Femke Halsema komt met belachelijk idee: Na klappen voor zorgpersoneel nu duimpje opsteken voor politie

De Nederlandse politie kreeg het afgelopen weekend zwaar te verduren. Overal braken rellen uit en de politie voelde zich zelfs genoodzaakt om met scherp te schieten. Er gaat dus iets héél erg mis in dit land. En wat doet de burgemeester van Amsterdam? Die komt met een slappe steunbetuiging en een oproep tot solidariteit. Femke Halsema vraagt of we allemaal even ons duimpje op willen steken naar de agent, of misschien zelfs een praatje maken!

Net als je denkt dat het in dit land niet treuriger kan worden, dan komt Femke Halsema wel met een idee waarmee het tegendeel wordt bewezen. Symboolpolitiek van de laagste soort. Het klappen voor het zorgpersoneel werd al snel een bron van cynisme en een duim opsteken voor een agent gaat waarschijnlijk hetzelfde lot tegemoet.

De Dagelijkse Standaard
Natuurlijk verdienen agenten (en andere hulpverleners) alle waardering. Die hebben het gedurende de hele coronacrisis al niet makkelijk en na afgelopen weekend is er wel een nieuw dieptepunt bereikt. Maar Halsema is wel zo’n beetje de laatste persoon in heel Nederland die anderen mag gaan oproepen om hun steun te betuigen voor de agent. Ze was er zelf immers medeverantwoordelijk voor dat haar eigen agenten onder een vergrootglas kwamen te liggen. Er moesten observeerders mee op patrouille om te kijken of agenten zich niet racistisch zouden gedragen. Regelrecht wantrouwen jegens haar eigen politiekorps, maar nu krijgen ze allemaal een duimpje omhoog. Hou toch op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu moeten ze van Femke Halsema allemaal een duimpje krijgen en een prettig gesprek tijdens hun werk, maar zodra de situatie weer redelijk normaal is geworden dan zijn ze weer de pineut. Er komt echt nog wel een Black Lives Matter-demonstratie of een woonprotest waar extreemlinks weer gaat janken over politiegeweld. En dan is Halsema weer één van de mensen die de betrouwbaarheid en het optreden van de politie in twijfel trekt.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Jack Flash

  Politie is bij deze gewaarschuwd.
  😊

  1. hans-e-pans

   Daarna is de volgende actie “bezuinigen op de politie”.

 2. Monty

  ”Er gaat dus iets héél erg mis in dit land.”

  En dan te bedenken dat er mensen zijn die er begrip voor hebben dat tuig de confrontatie met de politie opzoekt.

  1. Mr.blauw.sky

   De Magyar’s en Leukeditors & co zijn idd niet vies van een provocatie- tje hier en daar . Gelukkig maar dat ze geëmigreerd zijn.

 3. Piet Paaltjens

  Wout meent kennelijk dt de politie geen steun verdient in deze voor hen nare tijd.

  1. leukeditter

   nee ouwe mensen neerknuppelen daar zijn ze goed in die kutpolitie , ik hoop dat ze de komende dagen volledig onder de voet worden gelopen dat misselijke volk

   1. Piet Paaltjens

    Leukeditter ziet meer heil in een samenleving waarin de politie onder de voet is gelopen en de straat regeert.

    Ik verzin het niet.

    1. september

     Weer die Leukeditter die wordt met de dag gekker.Dus hij woont niet meer in Nederland .En wegblijven uit Nederland.

     1. Woordkunst

      En anders wat? Je moet je grote mond houden kneus, er komt toch niks van waarde uit…

   2. EvertB

    Het niet opvolgen van aanwijzingen van de politie is een overtreding. Wie verstandig is zoekt dat conflict dus niet op. Onverstandige mensen kunnen klappen krijgen. Volledig terecht.

    1. Forlan

     De politie heeft het monopolie op geweld. Als je daar op die manier tegenin gaat vraag je om problemen. Dat neemt niet weg dat er (net zoals overal) ook agenten zijn die van deze situatie misbruik maken en kicken op de macht die ze hebben.

     1. EvertB

      Elk politieoptreden wordt geanalyseerd. Agenten die hun boekje te buiten gaan worden op z’n minst berispt. Bestraffing of (tijdelijke) schorsing behoort ook tot de mogelijkheden. Het is immers van groot belang dat er groot maatschappelijk draagvlak voor onze politie blijft bestaan.

