D66-‘liberaal’ Paternotte tegen partijen die blij zijn met uitstel 2G-debat: ‘Je zet je naam onder langere lockdown’

Jan Paternotte, Kamerlid namens de ‘liberale’ partij D66, is niet blij dat het 2G-debat is uitgesteld. Hij richt zich tot andere partijen die blij zijn met de uitstel van het debat en zegt: ‘Wat je inhoudelijk ook vindt, durf het gesprek aan te gaan! Hiermee zet je je naam onder een langere lockdown.

D66’ers kunnen kinderachtig framen als geen ander, en Paternotte is geen uitzondering. Omdat het 2G-debat is uitgesteld, waardoor het discriminerende 2G-beleid nog niet wordt ingevoerd, moet Paternotte een beetje huilen. Maar in plaats van gewoon te balen en de uitkomst van dit besluit te accepteren, kan hij het niet laten om even te sneren naar andere partijen!

De Dagelijkse Standaard

Als het aan Paternotte had gelegen dan was dat walgelijke en discriminerende 2G-beleid er gewoon even door geramd. We weten allemaal dat het demissionaire kabinet dat absurde beleid onvoldoende heeft voorbereid. Die lui hebben überhaupt geen strategie voor de coronacrisis. En zo’n Kamerdebat zou het hele idee (terecht) compleet hebben gefileerd. Dat, samen met de beroerde voorbereiding, maakt dat het demissionaire kabinet zegt aan te voelen dat er te weinig draagvlak voor is, waardoor ze het hele debat dit jaar niet meer willen voeren (Of het kabinet is bang voor sociale onrust, dat kan natuurlijk ook).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Paternotte kan het in ieder geval niet hebben dat zijn zin niet wordt doorgedrukt en dat andere partijen juist genieten van deze kleine overwinning. En dus moet en zal hij de gemoederen zien te temperen. ‘Je kunt wel juichen maar nu komt er door jullie een langere lockdown aan, lekker puh!’ is de boodschap van de D66’er. En dat terwijl het demissionaire kabinet, waar zijn partij ook onderdeel van is, het 2G-beleid pas in het nieuwe jaar wil bespreken. Het is werkelijk ongelofelijk hoe kleinzielig en doortrapt die ‘liberale’ D66’ers kunnen zijn. Het is de schuld van het demissionaire kabinet dat de boel telkens in de soep loopt en niet van de partijen die nog wél enige waarde hechten aan grondrechten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Mistgabel

  Voelt ie een tribunaal aankomen?

  1. aerosol

   normaal bid ik niet maar voor een tribunaal bid ik dagelijks

   1. Pauline Kummer

    Toch ook wel een beetje voor het klimaat?

 2. Paardenmiddel

  Paternotte: LEUGRNAAR

 3. LifeBuddy

  HaHaHaHa, gabel, ze kunnen Nu al voor het tribunaal komen. De 1e en 2e kamer zit al gedeeltelijk vol met Extreem sLinkse uitheemse exoten , die tolereren dat de exoten in de supermarkt Geen mondkapje op hoeven. Moedwillig en met voorbedachte rade, wordt heel [nedere]land besmet. Hoe hypocriet zit deze dictatuur in elkaar.

 4. Piet Paaltjens

  “ We vinden vaak dat het kabinet te laat is. Terecht. Maar tegen alle partijen die nu blij zijn dat een 2G-debat is uitgesteld, zeg ik hetzelfde. Want wat je inhoudelijk ook vindt, durf het gesprek aan te gaan! Hiermee zet je je naam onder een langere lockdown. Ongelooflijk jammer.”

  BAM!

  1. Mistgabel

   Bam wat?

   1. Piet Paaltjens

    Ik geef aan dat er volgens mij geen speld te wrikken is tussen deze logica, maar mogelijk ziet onze mestvork daartoe wel kansen.

    1. Mistgabel

     Volgens u.
     Dat zegt toch genoeg…

     1. Piet Paaltjens

      Ik zie dat je er inhoudelijk niets tegenin te brengen hebt.

      Je bent een zwakke debater, Mistgabel, en dan druk ik me voorzichtig uit.

     2. Trithing

      Het is iedereen duidelijk dat pietje zijn immens zielige lege leventje 18 uur per dag 7 dagen in de week opvult hier op dds.
      pietje is een nutteloos figuurtje.

     3. Nostradamus

      Niet met u aanspreken. Dat respect verdient hij/het/Tofik niet.

