd gezet. De afreken cultuur bij de volkspartij voor democratie !

    2. Nostradamus

     Vandaar dat hij ook zo prominent in beeld was. Hij probeerde mee te liften op het succes van voornamelijk Pieter Omtzigt. Tenslotte ging het om een groot deel van zijn achterban. En toch vind ik zijn opzet niet gelukt. De bijdrage van Renske was ook aanzienlijk groter.

     En als we Klaus moeten geloven was er zelfs een vierde musketier. Zo waren er wellicht wel honderd musketiers.

     Maar ik vroeg een paar voorbeelden. Niet één voorbeeld van het meeliften op het succes van een ander. Waar zijn die andere ‘grote daden’ waar je het over hebt. Het splijten van de samenleving? Ja, daar heeft hij wel succes in.

     Maar nog steeds, goed dat Farid de liegende Marokkaan, ook Pinokkio de liegende Hollander, uit het zadel probeert te helpen.

 2. Cootje

  Onze Arabische merrie is op haar platte muil gegaan . Geen wonder want de teugels is ze al 4 maanden kwijt , de enig die nog geloofde dat ze die stevig in handen had is onze gehandicapte mongool

 3. LifeBuddy

  ”’ hoewel Azarkan niet door iedereen genoemd werd bij de Toeslagenaffaire ”’
  Uiteraard werd hij niet genoemd, want het Volk is Dom en weet niet dat 80% moslims waren van de Toeslagenaffaire. De sLinkse VVD/CDA enz. durfde dit niet te benoemen en gingen over tot de discriminatie van de dag.

 4. vlekkenoplosser

  de goedkoop score club van de islamitische kolonne

  wat doen die uitvreters feitelijk in de kamer !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.