Coalitiepartijen vormen Kamermeerderheid en gaan wetsvoorstel 2G-beleid doordrukken: ‘Er is geen tijd te verliezen!’

De gehele oppositie was het erover eens dat men meer tijd nodig heeft om een zorgvuldig besluit te kunnen nemen over het wetsvoorstel waarmee een 2G-beleid kan worden ingevoerd, maar toch is er een Kamermeerderheid. Coalitiepartijen VVD, D66, CDA en de ChristenUnie doen namelijk precies wat het demissionaire kabinet wil en halen de behandeling van het wetsvoorstel naar voren, waardoor er te weinig tijd is om fatsoenlijk kritiek te kunnen leveren of met verbetervoorstellen te kunnen komen.

Het hele gebeuren is om cynisch van te worden. Het lijkt haast wel alsof het demissionaire kabinet opzettelijk zo lang mogelijk heeft gewacht met het nemen van coronamaatregelen, zodat men nu in de Tweede Kamer het excuus kan gebruiken dat de situatie nijpend is. Als de besmettingscijfers niet zo ontzettend hoog waren, dan was er natuurlijk ook minder snel een Kamermeerderheid voor het discriminerende 2G-beleid dat ze zo graag willen invoeren.

De oppositie krijgt nu dus nauwelijks de gelegenheid om het wetsvoorstel goed te kunnen behandelen en vraagtekens te plaatsen bij bepaalde elementen van het voorstel. Die mogen straks even snel wat puntjes van kritiek uiten en dan stemt de volledige coalitie gewoon voor het wetsvoorstel zoals het vooraf is geschreven. De ChristenUnie, die zelf ook voor een snelle behandeling is, stribbelt op dit moment nog wat tegen, meldt de Volkskrant. Maar de druk is inmiddels flink opgevoerd dus die zullen waarschijnlijk gewoon meedoen. Het argument is dan één of ander excuus over ‘morele verantwoordelijkheid’ of ‘verplichting naar de medemens’, omdat we door het demissionaire kabinet nu op ‘code zwart’ afstevenen.

Dan nog is het maar de vraag of het allemaal zoden aan de dijk gaat zetten. Het 2G-beleid is erop gericht om coronapassen in te kunnen voeren op de werkvloer en in het hoger onderwijs. Dat is, hoe kwalijk ook, geen garantie voor snel minder besmettingen. Ook zou het voor wat extra vaccinaties zorgen, omdat je anders praktisch niets meer kan in de samenleving, maar ook dat duurt iets van twee maanden voor het effect zichtbaar is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De coalitie lijkt het demissionaire kabinet dus ruim baan te geven om een beleid in te gaan voeren dat had kúnnen werken, als men er op tijd bij was geweest. Dat is niet het geval, dus krijgen we nu de slechtst mogelijke uitkomst: ‘code zwart’ in de zorg, vaccinatiedrang, massale uitsluiting en sociale onrust. Terwijl die maatschappelijke tornado raast moeten we met z’n allen afwachten of alle maatregelen voldoende effect gaan hebben. En met een beetje pech krijgt de burger ook nog opnieuw de schuld van het totale faalbeleid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “ De coalitie lijkt het demissionaire kabinet dus ruim baan te geven om een beleid in te gaan voeren dat had kúnnen werken, als men er op tijd bij was geweest.”

  En nu toont de regering doortastendheid en snelheid en is het weer niet goed.

  Wat een gewauwel.

  1. Trithing

   Aldus dé Prikfascist

  2. dumbfarmer

   echt niet. het enige dat ze laten zien? dat ze als een neuroot hun ideeen door willen drijven, geen flauw idee hebben van hoe iets in de realiteit werkt en nog minder contact hebben met wat er werkelijk leeft.
   Moet geweldig zijn in die bubbel waarin die gasten leven.

  3. tim p

   alle gewauwel komt van nazi piet die neurenberg epxerimentem wil uitvoeren op kinderen..

  4. Spoetnick

   @PP verwart paniekvoetbal met doortastendheid. Die @PP toch.
   Uitlachen doe ik niet, maar het is wel grappig.

