Mark Rutte weigert commentaar op ‘aanval’ van Sigrid Kaag: ‘energie moet richting totstandkoming kabinet’

VVD-leider Mark Rutte weigert commentaar te geven op de uithaal van D66-leider Sigrid Kaag aan zijn adres. Hij wil ‘al zijn energie richten op de totstandkoming van een kabinet’.

Mark Rutte houdt zich zoals altijd afzijdig en zegt niets over de ‘aanval’ van Sigrid Kaag. Nergens kan een uitspraak over worden gedaan en hij doet liever alsof hij andere prioriteiten heeft.

“Elk uur dat ik besteed aan commentaar kan ik niet steken in het bevorderen van een kabinet”, zei hij tegen Geert Wilders (PVV) volgens het AD. Het zou echter fijn zijn als de rest van Nederland daar ook eens wat van begint te merken. Het feit dat er nog steeds geen nieuw kabinet is, ligt namelijk niet alleen aan Sigrid Kaag.

Hij heeft net zo goed iedereens tijd verspild door te doen alsof het mogelijk zou zijn dat GroenLinks en de PvdA met zijn partij in een kabinet terecht zouden komen. Dat was natuurlijk sowieso niet wenselijk, maar die hele schijnbeweging van de VVD en het CDA had net zo goed niet plaats kunnen vinden. En omdat D66 vanaf het begin al aan had gegeven niet met de ChristenUnie samen te willen werken, was het duidelijk dat er niet veel opties meer over waren.

Rutte, die het zelf ook een ‘slechte zaak’ noemt dat het formatieproces totaal niet is opgeschoten, zegt nu dat een minderheidskabinet ook tot de opties behoort. Dit doet hij natuurlijk altijd: zelf het probleem benoemen, alsof hij ook slechts toeschouwer is. ‘Goh, ja, rot allemaal hè?’ terwijl hij hier zelf medeverantwoordelijk voor is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Je kunt er nu wel vanuit gaan dat een minderheidskabinet ook niets op gaat leveren, omdat verschillende partijen dan hoge eisen zullen gaan stellen. Op ieder punt met telkens andere partijen om tafel moeten, dat schiet niet op. De kans dat er dan steeds ergens een impasse wordt bereikt is veel te groot, waardoor het hele spektakel uitstel van executie zal blijken. Uiteindelijk zouden er dan alsnog opnieuw verkiezingen moeten komen en zegt Rutte dat hij het ook vervelend vindt, maar wel zijn best heeft gedaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

  1. halo1

    Geef VVD justitie, D66 levensbeeindiging, CDA Europa (?), GL klimaat (voor zover realistisch) en PVDA minimumloon. De rest : vrije kwesties. Aan de slag: nu!

    1. usb3.0

      Jij moet natuurlijk even lekker opflikkeren als je het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s steunt

      1. Albert Egberts

        Grefo Gerrit laat zijn ontlasting weer lopen.

        Straks begint hij weer te pruttelen over seks met kinderen.

        1. ElGuapo

          “laat zijn ontlasting weer lopen.”

          Daar weet jij alles van he luiertjeskoning.

        2. usb3.0

          Imbeciel tamil die het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s in 1 lijn trekt met zijn geesteszieke pedöseksualiteit en het direct, zonder dat hier 1 woord over gezegd is, heeft over sëks met kinderen zegt iedereen dat deze smerige ranzige tamil het graag doet met hele kleine jongetjes

        3. usb3.0

          tamil wordt echt af-ge-slacht hier, zodra tamil wat zegt wordt hij direct uitgekotst

      2. MireiIIe

        Je kunt ze beter in een later stadium doodschieten. Bombarderen of zo iets, als ze ouder zijn en nietsvermoedend met het gezin aan de avondmaaltijd zitten.

      3. Poemien Noegien

        “Straks begint hij weer te pruttelen over seks met kinderen.”

        Aldus de D66-dwaas, hij koestert warme gevoelens voor kleine kinderen en vindt seks met kinderen aandoenlijk.

        1. usb3.0

          BOEM

    2. september

      En over die levensbeeindiging,euthenasie dat is nu ook mogelijk,maar alleen op vrijwillige basis.Alleen maar de kleine Christelijke partijen blijven,dus een kleine minderheid

  2. usb3.0

    Pathologische leugenaar rutte zegt sws niets dat doet hij nooit namelijk want dat kost hem namelijk zetels, leugenclown rutte is namelijk een schijnheilige rat

    1. Poemien Noegien

      Aldus de D66-dwaas, hij heeft een poster van Rob Jetten in z’n keldertje hangen.

