Jan Dijkgraaf fileert politieke D66-huurmoordenaar Sjoerd Wiemer Sjoerdsma: ‘Vroeger had je 3 soorten teringkinderen’

In zijn nieuwste Briefje van Jan verklaart Jan Dijkgraaf de oorlog aan Sjoerd Wiemer Sjoerdsma. Sjoerdsma is niet alleen Tweede Kamerlid voor D66, maar ook nog eens één van de belangrijkste “strategen” van Sigrid Kaag. Hij was degene die lekte dat informateur Johan Remkes half dronken aan de onderhandelingstafel had gezeten. En dat vindt Jan niet leuk. Helemaal niet zelfs. Sterker nog, hij grijpt deze situatie aan om Sjoerdsma eens lekker te fileren.

“Vroeger had je op de lagere school drie soorten teringkinderen,” schrijft Dijkgraaf. “Teringkinderen die klikten bij de juf. Teringkinderen die anderen aanzetten tot klikken bij de juf. En teringkinderen die logen tegen de juf om klasgenoten een oor aan te naaien.”

“Héél soms, gaat hij verder, “zit er een teringkind bij dat voor alle drie die naaistreken niet terugdeinst en het meest trots is op zichzelf als-ie ze kan combineren.  Zo’n kind was dan (want toeval bestaat niet) door zijn ouders Daan genoemd. Of Felix. Of, als zijn ouders zelf bij de geboorte wisten wat een misselijk kutkind ze op de wereld hadden geholpen: Sjoerd Wiemer.”

Vervolgens legt Dijkgraaf uit wat Sjoerd Wiemer Sjoerdsma (inderdaad, de naam alleen al) zoal gedaan heeft in zijn professionele leven. Geroddeld over Remkes. Geprobeerd een Wob-verzoek te ondermijnen. Een VPRO-documentaire over Kaag laten censureren. En laffe aanvallen op Geert Wilders omdat die Kaag een keer “heks” noemde.

Dijkgaaf concludeert: “Je moet zo langzamerhand over je schouders gaan kijken, denk ik.” Want op een gegeven moment loopt hij “een keer tegen iemand aan, die besluit je op je mooie mageremannetjessmoeltje te timmeren. En het zou zomaar kunnen dat dan níemand van de omstanders je helpt. Integendeel. Want iedereen heeft wel een Daan, een Felix of een Sjoerd Wiemer in de klas gehad.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Die kan Sjoerd Wiemer Sjoerdsma in zijn zak steken. Want wat een afschuwelijk creatuur is dat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. tata

  Een treurig ventje dat zijn streken nog wel een keer thuis krijgt.

  1. Harry Haller2

   streken = trekken

 2. Emma Louise

  Jan Dijkgraaf is een mislukte wannabe politicus. Hij vindt dat zijn eigen mening als absolute waarheid moet worden gezien. Alle andere meningen zijn zonder waarde. Een bewezen absolute zero. Jammer.

  1. Harry Haller2

   Emma Parelketting wijdt geen woord aan de charlatan Sjoerd Sjoerdsma, maar schiet liever de pianist neer.

   D66 is een verrotte partij, met een fascistische cultuur en politiek, gericht op doordrammen, manipuleren en achterbaks spinnen en Sjoerdsma is precies de gore etterbak om dit vorm te geven.

   Jan Dijkgraaf heeft volkomen gelijk. Alleen zegt het eigenlijk nog veel te netjes.

   1. AS210854

    👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

  2. Nostradamus

   Emma Louise is een mislukte wannabe reazuurder. Het vindt dat het’s eigen mening als absolute waarheid moet worden gezien. Alle andere meningen zijn zonder waarde. Een bewezen absolute zero. Niet jammer. Gewoon opzouten met je domme D666 mening.

 3. Cootje

  Poetin wist dat al , die heeft mensenkennis nu de Nederlandse electoraat nog .

 4. por favor no borres

  Het D66 complex begint bij DDS ernstige vormen aan te nemen.
  Zou er geen ander nieuws meer zijn?

  1. Harry Haller2

   Het begint Kokkie te dagen dat D66 een absolute failpartij is. Logisch dat hij dat als geboren loser niet eerder in de gaten had. Maar nu wil hij al die opgestapelde mislukkingen graag uit de wind houden.

   Sukkel.

   1. por favor no borres

    Doe velen een plezier en blijf zo lang mogelijk, liefst tot na uw dood, weg uit dat kei verrotte Nederland.

    1. Harry Haller2

     Kokkie is zo makkelijk met woorden te verslaan: hij mist gewoon de verstandelijke basis voor een behoorlijk weerwoord.

     D66 is helemaal de partij voor jou, opgeblazen dyslecticus. Bij dat zooitje ongeregeld met een fascistische cultuur en deugego’s van hier tot Tokio hoor jij echt thuis.

     1. Albert Egberts

      De oude heer Haller is weer wakker en begint subiet weer vals te spugen.

      Naar eigen zeggen is hij een tevreden en gelukkig mens.

      🙄

     2. Harry Haller2

      Hee kijk: Egberts meldt zich ook! Het woordje ‘vals’ wordt alleen gebruikt door valse nichten zoals jij. Een echte vent zal dit nooit gebruiken.

