Klap in gezicht voor minister Grapperhaus, dit is hoe ‘geplaceerd evenement’ Dutch Grand Prix eruitziet

Hoewel minister Grapperhaus er alle vertrouwen in zei te hebben dat er bij het ‘geplaceerd’ evenement , de Dutch Grand Prix in Zandvoort, gehandhaafd zou worden, is de realiteit toch wat weerbarstiger. Op Twitter circuleert beeldmateriaal dat erop wijst dat het er héél anders aan toegaat.

De Dutch Grand Prix heeft de gemoederen hoog doen oplopen in de dagen sinds de aankondiging van het ‘geplaceerde’ evenement. Festivalorganisatoren zijn (terecht) boos dat zij niets mogen organiseren, maar dat het Formule 1-evenement in Zandvoort wél door mag gaan.

We konden met z’n allen namelijk aan onze klompen aanvoelen dat bijna iedereen maling zou hebben aan de maatregelen tijdens de Grand Prix en dat het stempeltje ‘geplaceerd evenement’ een farce zou zijn. Dat is nu ook wel gebleken:

Voor de ministerraad van vanochtend zei minister Grapperhaus (Justitie) over het geplaceerd evenement, de Grand Prix, dat “de plannen erop duiden dat men het zeer strak gaan aansturen”. Nou, zie daar het resultaat.

Dit is natuurlijk olie op het vuur voor de mensen die het in stand houden van de huidige maatregelen toch al hekelen. De enige manier waarop je dit niet kon zien aankomen, is als je puur en alleen kijkt naar regels, procedures en de rest van de papieren werkelijkheid.

En geef ze eens ongelijk? Want de kans dat dit een ‘superspread-event‘ gaat worden is ook ontzettend klein. De meeste mensen zijn gevaccineerd en het enige wat de Grand Prix-bezoekers hoeven te doen is even uitkijken met wie ze de komende twee weken in contact komen. Voetbalstadions, waar onderzoek is gedaan door de GGD, hebben laten zien dat er nog nauwelijks besmettingen voortkomen uit dit soort geplaceerde evenementen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Er is dus weinig aan de hand en het gaat de komende weken waarschijnlijk ook wel meevallen met het aantal zware ziektegevallen dat zo’n evenement met zich meebrengt. Dit soort evenementen doorprikken juist het angstbeeld dat types als De Jonge zo graag blijven propageren. Een absolute overwinning.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Neko-

  Quote: “Want de kans dat dit een ‘superspread-event‘ gaat worden is ook ontzettend klein.”

  Umm… nee… Die kans is behoorlijk aanwezig. Het ‘vaccin’ _remt_ de gevolgen van een besmetting, maar doet weinig tot niets tegen een daadwerkelijke besmetting.

  Een super-spread event kenmerkt zich door een grote hoeveelheid besmettingen tijdens een event. En het ‘vaccin’ (wat een fout woord is, want vaccin doet denken aan immuniteit en dat is hier niet aan de orde) doet daar dus weinig tot niets tegen.

  Dus als die mensen zich gaan laten testen en er heeft een besmet iemand tussen gezeten (gevaccineerd of ongevaccineerd)… dan gaan de cijfers weer omhoog, en komen die lockdowns weer in zicht…

  1. Appelstroop

   Het is gewoon in de buitenlucht, dus de besmettingskans is nihil, komt ook nog bij dat bijna iedereen een vaccinatie heeft, hetgeen maandenlang als wondermiddel is aangeprezen en weg naar de vrijheid, dus dan is dat zo, anders zouden ministers/msm/virologen/etc. allemaal gelogen hebben.

   Het enige dat gewoon krom is dat festivals met zwetende hossende gedrogeerde jongeren die op electronische geluidjes rondspringen niet mogen, maar voetbal en F1 weer wel. Zullen wel meer mensen met geld achter zitten.

  2. ET007

   Gewoon alles open gooien. Mensen die gevaccineerd zijn, zijn gevaccineerd en wie niet gevaccineerd is niet. Kunnen we tenminste kijken of mensen baat hebben bij vaccinatie of niet. Als niet ieder zich aan bepaalde (met gezond verstand denken ) regels, dan heeft dat alles van nu geen zin, wellicht wel nadelig.
   Laat het virus nu maar zijn gang gaan. Het virus wilt echt niet dat mensen snel sterven, een vaccinatie tegen covid is snel te realiseren. Logistiek loopt het ook allemaal lekkerder. Als we een nieuwe piek krijgen weten we meer. Het is risico is alle vrijheid wel waard, zeker nu mensen baat lijken te hebben bij vaccinatie. En anders jammer dan, maar wel als vrij mens.