     2. Mr.blauw.sky

      Folan++++++++++!

 4. EvertB

  De politie is al jaren onderbemand en heeft steeds vaker moeite om de orde te herstellen bij georganiseerde rellen. Gelukkig lukt het nog steeds en daarvoor mogen wij hen dankbaar zijn. Duimpje omhoog dus 👍

  1. Jack Flash

   Als je bij reorganisatie van de politie (2012) er een staatsknokploeg van maakt lopen goedgemotiveerde agenten er gillend bij weg.
   Wat er op het Malieveld en Museumplein zich afgespeeld heeft afgelopen 1,5 jaar staat bij velen nog op het netvlies.
   Raddraaiers & serieuze demonstranten worden te veel op hoop gegooid.
   Ben geen fan van Grapperhaus, maar gisteren bij WNL vond ik hem er goed analyserend over spreken. Rick niemannn & Juul Paradijs (media) waren afgrijselijk op dit punt.

  2. Woordkunst

   Steek die duim maar in je kont slijmbal, die infantiele halve zool van een Halsema kan de middelvinger krijgen.

   Als zij de politie wil steunen kan ze beter van een brug springen, d’r opvolger kan het haast onmogelijk slechter doen…

 5. Krasvast

  De politie, en dan degene die ingezet worden tegen vreedzame demonstranten, zijn Hugo’s soldaten.

 6. Eppo123

  Dat is net zo iets als ‘pauw’ roepen, wanneer de munitie op is. Een keertje scherpschieten zal meer respect afdwingen en derhalve sneller resultaat boeken.

 7. GewoonJohan

  Quote :”De Nederlandse politie kreeg het afgelopen weekend zwaar te verduren.”
  Misschien moeten ze eens aan de juiste kant van de geschiedenis gaan staan.

  Quote:”Er gaat dus iets héél erg mis in dit land.”
  Ja, we hebben corrupte lieden aan de macht die in beginsel hadden moeten aftreden maar ons sindsdien gegijzeld houden met een “demissionair kabnet” waarin ze alles kunnen doen en maken omdat ze immers al waren afgetreden.
  Wanneer zo’n situatie zich zou voordoen buiten Europa, dan zou de NAVO al komen binnenvallen met hun troepen omdat we zouden spreken over een dicatuur.
  Maar nu noemen we het “rellen” en “crowd-kontröl”.

 8. JFU

  Onbegrijpelijk dat veel totaal ongeschikte figuren dergelijke functies krijgen toegeworpen.
  Ze presteren totaal niets, alleen maar de meest idiote uitspraken, en leven in op een andere planeet ver van de echte wereld.
  In Den Haag hetzelfde. 12 jaar lang de gezondheidszorg kapot bezuinigen, en bij een pandemie krijgt de bevolking de schuld, die houden zich, volgens deze nitwits, niet aan de regels die ze zelf verzinnen. Er is ondertussen een waslijst van onbehoorlijk bestuur, en wordt met de dag alleen maar langer. Ziet er slecht uit voor de toekomst..helaas!

  1. dumbfarmer

   dat is prima te begrijpen.. dat is omdat elk normaal denkend mens met een redelijk iq en verstand na 1 maand de reactie heeft: voor mijn mentale gezondheid ga ik vertrekken en wat zinnigs doen.
   Als je ziet wat voor totale onzin en onkunde in die regionen tentoongespreid wordt.. is dat niet vreemd.
   En wat hou je dan over? precies.. degenen die in elk commercieel bedrijf finaal op hun bek gaan en dan maar belangrijk gaan zitten doen bij de overheid op basis van “praktijk ervaring” die ze opgedaan hebben… right..

 9. HD

  Zei deze linkse heks dat ook toen de politie haar man en ‘ eigen kind ‘ oppakte wegens wapenbezit.
  En wie gaf opdracht niet in te grijpen toen die Palestijnse terrorist de ramen van het Joodse restaurant herhaalde malen ingooide.

  1. Eppo123

   eens

 10. sonny

  Een pluimpje voor politie?
  Haha, ze mogen echter niet handhaven!
  Boerka handhaving, no!
  Gerechtigd etnische profileren, no!
  Agressieve “Woke” protesten verbieden, no!

 11. dumbfarmer

  raad eens waar ze die duim mogen steken wat mij betreft…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.