Pepijn van Houwelingen (FVD) haalt uit naar kabinet: ‘Grootste ondermijning van grondrechten sinds Tweede Wereldoorlog’

Bij het Tweede Kamerdebat over – onder meer – de voortgang van de formatie haalde FVD-vertegenwoordiger Pepijn van Houwelingen keihard uit naar het kabinet omdat het zich schuldig maakt aan de grootste schending van de grondrechten sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat is natuurlijk sowieso al vreselijk, zei hij. Maar wat het nóg erger maakt is dat het kabinet “demissionair” is volgens de grondwet alleen maar “op de zaak mag passen.” 

De speech die Van Houwelingen dinsdag gaf in de Kamer over het wanbeleid van het kabinet en de formatie moet je gezien hebben. Anders dan al die kartelplakkers nam hij namelijk geen blad voor de mond en ontmaskerde hij het kabinet écht als de grootste grondrechtenschender in mensenheugenis.

Grondrechten schendingen

“Al meer dan een half jaar wordt Nederland bestuurd door een demissionair kabinet,” zei Van Houwelingen. “Een demissionair kabinet dat in principe, volgens het staatsrecht, alleen voorzichtig op de winkel mag passen. Maar juist dit demissionaire kabinet maakt zich schuldig aan de grootste ondermijning van onze grondrechten die we sinds de Tweede Wereldoorlog gezien hebben,” ging de FVD-man verder.

En nee, dat is geen overdreven opmerking. “Grondrechten zoals de vrijheid van meningsuiting. Denk aan de nepnieuwspolitie van Ollongren,” legde Van Houwelingen namelijk rustig uit, “en de jacht op ‘fake news.’ Of het recht op privacy. De QR-code. De mass surveillance. Het recht op eigendom is niet meer veilig. Zie de voorgenomen onteigening van boeren. En zelfs de integriteit van het menselijk lichaam wordt met voeten getreden door de verplichte experimentele injecties met enorme risico’s en bijwerkingen.”

Het grote doel

“Waarom gebeurt dit? Wat is hier aan de hand?” vroeg Van Houwelingen vervolgens. Daarna pakte hij het belachelijk linkse “conceptregeerakkoord” erbij dat Sigrid Kaag en Mark Rutte van de zomer lekker samen geschreven hebben. “Dit visiedocument,” zei Van Houwelingen, “biedt uitkomst. Sterker, het laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Meer aandacht voor de bestrijding van ‘desinformatie,’ klimaatdoelen, ruimhartig immigratiebeleid, meer EU. Noem het allemaal maar op. Het is alsof je het verkiezingsprogramma van GroenLinks leest.”

“Maar weet u,” ging de FVD’er verder, “dat is ook de werkelijke overtuiging van deze mensen. Dát is wat ze allemaal geloven. Van kartel-links tot kartel-rechts. Het is één grote hoop van dezelfde retoriek en dezelfde globalistische en neocommunistische ideeën. En het is precies wat verklaart waarom PVV en FVD bij voorbaat al werden uitgesloten.”

Kartel

“We kunnen het dus niet vaak genoeg benadrukken. Het is niet zo dat VVD en CDA eigenlijk rechts zijn, maar door omstandigheden steeds gedwongen worden over links te gaan. Het is niet zo dat men liever geen immigratie had, minder EU, geen windmolens, enzovoorts, en dat men uit bittere noodzaak en met tegenzin loopt te duwen en te trekken met de linkse partijen over zogenaamde principiële tegenstellingen. Nee. Zo is het niet.”

En toen kwam de coup de grace. “De VVD is net zo radicaal-globalistisch, klimaat-obsessief en corona-gehypnotiseerd als D66. En D66 is net zo radicaal-globalistisch, klimaat-obsessief en corona-gehypnotiseerd als GroenLinks. Er is helemaal geen verschil tussen jullie!” beet hij GroenLinks en de andere kartelpartijen toe.