     4. Piet Paaltjens

      De aanspreekvorm ‘jij’ vind ik hier ook meer passend, Nostradamus.

    2. Scaldis

     ‘geen speld te wrikken’
     Weer een taalkundig hoogstandje Paal!

   2. Mistgabel

    Als u nou nog niet weet hoe ik erover denk.

   3. Nostradamus

    Hij is die loser Tofik Dibi 😂🤣😂🤣

    1. Piet Paaltjens

     😎

  2. Mistgabel

   Lijkt wel een verongelijkte kleuter.
   Nahnahnahnahnah, lekker puh.

   Wat een sneuneus.

  3. HenC

   Politieke chantage met niet werkende maatregelen werkt niet meer.
   Nuchtere Nederlanders laten zich niet meer chanteren met angstmakerij.
   De basismaatregelen werken goed en in ieder geval beter dan de 2G of 3G modellen gebaseerd op berekeningen met telfouten er in. Zelfs de TU- Delft heeft de fout al toegegeven! Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

   1. StanleyC

    Practische politiek bestaat uit het negeren van feiten

    1. HenC

     Als dat waar zou zijn, verliest de politiek zich altijd in tunnelvisie.
     Tunnelvisie binnen de eigen politieke wensdromen.
     Feiten verlangen aanpassingen van de politieke keuzes.
     Ook praktische politiek links en/of rechts moet zich
     met de wensdromen altijd voegen naar de werkelijkheid.
     De keuzes die nu gemaakt worden in de Haag verliezen zich
     in de eigen wensdromen en de keuzes zijn blind voor de feiten
     die overal in de wereld te vinden zijn.

  4. Trithing

   De d666 is een ziek partijtje gesteund door pietje

  5. Neerlander

   Tik tak pietje pruts tik tak

   1. Piet Paaltjens

    Sterke argumentatie, Neerlander.

    🙄

    1. Neerlander

     Ik reageer niet vaak maar man wat ben jij een achterlijk adept .
     Maar ga vooral door, ik vind het voor nu nog wel vermakelijk om te zien hoe jij je verschut zet keer op keer. dus pietje pruts, leef je uit zolang het nog kan.

     Tik Tak Pietje pruts Tik Tak.

     1. Piet Paaltjens

      voor schut

     2. Trithing

      Sukkel

     3. Neerlander

      Verschut
      (Amsterdams) te schande gezet, afgezeken worden (komt van voor schut)

      Dus achterlijk adept Pietje Pruts, je snapt het niet helemaal.
      Bekrompen linkse schandvlek.

  6. leukeditter

   BAM idd paternotte de vieze smerige links achterbakse hond..loopt als een kwijlende geile kater achter de jonge aan

   1. Mr.blauw.sky

    Hoe bevalt het leven daarginds in het Oostblok?

  7. Xyz1234

   Het past helemaal in het plaatje dat u idolaat bent van iemand als Paternotte.
   Het beeld van uw naargeestige persoon wordt steeds duidelijker.

   1. Piet Paaltjens

    Tegen wie is deze agressieve reactie gericht?

    1. Trithing

     Toch bijzonder dat dan juist pietje reageert, hij weet natuurlijk dondersgoed dat het om hem gaat

    2. Krasvast

     Negeren werkt veel beter, 100% succes verzekerd!

     1. Mr.blauw.sky

      Stop maar, Poemien 100% Ningun Lucifer

 5. dumbfarmer

  … was getekend: de Jonge en Rutte..

 6. StanleyC

  Ok, ik ga ff een beetje off topic, maar er wordt nogal gestrooid met de termen links en rechts. Maar ik begin langzaam de induk te krijgen dat niet iedereen even goed weet wat dat daadwerkelijk inhoudt. Ik ben een rechtse rakker, en daar wil ik mee zeggen dat ik ben voor een kleine doelmatige overheid die zich vooral richt op de kerntaken. Een maatschappij waar eigen verantwoordelijkheid het uitgangspunt is. En waar het zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel staat. Een gezonde balans tussen deze 2 aspecten is essentieel voor een gezonde sterke samenleving. Ik ben een tegenstander van de EU in haar huidige vorm, omdat ik voor decentralisatie van de Macht ben en ik ben van mening dat bestuur juist dichtbij de betrokkenen moet worden geplaatst. De reden dat ik zaken als Islam of LGBT niet heb benoemd, is omdat dergelijke standpunten niks hebben te maken met links of rechts. Links of rechts geven enkel aan hoe men kijkt naar de rol van de overheid. Waarbij uiterst rechts 0% overheid is en uiterst links 100% overheid. Ik ga er voor het gemak maar vanuit dat jullie zelf in staat zijn om de implicaties hiervan vast te stellen. Mvg Stanley

  1. dumbfarmer

   jammer alleen dat in het huidige politieke en sociale klimaat die versimpeling niet meer op gaat en zeker de huidige regering probeert zich overal in te murwen en iedereen afhankelijk er van te maken.

