Te gek voor woorden! Rabobank: huizenprijzen gaan 90.000 euro stijgen in 2 jaar tijd!

Dit is totaal gestoord. Maar de Rabobank laat vandaag weten dat de huizenprijzen de komende twee jaar gemiddeld met maar liefst 90.000 euro gaan stijgen. Dat zijn totaal geschifte bedragen; bedragen waardoor het voor nieuwkomers op de woningmarkt letterlijk onbetaalbaar wordt ooit nog een huis te bezitten. 

De Rabobank stelt dat de huizenprijzen dit jaar met gemiddeld 14,4 procent gaan stijgen. Dat is geschift. Dat is echt een stijging waarvan je denkt: dit kan niet waar zijn. Maar het is waarschijnlijk wél waar, en dat komt doordat de overheid de woningmarkt totaal verstoord heeft.

Dat is al erg genoeg, natuurlijk. Maar het jaar erop stijgen de prijzen waarschijnlijk nog eens met 11,5 procent bij volgens de bank. Dit houdt in dat, aan het einde van deze periode van twee jaar, de gemiddelde huizenprijs in ons land met maar liefst 90.000 euro is toegenomen.

Volgens de Rabobank vallen deze inschattingen hoger uit dan voorspellingen die de bank eerder maakte omdat a) “het coronaherstel sneller gaat” (voor wie dan?), en b) de werkloosheid (officieel!) en de rente laag blijven. Oh ja, daar komt dan punt c) nog eens bij: de prijzen zijn dit jaar sneller gestegen dan verwacht.

Woningtekort

Goh. Hoe komt dat toch he? Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat er een chronisch tekort is op de woningmarkt? Denk je dat dit er iets mee te maken zou kunnen hebben? Of is dat in het socialistische heilsparadijs waar we blijkbaar in leven een waarheid die niet uitgesproken mag worden – laat staan opgeschreven?

Want in elke andere markt geldt: schaarste drijft de prijzen op. Laten we meloenen nemen. Als er in de zomer veel minder meloenen zijn dan normaal kost een gemiddelde meloen meer. Waarom? Omdat de vraag hetzelfde is. De vraag is hetzelfde, maar het aanbod is lager. De prijs wordt daardoor hoger.

Nou moet je je eens voorstellen dat het op de woningmarkt zo is dat de vraag jaar na jaar niet hetzelfde blijft, maar groter wordt. Er komen er namelijk steeds meer mensen bij in Nederland. En meer mensen betekent: de eis voor meer huizen.

You’ll own nothing

Weet je wat nou zo gek is? Dit gebrek aan koopwoningen past heel goed binnen de grotere gedachte van de Great Reset. Want die Grote Reset behelst ondermeer het ziekelijke idee dat “you’ll own nothing, and you’ll be happy.” Je zult niets bezitten. Niet eens je huis. Maar jongen, wat zul je gelúkkig zijn zeg!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wij van DDS strijden tegen de Great Reset. Steun ons daarin. Alleen samen kunnen we deze onmenselijke agenda tegenhouden – en vrijheid én welvaart voor iedereen behouden. En ja, de huizenprijzen horen daar ook bij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. vlekkenoplosser

  grond is schaars door overheidsbeleid
  bouwen is moeilijk door overheidsbeleid

  tevens laat diezelfde overheid wekelijks 700 kansloze gelukszoekers toe.

  de prijzen kunnen nog wel veel harder omhoog.

  1. halo1

   Die idiote massa-immigratie is inderdaad natuurlijk verantwoordelijk voor (bijna alle) ellende.. maar links wil dit niet toegeven en het wegliegen. Het is eigenlijk wel goed dat juist de “onderkant”van de samenleving nu het meest lijdt onder links(ig)e “politiek”‘.. ik wacht op de partij die als punt 1 heeft : bevolkeringsvermindering.

  2. Crassus

   Voor de huisjesmelker kassa! De garages die ik verhuur aan scooterbezitters als stalling stijgen mee in lijn. Dus de huurprijs omhoog! Met de beurs zit het ook niet tegen.

  3. hans-e-pans

   Er moest en zou, desnoods met financieel geweld, bezuinigd worden en wat er nu gebeurt en niet gebeurt in Nederland is dus het gevolg van dit Financiele geweld.

   Het bedrag dat onder de Kabinetten van Mark R. met financieel geweld is bezuinigd, zal met het vijf- of tienvoudige bedrag weer moeten worden hersteld.

