Pfizer komt met ‘zeer effectieve’ coronapil om pandemie verder uit te melken

De farmaceut Pfizer beweert dat de door hen ontwikkelde coronapil de kans op ziekenhuisopname bij kwetsbare coronapatiënten met 89 procent vermindert, als het medicijn op tijd wordt ingenomen. Klinkt mooi, maar eigenlijk is het een manier om de pandemie nóg verder uit te melken.

Het gevaar met dit soort claims zit hem in het noemen van percentages. Die 89 procent minder kans op ziekenhuisopname is namelijk gebaseerd op patiënten die met een placebo slechts 7 procent kans op ziekenhuisopname hadden. De mensen die het middel op tijd innamen belandden in 0,8 procent van de gevallen uiteindelijk alsnog in het ziekenhuis.

De coronapil, die Pfizer ‘Paxlovid’ noemt, kan dus helpen. Maar alleen als je écht enorm risico loopt om door het coronavirus ernstig ziek te worden, meldt de NOS. En het coronavirus is in veruit de meeste gevallen niet meer dan een zware griep. En nog minder zwaar als je al gevaccineerd bent of het virus eerder hebt gehad.

Het vervelende (en het lucratieve) aan dit middel lijkt te zijn dat je het precies op het goede moment moet innemen om het gewenste effect te krijgen. Zodra je symptomen ontwikkelt moet je het innemen, maar als de symptomen te heftig zijn dan is het eigenlijk al te laat. Het lijkt wat dat betreft wel een beetje op een verzekering: neem je het omdat je verwacht ernstig ziek te worden? Of gok je erop dat het coronavirus wel mee zal vallen omdat de symptomen niet erger lijken te worden?

Als dit middel overal op de markt komt dan is het een perfecte manier voor Pfizer om ongevaccineerden uit de risicogroep (of hun overheden) geld af te troggelen. Het middel biedt waarschijnlijk alleen uitkomst voor mensen uit de risicogroep die om één of andere reden het coronavaccin niet mogen nemen. Die groep is al een stuk kleiner dan het aantal ongevaccineerden. En we weten wat farmaceuten doen als de vraag naar een middel gering is: opkrikken die prijs!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

95 reacties

 1. Augustus

  Ivermectin dus, maar wel met patent en winstmarge van 40x. Japan en India gebruiken al meer dan een half jaar succesvol Ivermectin. Maar staat op de lijst van essentiële medicijnen dus geen winst.

  Hier wordt het zwart gemaakt door verstrengelde belangen tussen pharma, media (o.a. Reuters CEO James C. Smith zit in directoraat van Pfizer) en politiek. Dit mag natuurlijk wel, want dat wordt weer cashen.

  1. Nostradamus

   Daarom Fluvoxamine. Zo goed al net zo effectief en bestaat al bijna 30 jaar. Patentvrij en $4,- per kuur.

   h**ps://www.nature.com/articles/d41586-021-02988-4

  2. Xyz1234

   Precies. Oude wijn in nieuwe zakken.

 2. Adriaen van Bergen

  Als je redelijk gezond bent, nooit griep hebt, dan heb je die rommel en de spuiten niet nodig.
  De vaccins verhogen alleen maar de kans dat je doodgaat.
  Het enige voordeel is dat je je nog even mag vermaken in de bios, bij een concert en in een restaurant.

  1. ElGuapo

   Het is nog geen Australië.

   h*tps://www.instagram.com/p/CV0GVLJj7cl/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&fbclid=IwAR0IMID5OYiq4t1QUxDTb03ZDBfcH6lkj3tlI4da8rS0kunRbO6WyvGzl0Q

  2. Emma Louise

   “Als je redelijk gezond bent, nooit griep hebt, dan heb je die rommel en de spuiten niet nodig.”

   Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

   1. ElGuapo

    Net als domme opmerkingen van sok/trekpoppetjes die regelmatig uit hun kooi ontsnappen.

    1. Emma Louise

     Gelukkig weten jij en ik beter, hè?

     Tienduizenden jonge, gezonde mensen gesloopt door corona: ‘Ik neem afscheid van wie ik was’
     Artsen slaan alarm over gezondheidsschade op de lange termijn door corona. Op zijn minst enkele tienduizenden Nederlanders kampen maanden na hun besmetting nog met zware klachten. Het gaat om mensen tussen de 20 en 60 jaar, die de ziekte veelal thuis doormaakten.

     Babs (52): ,,Van de week heb ik een paar tranen gelaten. Het voelt alsof ik afscheid neem van wie ik was, wat er was.”
     Bastien (39): ,,Ik geneer me gewoon voor wie ik nu ben. Ik zit al elf maanden thuis. Het is verschrikkelijk om geen normale vader te kunnen zijn.”
     Marlon (29): ,,Er waren nachten dat ik dacht: ik word morgen niet meer wakker. Ik voelde me zo alleen. Dat emotioneert me nog steeds.”

