Coalitiepartijen boos op uitspraken Ankie Broekers-Knol: ‘We kunnen de opvang van 100.000 Afghanen niet aan’

Demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol heeft zich de woede van haar coalitiepartners op de hals gehaald. In een openhartig interview zei de VVD’er dat ons land de mogelijke komst van 100.000 Afghanen simpelweg niet aan kan. Coalitiepartners CDA, D66 en ChristenUnie balen dat Broekers-Knol met zulke “misleidende” getallen komt. 

De afgelopen weken zagen Nederlanders al de ene na de andere politieke bestuurder vertrekken. Of door een motie van afkeuring, of vanwege kritiek op het kabinetsbeleid. Nu heeft Ankie Broekers-Knol zichzelf in een benarde positie weten te brengen. In een openhartige interview spreekt ze over de huidige stand van zaken in onze asielopvang.

Onze asielopvang bevindt zich op dit moment in een noodsituatie, het land zit propvol en er moeten nu al noodlocaties worden opgetuigd om asielmigranten een dak boven het hoofd te bieden. Broekers-Knol vreest dan ook voor de toekomst, want met de komst van tienduizenden Afghanen zal de situatie helemaal uit de hand lopen:

“Als die 23.000 mails allemaal van één persoon zijn, en die willen allemaal vaak hun gezin meenemen – maal vijf, reken ik altijd maar – zijn dat 100.000 mensen. Mijn eerlijke antwoord is nee. Dat kunnen we niet aan. Dat is problematisch. Mijn woordvoerder denkt nu vast: dat is niet handig om te zeggen. Maar ik vind gewoon dat je daar eerlijk over moet zijn. En ik wil er ook nog iets anders bij zeggen. Ik denk ook dat je goed in de gaten moet houden dat je niet zorgt voor een braindrain van het land.”

De kritiek schiet in het verkeerde keelgat van de andere coalitiepartijen, dat meldt het AD. Het CDA vindt dit misleidende getallen en uiteindelijk zorgt zo’n uitspraak alleen maar voor ruis. D66-Kamerlid Salima Belhaj vindt de uitspraken “afschuwelijk” en roept dat zij wél hard blijft werken om bedreigde Afghanen hier naartoe te halen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch zie je duidelijk de paniek bij de deugende kartelpartijen. Broekers-Knol spreekt zich terecht uit, de situatie is penibel. Als we nu al mensen moeten onderbrengen op een noodlocatie, dan zal dat in de nabije toekomst alleen maar erger worden. Wat voor een toekomst kunnen wij gevluchte mensen bieden als ze in een Nederlands tentenkamp moeten verblijven? Daar is niks barmhartigs aan. Broekers-Knol laat in het interview zien dat zij als verantwoordelijke staatssecretaris de situatie goed kan inschatten. We moeten nu ingrijpen voordat we de grenzen openzetten voor nog meer mensen die we niet eens fatsoenlijk kunnen huisvesten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Magyar

  Of Nederland nog niet genoeg van die parasiterende kakkerlakken binnen de landgrenzen heeft gehaald…..

  1. ElGuapo

   Het zijn allemaal hooggeschoolde mensen die echt heel veel zullen bijdragen aan de maatschappij vanuit de gratis voorzieningen…….

   1. hans-e-pans

    Ja hoor, hoogopgeleide artsen, specialiste, ingenieurs, advocaten, psychologen enz enz enz die de Nederlandse maatschappij met hun kennis komen verrijken en nog niets kosten ook. Nouja een simpele uitkering dan, een simpele woning en een simpele gezinshereniging tot in de derde graad. Wie kan daar nu tegen zijn, niemand toch?

 2. Emma Louise

  Ankie bedwingt met haar stelling het nationale gevaar van intolerant extreemrechts als de PVV. Ook splintergroepje JA21 ontneemt zij de wind in de zeilen.

  1. usb3.0

   Emmaatje is een nogal dom persoontje

   1. vlekkenoplosser

    ach , een alias van de strónt vlé®k !

  2. Harry Haller2

   Het lijkt mij dat zij juist bevestigt dat Wilders gelijk heeft. Zoals altijd. Alles zit overvol: stop elke vorm van immigratie!

  3. vlekkenoplosser

   kan de strónt vlé®k misschien uitleggen waar we al deze kansloze gelukszoekers moeten laten bij een woning tekort van 300.000 woningen.

   kan de strónt vlé®k misschien uitleggen hoe we al deze kansloze gelukszoekers moeten voorzien van een uitkering terwijl van de vorige lichting nog 95% in de bijstand verblijft

   slechts randdebielen blijven volharden in de omvolking totdat de pleuris uitbreekt en men dit beleid niet meer accepteert !!

   1. Arbeider65

    Simpel Je stapelt een aantal 40feet containers op elkaar, trappetje naar boven, en klaar. Er vast en zeker nog wel ergens een weiland over en de huur kun je aan de desbetreffende agrarier geven.

  4. ElGuapo

   Terug in je hok sok/trekpop.