  2. aerosol

   sja wat is links en wat is rechts maar vooral wat is de rol van een overheid. In mijn ogen zijn we geen land meer en dient de overheid niet het land maar het grootkapitaal en de invoering van een nazi paspoort en cbdc. 75% van de wetgeving komt al vanuit de EU.
   De overheid is er alleen maar om dubieuze wetgeving door te voeren en idd geval onder een noodwet met een demissionair kabinet. Deden ze dat in de jaren 30 ook niet middels een noodwet?

   1. Mistgabel

    Links is nog maar een heel klein clubje.
    Het is meer globalisten tegen nationalisten.

  3. StanleyC

   Aerosol, zo denk ik er precies over.
   Met mijn tekst hoopte ik wat misvattingen uit de weg te ruimen. Want ik begon me behoorlijk te irriteren aan de stuitende domheid van sommige individuen hier.

   Voor de huidige situatie:
   Shit hit the fan, and it hit real hard

 7. Mistgabel

  Het kaartenhuis gaat in elkaar storten.

  1. StanleyC

   De hele ironie is dat iedereen het heeft over progressie, maar ik zie niks anders dan verval

   1. Piet Paaltjens

    Mensen die hun eigen leven zien vervallen hebben de neiging die sombere visie op de maatschappij te projecteren.

    1. Trithing

     pietje is nogal dom, mensen die het ooit eens hebben meegemaakt kunnen altijd de feiten benoemen…

  2. Mr.blauw.sky

   De hele ironie is dat Oswald Spengler dat ruim een eeuw geleden ook al voorspelde.

   Er is helemaal niks van terecht gekomen.

 8. StemPzeweg

  Paternotte heeft helemaal gelijk. Walgelijk deze zogenaamde oppositiepartijen

  1. Trithing

   Paternotte is een d666-er dat is het allergrootste probleem

   1. StanleyC

    Dat maakt niet zo veel uit, Paternotte is een passant. Het maakt natuurlijk geen reet uit wie je er neer zet als het systeem in de kern door en door verrot is

    1. Trithing

     Het benoemen is belangrijk

 9. DutchOutlaw

  Dhr.Paternotte kletst (net als het kabinet) uit zijn nek.

  En waarom? Zal het je kort uitleggen aan de hand van een artikel die recent is gepubliceerd in een medisch tijdschrift. De gerenomeerde Amerikaanse arts/microbioloog Dr.Malone is de ontwikkelaar van het mNRA-vaccin en een autoriteit op dit gebied en staat onder zijn collega’s hoog aangeschreven.

  Welke maatregelen Dhr.Paternotte en het kabinet ook voor ogen hebben om de Corona crisis te bezweren het is totaal zinloos. Waarom?

  Uitspraak van Dr.Malone: Vaccineren is totaal zinloos en je bereikt het tegenovergestelde. Dus meer besmettingen. Het menselijk immuumsysteem is in staat (wetenschappelijk bewezen) om het Corona-virus zelf te bestrijden. Vaccineren heeft misschien zin voor mensen die echt kwetsbaar zijn,maar de hele populatie vaccineren is volstrekt nutteloos. Mensen moeten leren met het Corona-virus te leren leven en de dodelijkheid van Corona staat gelijk aan een zware griepgolf dit is wetenschappelijk bewezen en is gewoon een feit.
  Het is beter om het Corona-virus te laten circuleren net als een griep en een verkoudheidsvirus. Daarmee wordt het Coronavirus meer infectieus voor mensen,maar ook meer endemisch,wat wil zeggen dat het Coronavirus zich aanpast aan zijn gastheer/gastvrouw en een normaal onderdeel wordt van onze microbiologische omgeving. Dus dan gaat het virus nog wel rond,maar mensen die besmet raken worden niet meer (of veel minder) ziek.