     De gevolgen zijn ingrijpend. We spraken jonge, sportieve, voorheen perfect gezonde mensen wiens leven gesloopt is. Een onderbelicht en grotendeels onbegrepen probleem, stellen artsen die zich bezighouden met de nazorg van deze groeiende groep. Vooral voor jonge mensen is de kans dat corona ze op deze manier treft veel groter dan dat ze door het virus in het ziekenhuis belanden.

     ht.ps://www.ad.nl/binnenland/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen-gesloopt-door-corona-ik-neem-afscheid-van-wie-ik-was~a588bc90/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

     1. Tommy76

      ‘Gesloopt’ … Tienduizenden…

      Dan komen er 3 voorbeelden.

      Long Covid bestaat veelal uit smaakproblemen. Om dan nou te gaan praten over ‘tienduizenden gesloopten’.

      Long Influenza bestaat ook.

      Maar een peer reviewed artikel schrijft veel long covid gevallen toe aan lockdownstress.

      h*tps://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.11.21257037v1.full

     2. CZ

      De mensen die emmaatje opnoemt zijn allemaal gevaccineerden en wat we zien is de vaccinatieschade

     3. Emma Louise

      Tommy,

      Drie personen worden uit de tienduizenden praktijkgevallen gehaald. Sprekende voorbeelden.

      V.w.b. (= voor wat betreft) jouw linkje: je hebt je bij de neus laten nemen. Het onderzoekje is niet peer-reviewed.

      “This article is a preprint and has NOT been peer-reviewed [what does this mean?]. It reports new medical research that has yet to be evaluated and so should NOT be used to guide clinical practice.”

     4. Emma Louise

      @cz,

      Alle tienduizenden personen die zich in het behandelproject van artsen bevinden waren ongevaccineerd.
      Zij zijn allen het slachtoffer van Covid geworden.

      Dat had jij kunnen checken: het artikel dateert van 11 februari 2021. Deze jonge tienduizenden Covid-getroffenen waren nog lang niet aan de beurt voor de eerste vaccinatie.

   2. CZ

    Niet weten wat je op experimentele basis laat injecteren is vrijwel zeker een garantie op bijwerkingen

   3. Tommy76

    @Emma,

    Maar met de nieuwe vaccins en met deze nieuwe pillen zijn geen resultaten uit het verleden… Ze bestaan namelijk nog maar een paar maanden.
    Over een paar jaar weten we de resultaten. Ik hoop dat dit alles goed gaat aflopen…

    Pfizer is een grote corrupte bende die meerdere rechtszaken aan hun broek hebben hangen. Het zijn boeven hoor. Zoek het gerust na.

    1. Emma Louise

     Tommy,

     Beter wel een vaccin dan geen vaccin. Beter wel een genezende pil dan geen pil.

     En wat maakt het dan uit dat Pfizer een volgens jou corrupte bende is? Als zij levensreddende vaccins en medicijnen ontwikkelen ga je daarover toch niet klagen?

     Bedenk ook het volgende. Pfizer is een beursgenoteerd bedrijf met een waarde van 272 miljard dollar. Denk jij dat daar slechts Amerikaanse belangen worden behartigd? Welnee. De financiële fondsen zijn globalistisch en zo beleggen ook Nederlandse pensioenfondsen in buitenlandse bedrijven als Pfizer. Het geld dat daarmee verdiend wordt, wordt onder andere aan jou uitbetaald zodra jij recht hebt op jouw pensioen.
     Zo zie je maar weer dat je ook geld verdient aan het corrupte bedrijfsleven.

     1. Albert Egberts

      Raak!

     2. Tommy76

      @Emma, je bent nu echt naïef.

      Ten eerste weten we niet of het middel erger is dan de kwaal. Zie ook mijn reactie op Albert.

      De lijst van bijwerkingen groeit dagelijks (lareb + Vears). Kinderen ondervinden juist meer nadelen dan voordelen van het vaccin echter nu willen ze al baby’s van 6 maanden oud gaan prikken. Waarom? Geld…

      Daarnaast verdienen de farmaceuten miljarden aan zieken waarbij ze over lijken gaan.

      h*tps://www.sp.nl/nieuws/2016/04/breek-macht-winstgerichte-farmaceutische-industrie

      h*tps://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/bijlagen/2018-2019/peperdure-pillen/twitterverslag-peperdure-pillen.html

      h*tps://www.transparency.nl/nieuws/2019/05/amerikaanse-farmaceut-schuldig-omkoping-arts/

      Het hele internet staat er vol mee! Ze kopen artsen, regeringsleiders, ziekenhuizen etc om. Zoals de SP zegt: maffia!

      Waarom zijn de contracten met de farmaceuten top secret? Waarom wil Hugo deze niet vrijgeven? Niet alleen in Nederland is dit zo hoor…

     3. Tommy76

      @Emma,

      “Beter wel een (niet volledig getest) vaccin dan geen vaccin. Beter wel een (niet volledig getest) genezende pil dan geen pil.”

      Als jij deze keuze wil maken dan is dat jou goed recht.

      Sommige mensen kozen ook voor softenon…

      Ik beleg overigens zelf. Wel o.a in Shell maar niet in Pharmacy.

