Kabinet bevriest discriminerend plan voor 2G-beleid, waardoor langere avondlockdown dreigt

Het demissionaire kabinet heeft de balans opgemaakt en is tot de conclusie gekomen dat het discriminerende plan om ongevaccineerden buiten te sluiten, het zogeheten 2G-beleid, op de lange baan wordt gezet. Ook zal er vooralsnog geen coronapas voor werk en onderwijs komen. Daar staat echter tegenover dat er waarschijnlijk een langere ‘avondlockdown’ zal worden ingesteld, aangezien men bang is voor de nieuwe omikronvariant.

Volgens het demissionaire kabinet is er te weinig draagvlak voor een plan om het discriminerende 2G-beleid in te voeren. Ze willen het natuurlijk nog wel steeds in gaan voeren, ze wachten alleen op het (voor hen) juiste moment. Daarnaast wil de Hugo de Jonge niet vooruitlopen op het idee dat de avondlockdown langer zal gaan duren.

Voor De Jonge betekent het 2G-beleid een heropening van de samenleving. En aangezien we hier in Nederland nu ook te maken hebben met de omikronvariant, is hij tegen de invoering van dat beleid op de korte termijn. Althans, dat zegt hij volgens het AD.

De Dagelijkse Standaard

Ergens gaat er wat mis in de redenering, want hoe verschrikkelijk dat 2G-beleid ook is, het zou prima bovenop de huidige avondlockdown kunnen worden ingevoerd. Hypothetisch: Je voert het in, houdt bijna alles nog steeds dicht en heft uiteindelijk de avondlockdown-maatregelen op. Het 2G-beleid is dan al in werking getreden, maar in de praktijk had je er niets aan tot je de andere maatregelen op kon heffen.

De reden dat hier niet voor is gekozen, is zogenaamd te weinig draagvlak in de Tweede Kamer. Het demissionaire kabinet heeft zich echter nauwelijks wat aangetrokken van de Tweede Kamer en ramt praktisch alles erdoor met een eigen meerderheid. Daar kan het dus haast niet aan liggen. Het lijkt eerder alsof er te weinig draagvlak is in de samenleving. Het demissionaire kabinet vreest waarschijnlijk voor rellen. En omdat het zou betekenen dat ook de coronapas op het werk en het onderwijs zou worden ingevoerd, want met dat soort maatregelen krijg je natuurlijk diverse lobbyclubs die gaan krijsen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Maar goed, de besmettingscijfers zijn nog steeds beroerd, dus er zal iets moeten gebeuren. Het meest waarschijnlijke is dat de avondlockdown gewoon een maand of twee wordt doorgetrokken. In de tussentijd hebben Kamerleden en lobbyclubs dan voldoende tijd om weer allerlei uitzonderingen te eisen voor het 2G-beleid, waardoor het uiteindelijk wel wordt ingevoerd maar weer een wirwar aan mits en maren zal bevatten, waardoor het weer een juridisch fiasco wordt. Waarschijnlijk zullen ze het dan invoeren vlak voor het moment dat de winter voorbij is en de cijfers toch al zakken, zodat het lijkt alsof het 2G-beleid ontzettend effectief is, terwijl het gewoon aan het seizoen ligt. En in de tussentijd hopen ze maar dat de zorg niet alsnog overspoelt, want daar is nog steeds geen strategie voor uitgewerkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Piepertje

  Waar blijft speklapje? Het is tog geen luierteit

 2. dumbfarmer

  oh.. dat rotgeintje dus nu weer..
  Die idiote maatregelen langer doorzetten dat de ellende groter wordt, kunnen ze dalijk 2g aanprijzen als ‘bevrijding’ of ‘terug gave van vrijheden’. En iedereen gaat daar dan in mee, niet omdat ze 2g willen maar wel af van die achterlijke maatregelen die alleen maar goed zijn om de economie de grond in te boren, maar voor geen meter werken, want wat na 17:00 gebeurde, wordt nu gewoon verplaatst naar overdag of het weekeinde.
  En zo worden we vrolijk steeds verder die 2g maatschappij ingerommeld… als je dit 2 jaar geleden voorspeld had, werd je dwangverpleging aangeraden.

 3. StemPzeweg

  Het is een schande dat hier hier niet voor 2G wordt gekozen. Hugo de Jonge geeft hiermee aan dat hij een onverantwoordelijke bestuurder is die geen keuzes durft te nemen.

  1. dumbfarmer

   en.. dat is nieuws dan? Het is gewoon een bruikbare idioot en papegaai van rutte, niet meer, niet minder. Rutte houd em stevig in het zadel, ondanks de idiote uitlatingen en faalbeleid.

  2. leukeditter

   schande dat jij nog kan roeptoeteren…tja 2G geen draagvlak ouwe reus..jammer en dan zullen we het maar niet hebben over een prikplicht ,dan breekt helemaal de pleures uit

  3. Mistgabel

   Wat dan?
   U weet dat gevaccineerde het kunnen krijgen en doorgeven.
   Met de QR code elkaar maar besmetten dan?

   Volgens Pietje en Porretje liggen 70% ongevaccineerde op IC ( rond de 400 door heel Nederland)
   Maar gewoon in het ziekenhuis liggen (mild🤡) nu ongeveer evenveel ge- als ongevaccineerde. 49/51%
   (u komt ondanks prik niet op IC, maar wel in het ziekenhuis te liggen🤡)

   Dus wat wilt u dan?
   Mij als ongevaccineerde hoeft ie wat mij betreft niet te beschermen. Totaal niet nodig.

