Vaccinatiedwang bereikt ook België: Ongevaccineerd zorgpersoneel vanaf volgend jaar op staande voet ontslagen

In België heeft de federale regering besloten dat al het ongevaccineerde zorgpersoneel op staande voet zal worden ontslagen. Ongevaccineerde medewerkers in de zorg krijgen nog tot 1 april 2022 de tijd om zich alsnog te laten vaccineren. En hoe onwerkelijk het misschien ook klinkt, van een misplaatste grap is geen enkele sprake.

Nu is het nog zo dat Belgische zorgmedewerkers ook aan het werk mogen met een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud. Die maatregel vervalt dus per 1 april 2022. Voor die tijd moet al het zorgpersoneel in België volledig zijn gevaccineerd, anders volgt direct ontslag.

België lijkt de ´trend´ te volgen van vaccinatiedwang die eerder al in Oostenrijk en Italië werd ingezet. In Oostenrijk blijft het vooralsnog wel mogelijk om als ongevaccineerde aan het werk te gaan, maar geldt er sinds kort wel een lockdown voor ongevaccineerden.

Belgische maatregelen
“De overgrote meerderheid van de mensen die in de zorg werken, heeft zich laten vaccineren. We zijn die heel dankbaar daarvoor, maar het kan niet zo zijn dat er nog een kleine minderheid is die zich niet gevaccineerd heeft”, aldus de Belgische zorgminister Frank Vandenbroucke tegenover VRT Nieuws. “We geven deze mensen tijd tot 1 april van volgend jaar om zich te laten vaccineren. Iedereen in de zorg moet dan volledig gevaccineerd zijn.”

De Belgische premier Alexander De Croo roept woensdag de regering vervroegd bijeen om te overleggen over aanvullende coronamaatregelen. De vaccinatiedwang voor het zorgpersoneel lijkt dus slechts een opstapje naar meer strengere maatregelen voor ongevaccineerde Belgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In Nederland zal vrijdag het OMT bijeen komen om een advies voor te bereiden over een 2G-samenleving. Dat houdt in dat alleen nog mensen die zijn gevaccineerd of recentelijk genezen van corona nog toegang krijgen tot de samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “ België lijkt de ´trend´ te volgen van vaccinatiedwang die eerder al in Oostenrijk en Italië werd ingezet. ”

  Ja, dat is de trend, het geduld met de wappies raakt op.

 2. Piet Paaltjens

  Uit het hart gegrepen.

  Laat wie het vaccin weigert zelf maar de rekening van de ic-opname betalen.

  ht*ps://www.volkskrant.nl/a-bb1a7982

  1. Piepertje

   Ach zielig speklapje, maar je feestje hierover zal je alleen moeten vieren, omdat niemand zich maar iets, van jou gezwam aantrekt.

  2. Marcoweer

   Goed idee,al die jaren premie betaalt nooit geen aanspraak op zorg gedaan. Mocht iik de corona gedoe nu zonder kleerscheuren doorkomen krijg ik dan ook mijn premie terug? Vooralsnog is mijn en jou bedje al ruim betaalt van mijn premie en zo zullen er nog wel meer betalers zijn.

  3. Trithing

   Voorlopig betalen alle niet gevaccineerde jou 1ste,2de,3de,4de,5de en experimentele booster pietje…

  4. Echtepleb

   Prima hoor. Laat wie voor immigratie is de opvang zelf maar betalen, wie voor windenergie is zelf maar een molen naast zijn huis zetten. Eens kijken hoe inclusief we zijn als U dochter met een veiliglander met grote bek aankomt.

 3. september

  Ziekenhuizen mogen. niemand weigeren en iedereen is verzekerd dus wat Die Piet Paaltjes hier zegt ,kan niet en zou ook nooit gebeuren

  1. Piet Paaltjens

   Dat is juist, september, ik verwees slechts naar een column die de ergernis over ongevaccineerden overtuigend verwoordt. Zelf betalen voor een IC-opname gaat inderdaad te ver.