     4. Gerda2

      Wie nog steeds denkt dat de Covid injecties, gewone ‘vaccins’ zijn… luister dan even naar de topman van Pharma concern Bayer ,tijdens de World Health Summit op 24-10-2021.

      Hij zegt hier o.a.: “denk je dat als we een paar jaar terug hadden gevraagd aan het publiek, ben je bereid gen/celtherapie te ontvangen, dan hadden we 95% weigeraars gehad”.

      twitter.com/MarcVegt/status/1456406526948782081

  3. Albert Egberts

   “De vaccins verhogen alleen maar de kans dat je doodgaat.”

   Vergis je niet, je moet de sukkels die dit echt geloven niet de kost willen geven.

   1. CZ

    Vergis je niet hoor typetjes als albert, die tot gisteren nog met droge ogen beweerde dat ongevaccineerden het probleem waren op de ic’s terwijl op de ic’s inmiddels 45% gevaccineerd is, liegen glashard dat er geen vaccinatieschade bestaat…

    1. Branzino

     @Cz
     45% van de IC-opnames betreft gevaccineerden? Dat heb ik nog niet gehoord. Gaat dat niet over 45% van de wegens covid opgenomen ziekenhuispatiënten?
     Maar met deze (dus onjuiste) cijfers is wel gemakkelijk de werkelijkheid te illustreren. Deze voorstelling van zaken klinkt heel dramatisch, maar de werkelijkheid is echt anders. De trend is wel heel zorgelijk, maar de voordelen van vaccineren tegenover niet-vaccineren zijn en blijven extreem groot. Het volgende gemakkelijk te begrijpen sommetje maakt dat heel duidelijk.

     Laten we er toch eens uitgaan van 50% van de IC-opnames gevaccineerden betreft. Dat zijn dus vandaag ongeveer 140 gevaccineerde covid-patiënten. Bij ruim 11.000.000 gevaccineerden betekent dat dan een kans om op de IC te belanden van ongeveer 0,001%. Het aantal ongevaccineerden is ongeveer 1.800.000, waarvan er in dit fictieve geval ook 140 op de IC belanden. Dat betekent, dat een ongevaccineerde dan een kans heeft van ongeveer 0,008 om op de IC te komen.

     De IC-kans is in deze fictieve situatie voor ongevaccineerden dus acht maal de kans voor gevaccineerden, als de verdeling gevaccineerd/ongevaccineerd op de IC 50/50 is. Maar vandaag is dat nog lang niet de werkelijkheid en daarom is in de werkelijkheid van vandaag de kans om als gevaccineerde op de IC terecht te komen nog heel veel kleiner en voor ongevaccineerden heel veel groter.

     Korter kan ik de waarde van vaccinaties niet laten zien. Duidelijker trouwens ook niet.

     1. Branzino

      @Cz
      Die 45% heeft betrekking op de ziekenhuisopnames, waarvan inderdaad 44% gevaccineerd is. Eerder deze week werd dit gemeld. Dan geldt exact hetzelfde sommetje, alleen is dan ook in de werkelijkheid van vandaag de opnamekans voor ongevaccineerden ongeveer achtmaal hoger dan voor gevaccineerden.

     2. CZ

      Klopt dat jij dat niet hoort, je kijkt en luistert immers niet verder dan de npo, 45% is gevaccineerd, we weten natuurlijk best dat als het gaat over gevaccineerden gaat dat juist jij vooraan in de rij staat om het te nuanceren en te bagatelliseren..
      Jullie vallen over elkaar heen als het ongevaccineerden betreft, dus niet zo ontzettend hypocriet lüllen hier…

      0,008%! lees even waar het over gaat, het gaat helemaal nergens over, maar de helft is gevaccineerd en op basis hiervan worden mensen buitengesloten, vind branzebino dit niet niet enorm overdreven…

      Er is geen pandemie, er is geen epidemie wat er gaande is is een plandemie die de levens van miljoenen mensen zuur maakt…

     3. Branzino

      @CZ
      Excuus, ik ben niet duidelijk genoeg. Maar eenvoudiger kan ik niet duidelijk maken, dat die 45% heel weinig kritiek ondersteunt op de waarde van vaccineren. Behalve dan, dat het een acht maal lagere kans op ziekenhuisopname biedt en een nog heel veel kleinere kans op IC-opname. Om over de sterftekans nog maar niet te spreken, want die valt weg in de afronding.
      Je kunt natuurlijk mijn sommetje kritisch beoordelen, maar dan wel graag met argumenten. Ik verzin niets, reken alleen met jouw cijfertjes.