  3. Albert Egberts

    Het is tragisch om te constateren maar Rutte maakt in de Kamer steeds meer de indruk aangeschoten wild te zijn. Kaag lijkt in dit spel voor hem in toenemende mate een maatje te groot, met name omdat Kaag hem aanspreekt op zijn zwakte, namelijk zijn bestuursstijl van opportunistisch politiek management zonder al teveel visie, een stijl die jarenlang zijn grote kracht was en Nederland jarenlang effectief bestuurbaar hield. Die politieke stijl toont sleetse plekken en het is zeer de vraag of de staatsman Rutte, want was hij in elk geval, nog weer in zijn kracht zal komen.

    1. Poemien Noegien

      Blabla D66-leugenaar

    2. ElGuapo

      Ik adviseer betere tandpasta aangezien je veel problemen hebt met het verwijderen van de kaagstr*nt tussen je tanden. Pas wel op dat het wel te gebruiken is samen met je lucovitaal.

      1. Albert Egberts

        Niveautje hoor, Gapo.

        1. ElGuapo

          Tandjes gepoetst luiermans?

    3. usb3.0

      Beide zijn slecht voor Nederland

    4. Harry Haller2

      Kaag wordt langzaam maar zeker naar de zijlijn gemanoeuvreerd door Rutte. Kaag is een ongeleid projectiel die haar mond niet in bedwang heeft. Ze verliest en gaat gewipt worden.

  4. maraton

    “Bewust vermoorden van weerloze ongeboren kinderen”.
    Geen enkele partij heeft dat hier in zijn programma staan.
    Maar USB droomt wellicht van Texaanse wetgeving t.o.v. abortus.
    Een verkrachte vrouw kan door haar verkrachter aangegeven worden vanwege abortus. De dader steekt vervolgens het veraders geld, $18000, in zijn zak.
    Het slachtoffer moet hetzelfde bedrag als boete betalen voor haar “misdaad”. zoals de volgelingen van opperhufter Trump geregeld hebben.

    1. usb3.0

      Jawel hoor d666 promoot het tot in den treuren maratonnetje, het is juist om het recht van het ongeboren kind te beschermen, uiteraard worden er direct de extremen erbij gehaald, in dit geval verkrächting, in Nederland hebben we het dan over 0,6% die gerelateerd kunnen worden aan verkrächting, dan nog heeft een baby recht op leven.
      Even voor jou, van maart 2020 16.000 “coronadoden” en 61.000 gezonde baby’s geaborteerd, VERMOORD.
      Je bent natuurlijk een zieke klootzak als je het vermoorden van weerloze ongeboren baby’s prima vindt en vind dat de wereld er alles aan moet doen om een virus, die veel minder gevaarlijk is dan abortus, lees: het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s, uit de wereld te helpen…..

      1. september

        Abortus wil eigenlijk niemand maar het het is gewoon mogelijk.Een minderheid is maar tegen .Dus hou op met dat gescheld tegen de voorstanders,je bent maar een minderheid.,dat vinden alleen de fanatieke christenen.

  5. Paardenmiddel

    Totaal ongeloofwaardig, die club in den haag. De uitkomst staat al vast.
    Zonde van mijn belastinggeld, bakken met geld kosten ze…

  6. Meriadoc Brandebok

    Rutte zag er somber uit. Hij weet dat hij niet op Kaags beschimpingen kan reageren, omdat hij er als leider van de formatie en het land boven moet staan. Het was voor hem onmogelijk om nog voor de formatie een tegenrant af te leveren. Niettemin was de woede van Ruttes gezicht af te lezen.

    In zulke momenten blijkt nog maar eens dat Rutte een sterke politicus is.

    1. Albert Engberts

      Ja, vooralsnog lijkt Rutte beter dan Kaag in staat te zijn het D66-concept “nieuwe politieke cultuur” handen en voeten te geven.

  7. GewoonJohan

    Quote :”Rutte, die het zelf ook een ‘slechte zaak’ noemt dat het formatieproces totaal niet is opgeschoten….”

    Wat een onzin. Ze vinden het allemaal wel best zo.
    Een demissionair kabinet kun je niet op de vingers tikken want ze zijn immers al “gevallen”.
    Daarnaast proberen ze het zo lang mogelijk te rekken met zovéél mogelijk opstakels en opstootjes, zodat wij nederlanders weer lekker worden afgeleid en druk bezig worden gehouden met een overvloed aan informatie , waardoor we waarschijnlijk het verleden weer gaan vergeten, en genoegen zullen nemen met hetzelfde kabinet dat begin dit jaar was gevallen door pure corruptie en incompetentie.

    Mooi spel is het, vind je niet ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.