 2. dumbfarmer

  met dat hele onzalige plan krijgen ze niet voor elkaar wat ze willen, maar in de plaats daarvan komt er meer en meer weerstand tegen heel dat circus.. en minder steun.
  Daarnaast kun je er donder op zeggen dat het bijvoorbeeld vrijwilligerswerk de nek om draait. je doet dat omdat je iets leuk vind, maar dat is er met deze flauwekul snel over met het leuke er aan en dan is het redelijk rap “dan maar niet! ga ik wel wat doen dat ik wel leuk vind”.
  En dan ligt dat natuurlijk weer overal aan behalve dat idiote beleid dat bepaalde zaken gewoon niet meer opgevangen kunnen worden.
  Ben benieuwd hoe dat dan gaat met vrijwilligers voor het opvangen van die kanszoekers in het coa..

 3. Nostradamus

  Dé córónapas én dé dréigéndé 2G maatrégél zórgén juist vóór één tóénéménd aantal bésméttingén. Jóngérén zóékén massaal bésmétté jóngérén óp óm óók bésmét té wórdén, óm hét gróéné Mao ‘génézén’ vinkjé té bémachtigén. En dié jóngérén bésméttén wéér dé kwétsbaré ‘Bruls’ typés.

  Maar dat is préciés dé bédóéling van Big Phárma sókpóppétjé Clówntjé Clustérf*ck én déspôôt Pinókkió. Want zij willén naar dé tótalé cóntrólé, iédéréén vérplicht twéé maal pér jaar vérgif inspuitén.

  1. Jack Flash

   Ja, ze hebben haast.
   Bang dat de pleuris uitbreekt.
   Met 5000 boa’s extra red je had dan niet meer.
   😎

   1. Jack Flash

    Had= het

  2. Piet Paaltjens

   Messieur Accent Aigu spreekt zich uit.

   🤪

  3. Harry Haller2

   Vertel eens Nostra, waar is het toch fout bij jou gegaan? Je bent een redelijk intelligente man: waarom heb je voor de paranoia kant gekozen en je daarin vastgebeten zodat je voor geen enkel realistisch argument meet vatbaar bent?

   1. Nostradamus

    Waar is het bij jou fout gegaan. Ik zie, ik zie, ik zie. Ja, bij je geboorte! 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

    Maar oké. Noem eens, zonder te Pis Paaltjessen, één realistisch argument. Wellicht valt er met jou wel te discussieren.

    1. Harry Haller2

     Nostradamus, ik lees dagelijks wappie-sites om te zien hoe het paranoia-gehalte zich ontwikkelt: Xander Nieuws, Nine for news, Niburu, Want to know, Actiegroep Viruswaarheid – ze herhalen allemaal dezelfde onzinnige, ongeloofwaardige en kolderieke riedel. Nepnieuws, gevoed door achterlijkheid.

     Ik kan me niet voorstellen dat jij werkelijk gelooft wat je beweert. Er is geen sprake van een experimenteel vaccin. En het aantal bijwerkingen overtreft niet het percentage wat normaal is in dergelijke gevallen. Baudet en Willem Engel zijn psychiatrische patienten die ten onrechte podium krijgen en met fakenieuws mensen angst aanjagen.

     Ik ben gevaccineerd. Behalve een grote vermoeidheid van 8 dagen heb ik geen bijwerkingen gehad, En die krijg ik ook niet meer: niet volgend jaar en ook niet over 5 jaar. Ik ga met een gerust hart mijn boosterprik halen: ik ga (op termijn) dood, maar liever niet aan corona.

     1. por favor no borres

      Jammer, het blijft stil.

     2. Trithing

      De wappie sites npo, rtl, sbs, nos, rtlz etc etc blijven de propagandeuze onzin verkondigen!!!!

     3. Nostradamus

      Tjeemig, dat je daar tijd voor hebt om dat allemaal te lezen. Ik heb dat niet. Ik lees die websites ook niet en ik neem niet klakkeloos over wat Thierry of Willem beweren. Desondanks blijken zij nu op vele gebieden gelijk te hebben ondanks dat ze eerst voor wappie uitgemaakt werden door de M S M. Vaak heeft Thierry meer visie dan Pinokkio.