   1. Trithing

    Voorlopig betalen alle ongevaccineerden jou 1ste,2de,3de,4de,5de, boosters spuitjes pietje, dus ik zou je prikfascistische mond maar even houden als ik jou was

 4. Branzino

  Het klinkt wel heel kras, maar dit ontslag in België is natuurlijk geen “ontslag op staande voet” als het nu al wordt aangekondigd en pas op 1 april a.s. ingaat wanneer niet aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Medewerkers die beslist niet gevaccineerd willen worden hebben nog 4 maanden de tijd om iets anders te zoeken of het juridisch aan te vechten. Ontslag op staande voet gaat onmiddellijk in en kan alleen om “dringende redenen”.

  1. Trithing

   Jawel dat is het natuurlijk wel, vanaf het moment dat je geen antwoord geeft op de onethisch vraag of jij je medische gegevens wilt delen ontslaan ze je op staande voet.
   Gelukkig is het in Nederland juridisch zo dat je keihard terug kunt slaan

   1. Piet Paaltjens

    “ vanaf het moment dat je geen antwoord geeft op de onethisch vraag of jij je medische gegevens wilt delen ontslaan ze je op staande voet.”

    Dat blijkt nergens uit het bericht, maar mogelijk heeft Thrithing aanvullende bronnen.

    1. september

     En je moet vooral niet je mond houden,dus je moet je maar niks aantrekken van Trithing met zijn grote mond.en zijn gescheld Iedereen betaald voor die boosters!

    2. Trithing

     Maar wij weten natuurlijk dat prikfascisten als pietje het prima vinden dat mensen op straat gezet worden..

     1. Mr.blauw.sky

      Je moet natuurlijk wel een enorm ego hebben om zo consequent in de derse persoon-meervoudsvorm te praten..

     2. Trithing

      Verder heeft blauw geen mening en die uit blauw sky ook

     3. Mr.blauw.sky

      Nee hoor dit liegt USB tje natuurlijk

     4. Trithing

      Je onderbroekje al nat zeker

     5. Mr.blauw.sky

      Typisch USB tje om met vieze associaties rond te strooien ..

     6. Trithing

      Ik raak steeds het juiste snaartje bij blauw sky

     7. Piet Paaltjens

      Trithing beseft dat hij vroeger of later door Corona al worden bezocht.

      Hij hoopt door fanatiek gebed IC-opname te kunnen voorkomen.

     8. Piet Paaltjens

      Trithing toont zijn kennis en ervaring met hele kleine onderbroekjes.

      🤢

     9. Mr.blauw.sky

      ”t is vooral missen waar USB tje goed in is ..

   2. dumbfarmer

    In beide landen kun je gewoon op non-actief gezet worden en door allerlei onzin gewoon weg getreiterd worden. Either way, ze werken je per direct de deur uit.

 5. Appelstroop

  Paar maanden de tijd om deze mensen een aantrekkelijk aanbod te doen om onze kant op te komen, we kunnen ze goed gebruiken.

  1. Monty

   Wil je nu doen voorkomen dat het in ons land beter is dan in België.
   Volgens veel reageerders is Nederland wel het allerslechtste land om in te wonen.

   1. Mistgabel

    Het land niet, de mensen die het leiden.
    Die hebben Nederland naar de kloten geholpen met hun kom maar binnen met je knecht.

    De rekening van de volks/landverraders gaat ooit vereffend worden.

   2. Appelstroop

    Ligt eraan wat je met beter bedoeld. Kwa natuur zou ik liever in Belgie willen wonen, voor de rest ben ik erg blij dat ik in Nederland woon en zou ik geen land weten waar ik op dit moment liever zou willen wonen.

 6. Piet Paaltjens

  “We zijn die heel dankbaar daarvoor”

  Escaped from de language lab.

  😎

  1. Piet Paaltjens

   de = the

   1. Woordkunst

    Als zelfs taalneuqen niet wil lukken

    Sukkel

    1. Piet Paaltjens

     neuken

    2. Krasvast

     @WK: Negeren werkt dan weer wel.