     4. CZ

      8 maal hoger? lijkt heel wat maar is echt maar een fractie van de Nederlandse bevolking, het aantal besmettingen gedeeld door het aantal inwoners, dat is namelijk 0.0047118644% van de Nederlandse bevolking…

     5. Branzino

      @CZ
      Je stapt nu over naar een andere onderwerp. Volgens mij hadden we het over IC-opnames. Ik constateerde, dat jij de cijfers voor ziekenhuisopnames verwart met IC-opnames. Nu heb je het ineens over besmettingen. Dan kun je alleen refereren aan de geteste besmettingen, wat natuurlijk slechts een deel van het totaal aan besmettingen is. Als ik 0.0047118644% van alle NL-bewoners bereken, kom ik op nog geen 800 besmettingen, ook soms betrekking hebbend op dezelfde individuen die meerdere malen positief getest zijn.
      Ik ga ervan uit, dat je wat anders bedoeld dan besmettingen, maar ik heb geen idee wat. Kun je dat uitleggen?

     6. Vrijedenkert

      Als 45% van ziekenhuisopnamen gevaccineerd zijn en 55% ongevaccineerd dan is het aantal gevaccineerden onder de opnamen nog steeds relatief zeer laag want 85% van de bevolking is gevaccineerd en 15% ongevaccineerd…
      Het aandeel gevaccineerden onder de bevolking is ruim 4x zo groot maar toch is het aandeel ongevaccineerd 55% onder ziekenhuisopnamen dit is in verhouding in feite een goede afspiegeling van het geheel.

     7. CZ

      834 “besmettingen” om precies te zijn.

     8. Vrijedenkert

      Als simpel gezegd bevolking 80% gevaccineerd is en 20% niet dat zou het aandeel gevaccineerden onder ziekenhuisopnamen nu ook 4x zo hoog moeten zijn dan niet gevaccineerden maar ziekenhuisopnamen is nu 45% gevaccineerd en 55%% niet, als je er gemakshalve even van uitgaat dat vaccins tussen de 70% en 80% bescherming bieden tegen ziekenhuisopnamen (ik gok zelf iets lager dan producenten die ruim 90% opgeven) dan is een verhouding 45 gevaccineerd en 55% niet gevaccineerd behoorlijk realistisch.

      Eerdere berichten dat opnames voor het overgrote deel niet gevaccineerden waren heb ik twijfels bij…

     9. Branzino

      @CZ
      Er zijn volgens jou infobron 834 besmettingen? Sinds maart 2020? Volgens andere infobronnen, zie allecijfers.nl, waren er sinds maart 2020 bijna 2,2 miljoen positieve testen, besmettingen dus. Als we dat cijfer corrigeren voor de vals-positieve testen en de vals negatieve testen voor het gemak even vergeten, blijven we rond de 2 miljoen positieve testen, besmettingen dus. Je hebt vast een verklaring voor dat extreem grote verschil tussen 834 en 2 miljoen. Laat het ons weten. Je kunt ook je bron geven, waar vast ook een verklaring te vinden is.

     10. Branzino

      @Vrijedenkert
      Dank voor je bevestiging van mijn sommetje. Je rekent ook de effectiviteit van de vaccins mee, waarmee het voor veel deelnemers hier ietsje moeilijker te begrijpen is. Ik probeerde dat te vermijden, omdat het ook in de simpeler berekening al weinig bevestiging krijgt.

      Je twijfelt aan eerdere berichten dat opnames voor het overgrote deel niet gevaccineerden waren. Mij lijkt dat niet zo vreemd, omdat er toen ook een lagere vaccinatiegraad was, zowel wat eerste als wat tweede prikken betreft. Bovendien speelde de afnemende effectiviteit in risicogroepen nog niet. Dan wordt berekenen wat complexer, maar wordt toch vooral de verhouding gevaccineerd/ongevaccineerd beïnvloed. Er zijn minder gevaccineerden die ook nog eens minder beschermd worden, omdat ze slechts 1 prik kregen.

      We zullen de cijfers nu langzaam zien veranderen in 90 à 100% gevaccineerden in ziekenhuis en IC en zo hoort het m.i. ook te gaan.

     11. CZ

      nee branzebino, de afgelopen week slechts 834 “besmettingen” op basis van een onbetrouwbare p©r test.
      Wat is de reden om de “besmettingen” steeds vanaf maart 2020 te benoemen, is dit niet, net als griep, seizoen gebonden? want je kunt ook de “besmettingen” vanaf 2000 naar voren halen dan is Nederland te klein.
      Jullie coronafetesjisten blijven in deze cijfertjes hangen (vanaf maart 2020) en dit is niet in verhouding natuurlijk, terwijl het heel klein is, maar het is net hoe het jullie uitkomt om deze cijfers van stal te halen..
      Jullie draaien het zo dat vaccineren iets goeds is als men toch in het ziekenhuis terecht komt, lees even wat je zelf zegt…
      Het betekent dat de vaccinatie, (lees: experimentele vloeistof) niet werken en dat is ook logisch want nooit hielden we iets bij wbt “besmettingen” en nu doen ze dat structureel, het is logisch dat men dan “besmettingen” in stand houdt..

     12. Branzino

      @CZ
      Excuus als ik het verkeerd heb, maar ik heb niet de indruk, dat jij de statistieken doorziet. Nu heb je het plotseling weer over het aantal besmettingen per week. Alleen gisteren al werden er bijna 11.000 positief getest. Noem je bron waar die 834 in de afgelopen week uit blijkt. De vorige week waren er alleen al ongeveer 900 ziekenhuisopnames. Die mensen waren al heel erg ziek, positief op corona getest. Of bedoel je met besmettingen misschien ziekenhuisopnames? Ik begrijp er echt niets van.