 2. Klaus Schwab

  Met de great reset heb ik, Klaus Schwab, het beste met jullir voor. Het is zinloos om je tegen mijn fantastische plannen te verzetten.

 3. HD

  Met nog minimaal 1.000.000,- zuidelijke vrinden erbij in 10 jaar zoals het linkse gepeupel wil kan er nog wel een ton bovenop.
  Schop al die gasten het land uit en er zijn woningen over, en de prijzen zakken weer op het normale pijl.

  1. Pauline Kummer

   Dat klinkt de huidige bewoners met een nieuw gebouwd koophuis niet prettig in de oren…Laat dan de gelukzoekers maar blijven.

   1. ElGuapo

    Terug de kooi in sokpoppetje het gaat niet over huur zolderkamers en/of kinderkelders.

   2. Poemien Noegien

    Pauline Schlemiel inderdaad.

 4. Mar

  In 1978 gingen wij op zoek naar een woning. Een huurwoning konden wij wel op ons buik schrijven. Wachttijd meer dan 5 jaar. Een koopwoning bleek ook niet makkelijk.
  Toen was er ook een tekort aan koopwoningen en waren de prijzen voor een huisje ook voor die tijd belachelijk hoog. De hypotheekrente stond op 11% en de hypotheek werd alleen verstrekt op één !!! salaris, de hoogste.
  Het is ons gelukt, maar wel met een tophypotheek, waarvan een deel in de eerste 10 jaar moest worden afgelost.

  Dus hoezo nu Great Reset, terwijl woningtekort van alle tijden is?

  Een aardig stuk over het ontstaan van woningtekort:
  “Zo kwam Nederland aan een tekort van 331.000 woningen” even zoeken via Google.

  1. halo1

   Ik kocht een (vrijstaand) huis in 1977 : 130.000 gulden : 10 % rente: 1264 in de maand. Maar nu: 150 euro, hetzelfde huis, niets afgelost.

   1. vlekkenoplosser

    probeer die muts even het verschil voor te rekenen van de huidige rente last rond 1% tegen de toenmalige rentelast tot wel 12 %

  2. vlekkenoplosser

   domme muts !!!!!

   In 1978 waren de rente bedragen toren hoog
   In 2021 zijn de de rente bedragen all time low.

   Je bent helaas te stom om het verder uit te leggen ! Je vergelijking slaat werkelijk nergens op.

   Probeer eens te kijken naar het aantal gebouwde woningen en het aantal bewoners trut. In 1978 13,9 miljoen inwoners . plus 3 miljoen kansloze gelukszoekers maakt een woningnood van 331.000 woningen . Stom gedrocht !

   1. Jack Flash

    Geen paniek, kartonnen dozen blijven heus wel betaalbaar.

 5. Poemien Noegien

  Rutte I t/m III = >750.000 niet westerse migranten. Tja, die moeten natuurlijk wel wonen, enzo… 🙂

 6. waterman

  Stop met dat Pfas-gezeik als je weer woningen wil gaan bouwen. Oorzaak van Pfas in de grond bestaat v.n.l. uit slijtage van autobanden, zolen van schoenen, etc. en niet van vermaalde fijngeknipte teflonpannen of stukgeknipt plastic.
  Oplossing: geen autos meer op de weg en op blote voeten lopend en wandelend naar je werk. Misschien is het een optie om de grondaarde te saneren van heel Nederland en deze dan door de grondreinigingsmachine te gooien. Ben je de komende 100 jaar van de straat.
  DUS HUIZEN BOUWEN EN SNEL, MIJNHEER RUTTE !!!

 7. waterman

  Ik ben in 1967 op 22 jarige leeftijd Castricum ontvlucht omdat er geen woning was te krijgen. Ik zou 7 jaar op een wachtlijst komen. Toen in Heerhugowaard een huis gekocht voor 33000 guldens (premie-A koopwoning) . Nooit spijt van gehad. Die woning in de Schildersbuurt ziet er nog steeds prachtig uit. Maar wat moeten jongeren nu??? Dezelfde woning kost nu rond de 300.000 euro. Maar nieuwbouw is er nu niet meer. In 1967 was overal nieuwbouw in ons land te zien, dat ontbreekt er nu aan, plus dat er honderduizenden asielzoekers ook nog eens staan te wachten op een woning. Conclusie; de huidige regeringen hebben er een grote rotzooi van gemaakt. En de grote voorganger Rutte blijft maar lachen. Het is om te janken, terwijl onze maatschappij volledig is vastgelopen op allerlei gebied.