 7. LifeBuddy

  Nu doen die arische sLinkse het WEER en de grove Leugens regeren WEER.
  De sLinkse met de Grote mondy’s, roeptoeteren dat de opnames en de vaccins Gratis zijn, voor alle mensen op de Aarde. Maar ze steken ff 1000 euro P/Sec. in hun zak. Het wordt tijd voor een Eerlijk Rechts geluid en een Revolte tegen het sLinkse kronkel gevaar.
  /live-pfizer-gaat-anticoronapil-op-russen-testen-vaccinmakers-verdienen-1000-dollar-per-seconde~abcf79c8/

 8. Neko-

  Benieuwd hoeveel mensen de poot stijf houden. Als daardoor er ineens een uitstroom van zorgpersoneel is die dus niet meer mogen werken, dan voorzie ik dat het personeel dat nog wel werkt:

  1) De hoeveelheid werk gewoon niet aankan
  2) Sneller overwerkt thuis zullen komen te zitten

  Ofwel… dit doen kan wel eens tot een zorg-infarct leiden.

  1. Jack Flash

   De ultieme manier om de zorg te slopen en de hetze tegen de niet ingeënten te vergroten om ze vervolgens overal de schuld van te geven. 2 vliegen in 1 klap.
   Wie de geschiedenis kent weet waar ik het over heb.
   De grootste schoften zijn hier voorstander van, hetzij door domheid of haat.
   Maakt niet uit. Ze kunnen zich altijd nog beroepen op een slogan.
   Vertaald; “Ik heb het niet geweten”

 9. Arbeider65

  Hmmm.Schijnbaar hebben daar personeel te veel. Kan dan mooi hier heen komen.

 10. Uwehetgeweten

  3 G = gevaccineerd, geheel herstelt, getest
  2 G = gevaccineerd, geheel herstelt.
  1 G = Genocide.

  1. Piet Paaltjens

   hersteld

 11. ET007

  Wie gaat de zorg verlenen als de verzorgers ontslagen worden? De managers en politici? Denk dat je blij kunt zijn met zorgverleners ingeënt of niet.

 12. Riche

  Best vreemd. Immers waarom moeten zorgmedewerkers (of anderen) zich laten vaccineren? Je bent immers net zo besmettelijk weliswaar van kortere duur en gelet op gebrek aan personeel zou je denken dat je beter iedereen binnenboord kunt houden. Nee wat hier achter zit is vooral de kudde gevaccineerden in het gareel te houden. Immers je moet wel je boosters blijven nemen anders hoor je er ook niet meer bij. Men zou eens wakker kunnen worden en beseffen dat mensen op de IC en ziekenhuizen voornamelijk 70+ zijn zowel met als zonder prik. Nee dan heb je een vijandsbeeld nodig. De ongevaccineerden. Die zijn schuld aan alles. Net of je niet een bepaalde afweging kunt maken en dan op grond van wetenschappelijke artikelen uitkomen op dat het vaccin voor jou niet zo veel voordeel biedt.

  1. Piet Paaltjens

   “ Net of je niet een bepaalde afweging kunt maken en dan op grond van wetenschappelijke artikelen uitkomen op dat het vaccin voor jou niet zo veel voordeel biedt.”

   Als je in die afweging tot de conclusie komt dat vaccinatie geen voordelen biedt is inderdaad aangetoond dat je die afweging niet kon maken.

   1. Riche

    @Piet Paaltjens. Vaccineren kent voordelen. Ook bij de Mrna is dat het geval. Ik ontken dat niet. Waar ik me zorgen over maak is de bijwerkingen en het tijdelijke karakter van die voordelen die u ziet. Zeker als men zelfs jonge mensen wenst in te spuiten. En nee ik heb niet de antwoorden. Wat ik wel weet is dat er sprake is van tijdelijke bescherming, welke misschien steeds “tijdelijker” wordt. Daarbij nevenschade ontstaat, maar daaruit ook blijkt dat je blijkbaar niet immuun wordt door vaccineren. Immers anders zou je niet steeds boostershots nodig hebben als je er immuun van zou worden. Dus al zitten er voordelen aan lijkt het meer uitstel van het onvermijdelijke. Maar goed. Hoe moeten we ook weten hoe een en ander uitpakt. Eigenlijk weet niemand dat vrees ik. Ik hoop op het beste. Ook voor de gevaccineerden onder ons, zelfs de dogmatische onder hen.
    Misschien heeft u aan bijgevoegde link iets om uit het wij – zij verhaal te komen. Geldt ook voor mij.
    https://www.maurice.nl/2021/11/16/hoe-akelig-zelf-censuur-eruit-ziet/

  2. Trithing

   Je kunt op basis van een eigen keuze, in dit geval gedwongen, besluiten om niets te doen…

 13. Mistgabel

  Komt gewoon allemaal van die kut EU af.

