Woke ‘energiefeministe’ pleit voor discriminatie, wil hogere compensatie energienota voor vrouwen

Mariëlle Feenstra van de Universiteit Twente is onderzoeker Genderrechtvaardig energiebeleid en tevens directeur van 75inQ, een expertisecentrum rond diversiteit in de energietransitie (ja, echt). Zij is zó Woke dat ze meent door middel van discriminatie vrouwen te moeten helpen. Vrouwen zouden namelijk recht moeten hebben op een hogere compensatie voor de energienota dan mannen…

De Woke-gekte is inmiddels zo ver gevorderd dat er op de Universiteit Twente een heuse ‘energyfeminist’ rondloopt, die ongelijkheid op een obscuur terrein als energieverbruik meent te moeten bestrijden. Vrouwen worden ook in Nederland nog steeds mishandeld en onderdrukt, maar nee ‘energiefeminisme’ is waar haar prioriteit is komen te liggen…

Het demissionaire kabinet heeft besloten om de energiebelasting voor iedereen tijdelijk te verlagen, om zo de hogere energiekosten enigszins te compenseren. Maar voor Feenstra is dat niet genoeg, want ongelijkheid. “Vrouwen verdienen minder, leven langer dan mannen en dus ook langer dan mannen in armoede. Vooral alleenwonende oudere vrouwen en alleenstaande moeders met thuiswonende kinderen worstelen om de woning warm te houden”, aldus Feenstra tegenover het AD.

Met diezelfde redenering zou het ook alleen maar goed zijn als vrouwen méér belasting betalen dan mannen, aangezien mannen minder lang profiteren van alle voorzieningen die daarvan betaald worden. Maar daar zullen we haar waarschijnlijk niet over horen. Woke mensen willen namelijk altijd discriminatie van de meerderheid ten behoeve van de (vermeende) achtergestelde minderheid, vrouwen in dit geval.

Dit soort types zijn precies het probleem waar een steeds groter deel van Nederland zich aan begint te storen. Figuren die spijkers op laag water zoeken, doen alsof het een taboedoorbrekend issue is en vervolgens klagen dat niemand ze serieus neemt. En iemand zo Woke als haar is er heilig van overtuigd dat discriminatie op basis van geslacht bevorderlijk is voor vrouwen. Dat het toevallig ook een verdienmodel is voor haar, dat is een leuke bijkomstigheid en moet je verder niets achter zoeken.

Bij dit soort Woke lui is het ook altijd hetzelfde verhaal. Neem een minderheid en kijk hoe die niet volledig hetzelfde is/heeft/krijgt als de meerderheid. Dat wordt dan als ‘ongelijkheid’ bestempeld en is dus een ‘probleem’. Verklarende factoren kun je achterwege laten, die heb je al. Dat komt namelijk altijd neer op: patriarchale samenleving, koloniaal verleden, racisme, xenofobie, homofobie, ‘wit privilege’, onderdrukking, algehele ongelijkheid of een combinatie van dergelijke termen. De uitkomst is ook altijd hetzelfde: de meerderheid moet zich aanpassen aan een minderheid, wat in de praktijk neerkomt op discriminatie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En de enige reden dat ze een podium en middelen krijgen om deze bagger over de samenleving uit te storten, is omdat mensen met macht en invloed denken dat ze de samenleving hier een dienst mee bewijzen. Scholen, universiteiten, gemeenten, politieke partijen en zelfs bedrijven doen hier maar wat graag aan mee. Het is om kotsmisselijk van te worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. dumbfarmer

  moet direct denken aan een website.. https://www.bullshitjob.com/title/

  Dit soort lui moet gewoon eens een keer tegen het licht gehouden worden of wat ze doen eigenlijk ergens een nut voor heeft. Op de manier zoals dit probleem weer gebracht wordt wekt het alleen maar irritatie op ook en sneeuwt het echte probleem alleen maar onder.
  Ja, er is energie armoede, maar ik vind het gewoon ronduit beschamend dat mevrouw allereerst daar een titel aan ontleend, en ten tweede daar probeert een slaatje uit te slaan (want ze krijgt geheid dik betaald om deze onzin te ‘onderzoeken’ en te publiceren) wegens gebrek aan een zinnige wetenschappelijke studie.

