Weer een handhaver die coronapas hekelt: hoofd handhaving Oldambt legt functie neer vanwege coronamaatregelen

De teamleider van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) in de gemeente Oldambt heeft haar functie neergelegd, omdat zij zich niet meer kan vinden in de huidige coronamaatregelen, specifiek de coronapas, en de handhaving daarop.

Er is opnieuw een handhaver die kennelijk gewetensbezwaren heeft omtrent het handhaven van de coronamaatregelen, specifiek het controleren van horecazaken op het gebruik van de coronapas.

De gemeente Oldambt houdt zich buiten de discussie en wil geen uitspraken doen over waarom de teamleider VTH de functie neer heeft gelegd. ‘Wij willen het bericht niet bevestigen of ontkennen’, zegt de gemeente tegen RTV Noord.

Qua beeldvorming begint het er steeds slechter uit te zien voor het demissionaire kabinet en het overheidsbeleid van de coronamaatregelen. Langzaam maar zeker durven mensen van de handhaving aan te geven dat ze het niet eens zijn met het beleid en dat de coronapas ze zelfs veel te ver gaat.

Nu zijn het nog slechts enkelingen die zich uitspreken (of zelfs hun baan opzeggen), maar dat moet toch door het demissionaire kabinet als een signaal worden gezien dat er iets grondig mankeert aan het huidige beleid? Het is niet effectief en de onvrede bij zowel de horeca als de mensen die toe moeten zien op het naleven van de maatregelen neemt alleen maar toe. Dat valt op den duur niet meer vol te houden, vooral als nog meer handhavers en ambtenaren zich hiertegen uitspreken. En waar er één schaap over de dam is…

Het valt ook haast niet meer uit te leggen dat er nog steeds door handhaving en ondernemers gecontroleerd moet worden op die coronapas, gezien het aantal besmettingen laag blijft en de vaccinatiegraad behoorlijk hoog is. Diverse horecazaken werken ook al met een plastic polsbandje en bereiken daarmee hetzelfde effect dat wordt beoogd met de coronapas, maar zonder dat de overheid wellicht mee kan kijken. Natuurlijk is het systeem nog steeds bezwaarlijk, maar het maakt het voor boa’s en horecazaken in ieder geval een stuk makkelijker om de boel te controleren, als het demissionaire kabinet deze idiote maatregel dan toch perse in stand wil blijven houden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Mistgabel

  Nou nog mensen die doorkrijgen dat het veelal lariekoek was.

 2. HD

  Zolang Hugo de geflipte meester, Mark de man die zijn hele leven al iedereen en alles naait ( en er mee wegkomt ) en Flobke de man van de belasting ontduiking de macht hebben zal het enkel erger worden.
  Heb ik die Heks van de 666 nog niet eens meegerekend.

 3. Mar

  Dan maar weer terug naar de anderhalve meter in de horeca, bioscopen, concerten etc.?

  1. Marcoweer

   Best wel erg Mar je al zo bang bent gemaakt om onder de mensen te zijn onder normale menselijke omstandigheden. Hoop je snel beter word.

  2. usb3.0

   Dikke onzin mar, waarom moeten er regels zijn, er is geen probleem meer in het land, het enige probleem waar iedereen last van heeft is de regelgeving

  3. Joko

   “In een gezonde wereld beschermen vaccins de gevaccineerden, maar in deze Peppie- en Kokkie wereld moeten niet gevaccineerden de gevaccineerden echter beschemen door gevaccineerd te worden met hetzelfde vaccin dat de gevaccineerde niet beschermt tegen de niet-gevaccineerde totdat ze zijn gevaccineerd tegen de niet-gevaccineerde.”
   (Petra Antoinette)

 4. marcel_2011

  Mar ik wens je van harte beterschap!

 5. vlekkenoplosser

  gelukkig is het toneelspel uit nu !

  h**ps://www.telegraaf.nl/financieel/176755874/pil-opsteker-tegen-corona-maar-slag-voor-vaccins

  We kunnen alle maatregelen opheffen huistrut. We hoeven niet meer te kiezen uit het rijtje idioterie van de minister van propaganda. Hij kan zich nu rustig richten op zijn rol als frikandel deskundige.

  1. Echtepleb

   Helaas niet, dit is een dure kuur, gewoon een soort ivermectine in een andere pil. Van dezelfde leverancier. Die mag er nu ook aan verdienen als beloning van het downplayen van ivm.

  2. Mar

   Nou ja zeg, het heeft een abonnement bij de Telegraaf. Ik niet, dus kan het artikel niet lezen.

   Wel het artikel bij NOS over dit middel. Zoals met alle medicijnen zitten er toch wel nadelen aan.

   “Volgens Merck is er effect als er binnen vijf dagen na het ontstaan van de klachten met de behandeling wordt begonnen. Dan moet een patiënt er vijf dagen lang tweemaal per dag vier pillen van slikken”

   1. vlekkenoplosser

    de nadelen van vaccineren ziet onze huistrut niet

    h**ps://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5257179/menstruatie-coronavaccin-bijwerkingen-lareb

    welke bijsluiter is niet zo lang als een keukenrol huistrut

    Ik slik liever pillen dan dat ik een onomkeerbaar experimenteel vaccin in me aderen laat spuiten stuk verdriet. Maar kennelijk is die logica te moeilijk voor je !

    1. Albert Egberts

     Dat staat natuurlijk tegenover dat Vlekkenoplosser na besmetting door het coronavirus elke medische zorg zal weigeren. Hij wenst niet de gezondheid van gevaccineerde hart- en kankerpatiënten in gevaar te brengen.

     Toch?

     1. ElGuapo

      Nee Albertus smegmabaard alle mensen die netjes elke maand de rekening voor zorg betalen hebben recht op zorg.
      Als je denkt dat er onvoldoende zorg is moet je bij de regering aankloppen en anders gewoon je muil houden.

     2. Albert Egberts

      Dat formele recht betwist ik niet, Guppo, maar over het morele recht kun je wel vragen stellen.
      Als iemand door het weigeren van een veilig vaccin bewust zijn gezondheid in gevaar brengt is het wel zuur dat hart- en kankerpatiënten daarvan het slachtoffer worden.

      Vind je dat zelf ook niet?

     3. Fouwels

      De etterpuist inundeert.

 6. Lucky Luke

  Dat doet ze goed, duidelijk dus de verkeerde persoon op de juiste functie. Er blijken vaak hersenloze mensen op overheidsfuncties te zitten die daar niet horen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.