Barack Obama tijdens verkiezingsbijeenkomst: ‘Republikeinen bedreiging voor de democratie’

Oud-president Barack Obama was aanwezig bij een verkiezingsbijeenkomst voor de gouverneursverkiezing van de Amerikaanse staat Virginia. Hij riep de Democratische achterban op om massaal naar de stembus te komen om een winst van de Republikeinse kandidaat te voorkomen. De Republikein zou namelijk een gevaar voor de democratie zijn. 

Over een week vindt er een gouverneursverkiezing plaats in Virginia, alle ogen zijn gericht op deze verkiezingen aangezien dit geldt als goede test voor de Congresverkiezingen over een jaar. Een goede uitslag zou betekenen dat Amerikanen wel tevreden zijn over de huidige Democratische president Joe Biden.

Het AD meldt dat Obama fel uithaalde naar de Republikeinen. De Republikeinse gouverneurskandidaat zou volgens de Democraat een bedreiging vormen voor de democratie. Amerikanen staan voor een kantelpunt, zoals zo vaak beweerd wordt door de Dems, de komende tijd. De Republikeinen vertegenwoordigen een cynische kant:

“een gemene politiek van verdeeldheid, conflict en cynisme. Maar het goede nieuws is dat er nog een weg is, waarbij we samen grote problemen oplossen en onze samenleving wederopbouwen om steeds meer mensen een beter leven te geven.”

Het is opmerkelijk dat Obama al zo vroegtijdig van stal wordt gehaald om zich uit te spreken voor een verkiezing. Aan het begin van de Trump-era hield Obama zich redelijk stil, pas rond de herverkiezingen begon hij een offensief voor Biden. Nu probeert hij opnieuw een verkiezingszege naar zijn partij toe te trekken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het eerste jaar van Joe Biden is alles behalve positief te noemen, binnen de Democraten rommelt het. De hard-linkse tak van de partij had veel meer veranderingen verwacht, maar Biden kan tot nu toe nog een enkele verkiezingsbelofte waarmaken. Daarom is het niet heel verrassend dat de grote Democratische held Obama weer op het toneel verschijnt om de Democraten wat extra stemmen te laten winnen. Ze kunnen die extra stemmen binnenkort goed gebruiken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. StemPzeweg

  Obama heeft gelijk. De Republikeinen zijn een gevaar voor de democratie en een schande voor Amerika

  1. KippiX

   Dit soort opmerkingen worden met de dag lachwekkender.

   1. Mistgabel

    Die is nog extremer en mist nog meer logica dan die Egberts.

  2. Albert Egberts

   Ja, Trump heeft die partij in gijzeling genomen en Trump is bepaald geen democraat.

   1. Xyz1234

    De autoritaire mensen die nu aan de macht zijn, zijn ook geen democraten. Ze noemen zichzelf wel zo, maar dat zegt niets. Behalve voor zombies zonder kritisch denkvermogen, zoals u.

    1. AS210854

     🤣😂🤣😂🤣😂👍👍👍👍👍👍👍👍👍

   2. LifeBuddy

    HaHaHaHa, Zie hier wat de democraten op hun geweten hebben, toen de Methaansluis open werd gezet, door het bedrijf waar obama zijn aandelen in heeft zitten en hij de baas is. Obama heeft heel de wereld ontzet en dat allemaal voor een dikke beurs , maar ook over de gezondheid van alle Wereldkinderen!!!

    buitenland/waarom-u-wakker-moet-liggen-van-het-gigantische-gaslek-in-californie~a491cf6c/?referrer=https://www.google.com/

    buitenland/in-jakoetie-smelt-het-eeuwige-ijs-in-de-bodem-met-mogelijk-rampzalige-gevolgen-voor-de-hele-wereld~a602cdef/

  3. Xyz1234

   Wat u zegt is nog een slechtere grap dan Joke Biden.

 2. KippiX

  Aldus de hypocriete Obama die een huis van elf miljoen aan de kant van het water kocht. Terwijl deze rat eerder nog gewaarschuwd heeft voor overstromingen door ‘klimaatveranderingen’ destijds noemde hij het ‘global warming’. En geeft hiermee te kennen dat ie zijn eigen leugens niet gelooft.
  Met liegen en bedriegen valt veel te ‘verdienen’

  1. ElGuapo

   Obama is een opgerookte sigaar.

 3. Monty

  Hoe kan het dat het de allerbeste president ooit van Amerika na 8 maanden nog niet is gelukt om zijn winst te bewijzen.

  Miljoenen dollars heeft hij van zijn achterban afgetroggeld.
  Zonder resultaat voor hen.

 4. Mistgabel

  Dat zegt de grootste oorlogspresident ooit.

  h**ps://www.bnr.nl/opinie/bernard-hammelburg/10306601/oorlogspresident-obama

 5. Lampall

  Obama de Drone-Killer.

 6. Morgan4321

  En dat van de partij die de afgelopen verkiezingen met fraude wist te “winnen”.

  1. Mr.blauw.sky

   Hahaha…

  2. september

   Er zijn er altijd die blijven beweren dat de democraten met fraude de verkiezingen hebben gewonnen. Dat is gewoon hele grote onzin

 7. Janna47

  Je moet er toch niet aan denken, dat we die Obama, niksnut, weer terug krijgen.
  Die vent maakt alleen maar oorlog, maar heeft de mond groot over anderen. Kan leuk praten maar krijgt niks klaar…

 8. kees cup

  De valse messias genaamd “Trump” heeft de republikeinse partij overgenomen, veel, heel veel Amerikaanse republikeinen betreuren dat.