      Oké, een “experimenteel vaccin” is voor mij, en een groot deel van de wetenschap nog steeds een vaccin waarvan de lange termijneffecten nog niet bekend zijn. Dat kan ook niet na een half jaartje testen. Normaal zouden dit vaccin pas rond 2033 op de markt komen. Er worden ook nog steeds nieuwe bijwerkingen geconstateerd.
      Indien over een paar jaar niet het overgrote deel van de wereldbevolking hieraan overleden is, dan zal ik dat vaccin overwegen. Hopelijk zal het dan ook niet meer nodig zijn. Griep vaccins komen er bij mij ook niet in.
      En dat het EMA het vaccin goedkeurt is voor mij geen reden om aan te nemen dat het vaccin veilig is.

      Ik ben niet gevaccineerd maar wel genezen. Behalve normale, stevige griepverschijnselen van 7 dagen heb ik geen bijwerkingen als smaakverlies gehad. Studies hebben uitgewezen dat een natuurlijk herstel, na een stevige corona-griep voor veel meer en betere antistoffen zorgt. Ook is de kans kleiner dat ik het virus verspreid dan een gevaccineerde die niet het virus heeft gehad. Goede kans dat ik de volgende corona-griep ook zo versla. Vraag maar aan mijn gabber Gommers. Mijn antistoffen gaan over het hele spectrum van het virus. Die van jou alleen over het spike-eiwit.
      Anders dan jij beweerd weet jij niet of jij die bijwerkingen niet meer krijgt. Zelfs de farmaceuten geven toe dat de effectiviteit van het vaccin snel afneemt. En dat wisten ze natuurlijk al een poosje.
      Maar ga jij maar die boosterprik halen. Het zal vast iets doen. We weten alleen nog niet precies wat. Mijn prikjes mogen ze geven aan kwetsbaren hier en aan kwetsbaren in arme landen.

      Daarnaast kan je het hebben over één van de grootste en machtigste industriën in de wereld. Miljarden extra verdiend om de wereldbevolking te redden. Waarom heeft inderdaad Bill zijn fortuinlijke IT ingeruild voor Big Pharma met een ROI van 21 op 1?
      Waarom zijn bestaande, goedkope medicijnen niet uitvoeriger getest?
      Waarom komt na een half jaar een kuur op de markt voor $600,- waar bestaande kuren rond de $4,- kosten en ook goede resultaten bieden?
      (mijn vermoeden is dat die medicijnen grote overeenkomsten hebben)
      Zoek eens op Project Veritas, naar de (inmiddels ex)medewerkers van de Big Pharma. Kijk eens naar de verwevenheid van grote internationale investeringsmaatschappijen en leg zelf de linkjes.

      Overigens, ik ben genezen maar niet genezen verklaard. #ikdoedaarnietaanmee
      Iedereen die meedoet met de QR legitimeerd discriminatie. Discriminatie van gezonde, en van covid genezen ongevaccineerden. Niet alle ongevaccineerden hebben onderliggend lijden. Kijke en benoem wie er in het ziekenhuis liggen.
      Heb jij een QR code?

      Goed. Wat is jouw stelling in deze? Klakkeloos alles overnemen wat grote leugenaar Pinokkio en Clowntje Clusterf*ck verkopen?

     4. Harry Haller2

      Nostra: “…Indien over een paar jaar niet het overgrote deel van de wereldbevolking hieraan overleden is, dan zal ik dat vaccin overwegen.”

      Dit bedoel ik. Paranoia geklets van Tante Betje.

      Ik besteed hier verder geen tijd aan. Over en sluiten.

     5. Nostradamus

      “Ik besteed hier verder geen tijd aan. Over en sluiten.”

      HAHAHAHA…Nu laat je jezelf wel kennen. Je hebt géén tegenargumenten!
      Ja, sluit je maar af. Helemaal!

      Hey, zeg niet dat ik je een kans heb gegeven!
      Harry 🥴wappie🥴 Flapdrol!
      😂😂veni😂😂😂vidi😂😂🤣🤣vici🤣🤣🤣🤣🤣

     6. por favor no borres

      Ik kan het nauwelijks over mijn lippen krijgen, maar Harry Haller is in deze de verstandigste.

     7. Nostradamus

      Maar borres, wie luisterd er nog naar Sinterklaas?

     8. Monty

      Steeds meer reageerders zien wat enkelen al lang zagen.
      De verknipte geest van Nostradamus.

     9. Trithing

      Nee hoor ruggengraatloze monty zonder mening

   2. Piet Paaltjens

    Op welk ‘realistisch argument’ wenst de heer Haller een inhoudelijke reactie?

