Organisatie Gouden Kalveren reageert op kritiek over mannelijke winnaars: ‘De stemmer heeft gekozen voor degene met de beste prestatie’

Het was natuurlijk wachten op verzuurde reacties als de eerste ‘genderneutrale’ Gouden Kalveren zouden worden gewonnen door mannen. De organisatie heeft meteen gereageerd op de verontwaardigde kritiek dat de prijzen voor acteurs enkel naar mannen gingen. “De stemmer heeft gesproken. We vertrouwen erop dat de stemmer gekozen heeft voor diegene die de beste vakprestatie heeft geleverd”.

Een maand geleden werd aangekondigd dat de prijsuitreiking voor de Gouden Kalveren vanaf heden genderneutraal zouden zijn. De organisatie wilde meegaan met de tijdgeest. Toen kon men al verwachten dat er flink wat ‘ophef’ zou ontstaan als er te veel mannelijke winnaars zouden zijn. En ja, bij de eerste de beste genderneutrale editie zijn er meteen verscheidene mensen woest op deze mannelijke overwinning.

“De Kalveren zijn gender neutraal en van de weeromstuit heeft geen enkele vrouw of gender neutrale acteur een acteer prijs gewonnen”, aldus een pisnijdige Katja Herbers.

Gelukkig heeft de organisatie direct gereageerd op de ophef tegenover RTV Utrecht. De organisatie kan er niks aan doen dat er alleen maar mannen hebben gewonnen. De winst door de mannen is toe te schrijven aan de stemmers zelf.

Maarja doorgeslagen woke-drammers als Herbers zullen zo’n antwoord natuurlijk niet accepteren. Het lijkt eerder op dat de critici zo vol zitten met mannenhaat dat ze niet meer normaal naar zo’n prijsuitreiking kunnen kijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is wel wat je krijgt als je toegeeft aan de woke-gekte: het is nooit genoeg voor deze drammers. Zelfs als je meegaat in hun redenatie en ze ruimte geeft en dingen laat aanpassen zal de gekte nooit stoppen. Alles is oneerlijk en iedereen, behalve de boze blanke man, is onderdrukt. Maar gisteren én vandaag hebben we kunnen genieten van enkele zure reacties. Want wat een sneeuwvlokjes zijn het ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. vlekkenoplosser

  Het zijn toch genderneutrale winnaars ?

  niet verder zeiken nu

 2. 56RdK

  “Een maand geleden werd aangekondigd dat de prijsuitreiking voor de Gouden Kalveren vanaf heden genderneutraal zouden zijn.”

  Tja, men had dan ook niet voor de kwaliteit moeten kiezen, maar ja, dat doet de over-, overgrote meerderheid van het volk! Erruugghh hé!

  Wellicht nog wat tonnen aan inclusiesubsidie lozen in de universiteiten en scholen Van Engelshoven, zodat het toekomstig publiek louter voor gender gaat??

 3. Albert Engberts

  De stemmers hebben op inhoudelijke criteria, namelijk acteerprestaties gekozen.

  De rest is inhoudsloos gebazel.

 4. RvdBe

  Wie is er nu werkelijk geïnteresseerd in dat decadente overgewaardeerde feestje voor een stelletje toneelspelers/acteurs?

 5. GewoonJohan

  Er waren tijden dat je een stenen tafel met 10 geboden naar je hoofd geslingerd kreeg voor de verering van/met een gouden kalf.
  Waarom is het eigenlijk een gouden kalf en niet een gouden eend of een gouden ei ?

  1. Brenda Welsh

   Waarom verdiept iemand met zoveel verstand zich in deze materie?

   1. GewoonJohan

    Toeval denk ik , net zoals het gouden kalfje. 😉

 6. Wally

  WHAHAHAHAHAHAAAA
  Goh, wat een verrassing weer. En hier bij ons in huis lachen wij ons rot om dit gepiep. Ze doen hun best maar, die arme wokies.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.