COA heeft opdracht voor kabinet: ‘Voor 2022 ruim 13.000 extra opvangplekken voor asielzoekers nodig’

Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn er ruim 13.000 extra opvangplekken voor asielzoekers nodig, waarvan 9.000 al vóór 1 juli. Demissionair staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) sprak eerder nog van een tijdelijke piek, maar dat is een illusie gebleken.

De asielinstroom blijft onverminderd hoog, daarom geven het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid aan dat er veel meer opvangplekken nodig zijn. En de cijfers liegen er niet om!

Er verblijven momenteel circa 35.000 asielzoekers in opvanglocaties. In totaal zijn er 36.000 plekken beschikbaar, maar een deel daarvan betreft slechts tijdelijke opvangplekken. Tegen het einde van 2022 verwacht ministerie van Justitie en Veiligheid in totaal 42.000 opvangplekken nodig te hebben.

Het kan haast niet anders dan dat dit helemaal misgaat. Een deel van de asielzoekers zou terug moeten worden gestuurd en een aanzienlijk deel krijgt een verblijfsvergunning. De eerste groep krijgen ze het land niet uit en de tweede groep krijgt geen woning toegewezen. En terwijl dat probleem al jaren heerst, vraagt het COA volgens NU.nl doodleuk om nóg meer opvangplekken.

Inmiddels moet toch zelfs de meest linkse Nederlander de realiteit onder ogen beginnen te zien dat dit zo niet langer door kan blijven gaan? Want zelfs als je pro-immigratie bent betekent het nog steeds dat asielzoekers uit veilige landen opvangplekken bezet houden, waardoor échte vluchtelingen in koude sporthallen moeten worden geparkeerd.

Het COA kijkt ook niet verder dan hun eigen neus lang is en lijkt vooral de asielindustrie verder aan te willen zwengelen. Een citaat uit het NU.nl-artikel:

“Asielzoekers moeten kunnen rekenen op “toekomstbestendige en stabiele opvangplekken van goede kwaliteit en met passende voorzieningen”, vindt het COA. Deze locaties moeten ook tijdens piekperiodes in staat zijn om opvang te bieden. De komende tijd zet het COA vacatures uit om nieuw personeel te werven. Ook dringt het orgaan aan op “een stabiele meerjarige financiering”.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Meer asielzoekers, meer opvangplekken, meer permanente locaties, meer personeel en meer geld. Dat zijn de eisen van het COA. Nergens lees je iets over dat het beleid misschien toch eens moet worden aangepast, omdat dit simpelweg een onhoudbare situatie is. Het demissionaire kabinet lijkt er ook nog altijd niets aan te willen doen, wat betekent dat de bom vanzelf een keer zal barsten. Het is dan alleen te hopen dat de voorstanders van dit belachelijke beleid daar zelf ook de consequenties van zullen ondervinden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. dumbfarmer

  “de gevolgen zelf ondervinden”? wedden van niet, wordt gewoon weer het probleem van de gemeenten/gemeenschap gemaakt.. en tegen de tijd dat die zaak ploft zijn de huidige bewindvoerders al lang naar een functie elders en is het iemand anders zijn probleem.

 2. palko

  Als ze van buiten Europa afkomstig zijn, moeten ze zonder pardon ons land worden uitgebonjourd. En dienen ze onderdak aan te vragen in het werelddeel waar ze vandaan komen. Dat geldt uiteraard ook voor alle nepvluchtelingen uit landen als Syrië en Afghanistan. In Afrika en Azië is vele malen meer plek beschikbaar dan in ons overbevolkte landje aan de Noordzee. Het spreekt voor zich dat ook de EU een financiele bijdrage levert aan de opvang in de eigen regio. Laten we eindelijk eens daadwerkelijk werk maken van het motto: Eigen volk eerst.

  1. Woordkunst

   Of op z’n minst “eigen volk ook” tis pure treurnis dat we overal tekorten en krapte hebben maar wel constant volk binnenhalen.

   Als je niks in huis hebt ga je toch ook geen mensen binnenhalen?

 3. sonny

  “13.000 extra opvangplekken”
  Wie heeft de autoriteit dat te bepalen!
  Precies, de EU heeft dat aan Rutte4 geordonneerd, immers Rutte heeft onze souvereiniteit om zulke besluiten zelf te bepalen ondemocratisch verkwanseld, even ter herinnering, ondertekening van het Marrakesh pact inclusief nietszeggend ‘inlegvelletje’!

  1. right

   Sonny@
   Landverraad, vroeger kwam je daarvoor aan de galg, dan wel had een ontmoeting met de bijlbeul!

   1. sonny

    Right,
    Boris heeft zich ontworsteld aan het EU juk, hij laat nu op gezette tijden, van Frankrijk afkomstige bootjes, vol met uitvreters zinken.
    Dat werkt erg deprimerend voor deze rubberboten en bemanningen daarvan!

 4. Vrijedenkert

  Op 1 januari 2020 telde Nederland 517 inwoners per vierkante kilometer landoppervlak. Nederland is daarmee na Malta het dichtstbevolkte land van de Europese Unie.

  h**ps://www.clo.nl/indicatoren/nl2102-bevolkingsgroei-nederland-

  Vluchteling, veilig Landers, Oost-Europeaan, economisch/illegaal maakt allemaal niks uit de instroom en opvang moet naar nul want Nederland is fysiek gewoon bomvol overvol!