 2. hans-e-pans

  Woke schijnt dus een echte ziekte zijn die zich bij veel mensen nestelt, en dan bij die mensen in de hersenen zijn vernietigende werk te doen.

  Big Farma schijnt nog niet echt geïnteresseerd te zijn om naar een vaccin te zoeken.

 3. Mistgabel

  Woke Koekoek woke koekoek.

 4. Albert Egberts

  “ “Vrouwen verdienen minder, leven langer dan mannen en dus ook langer dan mannen in armoede. Vooral alleenwonende oudere vrouwen en alleenstaande moeders met thuiswonende kinderen worstelen om de woning warm te houden””

  Ik zie dat Wout deze feiten niet betwist. Hij vindt het slechts irritant dat ze worden genoemd.

  1. Nostradamus

   Vrouwen willen toch gelijkheid? Handen uit de mouwen en niet zeuren. Beter geen kinderen dan. We halen wel hele families uit “dumb-ass retarded shithole countries”.

  2. Ben van Zwol

   Negeren werkt beter!

  3. RvdBe

   Als vrouwen eens net zo hard zouden werken dan klagen, dan zouden ze het warmer krijgen en vanzelf minder hoeven te stoken, hele dagen dat gehang op een bank krijg je het niet warm van.

   1. Marcoweer

    Maar ze leven daardoor wel langer.

  4. sonny

   Ernst,
   Dat vrouwen leven langer dan mannen is logisch, immers mannen werken overwegend full-time, staan hun leven lang onder druk om het kroost een toekomst te geven en hun meestal ‘woke’ vrouw te dienen, en bij overlijden van een tevredenstellend weduwenpensioen te voorzien!
   De grote meute klagende ‘werkende’ vrouwen, doen dat gemiddeld maar 2 dagen per week, bij voorkeur onder amusante bipswiebelende onstandigheden!
   Full-arbeid is voor de gewone man vaak slopend, continudiensten in bijvoorbeeld 5 ploegenroosters zijn uiterst nadelig voor de gezondheid en vooral levensverkortend!
   Vrouwen zijn niet te ontdekken bij zulke arbeidsvormen, plotseling vallen ze terug op hun fysieke en morele onmachtigheid,haha.

 5. CZ

  Vroeger was het gezin de hoeksteen van de maatschappij

 6. sonny

  Zeer goed stuk, niets is onwaar dan wel overdreven!
  De ‘wokerij’ is zum kotzen!

 7. JohanDijk

  Nou mijn salaris tegenover die van Kaag, zou ik meer zeggen dat vrouwen bij moeten betalen. Best wel raar, ben je vuilnis man en rij je in zo een elite wijk en zie je een vrouw in zo een Range Rover stappen en lees je in de krant dat jij meer belasting moet betalen dan vrouwen… die woke gasten hebben echt geen hersenen.

  1. Albert Egberts

   JohanDijk wenst inkomensnivellering. Dit linkse pleidooi horen we steeds vaker.

 8. Bes Tolen

  Over energie gesproken. Ras speelt toch op dit onderwerp een rol. Het moge duidelijk zijn, dat een blanke vrouw het beste uit is met een blanke man. Hoe zit dat? Wel de warmtehuishouding van beiden sluit precies op elkaar aan. De man geeft op tijden dat de vrouw het kouder heeft, warmte af aan de vrouw. Zo kan het tenminste als er een paar man vrouw is. Andersom doet zich hetzelfde voor. De vrouw geeft op andere tijden warmte af aan de man als die in de koudere dagperiode zit. Zo heeft de natuur, dat hier ingericht. Zo niet in Afrika. Daar gelden andere regels in de natuur maar daar heb je hier als je zwart bent niks aan. De natuur als racist dus maar wel grappig.

 9. Ned

  Het feminisme in een notendop:
  “Wij strijden voor problemen die niet bestaan/die niet aan geslacht te verbinden zijn, en geven daar de blanke man de ultieme schuld van. Dat mannen het zwaar hebben dankzij de onzin die we blijven verspreidenz, en dat vrouwen in tweede-en derdewereldlanden veel zwaarder lijden dan wij interesseert ons geen pest. Alles wat wij aanraken, vergaat- vooral datgene binnen de creatieve industrie. Gelijkheid? Nee, wij willen superieur zijn- het is nu de beurt van de man om te worden behandeld als oud vuil.”