Haha! Bewindspersonen zeggen over deze formatie vol overtuiging: ‘Dit kabinet wordt écht anders’

Demissionaire ministers van de VVD en D66 springen in de bres voor de aanstaande coalitie. Want waar iedereen in deze formatie een voortzetting van praktisch hetzelfde kabinet ziet, zien zij toch echt wat anders. Volgens minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wordt het “helemaal niet dezelfde club”.

Wat betreft de formatie van het nieuwe kabinet ziet heel Nederland het verkeerd en zitten we er allemaal naast. Want we moeten dit niet zien als dezelfde partijen, met dezelfde bestuurscultuur, en eigenlijk gewoon een voortzetting van hetzelfde kabinet als van voor de verkiezingen. Er komen namelijk andere poppetjes op andere plaatsen te staan en de verhoudingen tussen partijen liggen nu héél anders.

Naast demissionair minister Ollongren zegt bijvoorbeeld ook VVD-minister Dekker (Rechtsbescherming) dat er geen sprake is van doorgaan op de oude voet. “Er komt een nieuw kabinet, met een nieuw programma en ook met nieuwe mensen waarschijnlijk”, meldt de NOS.

Zouden ze het zelf echt geloven? Rutte heeft nog steeds de touwtjes in handen en heeft zelfs tijdens de formatie laten zien dat zijn wensen doorslaggevend zijn. D66 heeft op alle fronten verloren en zal zich moeten schikken naar de wensen van de rest. Anders klapt uiteindelijk het kabinet alsnog, wat leidt tot enorm gezichtsverlies. D66 is namelijk de partij die er (onterecht of niet) op wordt aangekeken dat de formatie zo lang heeft geduurd.

Tel dat op bij het feit dat alle partijen die nu deel gaan nemen aan de nieuwe coalitie op zetelverlies staan en dan snap je waarom de invloed van alle partijen een stuk kleiner is dan ze willen doen voorkomen. De VVD is namelijk de enige partij die de klap met redelijke zekerheid zal overleven (en misschien de ChristenUnie).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus nee, reken er maar niet op dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden. De woorden en vergezichten zullen wel mooier worden, maar in de praktijk blijft alles gewoon bij hetzelfde.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vlekkenoplosser

  😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

  hallo meneer de Uil waar brengt u ons naar toe , naar fabeltjesland eeuuh ja , naar fabeltjesland , en leest u ons dan voor uit de fabeltjeskrant , ja, ja , de fabeltjeskrant.

  Ze denken echt dat het electoraat gek is. Getuige d verkiezingsuitslag zou dat natuurlijk kunnen.

  1. Marija

   Als die correct is, want manipuleren, liegen en vervalsen staat ze op het lijf geschreven.

   1. Gerda2

    Dat gaat ze echt niet lukken, veel te moeilijk. Daar zouden ze bij moeten worden begeleid door een buitenstaander en dat gebeurt toch niet (zover ik weet). De hele cultuur moet op de schop, want ze begrijpen niet eens wat ze fout doen.

 2. RvdBe

  Het gaat waarschijnlijk idd allemaal anders worden: nog meer milieugekte, verdere inperking van vrijheden, meer immigratie meer woke onzin, meer angstzaaierij etc.
  Echt iets om naar uit te zien.

  1. Augustus

   De EU wil al beginnen om QR codes te koppelen aan klimaatverandering. Zo krijg je binnenkort een tweedeling van de maatschappij tussen de ‘bewuste’ bevolking an diegene die ‘de aarde kapot maken’ en zo dadelijk niet meer mogen vliegen omdat ze anderen in gevaar brengen. Je ziet het in China al, uiteindelijk gaat het om of je vriend of tegenstander van de totalitaire machtsstaat bent.

   1. vlekkenoplosser

    een wel gemeend applaus Augustus , zo is het en niet anders ! U zult zich onderwerpen.

    Slechts hele domme naïeve meelopers denken dat de QR-code iets met volksgezondheid te maken heeft !

 3. Piet Klein

  Anders, anders dan wat? Anders dan het vorige kabinet? Wat dat dan niet ok volgens deze partijen?. Het wordt toch wat in de verkiezingen beloofd was of wordt het anders dan in de verkiezingen was beloofd? En hoe dan anders? Anders zegt helemaal niets, vertel dan wat je gaat doen. Misschien geen memo’s meer aanbieden aan fotografen? Of snapt u dat een overgrote deel van de bevolking het anders wil en daarom zegt u maar dat het anders wordt zonder dat u eigenlijk weet hoe anders? Zeg maar gewoon wat wilt gaan doen. Dan bepalen wij wel of dat nou zo anders is.

 4. Pieter48

  Mevrouw Ollongren heeft tot nu weinig betekent voor ons land. Zelf een a viertje in haar tas stoppen was al moeilijk. Daar stond de naam op van een collega die kreeg een andere functie ergens.Dit kabinet wordt anders volgens haar.Dat moet zeker want het vorige kabinet was er een die veel ellende veroorzaakt heeft. Het was een soap van bewust liegen en verdraaien verkeerd onthouden. In de laatste tijd van dit kabinet was er nog iets met Afghanistan. Weer onkunde in het kwadraat. Dus als we weer met de zelfde figuren te maken krijgen krijgen we een herhaling van het vorige geklungel.

  1. Fouwels

   Mevrouw Ollongren wordt, net als Kaag, Pechtold en andere D66-lieden, uitgenodigd voor de Bilderbergbijeenkomsten, dat zegt mij meer dan genoeg. Tja, iedereen kotst Ollongren uit. Zij is als kauwgum onder je schoenzolen.

 5. JFU

  Deze prutsers hebben slechts een ding gemeen: als de dood voor nieuwe verkiezingen.
  Voor de rest is het dweilen met de kraan open. Voor de kiezers breken nog zwartere tijden aan. Nog meer klimaat gekte, de grenzen helemaal open iedereen is zielig, nog minder vrijheid en meer regelgeving. En als toetjes fikse belasting verhogingen om al die hobby’s te betalen. Veel sterkte allen.

  1. siemoon

   100% raak

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.