Great Reset

En daarna benoemde Van Houwelingen hét grote doel; dé grote visie van de kartelianen. Ja, die hebben ze wel degelijk. “Hier nog wat punten uit het document. Veto-recht opgeven in de EU, alleen nog onderhandelen met landen die het absurde klimaatbeleid ondersteunen, vluchtelingen volop toelaten, meer ontwikkelingshulp en een focus op de Sustainable Development Goals en de Agenda 2030. Dat wil dus zeggen, de Great Reset.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Inderdaad. En wat goed dat er met FVD in ieder geval één partij is in de Kamer met de moed dit soort dingen hardop te zeggen, én die zich hard uitspreekt tegen de massale schending van onze grondrechten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Albert Egberts

  ‘Grootste ondermijning van grondrechten sinds Tweede Wereldoorlog’

  Hilarisch.

  😂

  1. ElGuapo

   Je volle luier die niemand komt verschonen is ook hilarisch.

   1. Nostradamus

    Net zoals de N SOCIALISTISCHE B voor de tweede wereldoorlog juicht deze pédô dit alleen maar toe. Samen met de elite die zich in die hoek veilig acht. De geschiedenis herhaalt zich.

   2. Albert Egberts

    De obsessie van Gapo męt poep en luiers begint nu toch wel op te vallen.

    Deze anale thematiek lijkt me voer voor psychologen.

    1. ElGuapo

     De psychologen zijn allemaal druk met jouw vele diep verontrustende problemen kwakma.
     Als je mij niet wilt geloven kan je het altijd navragen bij je alterego’s.

    2. Branzino

     @Albert Egberts
     “Deze anale thematiek lijkt me voer voor psychologen.”

     Ik wil er wel een college over geven, hoor. Maar dan moet je wel een sterke maag hebben.

     1. ElGuapo

      Zozo…
      Geen lang verhaal?
      Ben je ziek of nog aan het bijkomen van de speciale party om de zolderkamer van kwakma?
      Je bent dus een expert op het gebied van anale thematiek?
      Welke ambtenaar functie buigt zich over anale thematiek?

     2. Branzino

      @ElGuapo
      Voor dat college heb ik zeker een uur of twee de volle aandacht nodig. Maar voor jou las ik dan wel een korte pauze in.

     3. ElGuapo

      Beantwoord even de vragen…
      Ik wilde niet de duur van het college en de pauzes weten alhoewel dat best interessant kan zijn voor kwakma en co.

     4. Branzino

      @ElGuapo
      Je bent intelligent genoeg om die vragen zelf te beantwoorden, maar je gebruikt je intellect verkeerd.

     5. ElGuapo

      Beetje jammer weer fishyfishy….

     6. Branzino

      @ElGuapo
      O.k., hier komen de antwoorden:
      * Vraag 1: Ben je ziek of nog aan het bijkomen van de speciale party om de zolderkamer van kwakma?
      Antwoord: Ziek zijn en bijkomen van een party, waar dan ook, zijn identieke verschijnselen. Omdat je zo een keuze uit twee dezelfde verschijnselen voorlegt kan ik niet concreet antwoorden. Het spijt me.

      * Vraag 2: Je bent dus een expert op het gebied van anale thematiek?
      Antwoord: Ik ben als psycholoog altijd gefocust op de hele mens en niet op deelgebieden zoals hier bedoeld. Dat zijn altijd afgeleiden van een achterliggende werkelijkheid. Mijn aangeboden college zou daarom ook dat als inhoud hebben. Helaas krijg ik nu de indruk, dat het te hoog gegrepen is voor mensen die voortdurend bezig zijn met de anale problematiek van henzelf en anderen. Zij zouden putjesschepper moeten worden, een beroep dat helaas is verdwenen.

      * Vraag 3: Welke ambtenaar functie buigt zich over anale thematiek?
      Antwoord: De anale thematiek bestaat uit een groot aantal onderling sterk verschillende thema’s, die zijn ondergebracht bij verschillende departementen, zowel aan de beleidskant als aan de uitvoeringskant van die organisaties. Zo zitten er ambtenaren met zulke functies bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. De vraag is dus niet zo concreet te beantwoorden als hij gesteld is, namelijk naar de ene ambtenaar functie. De vraag geeft overigens duidelijk blijk van een heel simpele kijk van de vraagsteller op de overheid en gaat volledig voorbij aan de complexe werkelijkheid bij onze overheid.

      Ik hoop van harte dat je met deze antwoorden verder kunt en niet blijft steken op het niveau dat je tot vandaag met veel moeite hebt bereikt. Hou vol, je komt er zeker!