 5. Xenon

  Ik zag laatst op tv dat de christelijke ontkerkelijking in Nederland
  zeer hoog is.
  Relatief hebben er nog maar heel weinig nederlanders iets met het
  christelijk geloof.
  Daarin tegen stijgt door migratie de islam in Nederland explosief.
  Hoelang zal het nog duren voordat in Den haag de eerste stemmen
  opgaan om de officiële staatsgodsdienst van christelijk te wijzigen
  in islamitisch?
  Ik denk dat pvda,groenlinks,denk…enz al staan te trappelen.

  1. Piet Paaltjens

   “ Daarin tegen stijgt door migratie de islam in Nederland explosief.”

   Dit is feitelijk onjuist. Het aantal moslims is in Nederland de afgelopen decennia globaal gelijk gebleven en de ontkerkelijking onder moslims gaat net zo hard als onder christenen.

   1. Trithing

    pietje is een erg dom figuur die, zodra hij kan, de islam masseert, uit de wind houd, verheerlijkt, en dat doet hij ten koste van alles, pietje is een zeer warme pleitbezorger van de islam.

    1. Piet Paaltjens

     houdt

     1. Trithing

      pietje is een pedöseskuele onethische sukkel natuurlijk

    2. palko

     Elke moslim in een beschaafd land is er eentje te veel, zeiden mijn ouders vroeger al. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ze gelijk krijgen, en hadden.
     Hopenlijk krijgt Malle Pietje binnenkort last van een onherstelbare vorm van vergeetachtigheid. En vergeet hij goed uit te kijken bij het oversteken van de trambaan.

   2. right

    Piet@
    Toch vreemd, waarom roepen alle moslims/ex moslims, dan nog steeds “ongelovige honden”?
    En waarom blijven de moskeeen, in heel Eurooa als paddestoelen groeien?

    1. sonny

     Right,
     D66 schuift waarschijnlijk een minister immigratie naar voren!
     Een Irakees of Afghaan?
     Rest de enkel de vraag, welke gender?

    2. Piet Paaltjens

     Het aantal moskeeën in Nederland is ook al heel lang nagenoeg constant.

     1. Trithing

      1954 1 moskee nu vandaag de dag 500 stuks, hoezo het is constant..

     2. Krasvast

      @Trithing: Als je de hond negeert gaat t’ie vanzelf weg.

   3. Harry Haller2

    Ze nemen woonruimte in beslag die voor onze roomblanke, ariesche christenbroeders werd gebouwd en was bestemd.

    Tot je 33ste inwonen bij je ouders wegens gebrek aan betaalbare woonruimte – dat is pas erg.

    1. Harry Haller2

     Arische

    2. Trithing

     haller lült uit zijn nekkie

     1. Trithing

      En bewijst dat hij liever de satanische ideologie islam als cultuur heeft…

 6. sonny

  Het electoraat dat heeft gezorgd dat de Rutte clan zolang aan de macht is, heeft cum laude een gele ster verdiend!

 7. sonny

  Logisch dat er geen geld is voor IC bedden en bijbehorend personeel, al dat geld is in de 2021/2022 begroting al gereserveerd voor de zielige, vertederende, maar super agressieve nepvluchtelingen en de Greendeal!
  De EU bepaald en de NL bevolking baalt!

 8. Pieter48

  Beste asielzoekers groot gelijk dat jullie met grote getallen ons land binnen trekken.Wat de kosten zijn van jullie verblijf in ons land is totaal niet aan de orde. Onze regering heeft al jaren op van alles bezuinigd om te sparen want jullie kosten ons land natuurlijk nog al wat. Daar hebben we geen probleem mee. We weten dat jullie je in korte tijd aanpassen en helpen ons land verder op te bouwen. Het klimaat is hier ook milder dan in rijke moslim landen waar ze geen geld overhebben voor de zielige moslim broeders en zusters. Alle inwoners van ons land zijn heel gelukkig met jullie komst.

 9. JFU

  Het is niet de vraag of er een volksopstand komt……maar wanneer!!

  1. Ned

   Liever vroeg dan laat, maar ik zie het somber in. De stille meerderheid is te stil.

   1. Madpo

    De stille meerderheid weet dat de korpsen relpolitie te groot zijn en hun wapenstokken te lang. En ze janken te veel bij de praatprogramma’s op TV. Het zijn notabene onze eigen kinderen die ons afrossen tijdens het uitvoeren van ons recht op demonstraties.

   2. Krasvast

    @Madpo: Scherpe analyse!

 10. 56RdK

  Grenzen dicht en wel per direct! Oh, kan niet, (Europese) verdragen, mensenrechten e.d.

  Nee, dan maar naast onze steden nu ook onze prachtige dorpen, waar het ooit goed vertoeven was, onverantwoord gaan belasten met lui die onze normen en waarden afwijzen, die alleen hun hand willen ophouden en willen nemen wat hun uitkomt.

  En dan dat oude VVD-wijf, wie gelooft nu überhaupt nog een VVD’er? Als je dat nu nog doet ben je wel héél ver van huis.

 11. Madpo

  Huisvest ze maar op het ongedempte stuk van het IJsselmeer.

  1. Piet Paaltjens

   Dronken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.