Caroline van der Plas is he-le-maal klaar met PvdD en D66: ‘Ze lijken wel koekoek geworden hier’

BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas heeft schoon genoeg van de PvdD en D66. “Ze lijken wel koekoek geworden hier soms,” schrijft ze op Twitter. Lijken, Caroline? Nee, zijn.

Caroline van der Plas is er helemaal klaar mee dat linkse boerenhaters haar en haar partij voortdurend de wet proberen voor te schrijven. Boeren moeten dit accepteren, ze moeten dát maar toelaten. Als ze iets terugzeggen zijn ze vreselijk egoïstische mensen. En de BBB-partij moet al helemaal netjes achter in de zaal van de Tweede Kamer blijven zitten. Oogjes toe, snaveltjes dicht.

Nou, maakt Van der Plas duidelijk, daar doet ze niet aan mee. Want op Twitter pakt ze de twee grootste boerenhaters van allemaal – de Partij voor de Dieren en D66 – even goed aan.

“Nou. De ene partij (PvdD) wil dat de politiek gaat bepalen wat boeren moeten telen op hun EIGEN land,” schrijft ze over de groene dierencommunisten. “De andere partij probeert te bepalen wat ik wel en niet mag zeggen in een debat (D66).”

“Ze lijken wel koekoek geworden hier soms, denk ik dan,” concludeert ze.

Oorlog

Het kabinet Rutte III voert op verschrikkelijke wijze oorlog tegen onze boeren. Maar erger dan de gestoorde boerenhaters van D66 en de PvdD worden ze niet gemaakt. Zelfs GroenLinks is niet zó ontzettend intolerant ten opzichte van de mensen die voor ons voedsel zorgen als deze twee extremisten. En dat wil wat zeggen. Want bij GroenLinks zijn ze óók ronduit stalinistisch op dit vlak.

Maar wat D66 en de PvdD doen is ongekend – en dat geldt ook voor de manier waarop. Het is niet alleen dat ze boeren het zo lastig mogelijk willen maken. Nee. Ze gaan veel verder. Ze háten boeren echt. Dat blijkt uit álles. Uit hun hele houding, en zelfs uit de manier waarop ze BBB behandelen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Prima dat Van der Plas de PvdD en D66 daarom even aanpakt. Laat ze maar even merken dat de boeren van Nederland niet meer over zich heen laten lopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Albert Egberts

  “Het kabinet Rutte III voert op verschrikkelijke wijze oorlog tegen onze boeren.”

  Het kabinet trekt 17 miljard uit om de boeren riant uit te kopen. Dat is een geweldig voordeel voor de boeren die geld gaan verdienen terwijl ze behoren tot de grootste vervuilers en natuurvernietigers van dit land.

  De vervuiler betaalt niet maar maakt vette winst met overheidsgeld.

  1. vlekkenoplosser

   Als de vervuiler betaald moet jij er een baantje bij zoeken strónt vlé®k

   Jouw verbale diarree vervuild dagelijks in hoge mate strónt vlé®k

   verder is je domme gewauwel van het niveau LBO, zwakzinnige.

   1. Albert Egberts

    betaalt

    vervuilt

    Over LBO-niveau gesproken.

    😃

    1. Nikita

     als idereeen hier Nu soveel mogeleik met taaalvouten zijn responz neerset dan heeft Herpez hier geen lefen meer hahahahahaha
     en wemoeeten Herpes hier efen met de hoooyfork prikken HEd lievst tussen de sevende en agste rib flink doorduwwwwen graag.

    2. vlekkenoplosser

     ach strónt vlé®k sommige mensen hechten meer warde aan de inhoud strónt vlé®k

     enige wat jij kan is inhoudsloos zeiken over een d of t wat geen hond interesseert behalve jij taalnazi. Overigens is de inhoud in een debat belangrijker dan de notulen strónt vlé®k

     je haalt het LBO niveau niet in het debat strónt vlé®k

     1. Albert Egberts

      De bijdragen van Vlekkenoplosser bevatten veel inhoud, ze zijn tot de rand gevuld met strónt.