  Nexit.

 14. Mistgabel

  U zal en moet die prik krijgen.

  De QR maatschappij zal hoe dan ook onder dwang komen.

  Maar hey, fuck you.

 15. por favor no borres

  Ongevaccineerd zorgpersoneel vanaf volgend jaar op staande voet ontslagen

  Heerlijk, die Kenniets logica.

 16. Mar

  Een paar dagen geleden stond hier te lezen dat iemand zich liever Belg zou willen noemen dan Nederlander. Benieuwd hoe deze er nu over denkt.

  De stukjesschrijvers zijn ook niet te benijden. Die tollen wat in de rondte. De ene dag die kant op en de andere dag maar weer de andere kant op.

  Nederland moet en zal het beroerdste land zijn, waar de demissionaire regering er een zooitje van maakt.

  1. dumbfarmer

   dat was ik! En nog steeds heb ik liever medelijden dan hoongelach! Dat die belgen nu dit doen doet daar niet zo veel aan af eigenlijk. Nederland is door de regering zichzelf onsterfelijk belachelijk aan het maken overal nog steeds.

   1. Marcoweer

    Nederland is gewoon een verschrikkelijk mooi land en je zou er trots op moeten zijn Nederlander te zijn.

    1. Trithing

     Het land wel de mensen (lees: ministers) worden steeds minder prettig

 17. Peter Selie

  Ontslagen zorgpersoneel begin volgend jaar dat zich weigert te vaccineren met verschillende mRNA gentherapieën, zal niet nodig zijn, de dubbel gevaccineerde mensen zijn tegen de Kerst hun immuunsysteem kwijt per week leveren ze gemiddeld 5 percent van hun weerstand in. Ergo begin volgend jaar stort het reeds wankele zorgsysteem als een kaarthuis ineen, dank u voor uw interesse.

  1. Harry Haller2

   We zullen Peter Selie maar niet om een bron vragen voor zijn achterlijke beweringen. Want die kan hij natuurlijk niet leveren. Het is de wappie-armoede die ook hier bij een eens gewaardeerde reaguurder heeft toegeslagen en paranoia vrij baan geeft.

   Laat je maar niet meer hier zien Peter. Dat is voor jou en alle resterende gezonde mensen hier op DDS het beste.

   1. Trithing

    Bewijs jij het tegendeel?

    1. Harry Haller2

     “… de dubbel gevaccineerde mensen zijn tegen de Kerst hun immuunsysteem kwijt – per week leveren ze gemiddeld 5 percent van hun weerstand in.”

     Het lijkt me moeilijk om hiervan het tegendeel te bewijzen.

     1. Trithing

      Wat we zien is dat de gevaccineerden in het ziekenhuis exploderen, met name de ouderen

     2. september

      Geen van de 2 beweringen is te bewijzen

     3. Harry Haller2

      Ja Trithing, de groep ouderen is vanaf het begin van de corona-pandemie het haasje geweest. Dat is ook niet zo vreemd: ouderen hebben een verzwakt immuunsysteem, ook als ze gevaccineerd zijn.

     4. Trithing

      Precies Haller dus de vaccinatie werkt nagenoeg niet

     5. Mr.blauw.sky

      “”Precies Haller dus de vaccinatie werkt nagenoeg niet””

      USB tje is nooit een ster geweest in de kunst van de logische gevolgtrekking..

     6. Trithing

      Verder heeft blauw sky geen mening

 18. dumbfarmer

  volgende bericht uit die ziekenhuizen: niet genoeg capaciteit/personeel op IC, dus we moeten zorg gaan afschalen.

 19. Marcoweer

  Kennelijk zorgpersoneel zat daar in Bels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.