  De valse religie die ik hierbij maar even “de deugbeweging” noem, heeft de democratische partij overgenomen, veel, heel veel Amerikaanse democraten betreuren dat.

  Het zou zo maar kunnen dat er in het Amerikaanse politieke midden ruimte ontstaat voor een nieuwe grote partij.

 9. HD

  Deze mislukte zwarte piet heeft totaal niets bereikt, behalve dan de grote hoeveelheid raketten die hij op mensen heeft afgevuurd.

 10. Xyz1234

  Obama, die geïnspireerd is door activisten zoals Saul Alinsky (bekend van Rules for Radicals) gaat het nu over democratie hebben. Het moet niet gekker worden.

 11. Augustus

  Wat Amerika inderdaad nodig heeft is meer ‘election fortification’ zoals in China en Rusland. Meer dan één partij waar je op kan stemmen is veel te lastig voor de bevolking en zorgt alleen maar voor verwarring.

  1. Mr.blauw.sky

   Dat is een omfloerste manier om aan te geven dat je het principe van een parlementaire democratie wil inruilen voor een onvervalste eenpartijstaat met één sterke man aan het roer die onverkort de touwtjes in handen heeft.

   Belachelijk.

   1. september

    Hier in Nederland zitten al 18 partijen in de tweede kamer ,dat is ook wel veel,maar beter dan een eenpartijstaat.,dat is gewoon een diktatuur

 12. Piet Klein

  Het benoemen dat de tegenstander een gevaar voor de democratie is, zonder uit te leggen waarom dat zo is, is het cancelen van de tegenstander. En juist dit cancelen van onwelgevallige meningen is een gevaar voor de democratie. Obama zou er beter aan doen om de argumenten te geven zonder zijn conclusie er bij te benoemen. Dit soort opmerkingen, dit soort polarisatie is destructief en een gevaar voor de democratie. Geef je tegenstander de ruimte en overtuig met argumenten waardoor de kiezer zelf de beste keuze kan maken.

 13. Spoetnick

  Obama doet niets meer gratis. Hij is een grote graaier geworden. Voor geld zegt hij alles wat de betalers maar willen horen Toehoorders met gezond verstand luisteren niet naar hem

  1. M. Brandenburg

   HIj is het altijd geweest welke presdient word multimiljonair tijdens zijn presidentschap dat kan enkel wanneer je jezelf verrijkt.

 14. M. Brandenburg

  Met de fraude die aan het licht kwam tijdens de Audit in Arizona, en waardoor er al gerechterlijke stappen ondernomen worden, hebben veel staten hun wetten aangespast en zal men extra goed opletten met het stemmen per post waar zo verschrikkelijk veel fout ging in het voordeel van Biden (allemaal per ongeluk uiteraard, dat hij door een enkele county in Arizona waar die grootschalige fraude werd gevonden al de staat zou verliezen negeren we nog maar even), Obama roept de demoncraten op naar de stembus te loepn en niet om te stemmen per post omdat hij weet dat per post ditmaal iedereen zal opletten hoeveel daarmee gefruadeertt owrd alsmede het feit dat er keiharde restricties aan verzending zijn opgelegd. Voorlopig ziet het ernaar uit dat de Demoncraten tiujdens de midterms helemaal weggevaagd worden, we zien op dit moment zelfs in statenwaar de Demoncraten al tientallen jaren de dientst uimaken dat de plaatsel;ijek politici door Republikeinen wordne vervangen. Het volk is het zat na de laatste fraude van de Demoncraten, ze zijnlinks helemaal zat.

 15. Bes Tolen

  De Democraten hebben sinds Wilson de westerse wereld veel kwaad berokkend. Te beginnen met hun aanvankelijk verborgen deelname aan de Eerste Wereldoorlog. Bovendien ligt er een woud van taboes in de hele wereld waardoor volop politieke manipulatie mogelijk is door machtige groepen in de (oorlogs) industriële, financiële en ondertussen op veel meer afgeleide gebieden. Dat schept langzamerhand een valse cultuur, die valse leiders voortbrengt.

 16. RvdBe

  Obama was gewoon een incapabele excuusneger die behalve oorlogvoeren en Nobelprijzen voor de vrede krijgen niks bereikt heeft.

 17. Joko

  Het zijn de zogenoemde Demokraten die een gevaar zijn voor de democratie. Wie dit niet ziet heeft een verwrongen
  waarnemingsbeeld.

 18. Krasvast

  Barack Hoessein Obama:

  “Ik heb de islam op drie continenten leren kennen voordat het naar de regio kwam waar het voor het eerst werd geopenbaard. Die ervaring bracht mij tot de overtuiging dat de relatie tussen Amerika en de islam gebaseerd moet zijn op wat islam is en niet op wat het niet is. En ik beschouw het als een onderdeel van mijn verantwoordelijkheid, als president van de Verenigde Staten, te vechten tegen de negatieve beeldvorming van de islam, waar zich dat ook maar voordoet.”

  Bron: ht.ps://www.wsj.com/articles/BL-WB-10571 (4-6-2009)

  Mevrouw Lopez heeft de oath of office (inauguratie) erop nagelezen en kon nergens terugvinden dat de president van Amerika de islam moet verdedigen tegen negatieve beeldvorming.

 19. Evil Zorro

  Wat Barry Soetoro eigenlijk bedoeld is dat de republikeinen (Trump) een gevaar vormen voor hemzelf en zijn deep state vriendjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.