Verrassing! VN-klimaattop dreigt uit te lopen op flut compromis, Afrikanen eisen 1300 miljard ‘klimaatsteun’ PER JAAR

De onderhandelingen over de besluiten van de VN-klimaattop in Glasgow dreigen weer in de soep te lopen, mede door het idee van ‘klimaatsteun’. Mooie woorden over het (dit keer écht) aanpakken van klimaatverandering worden flink afgezwakt. En Afrikaanse landen zien hun kans om van klimaatverandering een soort socialistisch beleid te maken. Zij eisen maar liefst 1.300 miljard euro per jaar voor ‘klimaatschade’ en ‘klimaatrechtvaardigheid’.

Klimaatverandering lijkt de ingang te zijn voor ontwikkelingslanden om geld los te peuteren bij rijke landen. Rijke landen krijgen namelijk de schuld voor iedere storm of droogte waar een arm land mee te maken krijgt. En omdat ze arm zijn kunnen ze er zelf niets tegen doen, dus moeten de vervuilers lappen.

Dit is weer de nieuwste vorm van het gebruiken van klimaatverandering voor socialistische doeleinden. Het verhalen van ‘klimaatschade’ op rijke landen en het eisen van ‘klimaatrechtvaardigheid’, in combinatie met de dreiging van ‘klimaatvluchtelingen’. ‘Geef ons geld of we sturen onze arme bevolking op je af’, is het dreigement.

De Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie, China, Rusland en Saoedi-Arabië doen echter hard hun best om de conceptverklaring van de VN-klimaattop over ‘klimaatsteun’ en het terugdringen van financiering voor fossiele brandstoffen flink af te zwakken, meldt De Telegraaf. Iedereen wil moreel verheven kunnen roepen dat er iets aan klimaatverandering moet worden gedaan, maar niemand wil het omzetten in actie. Vooral niet als er wordt geëist dat er een soort mondiale herverdeling moet komen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zou ook helemaal nergens op slaan, want zodra het economisch beter gaat in ontwikkelingslanden, gaan zij ook meer uitstoten. Die klap ga je niet opvangen met gigantische zonne-weides in de Sahara of windmolens in de Middellandse Zee. En je moet wel gek zijn om je te laten chanteren met ‘klimaatvluchtelingen’. Gelukkig zorgt Wit-Rusland er nu voor dat we in de EU wennen aan het concept van migranten-als-wapen, waardoor men hopelijk ook minder vatbaar wordt voor dergelijke vormen van chantage. Geluk bij een ongeluk!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. sonny

  Ik ga niet meer reageren op negroide uitvreter thematiek!
  Bah, zum kotzen

  1. Piet Paaltjens

   Uiteraard heeft dit zieke gebral niets met racisme te maken.

   🤮

   1. right

    Ben je er weer Ernst?
    Nieuw nickname wederom!
    Ernst, dit is echt ziekelijk!

   2. Nostradamus

    Zegt de grootste racist van DDS, Albert Mol. Of tegenwoordig Pis Paaltjes.

   3. sonny

    Piet platjes,
    Is het weer druk in je hoofdje?
    Direct een nieuw naampje, en het gaat weer beter met je structureel verwarde geest?

    1. Stopperspil

     En wat denken de Afrikanen met deze miljarden te gaan doen? Het geld gaat regelrecht naar Zwitserse bankrekeningen die alle Afrikaanse leiders daar al jaren hebben. Niet doen dus. Geef ze wel geld om hun oerwoud in stand te houden, maar liefst in de vorm van directe ondersteuning met mankracht en kennis.

     1. aerosol

      Ik zou zeggen bouw er een paar kerncentrales van ipv dat rondpompen van geld

   4. Trithing

    Wij weten allemaal dat pietje nooit op de inhoudt ingaat

    1. Woordkunst

     Je moet inhoud hebben om op inhoud in te kunnen gaan, dat holle vat kan nog geen water uit een laars gieten zonder instructies op de hiel…

 2. Vrijedenkert

  Geen enkel probleem, Dram666, Groene Khmer en Partij van de Allochtonen zullen dit bedrag graag ophoesten om de wereld te gaan redden ook al doen andere landen helemaal niks!

 3. HD

  Kunnen die zwarten weer erg veel wapens voor kopen.

 4. Trithing

  1300 miljard? En wie gaat dat betalen? naast de 1000 miljard die wij ook moeten betalen

  1. Piet Paaltjens

   De omschakeling naar een duurzame economie is een verdienmodel.

   1. Trithing

    Nee de klimaatidioterie is een verdienmodel.

    1. Piet Paaltjens

     Thrithing draait alles eenvoudig om, hij meent ook dat de gevaccineerden de oorzaak zijn van de huidige Corona-crisis.

     Hij plaatst zichzelf altijd effectief buiten de redelijke discussie.

     1. Woordkunst

      Alsof jij van de discussie bent ziekelijke kwal.

     2. Trithing

      Klopt pietje, jij bent het probleem van de huidige “coronacrisis” immers vanaf het moment dat de QR code ingevoerd werd knalde de “besmettingen” door het dak…

     3. Trithing

      Vreedzame demonstratie wordt uit elkaar geslagen door de politie met waterkanonnen en wapenstok..

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=nhAzYB2bR9E

 5. Joko

  Het afschuiven van ‘vluchtelingen, is big business geworden. Jarenlang ontwikkelingsgelden sturen, was blijkbaar onvoldoende. “Stuur geld, dan sturen wij geen vluchtelingen”. Ik ben ontzettend ziek van alles en iedereen ter linkerzijde van het spectrum.

 6. RvdBe

  De Afrikaanse dictators in hun prive jets eisen 13 miljard per jaar.
  1 van de redenen waarom Trump uit die geldverslindende niets opbrengende corrupte poppenkast is gestapt, benieuwd wat Biden nu gaat zeggen als hij na zijn luierverschoning uit zijn middagslaapje is ontwaakt.

 7. Pieter48

  Afrika is een soort bodemloze put. Er zijn miljarden in gegooid en het resultaat van dit alles is bijna nihil. De boel opbouwen zit er niet in bij deze mensen.Heel Europa is overstroomd met Afrikanen van het mannelijke geslacht. Die kozen voor een gemakkelijk bestaan.Er zijn vreselijke stammen oorlogen geweest in Afrika. Ook betaald met geld van uit de rijke landen. Dus even wachten met het dempen met miljarden van bodemloze putten in Afrika.

 8. Bes Tolen

  De bevolking van Afrika is in honderd jaar tijd vertienvoudigd. Dat heeft zeker betekenis namelijk dat men als groep eigen armoede creëert. De te weinige gunstige uitzonderingen daargelaten, is men daar veel te zelfzuchtig. Het gaat er hier al slechter door en het dreigt de toekomst overal te verknallen. Mee door kortzichtige beroepslijders, naïevelingen, oproerkraaiers en profiteurs van hier. Waar de steeds antipathieker wordende politiek en publieke media meer dan alleen schuldig aan zijn. Schuldig aan de immorele massa immigratie. De grote schanddaad, die de Europeanen kapot moet maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.