     7. ElGuapo

      Verkwisting van je tijd en zzzzzzzz😉

     8. Branzino

      @ElGuapo
      Precies in de roos! En van hetzelfde toegewenst.

     9. ElGuapo

      “Precies in de roos!”

      Oh wacht ik snap het al….je zit achter kwakma.

      Je niveau neemt intussen flink af albinopinootje….dat zou toch niet moeten gebeuren als psycholoog…

     10. vlekkenoplosser

      malle pietje ook weer ontwaakt met fake news en blabla bladiedblablabla

      de kwallenkop is nog steeds niet verzopen in zijn bulll shit

     11. Branzino

      @ElGuapo
      Als je echt met je afwijking zit, kan ik je geruststellen. Er zijn behandelingsmogelijkheden voor zulke neurosen zoals jij die voortdurend laat zien. Het kost wel wat tijd, maar genezing is zeker mogelijk. Het probleem is meestal, dat de “patiënt” zijn aandoening zelf niet ziet, althans niet de ernst ervan. En dan is behandeling heel moeizaam.

     12. Poemien Noegien

      Ga je lekker smeerlap? Je bent een rugridder van de schlemiel!

     13. Branzino

      @ Poemien Noegien
      Ik ga prima en voel me uitstekend. Gelukkig heb ik een scheldwereldvest aan en doen dergelijke uitlatingen me helemaal niets. Je zou trouwens beter namen kunnen noemen. Nu moet ik eerst bedenken, dat je je tot mij richt.

     14. ElGuapo

      Maak je niet te druk om mij albinopinootje ik leer wel leven met de afwijkingen en neuroses die jij denkt te constateren…..maar wellicht kan je kwakma, borrelnootje, jeukman of een andere musketier overhalen om gebruik te maken van je halfgebakken diensten….misschien een groepsessie tijdens de wekelijkse zolderkamerorgy?

      Als je even lang en dom praat als je hier schrijft kan je toch zeker wel een aardig centje aan hun verdienen.

     15. usb3.0

      branzebinootje wordt volledig afgezeken net als tamil, en doet dan zijn zelfverheerlijkende en narcistische praatje die het gros in slääp sukkelt

     16. usb3.0

      “ Je zou trouwens beter namen kunnen noemen.”

      Elk normaal mens begrijpt natuurlijk dat het over jou gaat druiloor

     17. ElGuapo

      “smeerlap? Je bent een rugridder van de schlemiel!

      Je voelt je dus toch aangesproken albinopinootje zelfs zonder naam?

  2. september

   Je weet wie dit zegt hele grote onzin van Pepijn van Houwelingen

   1. vlekkenoplosser

    Je weet wie dit zegt hele grote onzin van september het knechtje van de strónt vlé®k !

   2. vlekkenoplosser

    Je weet wie dit zegt hele grote onzin van september het knechtje van de strónt vlé®k !

 2. Monty

  ”Dat wil dus zeggen, de Great Reset.”

  Ik zie binnenkort weer een ‘historische’ demonstratie aankomen.
  We hebben nu gezien dat het kan, 275.000 demonstranten zullen zich nu achter het FvD scharen.

  1. ElGuapo

   Meer spettertjes uit Konty!

 3. Meriadoc Brandebok

  Waar slaat het zakenkabinet nou op? Partijen moeten in een coalitie stappen om een zakenkabinet te vormen. En dat gaat dus niet.

  Zonder basis in de Tweede Kamer wordt een zakenkabinet op de eerste dag naar huis gestuurd.

  Je kunt geen kabinet vormen als er geen partijen zijn die een overeenkomst hebben om zo’n kabinet te steunen dan wel tot zo’n kabinwt te komen.

 4. J. Punt

  Een welkom en zeer realistische samenvatting van de problemen die spelen maar niet benoemd mogen worden, doodgezwegen. Een nieuwe lichting politici die niet meewaaien met de wereldvreemde en kinderlijke visie van links. Dat speelkwartier is over. Moeten alleen nog van het plein gejaagd worden door het nieuw rechtse realisme. Kwestie van tijd. Rechts heeft geduld en argumenten die steeds harder en voor de verandering, niet gelogen zijn, ook een prestatie tegenwoordig.

