Kabinet trekt opnieuw de knip: 2,2 miljard euro voor loonsteun en tegemoetkoming ondernemers

Nu het demissionaire kabinet de ‘avondlockdown’ heeft afgekondigd voor aanstaande zondag, trekken zij ook weer de knip voor de ondernemers. Er wordt maar liefst 2,2 miljard euro vrijgemaakt voor loonsteun (de NOW-regeling) en een volledige tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL).

Zo’n beetje iedere ondernemer wordt weer keihard geraakt door deze nieuwe lockdown, waardoor het niet meer dan logisch is om opnieuw een compensatieregeling op te tuigen. Ondernemers die minstens 20 procent omzetverlies hebben door de coronamaatregelen kunnen de NOW-regeling weer aanvragen. De vorige keer konden zij aanspraak maken op een compensatieregeling voor de vaste lasten, die compenseerde toen 85 procent. De TVL vergoedt nu de volle 100 procent. Ook krijgen ondernemers wederom de mogelijkheid om belastinguitstel aan te vragen tegen een lage invorderingsrente van 0,01 procent. Het gevaar lijkt daarmee geweken, voor de korte termijn althans.

De Dagelijkse Standaard

Het demissionaire kabinet heeft aangegeven zelf ook te erkennen dat deze maatregelen voor ondernemers op den duur onhoudbaar zijn en “verstorend” zijn voor de economie, meldt De Telegraaf. Ergens is de rek er ook een keer uit. Als we dus niet snel uit deze lockdown komen, dan zit de overheid met enorme schulden en komt de ondernemer alsnog op straat te staan. De rekening komt natuurlijk bij de burger terecht, die ook nog eens wordt verergerd op het moment dat een heleboel in leven gehouden zaken alsnog failliet gaan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En reken er maar op dat we over drie weken nog lang niet uit de lockdown zijn. Op een gegeven moment is het dan voor de overheid niet meer rendabel om bepaalde bedrijven in leven te houden en dan klapt de hele boel in elkaar. Het is tegenwoordig makkelijker in te beelden wat er voor nodig is om de Nederlandse economie dat laatste zetje richting de afgrond te geven, dan dat het is om voor te stellen hoe we de economie straks weer snel op de rails kunnen krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Marcoweer

  Het kabinet trekt weer de knip. Ze strooien de laatste tijd nogal met miljarden of het niks is. Wie zou er toch elke keer die knip toch vullen.

  1. M. Brandenburg

   Die word neit gevuld dat is een oplopende schul voor uew kinderen en kleinkinderen, maar zoals de soclaist overtuigd is wanneer er betaald moet worden is er toch niemand meer, dat de geschiedenis dit keer op keer logenstraft gaat er bij hen niet in.

   1. hans-e-pans

    Veel mensen denken, ha gratis, of bijna voor niets geld, maar er zal in de toekomst iemand moeten zijn die dat geld dan met het dan alweer flink opgelopen rentepercentage moet terugbetalen.

    Misschien is dit wel een vooropgesteld plan om de gehele zooi nog verder naar de Filistijnen te helpen in de nabije toekomst. Er zullen mensen zijn die dit een complottheorie vinden/noemen, maar dat moet dan maar.

    1. Marcoweer

     Complottheorieën die pas in de verre toekomst effect hebben heb ik best vrede mee. Wie dan leeft die dan betaald.

 2. roodkapjelusttaart

  Ja beste mensen, alles moet van het WEF naar de filistijnen.

  1. Mr.blauw.sky

   .

 3. M. Brandenburg

  De overheid trekt helemaal niet de knip, de overheid heeft geen geld, de overheid heeft enkel dat wat ius afgenopmen van de prodcutieve burgers, en komt men te kort dan word de staatschuld verder opgeschroefd zodat toekomstige productieve burgers die kunnen aflossen, de overheid geeft helemaal niets, het neemt enkel of het creeert een situatie waarbij in de toekomst flink afgenomen moet worden.

 4. Augustus

  Meer afhankelijkheid van overheid, meer belasting en meer centrale contr0le. Dat is uiteindelijk waar het om draait. Een nieuwe economie van oneindig geld printen.

  1. Mr.blauw.sky

   “Een nieuwe economie van oneindig geld printen.”

   Dat is nu precies níet het einddoel volgens veel adepten alhier.

 5. zeester

  Dit is links gebrabbel Alsof dit kabinet zorg draagt aan de Nederlanders haha Free Huig Plug en laat de onderste steen boven komen

 6. Krasvast

  Het kabinet trekt helemaal niets! Het is de burger die opdraait voor deze georkestreerde ramp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.