     2. vlekkenoplosser

      ach strónt vlé®k , jouw verbale gezeik en one liners is inderdaad overlopende verbale diarree miesgasser. Zonde van dit forum.

      je bent een niets zeggend stuk plat gewalsde strónt , een t@rrel geplet door onzinnige one liners ! Een miesgasser die de sfeer verziekt en elk draadje hier tot strónt maalt.

    3. Fouwels

     Je kunt een verrotte etterpuist het best met rust laten.

     1. Albert Egberts

      Elvin studeerde wellicht medicijnen op de Walram-Universiteit van Sittard.

      🤓

     2. vlekkenoplosser

      strónt vlé®k kan niet studeren , strónt wordt niet getolereerd op de campus !

     3. Fouwels

      @Vlek: Inderdaad, niets dan pus, dikke etterpus.

   2. Antihedo

    Voor de boeren gelden al soepelere regels dan voor de industrie. De boeren worden in de regelgeving echt gematst ten opzichte van de industrie. Dat vergeten we voor het gemak wel even te vermelden. Rutte III is echt mild voor de boeren in vergelijking met de industrie.

    1. vlekkenoplosser

     wat een dom gelúl

     Een chemisch bedrijf vergelijken met een boer ! Hoe dom kan je zijn ! Gras in de PGS-15 normering , geweldig , gewoon hilarisch wat een mafklappers heb je toch !

     1. Antihedo

      Wat heeft de PGS-15 norm met emissie-eisen te maken? Normen leggen geen emissie-eisen vast. Emissie-eisen zijn opgenomen in het Activiteitenbesluit of in de omgevingsvergunning.

     2. vlekkenoplosser

      leer is lezen sukkel !

     3. Antihedo

      Niet zo stom zwetsen. Je begint hier over een norm van opslag. Daar gaat het hier helemaal niet om. Het gaat om uitstoot.

     4. vlekkenoplosser

      bedrijven hebben zaken in opslag staan welke ze gebruiken in hun bedrijfsvoering dom ventje ?

      Zie je gras al verpakt worden via de pgs-15 norm stomme malloot ?

      begrijpend lezen is niet jouw ding en je begrijpertje is niet erg groot simpelmans !!

     5. Antihedo

      Het gaat toch helemaal niet om gras. Vergeet de opslag. Een veehouderij stoot in de regel lachgas, methaan, waterstofsulfide, ammoniak, kooldioxide, stikstofoxiden en geur uit. Deze emissies zijn aan wettelijke eisen gebonden en deze staan genoemd in het Activiteitenbesluit. Deze eisen zijn soms vrij ruim voor de veehouderij. Bij opslag van (petro-)chemische stoffen kunnen ook emissies plaatsvinden. Het dampen van de van de tanks of de verdringingslucht die tijdens het vullen uit de tank emitteert, worden wettelijk aan banden gelegd in de vergunning van het bedrijf die vaak afgeleid is van het Activiteitenbesluit. Hoe de opslag plaats vindt kun je omschrijven in een norm, de emissie-eisen van het bedrijf staan daar niet in. Ik had het over de emissie-eisen die voor een veehouderij minder streng zijn dan voor de reguliere industrie. De emissies moeten vaak ook gereduceerd worden. In de veehouderij wordt vaak gebruikt gemaakt van wassers. In de industrie wordt vaak gebruik gemaakt van wassers, naverbranders, scrubbers, actief koolfilters. Dat er voor de opslag van chemische stoffen andere eisen worden gesteld dan bij het inkuilen van gras, snap ik. Voor de opslag van mest zullen ook weer andere eisen gesteld worden maar grote probleem van de landbouw zijn de emissies.

  2. Fouwels

   Pas op, de verrotte etterpuist geeft weer pus!

  3. ElGuapo

   Wie zegt dat ze uitgekocht willen worden oppermongool?