     13. CZ

      Nee dat weet ik dat jij die indruk hebt, jij zet mensen graag even weg alsof ze er geen verstand van hebben.
      Maar verder moet je natuurlijk wel gewoon (zelf) na blijven denken, nou weet ik ook dat zelf nadenken niet erg wordt gepromoot onder de coronafetisjisten, uiteindelijk raak je de kern volledig kwijt en dat zijn de hoge aantallen gevaccineerden die zijn opgenomen in het ziekenhuis, al dan niet op de ic’s.(rivm on twitter, nos) wat dan wel weer opvalt is dat dit bekend werd gemaakt na de persconferentie.

     14. Branzino

      @CZ
      Ik zet mensen die onbedoeld laten zien ergens geen verstand van te hebben inderdaad weg als mensen die van iets geen verstand hebben. Maar ik doe dat zo fatsoenlijk dat het nog overkomt. Anders strooien die mensen anderen zand in de ogen, omdat ze met veel aplomb spreken over iets waarvan ze geen benul hebben.

      Natuurlijk moet je zelf blijven nadenken, maar voor iedereen zijn er terreinen waarop ze niet thuis zijn en daarom vooral vragen moeten stellen en geen beweringen moeten doen die nergens op slaan. Je geeft zelf een mooi voorbeeld door te beweren, dat er vorige week 834 besmettingen waren. Jammer genoeg leg je dat verder niet uit.

      En je blijft maar doorgaan over het hoge aantal gevaccineerde opgenomen covid-patiënten (je begon met 45% op de IC, aantoonbaar onwaar), terwijl al vaak, ook in dit draadje, is uitgelegd, dat die hoge percentages heel begrijpelijk zijn en horen bij de vaccinatiegraad in Nederland. Maar daar ga je vervolgens verder niet op in. Zeg nu gewoon, dat je niet zo handig met cijfers bent en het misschien niet helemaal goed ziet. Dat zal niemand je verwijten, want de meeste mensen hier doorzien die cijfers niet. Zelfs politici als Baudet (die de hele oversterfte ooit wegredeneerde), Agema/Wilders en Van Haga bakken niets van het noodzakelijke rekenwerk en spelen alleen op de emotie.

     15. Gerda2

      Nu hier vlak over de grens in Vlaanderen.
      Ziekenhuizen in Turnhout (merendeel van de ic patiënten is gevaccineerd) en Antwerpen waar ALLE ic patiënten zijn gevaccineerd.

      twitter.com/MarcVegt/status/1456927618356420609

     16. Branzino

      @Gerda2
      Dit is geheel in strijd met de rapportages tot enkele dagen geleden, toen het aantal ongevaccineerden in ziekenhuizen heel veel hoger was an de gevaccineerden. Ik wacht op meer info.
      Zie bijvoorbeeld covid-19.sciensano.be/

   2. Fax uit Darmstad

    Engbek,

    commonsensetv.nl/het-belangrijkste-interview-dat-u-ooit-zult-zien-met-geert-vandenbossche/#fvp_150,16m08s

 3. september

  Als die pil gaat werken is dat een goede zaak,maar het liefst moet je geen Corona krijgen

  1. Woordkunst

   Een gezond mens van gemiddelde leeftijd en fitheid heeft nul last van Corona.

   1. Albert Egberts

    Een verstandig mens heeft zich laten vaccineren.

    1. Harry Haller2

     Dit ben ik met Egberts eens. Alleen de geboren sukkels geloven in het wappienieuws.

   2. ElGuapo

    Klopt.

   3. Emma Louise

    Onzin, @woordkunst.

    Tienduizenden jonge, gezonde mensen gesloopt door corona: ‘Ik neem afscheid van wie ik was’
    Artsen slaan alarm over gezondheidsschade op de lange termijn door corona. Op zijn minst enkele tienduizenden Nederlanders kampen maanden na hun besmetting nog met zware klachten. Het gaat om mensen tussen de 20 en 60 jaar, die de ziekte veelal thuis doormaakten.

    Babs (52): ,,Van de week heb ik een paar tranen gelaten. Het voelt alsof ik afscheid neem van wie ik was, wat er was.”
    Bastien (39): ,,Ik geneer me gewoon voor wie ik nu ben. Ik zit al elf maanden thuis. Het is verschrikkelijk om geen normale vader te kunnen zijn.”
    Marlon (29): ,,Er waren nachten dat ik dacht: ik word morgen niet meer wakker. Ik voelde me zo alleen. Dat emotioneert me nog steeds.”

