Kabinet komt met strenge ‘sekswetgeving’: versoepelde definitie verkrachting en er komt een ‘sisverbod’

Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) laat namens het demissionaire kabinet weten dat er strenge ‘sekswetgeving’ op komst is voor seksuele misdrijven. Zo zal er een ‘sisverbod’ komen en wordt het eindelijk strafbaar om seks te hebben met iemand waarvan je weet dat diegene dat niet wil. Toch zal het nog jaren duren voordat de wetgeving van kracht wordt.

Op het eerste gezicht lijken de wetsvoorstellen goed en logisch. Bij sommige voorstellen vraag je zelfs af waarom dit niet véél eerder is voorgesteld. Het gaat hier in ieder geval om een poging de ‘sekswetgeving’ te moderniseren.

Zo is het volgens de nieuwe sekswetgeving van het kabinet straks voor de definitie van verkrachting niet langer een vereiste dat er sprake moet zijn van dwang, geweld of bedreiging. Dat worden straks alleen verzwarende factoren. Ook “indringend op seksuele wijze” communiceren met kinderen onder de 16 jaar wordt strafbaar. Dat werd echt hoog tijd! Kindermisbruik kan ook rekenen op hardere wetgeving, net als seksuele intimidatie. Er komt een heus landelijk ‘sisverbod‘ aan.

Het klinkt allemaal mooi! Toch is het maar de vraag of het ook echt gaat helpen. Vieze oude mannen die dickpics naar kinderen sturen kunnen straks wel makkelijker worden aangepakt, vooral omdat er dan direct bewijs is. Het probleem met deze nieuwe sekswetgeving van het kabinet is dat het al snel een ‘welles/nietes’-verhaal wordt.

Bijvoorbeeld: een meid die spijt heeft van een wilde nacht en de volgende dag beweert dat ze het eigenlijk niet wilde, kan voor problemen zorgen. Volgens de nieuwe wet heb je bij twijfel de plicht om te vragen of de ander het wel prettig vindt wat er gebeurt, meldt de NOS. Klinkt goed, maar zo’n meid kan dat de volgende dag gewoon ontkennen. Ga je het dan vooraf vastleggen met een ‘consent-formulier’? En is zo’n formulier wel geldig als je het in een dronken bui hebt ondertekend?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Hetzelfde geldt voor het ‘sisverbod’. De sissende partij kan het gewoon ontkennen en het juridische apparaat is er maar druk mee. Die wetgeving klinkt allemaal leuk en aardig, maar het levert waarschijnlijk ook een heleboel problemen op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Woordkunst

  Nikszeggende nonsens van Grapperjurk, zolang in Nederland handhaven een vies woord is kan je voorstellen maken tot je een ons weegt.

  Hij zou Amsterdam eens schoon moeten vegen ipv te lopen melken over “sissers”
  Incapabele idioot dat het is…

  1. KippiX

   Handhaven is een minder vies woord wanneer het op positieve lees: positieve wijze gecombineerd wordt met corona.

  2. LifeBuddy

   Grapperjurk moet in de supermarkten zonder mondkapje op lopen, strafbaar stellen. Iedere keer weer zie je van die extreem sLinkse mosl. sissers zonder kapje lopen. sLinkse Discriminatie naar het Volk en de IC’s ten Top!!!

  3. AS210854

   HELEMAAL MEE EENS.

 2. leukeditter

  ik naai met wie ik wil en waar ik wil en hoe lang ik wil..heeft die kale nsb er niks over te zeggen

  1. Piet Paaltjens

   Uiteraard, shitter, maar toch wel binnen de grenzen van de strafwet?

   1. Piepertje

    sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

 3. sonny

  Hoe kan je weten dat de dame in kwestie eigenlijk niet wil copuleren?
  Veel grieten sluiten de ogen en beginnen te kreunen en piepen, raaskallen vervolgens met een veelvuldig wisselende frequentie ja, nee, ja oohhhh ja,nee!
  Tja, dat gaat een moeilijke wetgeving worden!

  1. Piet Paaltjens

   Sonny illustreert helder waarom deze wetgeving noodzakelijk is.

  2. right

   Sonny@
   Velen hebben zeer vaak hoofdpijn, worden ongesteld, dan wel zijn het al, hebben een SOA, zijn niet in de stemming, etc, je komt dus sowieso niet aan je krik-kwantum!
   Als de dames dan ook nog NEE mogen zeggen, wordt het treurig!

   1. sonny

    Right,
    Als iemand een zeer willige Miep heeft genomen, maar de volgende dag een andere griet pakt, gaat de eerdere ‘willige’ uit rancune roepen: “ik wilde niet”!
    Dan wordt het inderdaad een welles, nietes, welles verhaal, dus een nutteloze wetgeving!

    1. Piet Paaltjens

     Het blijft verbazingwekkend hoeveel primitieve losers hier durven te posten.

     1. Dubblecheck

      “Het blijft verbazingwekkend hoeveel primitieve losers hier durven te posten.”

      Het blijft verbazingwekkend dat je hier nog mee geassocieerd wilt worden.
      Met andere woorden…. Wat doe je hier nog.

 4. Eppo123

  En dan wel graag het sisverbod handhaven (in A’dam West).

 5. dumbfarmer

  een sisverbod? benieuwd wanneer de eerste boa daar een boete voor probeert uit te schrijven.. vooral benieuwd naar de staat van die boa dan.

  1. Vrijedenkert

   Deze boa zal door een groot aantal zogenaamde vrienden/buurtgenoten van verdachte omringd en geïntimideerd worden en het zogenaamd uitschrijven verdwijnt als sneeuw voor de zon…

 6. Vrijedenkert

  De zogenaamde nieuwe Nederlanders met niet-westerse vaak in combinatie met islamitische achtergrond zullen nog geen seconde wakker liggen van een sisverbod opgelegd door slangenkuil Binnenhof en als er wel op gehandhaafd gaat worden zullen ze moord en brand schreeuwen en het op discriminatie gooien en politiek links/progressief zal in de gordijnen vliegen en vanaf dat moment zal er nooit meer een sisverbod gehandhaafd gaan worden bij deze groepen met genoemde achtergrond!

 7. Ali Yas

  “Ga je het dan vooraf vastleggen met een ‘consent-formulier’?”

  Goed idee. O wacht, dat is er al: het heet “huwelijk”.

 8. Duckday

  Niets zeggend heeft deze man wel wat te doen wanner is het van kracht? Doe iets aan het wope figuur .Treed eens op HANDHAVEN niet de andere kant uitkijken.En indien het waar is WAAROM HEEFT DE VVD een voormalig hofstad groep in dienst .Hoe kan dit je doopcel lichten ze toch door bij het in dienst treden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.