  4. Jan de Haas

   En als zij niet uitgekocht willen worden….. Als ik een beetje door uw antwoorden heen lees zie ik dat u eigenlijk zelf nooit een keuze maakt, maar u louter laat leiden zonder door te hebben wat er om u heen gebeurd. Dat is gelukkig bij de gemiddelde boer wel anders en daarom hebben wij aan boeren ook zo veel meer dan aan klapvee zoals u. Het minst slimme wat wij dan ook met zijn allen kunnen gaan doen is naar leiders van typetjes zoals u gaan luisteren……

   1. vlekkenoplosser

    jan de haas , kijkt een koe in zijn reet en lúlt dan als een kip zonder kop

    Wat een dierentuin

    1. Pauline Kummer

     Koe is vrouwelijk, dus haar reet, met permissie.

     1. vlekkenoplosser

      nog een sokpop van de strónt vlé®k die inhoudelijk 0,0 bijdraagt

      ook voor jou sokpop , je hok in tról

     2. Fouwels

      Inderdaad, de zieke geest is weer verdwaald.

  5. Wally

   Die oorlog is er wel degelijk.maar rent u maar fijn achter deze slimmerds aan hoor…. zemelen dit land kapot. Maar daar voelt u veel voor lees ik. En dan snel emigreren zeker he?

  6. usb3.0

   Zoveel geld is chantage naar de burger die betaald dit blijkbaar

 2. Paardenmiddel

  Eet de pvdd geen vlees meer??? of zijn het blablabla mensen; met mooie praatjes.
  En hypocriete d66; welk voorbeeld geven zij???
  Want “boertjepesten” kunnen ze wel.
  Maar zelf leven ze erop los;gewoon lange vluchten boeken; chauffeur met auto, dinners bijwonen….en de gewone man wordt aan alle kanten gekort.
  Het zijn walgelijke mensen die niets met ons hebben

  1. Cootje

   De boeren krijgen een makkie ze mogen gewoon blijven zitten waar ze zitten , er wordt namelijk niets meer gebouwd , prijzen voor een gewone doorsnee woning zijn 2x duurder geworden dan 5 jaar geleden . Het materiaal en arbeid kosten zijn met 40/50% gestegen , energie is onbetaalbaar geworden en de zwakke tuinders in de kas groenten en bloemen gaan wel het loodje leggen , die trekken de transport sector weer mee , en als het balletje eenmaal rolt is de nog niet herstelde horeca aan de beurt. Dan is leiden in last en denkt niemand meer aan de boeren en het klimaat . Italië is getroffen door 800 millimeter regen en dat valt op de goede plek . Zuid Europa kan wel wat hebben . Die zijn gek op gratis

 3. siemoon

  nieuwen verkiezingen . daar moet je niet tegen stemmen mvr v/d plas. eruit met dat graai gespuis.

  1. Nikita

   Je hebt volkomen gelijk ze zegt het 1 maar doet het andere.

 4. Docm

  Uiteraard heeft mevrouw van der Plas het niet over het Europese recht. De EU Habitat Richtlijn is bindend, ook voor Nederland. En daarbij kun je op hetzelfde stukje grond niet en een boerderij en nieuwe woningen hebben staan.

  1. vlekkenoplosser

   blabla bladieblablabla nonsens van malle pietje

   1. Docm

    Van der Plas twitterde: “Ze lijken wel koekoek geworden hier soms,” alsof dat een argument is. Ze heeft blijkbaar geen beter argument. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de Habitat Richtlijn. En de RvS heeft het PAS programma terecht illegaal verklaard – de ambtenaren hadden moedwillig de Richtlijn verkeerd geïmplementeerd – dus dan moet de regering wel. NL is EU-lid, en dat heeft gevolgen. Dan kan de regering wel oost-indisch doof gaan doen, maar dat botst dan met het recht. Zoals is gebleken.

 5. Wally

  Lijken? Ze ZIJN het ook. En het ergste is….. ze hebben nog meer van dit soort achterlijke gedachten. Iemand het nieuwe ‘plan’ over de nieuwe woonvormen al gezien? Ook al uit de slimmem koker van dom66. Gezamenlijke keukens en zo….want dan heb je meer ruimte…. welja. STOP DAN MET BINNENHALEN, IDIOTEN!

 6. Response

  DDR66

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.