   1. leukeditter

    Het is nogal verdacht dat bijna alle EU-landen de zorg hebben kapot gemaakt. Had de UK gelijk dat de EU te veel geld kost waardoor er niet meer kan geinvesteerd worden in het eigen land? In ieder geval doet de UK het nu wel beter op alle gebieden. Hun zorg kan de coronapatiënten opvangen, hele grote bedrijven vertrekken uit de EU om in de UK verder te gaan, de burgers leven daar terug in vrijheid, alle ondernemers zijn open! De UK zou het slechter doen maar als je nu naar de UK kijkt, dan zijn ze veel beter nu dan toen ze nog aangesloten waren bij de EU! De EU is een aderlating voor alle aangesloten landen en dat is een bewezen feit!

    1. Piet Paaltjens

     Shitter weet nergens van.

     ht*ps://www.bbc.com/news/business-59070020

   2. leukeditter

    nee ik weet nergens van …zou het juiste nieuws eens ff raadplegen ouwe zak

 4. dumbfarmer

  andere gedachte ook nog even.. moet je opletten. Als die witteboord criminelen dat 2g er door krijgen, en dan ook nog toestaan dat op de werkvloer in te voeren.. dan bereiken ze dus hetzelfde als Letland: je ontneemt de toegang en stemrecht voor ongevaccineerden, alleen is Letland er tenminste eerlijk over in plaats van dat te doen via smerige achterbakse regels waarbij dat niet gezegd wordt, maar in de praktijk daar wel op uit gaat draaien.

 5. Heinzs

  Het lijkt mij genoeg als de avondklok wordt verlengd tot aan de ingang van de zomertijd.

  1. Woordkunst

   Blijf ja maar lekker thuis dan bangerik

 6. JochemX

  Liggen de lijken op straat? De hele corona stelt weinig meer voor. Stoppen met al die onzin. Vandaag nog.

  1. Mistgabel

   Nou, wat een drama maken ze ervan.

   Waar is die griep eigenlijk?

 7. Mistgabel

  Nah, was laatst op tv, moet nieuwe vaccins samengesteld worden voor de Omicron variant.
  De eerdere prikkies schijnen daarvoor niet te werken, de booster ook niet.

  Zei laatst nog: 4e prikkie komt eraan.

  1. dumbfarmer

   wordt nog een klucht die prikkies.. want het schijnt in de eerste analyses ook nog eens te zijn dat er eens wat goeds uit afrika deze kant op komt…
   Hoewel die variant virulenter is en de huidige kan verdringen, lijkt het er sterk op dat het ziektebeeld al veel milder is.. Als dat zo is: afschalen al die onzin, we zitten dan echt op het niveau van een griep, in ieder geval totaal niet op het niveau van een A-groep ziekte.
   ohja
   voor pietje puk voordat ie weer begint over bronnen…:
   htt*s://www.youtube.com/watch?v=1Paq17X6ucQ

 8. Adriaen van Bergen

  Toch knap van dat virus dat ie weet wanneer het avond is.
  Verder worden we belogen en bedrogen.
  Het virus is voor meer dan 99% van de mensen niet gevaarlijk.
  Studies geven aan dat als je genoeg vitamine d3 hebt dat je het dan niet krijgt.
  De gemiddelde leeftijd van overlijden is 81 jaar, meestal met onderliggend lijden.
  De prik is experimenteel en de inhoud zeer gevaarlijk.
  Hoe lager de leeftijd hoe minder kans dat je het krijgt.
  Kinderen prikken = moord.

  1. Branzino

   @Adriaen van Bergen

   Wat een onzin rammel je nu weer uit je toetsenbord:
   Studies geven aan dat als je genoeg vitamine d3 hebt dat je het dan niet krijgt.
   Ik ben geïnteresseerd in verwijzingen naar die studies. Vitamine D helpt ongetwijfeld, want dat is, voor zover ik weet, dat je so wie so als oudere moet nemen.

   De gemiddelde leeftijd van overlijden is 81 jaar, meestal met onderliggend lijden.
   Klopt, maar het is wel een gemiddelde. Dat wil zeggen dat er ongeveer evenveel mensen sterven die jonger zijn dan mensen die ouder zijn. Dat is eigenlijk de mediaan, maar dat maakt hier niet zoveel uit.

   De prik is experimenteel en de inhoud zeer gevaarlijk.
   Dat zou je me uit moeten leggen. Wat is er experimenteel aan die prik en waar haal dat “zeer gevaarlijke” vandaan?

   Hoe lager de leeftijd hoe minder kans dat je het krijgt.
   Heeeee, dat klopt.

   Kinderen prikken = moord.
   Dat klinkt wel heel zelfverzekerd en dapper. Geldt dat alleen voor de corona-prik, of voor alle zuigelingen- en kinderprikken. Die worden namelijk allemaal blindelings genomen, zonder kritiek of terughoudendheid. En betekent dat, dat alle medewerkenden aan de vaccinaties een aanklacht wegens moord kunnen verwachten? Voor een tribunaal zal ik maar zeggen? Dat redden we dan niet met onze gevangenissen. Dan maar de waddeneilanden ontruimen, misschien?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.