    De gevolgen zijn ingrijpend. We spraken jonge, sportieve, voorheen perfect gezonde mensen wiens leven gesloopt is. Een onderbelicht en grotendeels onbegrepen probleem, stellen artsen die zich bezighouden met de nazorg van deze groeiende groep. Vooral voor jonge mensen is de kans dat corona ze op deze manier treft veel groter dan dat ze door het virus in het ziekenhuis belanden.

    ht.ps://www.ad.nl/binnenland/tienduizenden-jonge-gezonde-mensen-gesloopt-door-corona-ik-neem-afscheid-van-wie-ik-was~a588bc90/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

   4. Borreby Duytsch

    Woordkunst, hier een linkje voor u.

    h**ps://www.telegraaf.nl/sport/2123581075/braziliaanse-zwemkoningin-mariana-franklin-ferreira-14-overleden-aan-gevolgen-coronavirus

    Dit meisje was natuurlijk ook ongezond?

    1. CZ

     Waarschijnlijk was zij gevaccineerd

    2. Tommy76

     @Borreby,

     Verschrikkelijk… echter zij is wel de uitzondering op de regel. Ook door griep overlijden er kinderen.

     CBS / RIVM cijfers tonen aan dat 0,8% van alle coviddoden jonger zijn dan 50 jaar.

     Daarnaast las ik een verhaal van een Amerikaanse vader die zijn 14 jarige zoon heeft verloren vanwege het vaccin. ‘De overheid heeft tegen mij gelogen’ gaf hij aan.

     In verhouding ondervinden kinderen veel meer last van het vaccin dan van corona. Daarnaast weten we nog lang niet de gevolgen op langere termijn van de vaccins.

  2. Human Beast

   Het is kinderbed tijd baklap.
   Kun je ff lekker met je piemeltje spelen.
   Veel plezier😃

 4. leukeditter

  zooo denkt pfizer, kunne we nog wat extra verdiene

  1. Jack Flash

   Slechte shit voor veel geld.
   Schande!
   🤑

  2. Emma Louise

   De Pfizerpil is getest volgens de procedures en toegelaten op de markt.
   Pfizer mag daar best wel aan verdienen. De winsten investeren zij in nieuwe productontwikkelingen.

   En altijd geldt: beter duur dan niet te krijgen.

   1. CZ

    Tuurlijk emma, net als de pçr test als je het aantal cycli verhoogd van 29 naar 50 vind je altijd wel wat, als je de standaard wetenschappelijke testwaardes naar beneden afrond zijn de miljarden die omgaan in de betoverde farmaceutische industrie veilig gesteld

   2. Tommy76

    @Emma,

    Nee: ze hebben weer een noodgoedkeuring gekregen.

    Let op het woordje ‘nood’ als in ‘nood breekt wet’…

    De procedures zijn niet gevolgd.

 5. JochemX

  Werking is moeilijk te bewijzen. Er zijn veel te weinig mensen met COVID-19 echt ziek.

  1. Albert Egberts

   Natuurlijk, Jochem, al die mensen die nu met Corona in ziekenhuizen liggen zijn acteurs.

   1. Pielo

    Weet je wie de echte acteurs zijn ?…dat zijn Gommers en die kale Kuipers die iedere avond bij Jinek aanschuiven en het volk de einde der tijden voorspeld. Ze zitten zo vast als een huis met hun grafieken en voorspellingen. Trouwens Albert, ligt jouw mondkapje alweer gereed voor morgen ? Moet haast wel, want die hielpen ook formidabel goed, dat blijkt nu wel. Onderwerp deze waanzin aan een kritische analyse, en je zal spontaan ontwaken uit jou hypnose !

    1. Albert Egberts

     Laat me raden, Pielo is dom genoeg om zich niet te laten vaccineren.

     1. CZ

      Precies dat weet jij dus niet, het is uiterst onethisch om iemands medische geheime gegevens te vragen, het is respectloos en privacy schendend…

     2. Albert Egberts

      Hoe je de privacy kunt schenden van iemand die zich anoniem op het internet presenteert is me een raadsel, maar dat kan CZ me wellicht nog uitleggen.

     3. CZ

      Jij bent ook echt te dom om te snappen dat alles dat met vaccinatie te maken heeft privacy schendend is….

     4. Krasvast

      Het vaccin werkt niet, negeren wel. 🙂

  2. CZ

   Je hebt helemaal gelijk er is nagenoeg geen data

 6. tim p

  oftewel vaccin is niet meer nodig en qrcode ook niet..

  by the way:
  h**ps://theexpose.uk/2021/11/05/fully-vacccinated-account-for-83-percent-covid-19-deaths-in-england/

 7. Albert Egberts

  Het lijkt me een oplossing voor Corona-wappies die de, ongetwijfeld zware, bijwerkingen van dit medicijn zonder problemen zullen accepteren.

  1. Borreby Duytsch

   Bedoelde Albert met de term ‘corona-wappies’ de gevaccineerden of ongevaccineerden?

   1. Albert Egberts

    Uiteraard de ongevaccineerden, het zijn die dwazen die ons in deze ellende hebben gebracht.

    1. Borreby Duytsch

     “Dwazen” typte Albert, veilig van achter zijn schermpje.

     1. Albert Egberts

      Laat me raden, Borreby was ook zo slim om het vaccin te weigeren.