   3. Monty

    ”Vertel eens Nostra, waar is het toch fout bij jou gegaan”

    Dat je er nu pas achter bent gekomen. Enkelen hadden het allang door dat er iets niet goed zat bij hem.

   4. Jack Flash

    Mensen met prikspijt kunnen niet meer terug.
    Dan zou ik pas paranoia van worden.

  4. Docm

   Er zijn altijd suïcidale jongeren. Je expres laten besmetten om tot een “genezen” toestand te kunnen komen is zeer onverstandig. Bij virus pandemieën gaat het om maar één ding: zorgen dat je niet besmet wordt. Lepra patiënten zet je ook samen in een kamp veraf van de beschaving.

 4. Monty

  ”De oppositie krijgt nu dus nauwelijks de gelegenheid om het wetsvoorstel goed te kunnen behandelen en vraagtekens te plaatsen ”

  Als het kabinet te traag is klaagt de oppositie dat ze achter de feiten aanlopen.
  Nu pakken ze door is het ook niet goed.

  Wat zou de oppositie willen voorstellen zodat iedereen in ons land tevreden is?
  Ook zij hebben geen idee, alleen maar commentaar.

 5. KippiX

  De reden om dit soort plannetjes zo snel achter elkaar de media in te slingeren is omdat de groep van ‘ik heb jullie door’ ook steeds sneller aan het groeien is.
  Men voelt de hete adem van boze burgers in de nek…

 6. Stanly2000

  Dit is de nieuwe politiek!

  1. Jack Flash

   Met die 1,5 meter kunnen ze weer de demonstraties “wettelijk” platknuppelen & wegspuiten in de winter…
   Nog een avondklok erachteraan…
   Steeds meer mensen, vooral veel gevaccineerden, valt het wel erg op..

 7. Paardenmiddel

  Ze hebben inderdaad geen tijd om te verliezen, want de tegenwerking wordt groter. Het tribunaal komt eraan.

 8. RvdBe

  Uiteraard is er haast met het invoeren van 2G, na de gebruikelijke piek in besmettingen volgt altijd de scherpe daling, je moet deze daling dan wel op het conto van de 2G maatregel kunnen schrijven natuurlijk.

 9. Augustus

  Toespraak minister-president Mark Rutte bij het in ontvangst nemen van de Global Citizen Award in New York

  Professor Schwab,
  Esteemed members of the Atlantic Council,
  Ladies and gentleman,

  Thank you so much for bestowing on me one of the Global Citizens Awards for 2019. It’s a great honour and privilege.

  Since then, reality has changed but the underlying system has not evolved to keep up. That’s causing problems and friction.

  Today we live in a multipolar and volatile world, a world of shifting coalitions. And it’s up to us, the responsible politicians of today, to make sure we respond to this new reality.

  1. Piet Paaltjens

   De tekst van de toespraak is inderdaad de moeite waard:

   ht*ps://www.government.nl/documents/speeches/2019/09/23/speech-by-prime-minister-mark-rutte-of-the-netherlands-at-the-global-citizen-awards-ceremony-in-new-york

   1. Trithing

    pietje komt bijna klaar als hij dit leest…

    1. Piet Paaltjens

     Trithing brengt het onderwerp naar het niveau waarop hij denkt.

     1. Trithing

      Het zegt eigenlijk veel meer over jouw niveau, prikfascist

   2. leukeditter

    hij zat toch niet bij die grote oplichter klaus??

 10. tim p

  h**ps://www.bitchute.com/video/6d6jBEEUY1pR/ UPDATE FROM ISRAEL – THE VAXED ARE SICK AND DYING

  gevolg 2g beleid

 11. Trithing

  Dit onrechtmatige demissionair kabinet die wetten maakt, een ontslagen kabinet die gewoon doorgaat alsof er niets aan de hand is, en het dan raar vinden dat mensen hun frustraties laten zien….

 12. EvertB

  Terwijl de zorgsector een paar dagen geleden een noodsignaal gaf dat code zwart binnen korte tijd niet ondenkbaar was, bagatelliseerde Hugo de Jonge deze uiting door mee te delen dat het ‘nog lang niet zover was’.

