Kabinet heeft meerdere corona-overleggen gepland voor eventuele nieuwe persconferentie en extra coronamaatregelen

Het demissionaire kabinet besluit de komende dagen of er vrijdag opnieuw een een persconferentie komt en dus of er extra coronamaatregelen zullen worden genomen. Eerst even kijken of Nederlanders wel voldoende hun gedrag hebben aangepast!

Toen het kabinet opnieuw coronamaatregelen aankondigde tijdens de afgelopen persconferentie, was dat vooral om opnieuw een urgentiebesef bij de burger te kweken. ‘Het coronavirus is nog steeds een probleem en we moeten niet doen alsof het al bijna voorbij is’, was de boodschap van het demissionaire kabinet.

Niets laat zo goed zien dat het om een urgente kwestie gaat als dagenlang vergaderen voordat er een beslissing wordt genomen. En dat is precies wat dit kabinet nu doet. Vandaag ging het ‘kernteam’ vergaderen. Morgen is er even niets. Woensdagochtend komen demissionair ministers Grapperhaus (Justitie), De Jonge (Zorg) en demissionair premier Rutte bijeen.

Woensdagmiddag gaat het Outbreak Management Team (OMT) vergaderen over een uit te brengen advies. En donderdag komt iedereen samen om te luisteren naar een nieuwe presentatie van Jaap van Dissel van het RIVM. Ook vergaderen de burgemeesters dan digitaal met Grapperhaus. Dán pas zal er worden besloten of er vrijdagavond een persconferentie zal worden gehouden en of er nieuwe maatregelen zullen worden genomen, meldt Het Parool.

De coronacijfers stijgen nog steeds en er kan nu echt nog niet worden bepaald of de genomen maatregelen effect hebben. Reken er dus maar op dat er wel degelijk extra maatregelen zullen volgen. De vergaderingen zullen echt niet gaan over hoe goed het allemaal wel niet gaat. Die zullen eerder gaan over welke maatregelen er nu nog kunnen worden genomen. Welke op voldoende draagvlak kunnen rekenen. En hoe eventuele impopulaire maatregelen zó gecommuniceerd kunnen worden dat het in ieder geval lijkt alsof er draagvlak voor is. Maar bovenal moet de verantwoordelijkheid vooral niet bij het demissionaire kabinet komen te liggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Daar is men dan een week mee bezig, genaamd om een urgente crisis het hoofd te bieden. Het is toch werkelijk haast niet te filmen…

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Mistgabel

  De ene na de andere gevaccineerde collega meld zich ziek met griep klachten.
  Nog ff en de enige die nog werken zijn de ongevaccineerde.

  1. Mar

   Gevaccineerd met de griepprik?

   1. Mistgabel

    Nee, met de bekende gedwongen prikkies.

 2. leukeditter

  oeioei steeeeds meer gevaccineerden in de ziekenhuizen en niet alleen in nederland..loopt gemiddeld al boven de 65%!!! op vaccinlovers worden allemaal ziek en zorgen voor gevaarlijkere varianten aldus de oudtopman van pfizer

 3. september

  En de maatregelen die zaterdag zijn ingegaan merk je pas over 2 weken de effecten.Dus die zijn nu vrijdag nog niet bekend.

  1. RvdBe

   Dat is de truuk, je weet dat na een piek altijd een dal komt, maatregelen of niet.
   Je moet dus als overheid zo snel mogelijk je maatregelen inzetten voordat de cijfers beginnen te dalen, om dan te kunnen claimen dat je maatregelen effect hebben gehad.

   1. ElGuapo

    Dat zal steeds lastiger worden omdat te kunnen claimen.

 4. Monty

  Onder tussen wordt het kabinet geformeerd en de totalitaire contr0lestaat gecreëerd.

  En iedereen maar neuzelen over corona.

  1. CZ

   “Onder tussen wordt het kabinet geformeerd en de totalitaire contr0lestaat gecreëerd.”

   De spijker op z’n kop weer

   1. Krasvast

    Inderdaad, ze gaan nu álles uit de kast halen. Ruch regt houden dus!

   2. Monty

    Jammer dat er niemand in mee gaat hè usbtje.
    Wat Ik ook zeg hoe vaak ik het ook herhaal iedereen blijft maar neuzelen over corona.

    Ook jij usbtje alle dagen neuzelen over corona.

    1. Piepertje

     Arme arme man/vrouw/iets. Zo weinig IQ en het zelf niet weten. Is je prakkie nog niet gebracht armoedezaaier?

    2. CZ

     Nee monty geen woorden in de mond leggen, ik heb het alleen over dat jij de spijker op z’n kop slaat met “Onder tussen wordt het kabinet geformeerd en de totalitaire contr0lestaat gecreëerd.”, dat doe je goed…

     1. Monty

      ”dat doe je goed…”

      Alleen jammer dat er niemand in mee gaat usbtje.
      Dagelijks meerdere artikelen over corona maar artikelen over het creëren van de totalitaire contr0lestaat niet.

      Hoe is dit te verklaren usbtje?

 5. Adriaen van Bergen

  Ze moeten me eerst maar eens een onderzoekspaper laten zien waar Corona/Covid/Sars2.. of hoe ze het ook noemen, geïsoleerd is.
  Tot dan toe bestaan Corona niet.
  M.a.w. het bestaat niet, het is griep.

  1. Gerda2

   Adriaan@M.a.w. het bestaat niet, het is griep.

   Volgens orakel Gommers is het een verkoudheidsvirus.

 6. Mistgabel

  Egberts lijkt gezien hij niet reageert ook ziek te zijn…

  1. Albert Egberts

   Ik ben dubbel gevaccineerd, Mist, dus kerngezond.

   1. CZ

    Dubbel gevaccineerd betekent dat de Jans heel erg groot is dat albert bij een nieuwe griepgolf op de ic beland, gevaccineerden zijn het probleem op de zorg druk

  2. ElGuapo

   Extreem domme mensen associëren het aantal ontvangen vaccinaties vaak met actuele gezondheid.
   Deze lage levensvormen kan men beter niet benaderen aangezien de domheid wel eens besmettelijk kan zijn.

   1. Krasvast

    🙂

   2. Gerda2

    Graag een abonnement voor AE.
    Hij is gek op de spuitjes.
    Maar wel weg blijven bij onze zuiderburen hoor. Een paar dagen terug lagen er in Antwerpens ziekenhuis alleen gevaccineerden op de ic.
    Moet niet gekker worden om AE’s taalgebruik hier maar even toe te passen.

 7. Vrijedenkert

  Nieuwslezers kunnen de maatregelen van de overheid gewoon zelf opnlezen tijdens uitzendingen en media kunnen dat gewoon publiceren daarvoor hoeven niet iedere keer die koppen van slangenkuil Binnenhof uitgebreid in beeld met hun propagandapraatje!

  1. Vrijedenkert

   opnlezen=oplezen

   1. Gerda2

    Goed plan Vrijedenkert. Zelf kijk ik al meer dan een jaar geen persconferenties. Wordt er onpasselijk van als ik het stelletje bedriegers zie.
    Zou ik misschien i.p.v. corona een ernstige persconferentie-allergie oplopen. Dat risico wil ik zeker niet lopen.

    1. Gerda2

     Wordt=word

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.