Politiebonden zijn geouwehoer met asielzoekers in Ter Apel spuugzat: ‘Vreemdelingenpolitie, leg je werk neer!’

Politievakbond ACP drukt zich in een persbericht nog netjes uit, maar het is overduidelijk dat ze helemaal klaar zijn met de etterende situatie met agressieve asielzoekers in het overvolle Ter Apel. De politievakbond spreekt van “chronische onderbezetting” bij de vreemdelingenpolitie en waarschuwt ervoor dat de gezondheid, veiligheid en het privéleven van deze agenten steeds meer onder druk is komen te staan.

Buschauffeurs en personeel van het asielzoekerscentrum in Ter Apel zijn niet langer de enige partijen die aan de bel trekken. Politievakbond ACP geeft nu ook aan dat de maat vol is. Tegelijkertijd gebruiken ze de kritiek om een sterkere positie bij de onderhandelingen over de nieuwe politie-cao te krijgen, meldt RTL Nieuws. Hun doel is om te blijven onderstrepen dat er nu écht wat moet gebeuren voor de agenten en specifiek voor de vreemdelingenpolitie.

Hiermee brengen ze de politie enigszins in een vervelende positie. Want als er niets aan Ter Apel gebeurt, waardoor buschauffeurs moeten blijven worden beschermd en burgers last blijven houden van agressieve asielzoekers, gaat een beter politie-cao dan helpen? Agenten die het inmiddels niet meer trekken omdat er om de haverklap wat aan de hand is, zullen het nog steeds niet trekken ook al gaat hun loon met een paar procent omhoog en krijgen ze een paar extra vrije dagen. Natuurlijk zouden agenten een veel betere cao moeten krijgen, maar daar los je dit probleem niet mee op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als de politievakbond zich echt hard wil maken voor de vreemdelingenpolitie, dan moeten ze eisen dat er eens echt actie wordt ondernomen tegen de overlast door asielzoekers in Ter Apel. De situatie lijkt nu door de vakbond te worden gebruikt om het eigen bestaansrecht te willen onderstrepen, in plaats van de vreemdelingenpolitie niet langer op te willen blijven zadelen met iedere dag weer hetzelfde geouwehoer rond dat asielzoekerscentrum.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Pieter48

  Mijnheer van Baarle (Denk) stond onlangs in de tweede kamer te beweren dat alle negatieve berichten over het asiel drama in Ter Apel en wijde omtrek nep nieuws zou zijn. Het kan toch niet zo zijn dat asielzoekers zich zo gedragen. Het zijn allemaal tandartsen en andere hoog opgeleide zielige vluchtelingen. Hoe snel gaat Ons ooit zo mooie landje naar de afgrond. Stem links dan kunnen we de ondergang wat versnellen.

 2. Vrijedenkert

  De burgemeester en gemeenteraad van de gemeente eiste een aantal jaren geleden extra agenten van de rijksoverheid anders zou men het contract voor opvang van uitgeprocedeerden en veiliglanders opzeggen of niet verlengen, natuurlijk nooit een agent bijgekomen in al die jaren en het dreigement waarmaken gaat natuurlijk nooit gebeuren…

 3. Stuurwal

  Ik begrijp de politie wel. Laat ze optreden!

 4. Nikita

  Hoe meer zielen hoe meer vreugde, binnekort in dit theater.

  1. Krasvast

   @Nikita: Inderdaad, succes ermee!

 5. Harry Haller2

  Het wordt tijd dat er kampementen komen waarin alle agressieve gelukszoekers (na 1 waarschuwing) voor onbepaalde tijd op gesloten afdelingen worden gedetineerd.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Ik stel voor deze mensen niet anders te behandelen dan andere Nederlanders.

   We zijn namelijk een rechtsstaat.

   1. Harry Haller2

    “We zijn namelijk een rechtsstaat.”

    Daar trekken zij zich niks van aan.

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Als wij het maar doen.

     1. Harry Haller2

      Je kiest daarmee de kant van de agressieve raddraaiers die buschauffeurs en agenten bespuwen, treiteren en tegen hen geweld gebruiken, in de wetenschap dat ze toch niet uitgezet worden: de opperste vorm van misbruik en manipulatie dus.

      Van de week hadden we het ook over dit onderwerp: de lange lat en gummiknuppel vond je oke. Daarin kan ik meegaan, maar alleen als dit bij het minste of geringste langdurig wordt ingezet. Neerknuppelen dat geteisem tot ze niet meer opstaan.

     2. Gregorius van Dubbeldam

      “ Neerknuppelen dat geteisem tot ze niet meer opstaan.”

      Primitief, Haller.

     3. Harry Haller2

      Lazer toch op ouwe Neel: ze pissen in je bek, lachen je vierkant uit, leven hun criminaliteit en agressie uit in Nederland en het enige wat jij kunt is met je pink omhoog bij je kopje thee uitroepen ‘wij zijn een beschaafd land’. Slappe lüllekop die je bent.

      De knuppel erover tot ze niet meer opstaan is nog te zacht voor ze: ik opteer voor het knieschot van Wilders, afzinken in pepperspray en de restanten gebruiken voor opvulling van fietspaden.

      Krijg de tyfus met je grondwet en beschaving: door decadente zwakzinnigen als jij is niet alleen het oude Rome maar ook heel Nederland naar de kloten gegaan.

      Weet je wat: we beginnen met het uitroeien bij jou. Lijkt je dat wat?

     4. Trithing

      Maar dit is wat debieldam juist graag ziet in Nederland..

     5. Shooter

      Politie hoort ze op te pakken. Als zo iemand is opgepakt, onderzoekt de politie de ware identiteit en nationaliteit van die persoon en stellen deze – als dat lukt- vast. Vreemdelingen die hier illegaal zijn, moeten Nederland verlaten en terugkeren naar hun land van herkomst.

     6. Krasvast

      Jullie bezorgen hem steeds een bonertje met jullie aandacht.

 6. Bes Tolen

  Ik begrijp niet, dat er nog mensen in Nederland rond lopen, die het idee hebben, dat de Nederlandse overheid serieus probeert om asielzoekers en illegalen een strobreed in de weg te leggen. Het is alleen nog de vraag welke directe ”bazen” ze hebben, die buiten de politiek verantwoordelijken en de betreffende ambtenarij vallen.
  Het nieuwe beleid bij de marechaussee maakt het in eider geval het voor illegalen een stuk gemakkelijker. Wie zijn eigenlijk de echte bazen van Leytens, het nieuwe hoofd? Misschien die lui uit de kerken, die met de massa immigratie naar Nederland zo 1980 zijn begonnen? (Met de Oost Duitse communisten nota bene. Stond daarom Merkel zo bekwaam in 2015 de afbraak van Duitsland aan te voeren?) Het is sindsdien toch echt georganiseerd nog steeds fouter gegaan en er is nooit en nooit iemand ook maar opgepakt en voor de rechter gekomen wegens wetsovertreding.

  1. Krasvast

   “Het is alleen nog de vraag welke directe ”bazen” ze hebben…”

   Het kabinet is gevuld met WEF-slaven, zij hebben hun ziel verkocht aan Schwab c.s.

 7. 56RdK

  In een normaal functionerend land zouden de grenzen al j a r e n geleden potdicht zijn gegaan, was er een selectief toelatingsbeleid.

  Maar dit is Nederland, waarin een links denkend en rechts de zakken vullend koningshuis ook jarenlang de politiek bepaalde en achter de schermen wellicht nog bepaald.