LOL! Van 154.000 naar 155.000 coronabesmettingen, RIVM: ‘Effect coronamaatregelen zichtbaar’

Het RIVM doet maar wat graag mee met het spelletje van het demissionaire kabinet om ons te doen geloven dat alles volgens plan gaat. Afgelopen week zijn er 155.152 coronabesmettingen vastgesteld, terwijl het er de week ervoor nog ‘maar’ 153.957 waren. Er is dus een toename van 1 procent geconstateerd. Volgens het RIVM betekent dit dat het effect van de coronamaatregelen zichtbaar is geworden.

Als het RIVM echt een wetenschappelijk instituut was geweest, dan hadden ze nog een paar dagen hun mond gehouden. Een procentje meer of minder zegt helemaal niets over het effect van de coronamaatregelen. Maar goed, we kennen het RIVM van de boodschap dat Nederland waarschijnlijk niet zou worden getroffen door het coronavirus. En dat ons land ontzettend goed was voorbereid op de komst van het coronavirus. En dat carnaval geen reden tot zorg zou moeten zijn, want ‘dat vier je meestal toch in kleine groepjes’.

De Dagelijkse Standaard

De trackrecord van het RIVM is, op z’n zachtst gezegd, niet erg goed. Denkt het demissionaire kabinet dat er geen draagvlak is voor het dragen van mondkapjes? Dan springt RIVM-directeur Jaap van Dissel voor ze in de bres en blijft bij hoog en laag beweren dat de effectiviteit niet noemenswaardig is. Dat de rest van de wereld die dingen wel begon te dragen, dat moesten ze maar zelf weten. Tot er natuurlijk wél draagvlak voor bleek te zijn, toen kon het ineens wel en werden ze zelfs verplicht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En nu flikt het RIVM het gewoon weer: ‘De coronamaatregelen blijken te werken, kijk maar naar deze lichte stijging’, zeggen ze tegen RTL Nieuws. Kennelijk is dat de enige positieve spin die ze aan de data kunnen geven, want het aantal sterfgevallen is flink toegenomen (van 265 naar 367) en er liggen 2.845 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 595 op de ic. Kortom: Nederland staat er vrij beroerd voor. Maar wees niet bevreesd, want de komende weken zal het wekelijkse aantal besmettingen gelijk blijven of zelfs afnemen. En een paar procent minder van 150.000+ besmettingen is toch al snel 10 à 20.000 minder. Wel balen dat we dan nog steeds op meer dan 100.000 besmettingen per week zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “Er is dus een toename van 1 procent geconstateerd. Volgens het RIVM betekent dit dat het effect van de coronamaatregelen zichtbaar is geworden.”

  Dit gegeven wijst, in combinatie met een verlagend R-getal, inderdaad op een afvlakkende stijging c.q. stabilisatie van het aantal besmettingen.

  De LOL van Wout Willemsen moet wellicht uit onnozelheid worden verklaard.

  1. Augustus

   Statistieken met autocorrelatie en seasonaliteit kun je niet in isolatie analyseren. Dit moeten we vergelijken met vorige seizoenen. Anders zou je net voor de zomer iedereen een pleister op hun voorhoofd kunnen doen, identificeren dat het R-getal omlaag gaat, en dan trachten dat deze maatregel effect heeft.

   1. Piet Paaltjens

    Hier is autocorrelatie en seasonaliteit niet aan de orde. Het gaat hier slechts om een afbuigende trend die redelijkerwijs kan worden gezien als een stabilisatie van het aantal besmettingen. De absolute waarden zijn hoog maar voor de conclusie van het RIVM niet relevant.

    1. leukeditter

     PIETjE LEKKERE DROL VAN ME!! zou het niet kunnen dat er niet meer testcapaciteit is omdat het niet meer wordt dan 22000?? gisteren zei 1 van mijn 3 nichtjes die in een rotterdams ziekenhuis werkt dat steeds meer gevaccineerde mensen binnekomen.ze zei : ik zie ook veel mensen op mijn poli met longembolieën, trombosebenen en hevige rare pijn die niet te verklaren zijn maar wel eens van dat vaccin zouden kunnen zijn..wat denk je pieteke

     1. Piet Paaltjens

      Ik denk dat dit factfree wappie-gezwets is, leukeshitter.

     2. Trithing

      Leukeditter heeft natuurlijk gelijk, pietje wil het niet horen natuurlijk

  2. Trithing

   De “stijgingen” zijn te wijten aan de QR fascisten

 2. Joko

  Wat ben ik blij…zo blij…
  dat mijn neus van voren zit en niet opzij!