     2. CZ

      Maar het is inmiddels duidelijk dat 45% op de ic’s gevaccineerden zijn dus het gaat natuurlijk niet op dat ongevaccineerden het probleem zijn, sterker nog, types als albert denken dat ze het alleenrecht hebben op vrijheden, laten zich, in tegenstelling tot 98% van ongevaccineerden die dit wel doen, nooit testen.

     3. CZ

      albert die mensen wegzet als “Dwazen en wappies” zou even onderzocht moeten worden door de redactie, een ban lijkt mij zeer gepast

     4. Borreby Duytsch

      Ik weiger niets, Albert. Maar ik laat mij ook niets door de strot drukken.
      Ik heb over het algemeen niets tegen vaccineren en virussen de kop indrukken, maar bij deze wacht ik het nog even af. Zeker als deze regering(lees: demissionaire bende) er zo bijzonder prat op gaat.

     5. Albert Egberts

      “ Maar het is inmiddels duidelijk dat 45% op de ic’s gevaccineerden zijn”

      Voor normale goed geïnformeerde mensen is dat helemaal niet duidelijk, sterker, het is een debiele leugen.

     6. CZ

      Jawel hoor dat is wel degelijk duidelijk, jij volgt feitelijke nieuws niet, als je bv debatten volgt zou je weten dat 45% op de ic’s gevaccineerd is en in GB zelfs 85%
      Je bent een enorme gevaccineerde druiloor…

     7. Albert Egberts

      Als je CZ om een bron voor zijn rare beweringen vraagt roept hij meestal dat ik die zelf maar moet zoeken. Dt zal nu ook wel weer gebeuren.

     8. CZ

      Je bent uitgelüld als je om bronnen gaat vragen, terwijl je die op een presenteerblaadje krijgt aangereikt, dat is mij en verder iedereen duidelijk hier op dds..
      Dom jochie ben je

    2. tim p

     @ albert h**ps://theexpose.uk/2021/11/05/fully-vacccinated-account-for-83-percent-covid-19-deaths-in-england/

     lieg lekker verder..leugenaar

    3. september

     Ja dat is waar en als ze liever Corona krijgen moeten ze dat maar zelf weten. Blijf er maar ver vandaan

 8. Albert Egberts

  Nuttige informatie voor de reaguurders van DDS die zo stupide waren om zich niet te laten vaccineren.

  ht*ps://joop.bnnvara.nl/kijk-nou/complotdenker-met-coronaverschijnselen-gelooft-niet-in-corona-en-sterft

  1. Borreby Duytsch

   Ik hoop dat je met je ongeremde naïviteit wel beseft dat je met een link van Joop/bnnvara bij een beetje DDS-reaguurder geen hoge ogen gooit.
   Probeer het eens met een andere bron, Albert.
   😄

  2. Marcoweer

   Ach u noemt het stupid en denkt waarschijnlijk dat alle niet gevaccineerde niet in corona geloven en complotdenkers zijn. Ik denk dat dit slechts een klein aantal is en het overgrote deel weloverwogen het risico op een besmettinkje nemen en na een beetje hoesten weer gewoon verder gaan met het leven.

   1. Borreby Duytsch

    Inderdaad Marcoweer.
    Er is een groep ongevaccineerden die zich als een wappie opstellen. Dit zijn mensen die geloven in boosaardige 5G masten, UFO’s, edelsteentherapie, ‘crab-people’, hagedismensen en getatoeëerde streepjescodes op voorhoofden.
    Het beste is deze mensen links te laten liggen.

    1. Vrijedenkert

     Edelsteentherapie helpt echt… Kijk eens wat je voor die troep moet betalen, de verkoper wordt hier echt gelukkig van!

   2. Tommy76

    @marcoweer

    Ja, dat valt mij ook op. Het is bij sommige personen zo ongelooflijk zwart-wit: als je geen vaccin neemt dan ben je een complotdenker of zoiets.

    Ik ben zelf niet gevaccineerd maar kan zeer goed praten met gevaccineerden over het feit dat wat er nu gebeurd wereldwijd nergens meer op slaat.

    Persoonlijk heb ook ik niks tegen vaccins en ik ben er zelfs voorstander van dat ouderen en zwakkeren een boosterprik krijgen (wat nu te laat gebeurt in Nederland).
    De reden dat ik geen vaccin neem is omdat ik wel begrijp dat je niet binnen 6 maanden een volledig uitgetest vaccin kunt ontwikkelen. Normaal duurt dit minimaal 6 tot 7 jaar of nog langer.

    Er zijn zo veel smaakjes. Het is niet zwart-wit. Ik ken personen die gevaccineerd zijn maar pertinent de QR code weigeren. Dat vind ik een goede zaak want tweedeling is altijd fout.