 3. LifeBuddy

  ”We kunnen de opvang van 100.000 Afghanen niet aan’””’Jawel , Al die VVD/CDA/D66/GsLinks, leden moet NU de deuren openzetten en al die mensen in huis nemen. Zij, de arische sLinkse hebben daar voor gestemd en zullen nu de zorg moeten dragen. Hoezo, Bek houden, anders wordt de sLinkse discriminatie weer een kwelgeest.

 4. sonny

  ” tienduizenden Afghanen”
  Waren er zoveel tolken actief voor “kamp Holland”?
  Oeps, sorry, de familie, vrienden en kennissen mochten immers ook mee naar Nederland!

 5. Ritter

  De feiten mogen niet benoemd worden…………………want dat vermindert het draagvlak voor het opnemen van illegale migranten.

  Kijk wat er b.v met Pim Fortuyn is gebeurt. Die benoemde de problematiek van de massa immigratie. En dat is niet goed afgelopen.

  Of Geert Wilders en Baudet die door de politiek en media word verketterd.

  Nu benoemt Ankie Broekers-Knol de feiten wat illegale massa immigratie betreft en ze word gelijk verketterd door de politiek.

  1. Albert Egberts

   gebeurd

   wordt

   wordt

   1. usb3.0

    Waar woon je tamil?

    1. vlekkenoplosser

     rij 6 , steen 15 !

   2. vlekkenoplosser

    gelukkig is de strónt vlé®k inhoudelijk akkoord, de domme decadente strónt vlé®k

   3. ElGuapo

    Weer aan het irriteren taalnazi prutser…..bergRijpt…de de…studeer….

    1. Fouwels

     Je kunt de etterpuist ook beter dood laten vallen.

  2. leukeditter

   ja en blijf vooral vvd stemmen dan komt alles……FOUT

   1. vlekkenoplosser

    ach , wie er stemt op een pathologisch leugenaar is de reden dat de leugen regeert !

 6. JFU

  De waarheid mag niet gezegd worden. Kop in het zand steken en meepraten met de links verstandelijke idioten die in Den Haag zitten is verplicht…zo niet dan wordt je afgeserveerd. Zo werkt onze democratie 2021.

 7. Vrijedenkert

  Broekers-Knollenland heeft voor het eerst een keel klein realistisch lichtje gezien en dit uitgesproken en het wordt gelijk afgestraft door partijgenoten en kabinet…

 8. 56RdK

  Al die gore achterbakse en hypocrieten van het CDA, CU en D66 hebben natuurlijk hun woningen en tuinen al vol zitten met die zogenaamde asielzoekers…..

 9. 56RdK

  Maar ze hebben wél een punt, er kunnen een paar duizend worden opgevangen in een héle grote leegstaande kazerne in de wijk waar Rutte woont. Is een paar jaar geleden nog door de wijk tegengehouden maar nood breekt wetten, toch?
  Oh, is die kazerne inmiddels gesloopt??

 10. Eppo123

  Een slimme Malinees gaat solliciteren voor tolk. Over een tijdje trekt het Westen zich terug uit Mali (zonder resultaat want dat weet je vooraf) en dan kunnen de volgende gelukszoekers zich weer melden.

 11. janszm

  Een verzorgingsstaat kan geen immigratieland zijn.
  In een verzorgingsstaat wordt er van uit gegaan, dat in principe iedereen werkt en belasting betaalt.
  Immigranten kosten miljarden: zij hebben hier recht op een uitkering, recht op hereniging met gezin, familie, huis, subsidies, kinderbijslag etc
  Dit weten immigranten, reden waarom zij niet naar veilige buurlanden willen, geen verzorgingsstaat.
  Achter iedere immigrant staat een leger aan familie en kennissen te trappelen om gebruik te kunnen maken van deze faciliteiten, met soms ook nog kritiek.
  Dit stelsel wordt onhoudbaar en zal tot gevolg hebben dat de verzorgingsstaat uitgehold wordt.
  De great reset?

 12. DutchOutlaw

  Tja,….ze krabbelt alweer terug!

  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/broekers-knol-betreurt-uitspraken-over-afghaanse-vluchtelingen/ar-AAP5YF1?ocid=msedgdhp&pc=U531

  Ze heeft ook vast last van het “rubberen Rutte virus”.

 13. GewoonJohan

  Quote :”Broekers-Knol laat in het interview zien dat zij als verantwoordelijke staatssecretaris de situatie goed kan inschatten.”

  Natuurlijk is ze nu heel ongerust.
  Dat de azielzoekers Overveen en Bloemendaal zouden bereiken stond niet in haar actieplan.

 14. Bes Tolen

  Broekers-Knol is nog aan de zuinige kant. Er zouden al 50000 Afghanen hier zitten voor de stroom, die kwam door de overhaaste terugtrekking van de Amerikanen uit Afghanistan. Aangezien de Tweede Kamer steeds zorgt voor een nog ruimere uitleg van het begrip gezinshereniging komen er wel bij als het inwonertal van stel Eindhoven of Groningen. De mens wikt maar god beschikt. De regie berust bij de Taliban. En bij de politieke maffia.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.