DDS Tweede Kamer 21

Formatiedebat: VVD, D66 en ChristenUnie door hele oppositie afgebrand

Politiekokt 05 2021, 21:00
De coalitiepartijen, vooral VVD, D66 en de ChristenUnie, werden door praktisch de gehele oppositie aangepakt tijdens het formatiedebat. Bijna geen enkele partij snapt nog dat dezelfde poppetjes, die straks op de dezelfde plekken terechtkomen, überhaupt nog durven te beweren dat alles dit keer volledig anders zal gaan.
Het ging tijdens het formatiedebat natuurlijk weer over de Toeslagenaffaire, die nog steeds door ettert, en waar de VVD, D66 het CDA en de ChristenUnie niets aan doen. Het verloren half jaar kwam voorbij, omdat D66-leider Sigrid Kaag ondanks een rechtse meerderheid in de Tweede Kamer perse een zo progressief mogelijk kabinet wilde (en later alsnog overstag te gaan en samen met de ChristenUnie gaat regeren). Dat leidde weer tot de vraag of D66 en de ChristenUnie er überhaupt uit gaan komen, want het punt van de medisch-ethische kwesties is nog lang niet gladgestreken. En natuurlijk kwam de 'drankrel' ook weer voorbij. D66 kreeg het érg zwaar te verduren.
Caroline van der Plas (BBB) wees iedereen nog maar eens op het feit dat dit aanstaande kabinet nog steeds voornamelijk via lekken naar de media communiceert. Zo wist de rest van Nederland nog voor de Tweede Kamer dat Wouter Koolmees (D66) en Johan Remkes (VVD) als informateurs zouden worden voorgedragen. Dat is dus ook nog steeds hetzelfde gebleven.
Pieter Omtzigt maakte nog maar eens heel goed duidelijk dat de formerende partijen de afgelopen zeven maanden vrijwel niets hebben gezegd over daadwerkelijke problemen in het land. Al vat Trouw zijn inbreng alleen maar samen als "Kamerlid Pieter Omtzigt is benieuwd of het kabinet hun belofte over een nieuwe bestuurscultuur wél is nagekomen." Ook maakte Omtzigt een opmerking over de benoeming van Wouter Koolmees als informateur, omdat Koolmees degene was die het CDA aanspoorde om Omtzigt terug te fluiten vanwege de Toeslagenaffaire.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Er is dus niks veranderd en er gaat ook helemaal niks veranderen. De gehele oppositie heeft dat door, maar de coalitiepartijen doen mooi alsof hun neuzen bloeden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten