VN-onderzoek toont aan dat klimaatpropaganda werkt: vooral jongeren zien klimaatverandering als gevaar

Jongeren onder de 18 jaar zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen. Ook staan zij positiever tegenover klimaatmaatregelen, blijkt uit een onderzoek van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) in samenwerking met de universiteit van Oxford.

Volgens de onderzoekers zal het draagvlak voor klimaatmaatregelen in de nabije toekomst toenemen zodra jongeren mogen stemmen en een baan krijgen. Een weinig verrassende conclusie, aangezien jongeren de consequenties van die maatregelen nauwelijks ervaren, terwijl ze wel makkelijk bang kunnen worden gemaakt voor klimaatverandering.

Voor tieners is de wereld een stuk simpeler. We stoten teveel broeikasgassen uit en met meer hernieuwbare energie stoten we minder uit, leuk! Hogere energieprijzen, als gevolg van de grootschalige inzet op hernieuwbare energie, treft hen nog niet.

De verwachting dat de aankomende generatie positiever tegenover klimaatmaatregelen zal staan, is dan ook waarschijnlijk van korte duur. Zodra zij de rekening gepresenteerd krijgen en doorhebben dat landen als China en India steenkool vrolijk door blijven stoken, dan piepen ze wel anders.

En reken maar dat er financiële klap zal komen als die nieuwe generatie voor (meer) klimaatmaatregelen gaan stemmen. Want naast natuurbehoud zijn de volgende maatregelen het meest populair, zo meldt de NOS: “Die maatregel wordt gevolgd door het gebruik van hernieuwbare energie, het stimuleren van klimaatvriendelijke landbouw, het stimuleren van het gebruik van elektrische auto’s en investeren in groene bedrijven en banen.”

In de praktijk betekent dit het volgende: Meer hernieuwbare energie leidt tot meer windmolenparken en zonne-weides, dus minder energiezekerheid en meer investeringen in het energienetwerk en -opslag. Dat wordt al duur. Het stimuleren van klimaatvriendelijke landbouw betekent een lagere voedselproductie, dus hogere prijzen. Het stimuleren van het gebruik van elektrische auto’s, bussen en fietsen levert milieuschade op door de bouw en vernietiging van elektrische voertuigen. Daarnaast betekent het meer energieverbruik, dus nóg hogere prijzen voor energie. Investeren in groene bedrijven en banen komt neer op het weggooien van geld om alles duurder te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Voor sommige mensen is dat prijskaartje het allemaal waard, als dat betekent dat we daarmee onze planeet redden. ‘Helaas’ doen de grootste vervuilers niet mee aan deze waanzin, waardoor het ook nog eens allemaal voor niets zal zijn. De volgende generatie stemgerechtigden dreigen onder valse voorwendselen misschien wel de hele economie om zeep te helpen, zonder daarmee het gewenste effect te bereiken.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Branzino

  Boeiend om te lezen, Wout Willemsen in een wat sombere bui. Maar het is niet anders. Langzaam, maar heel, heel zeker gaat de wereld in de richting van een andere manier van energieproductie en -gebruik.

  1. Harry Haller2

   Jammer dat Branzino in het geheel niet ingaat op de argumenten en feiten die Wout noemt.

   ‘Groene energie’ is onbruikbaar om een economie op te laten draaien. En toen?

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Willemsen distribueert alleen maar vermoedens, zonder ook maar enige onderbouwing of infobron. Op basis daarvan is niet te discussiëren. Ik constateer alleen maar dat alle ontwikkelingen in de internationale politiek in een andere richting wijzen. De race is al lang gelopen.

    1. Harry Haller2

     Wout poneert o.a.: “Meer hernieuwbare energie leidt tot meer windmolenparken en zonne-weides, dus minder energiezekerheid en meer investeringen in het energienetwerk en -opslag. Het stimuleren van klimaatvriendelijke landbouw betekent een lagere voedselproductie, dus hogere prijzen. Het stimuleren van het gebruik van elektrische auto’s, bussen en fietsen levert milieuschade op door de bouw en vernietiging van elektrische voertuigen. Daarnaast betekent het meer energieverbruik, dus nóg hogere prijzen voor energie.”