  Bovendien zijn er steeds meer bewijzen dat het Covid-virus bewust de wereld in is geholpen als onderdeel van de “Great Reset” om de bevolking te onderdrukken.

  Het World Economic Forum heeft 3 maanden voordat de Corona pandemie uitbrak een gesimuleerde “wargame” georganiseerd waar o.a leden van het WEF,Bill Gates,leden van regeringen uit de VS,Canada,EU-leiders en de Pharma-industrie aan deelnamen om te kijken hoe er gereageerd moest worden op een pandemie uitbraak.
  Dit beruchte evenenement had als naam “Event201”.
  En hier zijn bewijzen van! Als je op Youtube even Event201 invult dan zul je diverse beelden kunnen zien van het WEF “wargame” waar deelnemers te zien zijn. En testen op varkens die bewust met een virus zijn besmet om te kijken hoe het verloop van het virus zich ontwikkelde. Kortom….smerig spel!

  1. Piet Paaltjens

   Die Dr. Malone is een onbetrouwbare bron.

   ht*ps://www.knack.be/nieuws/factcheck/factcheck-nee-robert-malone-is-niet-de-uitvinder-van-de-mrna-vaccins/article-longread-1756849.html

   1. Trithing

    “Vaccins

    Je begrijpt er geen réet van pietje

 10. Duckday

  Het is gewoon een GROTE KWAL

 11. Uwehetgeweten

  NVK-voorzitter en OMT-lid Károly Illy is het niet eens met het pleidooi om kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren tegen corona. “Je moet kunnen aantonen dat zij er zelf iets aan hebben, en voor gezonde kinderen jonger dan twaalf jaar heeft het geen persoonlijke meerwaarde om zich te laten inenten,” aldus Illy in het Nederlands Dagblad. “Dat hebben we als NVK geconcludeerd na overleg met alle deskundigen van onze vereniging.”

  1. Piet Paaltjens

   “Je moet kunnen aantonen dat zij er zelf iets aan hebben, en voor gezonde kinderen jonger dan twaalf jaar heeft het geen persoonlijke meerwaarde om zich te laten inenten,”

   Dat is ook wel aangetoond: Corona is op dit moment de meest voorkomende en ernstigste kinderziekte. Bovendien voeren zijn opponenten aan dat de gevolgen voor kinderen van een lockdown en andere maatregelen evenzeer ziekmakend zijn.

   Illy heeft zijn standpunt inmiddels genuanceerd.

   1. Trithing

    Je bent een zieke klootzak die leugens verspreid

 12. Nostradamus

  Voor mij staat zijn naam al onder de lijst van massam00rd. Direct na Pinokkio, Clowntje Clusterf*ck en Pinokkia. Mede door hen zijn er al heel veel onschuldige doden gevallen.

 13. Ali Yas

  “Hiermee zet je je naam onder een langere lockdown.”

  Jan presenteert hier een vals dilemma: het is volgens hem òf 2g òf lockdown.

  Maar het kabinet kan best 2g én lockdown doen, let maar op. Net als de combinatie “80 procent ingeënt” en lockdown.

  Ondertussen is er natuurlijk ook nog gewoon de mogelijkheid van géén 2g en ook géén lockdown. Van de besmettingsvergunning weten we inmiddels dat die de verspreiding van het virus niet tegengaat en met het verhinderen van het openbare leven gaan er meer levensjaren verloren dan ermee gered worden.

  1. Piet Paaltjens

   “Ondertussen is er natuurlijk ook nog gewoon de mogelijkheid van géén 2g en ook géén lockdown. ”

   Dat zou hebben geleid tot een zorginfarct dan wel code zwart.

   1. Trithing

    Nee dat zou het helemaal niet pietje, je moet stoppen met nep informatie te verspreiden, stop met het leugenachtige npo riedeltje te riedelen

   2. Krasvast

    Negeren werkt veel beter, 100% succes verzekerd!

    1. Piet Paaltjens

     Krasvast is enorm succesvol in zijn onvermoeibare pogingen mensen te negeren.

     😎

     1. Trithing

      Krasvast is in ieder geval een stuk slimmer dan pietje…

 14. J. Punt

  Veel gevaccineerden balen ervan dat velen niet zo bang en zwak zijn als hunzelf door wél de kont tegen de krib aan te gooien. Dat schuurt en steekt, geen weg terug maar vooruit van booster naar booster….. opgelegd door de pharma waar hun de gewillige testdummy’s voor zijn. Daar hebben ze zelf voor gekozen.