   1. Poemien Noegien

    “Kunnen we tenminste kijken of mensen baat hebben bij vaccinatie of niet.”

    Merkwaardig, heel Nederland inenten met een fase drie vaccin en dan maar even afwachten of het werkt.

    🙂

 2. O.k.

  Tuurlijk kan dit doorgang vinden,wordt door een prins georganiseerd en de koning en koningin komen ook kijken. Hugo gaat zelf graag op zondag naar het stadion om voetbal te kijken. Festivals e.d. daar komen geen mensen die invloed hebben m.a.w. het is volledig goed uit te leggen voor eenieder die nog vertrouwen heeft in de politiek 😉

 3. ET007

  Voor onze Elite, met name de Oranjes gelden anderen Regels.
  Zeker als het om COVID, de problemen rondom Evenementen, Stikstofproblematiek en milieuregels wordt de burger recht in zijn gezicht gespuugd.
  Als je ziet hoeveel men modaal verdient en ziet wat er van over blijft ( wat later ook nog eens belast wordt, zelfs in nalatenschap) en de toekomst er als pinautomaat van de Staat uitziet, is het bedroevend te zien hoe de Elite, waaronder met name de Oranjes voordeel toegeëigend in eenzelfde maatschappelijke situatie nota bene nog op kosten van ons.
  Tijd voor een einde aan deze poppenkast. Ze kunnen ook makkelijk rondkomen van hun vermogen en nevenfuncties.

  1. Mussi

   Graag stel u volledig gelijk.leef al 40 jaar in geboren hier. Wat doen ze voor ons niks nada

 4. Arbeider65

  Wat zijn ze toch overal zuur. Heerlijk. Hup Max.

 5. Vrijedenkert

  Onmogelijk om met deze aantallen mensen afstand te houden in openbaar vervoer en toegangswegen van en naar circuit en op circuit zelf, dat is wensdenken en praktisch bijna onmogelijk om te handhaven!

 6. StemPzeweg

  Die formule1 is een schande en Rutte en de Jonge moeten zich diep schamen om dit evenement niet te verbieden

  1. Albert Egberts

   Het is inderdaad jammer dat het niet mogelijk was dit belachelijke evenement tegen te houden.
   Eens maar nooit weer, zullen we maar hopen.

   1. RvdBe

    Iets zelf niet interessant vinden en het daarom een ander niet gunnen, is een naar trekje.
    Albert vind het rode boekje van Mao de massamoordenaar wss zeer interessant, het zij hem gegund.

  2. Poemien Noegien

   “we”

   Aldus de sufrukker!

   1. Albert Egberts

    Poemien Noegien uit Geleen heeft nare thematiek met masturbatie.

    Sterkte arme jongen.

   2. Poemien Noegien

    Aldus de suffe kelderrukker.

 7. Nostradamus

  Ik zie anders de mensen keurig netjes 1,5m aanhouden.

  Achter deze F1 zit natuurlijk het elitaire koninklijk huis. Ferd wil graag een wit voetje 🦵🏻 en een bruine arm 💩💪🏿 halen bij de royals. Festivals zijn voornamelijk voor volks gepeupel.

  1. Monty

   Dan gaat morgen het elitaire volk naar de F1 in Zandvoort en het volks gepeupel gaat ACTIE voeren met Baudet op de Dam.

   1. Nostradamus

    Waar kunnen we jou vinden ❄🌈Mindy🌈❄?

 8. Monty

  Morgen zullen 100.000 mensen hierom ‘ACTIE’ gaan voeren, dan kan niemand er meer om heen.

  1. ElGuapo

   Spettertjes uit Konty.

 9. HD

  De corrupte graaiende Oranjes bepalen dus alles dat blijkt maar weer eens.
  En minister de Jonge en zijn maatje Grapjes staan goed voor paal, maar dat stonden ze al.

  1. Albert Egbert

   Kennelijk denkt HD dat er geen licht zit tussen de lobby van een onwettige,
   omhoog gevallen Bernard-nazaat en ons gewaardeerde vorstenhuis, dat werkelijk niets in de melk te brokkelen heeft op het gebied van binnenlandse beleidsvorming.

   Geestig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.