     Me dunkt Branzino, voedsel genoeg om te reageren.

     1. Branzino

      @Harry Hakker
      “Me dunkt Branzino, voedsel genoeg om te reageren.”

      Dat denk ik ook. Ik heb de laatste dagen een paar keer serieus gereageerd op wat je schreef, soms zelf als directe reactie op tekst van mij. Maar het was jou kennelijk niet de moeite waard om een gedachtewisseling aan te gaan. Daarom laat ik het hierbij, maar niet na herhaald te hebben dat al je argumenten vaker zijn ingebracht, hier en elders, en even vaak zijn weerlegd. Dat kan ik niet beter.

     2. Albert Egberts

      Al deze beweringen van Wout zijn juist, behalve de laatste: duurzame energie is, en wordt nog, beduidender goedkoper dan fossiele energie.
      De milieu-nadelen van elektrische auto’s zijn er wel maar vallen in het niet van de milieuschade die fossiele auto’s veroorzaken.
      De omslag naar duurzame energie zal inderdaad investeringen in de infra-structuur vergen maar betalen zich dubbel en dwars terug in de goedkopere duurzame energie.
      Dat de voedselprijzen zullen stijgen is denkbaar, maar dat is ook zeer gewenst.

      We spreken overigens nog niet over de kosten die verdere opwarming van de aarde met zich mee zullen brengen, maar ik vrees dat Wout daar niets van gelooft.

 2. Skogen

  De jongeren zijn ook het meest gehersenspoeld door de huidige klimaatdrammers in het onderwijs.

 3. Adriaen van Bergen

  Ze hebben veel geleerd van McDonalds.
  Die gaan ook alleen maar voor de jongeren, zodat die blijven plakken.

 4. 56RdK

  “Jongeren onder de 18 jaar zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen.”

  Logisch, de indoctrinatie van de waanzin wordt er al vroeg ingestampt, dus zelfstandig denken kunnen ze ook al niet meer. Helemaal rijp gestoomd voor de politiek vanuit Brussel en aanverwanten in dit land.

 5. 56RdK

  “De volgende generatie stemgerechtigden dreigen onder valse voorwendselen misschien wel de hele economie om zeep te helpen, zonder daarmee het gewenste effect te bereiken.”
  En niet alleen de economie die om zeep zal worden geholpen, kijk alleen nu al naar alléén al naar de veiligheid in dit land!

  En bedenk, dat het huidige en voorafgaande stemvee hiervoor verantwoordelijk is! Voor al die leugens en fake!

 6. Joko

  “Jongeren onder de 18 jaar zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen. Ook staan zij positiever tegenover klimaatmaatregelen, blijkt uit een onderzoek van het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) in samenwerking met de universiteit van Oxford.

  Ja, dank je de koekoek. Dat onderzoek had men ook achterwege kunnen laten en de kosten ergens anders voor gebruiken. Jongeren onder de 18 jaar staan hevig onder druk van leeftijdgenoten, in de psychologie ook wel ‘peer-group-pressure’ genaamd. Het resultaat van het onderzoek kan alleen maar zijn dat jongeren nogal last hebben van groepsdruk (wat we al honderden jaren weten) en dat e.e.a. niets met klimaat te maken heeft. Wat een flut-onderzoek.

 7. Florissa

  Mooi onderzoek, jongeren die nog nooit een rekening hebben gehad, alles uit de koker van de VN is links en kost de maatschappij klauwen met geld ,en de heren leven als god in Frankrijk ,maar daar komt de jeugd pas achter als ze zelf bezit krijgen ,links die nu aan de macht is ,gaat in Duitsland het kiesstelsel verlagen naar 16 jaar, daar ligt een vracht aan stemmen voor de socialisten .

  1. Augustus

   Het idee van de VN is dat deze jongeren ook nooit een rekening zullen krijgen. Omdat ze nooit iets zullen bezitten, en ze zullen gelukkig moeten zijn anders gaan ze in therapie.

 8. Koen Kop

  De Verenigde Naties en de Universiteit van Oxford … en U besteedt er aandacht aan.

 9. CZ

  Jonge kindertjes hebben geen idee..

  1. Mistgabel

   Jonge kinderen worden op scholen al brainwashed.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.