    1. Albert Egberts

     “De reden dat ik geen vaccin neem is omdat ik wel begrijp dat je niet binnen 6 maanden een volledig uitgetest vaccin kunt ontwikkelen. “

     Ik veronderstel dat je, net als ik, ook weinig begrijpt van virussen, epidemiologie en de werking van vaccins. We zijn allemaal leken en we kunnen twee houdingen aannemen: net doen of je net zo deskundig bent als de wetenschappers en prima kunt beoordelen of vaccins voldoende veilig zijn voor toepassing of vertrouwen op integere wetenschappers die wel weten hoe het zit en ons adviseren dit veilige vaccin wel te nemen.

     Je vertrouwt de dokters en de wetenschappers niet en dat is zowel wonderlijk als onverstandig.

     1. Tommy76

      @Albert,

      Dat is het hem nou juist. Er zijn legio virologen, immunologen, vaccinologen en huisarten die waarschuwen tegen wat er nu gebeurt: massa vaccinatie (inclusief kids) met een niet uitgetest nieuw soort vaccin.

      Echter al deze personen worden niet aan het woord gelaten op nu.nl en dat soort media.
      Dit is nou het probleem: er is geen nuance. Het debat is monddood gemaakt en dat gaat zich wreken.

      In Israël komen nu langzaam maar zeker de tegenstanders aan het woord in de gangbare media. Hier enkel alleen nog in de alternatieve media.

      Maar daarnaast hoef je toch niet geleerd te hebben om te begrijpen dat een 6 tot 7 jarige procedure niet binnen 6 maanden afgehandelt kan worden?

      Iedere specialist zal toegeven dat men niet weet wat de vaccins op langere termijn zullen gaan doen. Ook die op nu.nl … Echter je moet het ze wel vragen.

      Google maar eens op ‘vaccin langere termijn’… Je zult een openbaring krijgen.

      Zoek ook eens op chickenvaccin op pbs.org of zoek eens op softenon.

     2. Albert Egberts

      “ Maar daarnaast hoef je toch niet geleerd te hebben om te begrijpen dat een 6 tot 7 jarige procedure niet binnen 6 maanden afgehandelt kan worden?”

      Zucht!

      ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/06/02/column-over-medicijnen-coronavaccins-experimenteel

     3. Tommy76

      @Albert,

      Inderdaad zucht!

      h*tps://www.janssen.com/belgium/nl/de-lange-weg-van-molecule-tot-medicijn

      Volgens jou gaan we vanaf nu elk medicijn binnen 6 maanden toelaten.

      Denk nou toch alsjeblieft na…

      Die hoogleraar uit jouw artikel had het bij het rechte eind.

     4. CZ

      albert neemt het niet zo nauw met mensenlevens als het gaat om het toelaten van onveilige “vaccins”.

 9. Tommy76

  Wij van WC eend…

  Ook deze pillen hebben een noodgoedkeuring! NOOD!

  Denk aan Softenon. Wat hiermee fout is gegaan weet niemand met zekerheid te zeggen.

  Het medicijn kan dus erger zijn dan de kwaal. Pas dus op, je neemt bewust een risico want het is bijlange na niet uitgetest. Dat duurt normaal een jaartje of zes.

  Probeer ook gewoon gezond te blijven met de juiste balans en met eventuele vitaminesupplementen. Al in het begin van de crisis spraken artsen over te lage vitamine D cijfers in het bloed van de patienten.

  1. Albert Egberts

   “Ook deze pillen hebben een noodgoedkeuring! NOOD!”

   Nee hoor, je hoorde zelfs de klok niet luiden.

   ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/06/02/column-over-medicijnen-coronavaccins-experimenteel

   1. Tommy76

    Zie eerdere reactie op ditzelfde onderwerp.

   2. Krasvast

    Negeren werkt beter, 100% succes verzekerd.

  2. Branzino

   Tommy76
   Bij de ontwikkeling van Sofetenon is veel fout gegaa,

   “Al in het begin van de crisis spraken artsen over te lage vitamine D cijfers in het bloed van de patienten.”

   Dit is bij ouderen een veel voorkomend verschijnsel, dat io.v.m. corona een bepalende rol kan spelen. Dat tekort is geen gevolg van corona, maar één van de mede-oorzaken van covid.

   “Probeer ook gewoon gezond te blijven met de juiste balans en met eventuele vitaminesupplementen.”

   Kan nooit kwaad, maar als er ergens over de rug van gezonde mensen teveel geld wordt verdiend, is het in de vitaminesupplementenmarkt. Dus precies waarvan Pfizer, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen ook worden beschuldigd.

   De ontwikkeling van Softenon in de jaren 50 (!!), toen heel andere regelgeving van toepassing was, is nog steeds niet helemaal opgehelderd. Duidelijk is wel, dat het voor andere ziekten bedoeld was. Ook nazi-Duitsland en hun medische experimenten werden ermee in verband gebracht.
   We zouden er nu van kunnen leren, dat een middel dat voor iets concreets bedoeld is, niet zo maar voor iets anders ingezet zou moeten worden. En precies dat is wat anti-vaccers vaak uitdragen om juist wel te doen.

 10. Heineken

  Een rolletje King pepermunt is goedkoper.
  Werkt ook niet bij corona, maar het voordeel zit m in, dat je er een frisse adem van krijgt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.