      Zit je rokje en make up al goed?

     3. Albert Egberts

      De homofobie van Haller is een vanzelfsprekend onderdeel van zijn haatcomplex.

     4. Harry Haller2

      Ik heb niets tegen gezonde homo’s, Egberts. Alleen tegen valse nichten, dat zou je inmiddels wel duidelijk moeten zijn.

      Die vieze trölnichten die met hun gemankeerde zelfhaat de hele dagen blogs lopen te vervuilen door te flamen, jennen en sarren.

      Daar heb ik inderdaad een bloedhekel aan.

     5. usb3.0

      We zien dat tamil een rokje en make-up gelijk associeert met homofobie dus tamil geeft toe dat hij een valse nicht is die ook nog een jonge jongetjes misbruikt in zijn “gedachte”

     6. por favor no borres

      Vol trots is Herr Harry Haller een PVVer, een partij van verongelijkte en ontevreden mensen.

     7. usb3.0

      Hoezo poervafoer?, een partij die voor Nederland opkomt en eigenlijk alleen maar tegengewerkt wordt en het dan raar vinden dat mensen daarop reageren én dan deze mensen wegzetten als verongelijkt en ontevreden…das iets te makkelijk…

  2. Nostradamus

   Ja, het is aan je af te lezen oude man. Heb je je prikjes al gehad? 💉🤡💉
   En nu borres!

   1. Monty

    Stel deze vraag eens aan Harry.

    1. Albert Egberts

     De oude heer Haller dreigt terug te keren naar Nederland.

     Dat is niet iets om blij van te worden.

     1. Marcoweer

      Was U vroeger ook 1 van de kindjes uit het artikel of een combinatie van alle 3?

     2. Xyz1234

      Het feit dat u in dit land woont leidt ook niet bepaald tot een jubelstemming. Maar we tolereren het, want uitsluiting is uit den boze. Zelfs voor mensen die zelf wel graag mensen uitsluiten.

   2. ikweetwatikwil

    PVV een partij die zich niet laat blinddoeken por favor

  3. Hendrik_Groen

   D66 is het verdienmodel voor de DDS. Als D66 er niet meer is kan de DDS wel opdoeken.

   1. Harry Haller2

    Hendrik Groen (83 en driekwart jaar oud) heeft geen besef van het bestaan van Baudet, Wilders, Caroline van der Plas, Pepijn van Houwelingen e.a.

  4. JoopvdJoop

   U noemt het nieuws dus is het toch prima van DDS.

 5. Gerda2

  Hee

  1. Gerda2

   Het zijn wel veel D66 gerelateerde berichten de laatste tijd, maar die roep je over jezelf af als je de mond vol hebt van “nieuw leiderschap”.
   We hebben er de afgelopen maanden en weken alvast een voorproefje van gekregen.
   Een partij waarvan de leden meer met hun eigen ideeën en belangen bezig zijn, dan aan het landsbelang te denken. Anderen de maat nemen en er zelf een puinhoop van maken. Heel ruimdenkend, zolang er geen tegengas wordt gegeven, want dan worden het echte fanatici.
   Sjoerdsma is één van de meest enge figuren in deze partij en nog achterbaks ook.

 6. Meriadoc Brandebok

  Volgens het NRC zat Sjoerdsma achter de roddel die D66 de wereld in hielp, met als inhoud dat Johan Remkes dronken was toen hij de onderhandelingen leidde.

  We zien D66 de afgelopen maanden blunder na blunder maken.

 7. ikweetwatikwil

  Sjoerdsema is een miesoter. Een eng ventje.

 8. Response

  Geheel passend bij de cultuur van DDR666, stiekem, geniepig en achterbaks.

 9. PG

  Vermakelijk satirisch raak stuk over S.W. Sjoerdsma 😀

 10. rafi

  Ik ben in principe tegen selectieve abortus, dat D666 wil oprekken, maar voor dit geval hadden zijn ouders dat van mij wel mogen doen.

 11. Appelstroop

  Ze zijn lekker bezig daar bij D66, het was ook niet alleen Sjoerd, dit was gewoon een mislukte spin, zeer laag bij de gronds en politiek onwaardig. Gelukkig dat Remkes hier ver boven staat.

  Zoveelste deuk in het imago van D66, ze zouden er goed aan doen eens aan een stukje zelfreflectie te werken. Behalve bij hun eigen stemmers worden ze zo’n beetje uitgekotst door heel Nederland, van links tot rechts.

 12. Cootje

  Onze gehandicapte mongool is ook weer uit de dood herrezen , na dat kaag het onderspit moet delven met haar verloren teugels , het voltooide leven ligt weer vier jaar op zijn gat en dat wordt nog 4 jaar overleven in de rolstoel om aanwezig op dit forum te zijn , wat een doelloos leven , elke dag 14/15 uur op dit forum en dan weer in bed getakeld , er is een oplossing sterk touw en wat is die Arabische merrie afgegaan ze ligt plat op haar smoel en de gemeente verkiezingen worden haar graf

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.