 3. por favor no borres

  Als het RIVM echt een wetenschappelijk instituut was geweest

  Wazige Wout gaat ook voor een extra koekje bij de koffie.
  Of tracht hij zijn kerstpakket, bestaande uit FvD promotie artikelen, zeker te stellen

 4. Augustus

  Je kan net zo lang met cijfers spelen totdat je eigen conclusie er uit rolt. Zo speelt het RIVM er nu ook mee dat de toename in miskramen tegenover 2020 komt door COVID puur door te kijken naar populatie data, alle andere factoren worden uitgesloten want alle oversterfte en extra gezondheidsklachten worden automatisch toegeschoven naar COVID.

  1. Piet Paaltjens

   Je spreekt, zoals gebruikelijk, onzin, Augustus.

   Dit soort domheid is behoorlijk ergerlijk.

   1. Woordkunst

    Je reutelt zoals gewoonlijk weer niks van waarde Pietje Pispaal, het staat je vrij om compleet en volledig toe te lichten waarom Augustus dan wel fout zit.

    Maar dan moet je wel de moeite willen doen, je zult niemand overtuigen met dit soort demente zwakzinnigheid…

    1. Piet Paaltjens

     Ik kan de wonderlijke beweringen van Augustus pas weerleggen als die met bron of argument zijn onderbouwd. Helaas zijn het niet meer dan loze borreltafelkreten.

     1. Woordkunst

      Wie heeft het hier over bronnen?
      Ik vroeg JOU om argumenten die je in volledige vrijheid met je eigen woorden mag weergeven.

      Je constante gemier mbt bronnen is een slap excuus, net als je d/t geneuzel als je het weer eens dreigt af te leggen.

      Kan je je eigen Überhaupt aankleden in de ochtend of moet je daar soms ook een bron voor raadplegen?

     2. Piet Paaltjens

      @Woordkunst,

      Als ik hier beweer dat het hogere geboortecijfer op het platteland moet worden verklaard uit het frequenter voorkomen van ooievaars en daar geen nadere onderbouwing bij lever is dat een onzinbewering. Ik kan dan in redelijkheid niet van jou eisen dat je dit met feit en argument maar moet weerleggen.

      If you catch my drift.

     3. Krasvast

      @WK: Wil je resultaat? Negeer het vuilnis, 100% succes verzekerd.

  2. Trithing

   augustus heeft natuurlijk gewoon gelijk, en waar mensen gelijk heden gaat pietje stuiteren als een malle..

 5. Ali Yas

  Het lijkt erop dat we nu méér besmettingen hebben dan een jaar geleden. Dat is wel een beetje raar, met de meerderheid “gevaccineerd” nu. Ik heb dus niet de indruk dat de maatregelen die door de overheid worden genomen heel effectief zijn, integendeel.

  1. Woordkunst

   Ja maar wat jij doet Ali is logica toepassen, iets waar je bij de gemiddelde linkse lamlül die hier fermenteert niet mee aan moet komen

   Die vallen liever de schrijver aan in een impotente poging te zieken…

 6. Laan van poot

  Corona doet zijn werk uitstekend . De nieuwe varianten zorgen dat de verdeeldheid goed zichtbaar wordt in Europa. Mooi praten gaat niet samen als de individuele lidstaten in hun kruis worden geraakt voor de vierde keer en januari voor de 5 de keer. Corona stelt de solidariteit op de proef , en die is er niet in het verdeelde zooitje , dus Corona maakt zichtbaar wat ze onder de pet willen houden ,

  1. Mr.blauw.sky

   Wilders hoeft alleen nog maar extra zout in de wonden te strooien dan komen de financiële markten vanzelf wel met de correctie

  2. Mr.blauw.sky

   O ja en sidney smeets en diion grauss kunnen de pot op.

 7. dumbfarmer

  zal vast aan mij liggen dat ik niet snap dat je het resultaat nu al kunt zien en meer besmettingen zien als een bewijs dat het werkt??!?!?
  Maar goed dat ik niet daar zit, anders kreeg die gast een ouderwetse draai om zijn oren, eens zien of er dan iets uit komt dat minstens ergens in de verte logisch klinkt.

  1. september

   De gevolgen van de nieuwe maatregelen Zie je pas naar 2 Weken,dan moet blijven of het aantal besmettingen en het aantal opnames in de ziekenhuizen gaat dalén.blijven= blijken

   1. Trithing

    Sinds de invoering van de medisch discriminerende QR code zijn de “besmettingen” door het dak gegaan, dit is na 2 weken…

 8. dumbfarmer

  en… die flapdrol is zeker nog nooit naar maastricht, roermond of elke willekeurige kroeg in het zuiden geweest met carnaval. Bewijst weer dat die lui zelden of nooit buiten de randstad komen..

  1. september

   En van de maatregelen sinds zondag daarvan moet over 2 weken blijken of alles naar beneden gaat.