  Een kolossale fout van Hugo. Een gedragsverandering van de mensen is direct noodzakelijk en dan dient hij als minister van Volksgezondheid die urgentie nooit af te zwakken.

  ▶Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse vereniging van ic-artsen, verwacht dat binnen nu en tien dagen sprake is van code zwart. Dat betekent dat ziekenhuizen moeten kiezen wie ze nog kunnen helpen, en wie niet. Om zo’n rampscenario te voorkomen, roept hij het demissionaire kabinet op om een harde lockdown in te voeren. Dat zei Gommers dinsdagavond tijdens een rondetafelgesprek met de Tweede Kamer.

  h*tps://www.nu.nl/coronavirus/6169459/gommers-roept-op-tot-harde-lockdown-code-zwart-dreigt-binnen-tien-dagen.html

  1. Trithing

   Een gedragsverandering is onzin als wij beseffen dat er eigenlijk niet heel veel aan de hand is, het is griepseizoen, daarnaast is QR brigade van mening dat zij het alleenrecht hebben op alle vrijheden en de uitwerking is dat een heel land met disproportionele regels opgescheept wordt.
   Verder houdt Nederland zich prima aan de “regels”

   1. Piet Paaltjens

    Er is volgens Trithing niet zoveel aan de hand. Er zijn geen 20.000 mensen n Corona gestorven en de zorg is helemaal niet overbelast.

    Je blijft je verbazen hier.

    1. Trithing

     Je moet net als griep wel even elk jaar opnieuw beginnen met tellen hè.

     Je blijft je verbazen over de paniek die er bij de prikfascisten heerst en dan de hele dag hun npo riedeltje herhalen, en door het structureel afschalen en erger nog het ontslaan van zorgpersoneel wordt een “zorgcrisis” gecreëerd…

     1. EvertB

      Tegen het diepgewortelde wantrouwen van “trithing” tegen overheden en instituties valt geen zalf te strijken.

     2. Trithing

      Een demissionair kabinet die het volk in de maling neemt, het volk een schuldgevoel geeft, burgers tegen elkaar ophitst, burgers uitsluit en als klap op de vuurpijl als niet bevoegd orgaan wetswijzigingen doorvoert.

     3. EvertB

      Een Forum voor Demagogie dat het volk in de maling neemt, het volk een Calimerogevoel geeft, burgers tegen elkaar ophitst, burgers bedot en als klap op de vuurpijl als democratische partij intimidatie tegen kamerleden uitspreekt.

     4. Trithing

      Intimidatie? door te stellen dat men voor de rechter (lees: rechtbank) moet verschijnen? over afgunst gesproken.
      FvD neemt het volk niet in de maling dat doet de door jou zo geliefde vaccinatiefascisten, domoor

     5. Mr.blauw.sky

      UsBusje komt bijna klaar als Baudetje of zijn schildkn@@pje over rechtbanken/ tribunalen begint te praten…

 13. Augustus

  Geen tijd te verliezen om de contro|egroep voor dit experiment te doen verdwijnen.

 14. Uwehetgeweten

  Dan Engeland nog eens geen uitgeholde ziekenverzorging en verpleging.
  Ook nog een redelijke besmetting.
  Maar lockdown is gewoonweg.
  Geen prik problematiek.
  Gewoon uit de EU geen Swab slaaf.
  Alle grote bedrijven gaan geleidelijk weg uit Nederland.
  Die zien de bui al hangen.
  Geen verdere GEN/DNA aanpassingen.
  Daar begint weer normaal gezond verstand terug te komen.
  Daar zijn de 5e colonne mensen overwonnen met hun haat zaaiende prik actie de mutatie idioten.

 15. HenC

  G2 stemming makerij.
  Alles wat Hugo doet is gebaseerd op demagogisch rekenwerk met fouten in de TU Delft en OMT berekeningen (zie Maurice de Hond van 24-11)
  Voor het tekort aan voorstemmers in de coalitie verkoopt 50+ haar laatste ronde in de tweede kamer en 50+ zal met de coalitie mee stemmen om het volgende baantje over drie jaar zeker te stellen.

 16. Yoyo

  Na de avondklok, nu de noodklok.
  Waar is Hans Klok, als je hem nodig hebt?
  Laat het klokkenspel van dit demissionaire zooitje alsjeblieft zo snel mogelijk verstommen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.