  1. Albert Egberts

   Bij de volgende verkiezingen gaat het FvD met een landslide winnen.

   Toch?

   1. ElGuapo

    Let maar niet op kwakma z’n luiertje is vol…

   2. september

    Het FvD is klein en zal klein blijven

 5. Loes

  Ach jaaaaaa zijn marokkaanse roots kwamen naar boven,

  1. Jack Flash

   Noem het maar de ware aard van het beestje Loes.

 6. J. Punt

  Het sleetse zinnetje ‘ niemand uitsluiten en inclusie’ zooi is ook langzaam Klinkt leuk als je zwaar onder invloed bent maar iedereen weet dat het absoluut nergens op slaat. Meeste ‘linkse’ mensen zijn gewoon fan van de PVV. Durven er niet voor uit te komen, bang voor hun eigen mening. PVV heeft niet voor niets zoveel fans en volgers. Daarom hangen ze zogenaamd maar een links postertje op om niet het mikpunt van links hysterisch gejank te worden…

  Triest…

  1. Monty

   ”PVV heeft niet voor niets zoveel fans en volgers.”

   De verkiezingsuitslag laat toch anders zien.

 7. Vanduinen

  Typische klassebeurt van Pepijn. Warrig, Ollongren, Kaag. Geen blijvertje naar mijn mening. Ik vraag mij trouwens af wie die speech heeft geschreven.

  1. Albert Egberts

   Ik vrees dat deze geflipte Willie Wortel dit hilarische zwetsbetoog zelf schreef.

   1. ElGuapo

    “hilarische zwetsbetoog”

    Dat is wel een mooie omschrijving van wat je hier dagelijks doet ja.

 8. rafi

  Kan het leger hier niet iets tegen doen? Noodtoestand, staatsgreep, zoiets.

  1. Jack Flash

   Volksopstand met wakker volk rafi.
   Evt gesteund door ordediensten.
   Het schenden van grondrechten loopt de spuigaten uit.

  2. Meriadoc Brandebok

   Er zijn mensen die een omverwerping van de democratie nastreven.

   Would be dictatortjes.

 9. Bes Tolen

  De oude politiek en wat er aan administratie onder zit heeft veelal een groot gebrek aan deskundigheid en daarbij helaas nog meer aan breed intelligent inzicht in voorhanden materie.
  Vandaag was er een bericht van UWV, dat een steekproef in vorig jaar had laten uitvoeren waarbij de conclusie was 1200 mensen in totaal 2,2 miljoen euro aan uitkering te veel hadden gekregen. Het bijzondere was nu het zieligheidsmotief, dat gehanteerd wordt. Er volgt geen terugvordering van gemiddeld ruim € 1800 per uitkering! De vraag is nu hoe lang dat zieligheidsmotief al gehanteerd wordt. In ieder geval lijkt het wel voor degenen, die ook veel te veel hebben gekregen en die niet in de steekproef vielen, te gelden. Vermoedelijk een fors veelvoud van 1200 want die 1200 was maar een steekproef. En dan komt ook de vraag op wie er tekort aan uitkering hebben gekregen dat jaar. Mijn idee is dat die mensen er vast wel zullen zijn maar onvoldoende reageren. Over en in 2008 kreeg de weduwe van mijn beste vriend ten onrechte helemaal niets aan uitkering en moest ze het wat inkomen betreft doen met een lijfrente van zo € 7000. Ze was al twee jaar werkloos en kreeg die jaren wel de uitkering. Pas na mijn aandrang deed de weduwe nog een beroep op uitkering. Met goed gevolg, dat wel. Het ging hier ook om knoeiwerk van UWV. Zelf denk ik, misschien te gemakkelijk maar gezien de reputatie die deze sociale sector altijd al had (ook al zestig jaar geleden), dat er wel meer fout zal zitten. Zo even een inkijkje? Benieuwd trouwens of de Tweede Kamer nog zal reageren op het bericht van UWV.

 10. Albert Egberts

  Bruine Pepijn werd in de Tweede Kamer nog even stevig de les gelezen door Segers.

  twitter.com/mmeeuw/status/1435565345125945353?s=20

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.