Totale gekte! Advies NOS: ‘Zet ramen open tijdens kerstdiner en draag maar een warme kersttrui’

De NOS komt op de valreep nog even met een paar tips om tijdens de kerstdagen nog wat coronabesmettingen te voorkomen. Let u even op dat er maximaal vier familieleden of vrienden boven de 12 jaar over de vloer mogen komen? Houden we allemaal wel voldoende afstand? En zorg er even voor dat het flink kan luchten tijdens (en na!) het kerstdiner. Heel vervelend dat het super koud is, maar dan trekt u maar een warme kersttrui aan.

Dat zijn de tips die de NOS u nog even mee wil geven, want ook tijdens het kerstdiner moet u aan het coronavirus en de coronamaatregelen herinnerd worden. Eerlijk waar, in wat voor wereld leven die lui?! Inmiddels weet iedereen dat het een risico is om opa en oma uit te nodigen voor het kerstdiner. Dat is, hoe kwalijk ook, niet handig om te doen. Maar verder zal het iedereen toch een worst wezen wat er tijdens het kerstdiner gebeurt?

Wat we nu weten over de omikronvariant is dat het vrij snel besmettelijk is en een mild ziekteverloop schijnt te vertonen. Besmettingen die men de komende dagen oploopt zullen dus waarschijnlijk in de meeste gevallen niet tot veel ziekenhuisopnames leiden, tenzij je een zwak immuunsysteem hebt. Het gaat in ieder geval niet leiden tot een enorme ziektegolf, zolang iedereen de komende dagen even thuisblijft. That’s it.

Het is volkomen absurd om tijdens en na het kerstdiner om de haverklap de ramen en deuren een kwartier open te zetten, zoals de door de NOS aangehaalde expert graag wil. “Echt lekker behaaglijk zijn geopende ramen natuurlijk niet, maar dat moet maar even stelt Boerstra. ”Dan zal er een plekje zijn op de bank zijn waar het tocht, dan zet je oma daar maar niet neer. Kinderen hebben er vaak niet zo’n last van, die zijn het vaak wel gewend in klaslokalen. Of trek een kersttrui aan.””

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Is goed, Boerstra, ga jij maar lekker bibberen in een kersttrui om misschien een besmetting te voorkomen. Hopelijk doet de rest van Nederland wél normaal en doen ze niet mee aan deze idiotie. Met dit soort adviezen voorkom je een omikronbesmetting maar krijg je er misschien wel een longontsteking voor terug!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. RieninSpain

  Heb je net je huis laten isoleren voor duizenden euros, moet je de ramen openzetten

 2. Brenda Welsh

  Geen overbodige luxe wanneer de kamer vol walm staat van het gourmetten. De rook van de sigaret. De kalkoen uit de oven.

  1. Harry Haller2

   Malle Brenda begrijpt niet dat het artikel gaat over het voorkomen van coronabesmettingen in plaats van over fijnstof. Lezen is ook moeilijk voor jou meid, dat begrijp ik wel.

   1. Brenda Welsh

    @H.H. Er is nog nooit zoveel over Corona gesproken als in de laatste tijd. Eerst was het een zomerbriesje. Nu, nadat er wat mensen omver gewaaid zijn, wordt het serieus genomen. Als mijn gasten worden in de bijkeuken gechekt. Maar als ik niks doekrijg ik de baklucht er niet uit.

  2. Appelstroop

   Brenda, ik vrees dat je kalkoen mislukt is als ie begint te roken 🙁

 3. EvertB

  Alle onvoorwaardelijke aanhangers van Maurice de Hond wisten allang dat ventilatie (en ook doorluchten) een adequate manier is om aerosolen het huis uit te blazen. Voor vele DDS’ers is dit artikel dus gesneden koek.

  1. Mr.blauw.sky

   Tja, selective verontwaardiging als psychologisch defensiemechanisme..

 4. tim p

  zo gek is het niet het gaat om ventilatie, meer dan vijftig procent van de ‘besmettingen’ vinden in het huis plaats

 5. Xenon

  Hoezo ramen open zetten??
  Wij zitten lekker in de tuin te eten nu.
  Heerlijk toch bij -2.
  Alleen jammer dat er geen harde oosten wind is.

  1. Gerda2

   Ja, ons diner vond ook plaats in de buitenlucht. Allemaal een skipak aan , dikke muts en wanten.
   Helaas was het met wanten aan moeilijk netjes te eten, dus na een tijdje lagen alle messen en vorken in de kunstsneeuw, waar we voor gezorgd hadden. Uiteindelijk waren onze wanten heel vies, maar het diner was geweldig.
   En met de nodige drank op, werd het een warme bijeenkomst 😁

 6. Krasvast

  NOS? Ik kijk en luister niet naar de staatsomroepen en het advies aan anderen is om dat ook niet te doen.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Krasvast haalt zijn mosterd bij zijn eigen internet-bubble. Zo wordt hij steeds bevestigd in zijn wappie-theorieën en geen centje pijn van cognitieve dissonantie.

   😎

   1. Trithing

    Pipo debieltjesdam heeft enkel zijn oren ogen vol zitten met coronaströnt, er is geen ruimte meer voor echte feiten complottheorieën zijn inmiddels complotfeiten welteverstaan….

    1. Krasvast

     @Trithing: Niet lezen wat de zuighond schrijft en hem negeren is de beste optie!

    2. Mr.blauw.sky

     Krasje beter negeren Busje!

     1. september

      Krasvast weet niet beter met zijn domme uitspraken evenals Trithing

    3. Piepertje

     En, terwijl hij zelf, niet is gevaccineerd! Maar goed, speklapje heeft niks anders meer in zijn leven, dan belangrijk proberen te zijn op het enigste forum, waarop hij nog kan vervelen.

   2. Xyz1234

    Er is geen touw vast te knopen aan het gewauwel van Dubbeldom. Ik wens hem een spoedig geestelijk herstel toe.

  2. Appelstroop

   Mensen die alleen naar de staatsomroep en andere MSM kijken, leven in een bubbel.

   Mensen die hun nieuws alleen van alternatieve nieuwssites halen leven in een bubbel.

   Mensen die alleen rechts nieuws tot zich nemen, leven in een bubbel.

   Mensen die alleen links nieuws tot zich nemen, leven in een bubbel.

   etc.

   Probeer gewoon van alles wat mee te pakken, vindt je een onderwerp interessant, kijk wat verschillende mediavormen ervan zeggen, en vorm zelf je eigen conclusie ipv dat een schrijver/nieuwslezer dat voor je doet. Zeker als het nieuws is vanuit beide extremen van het politieke spectrum is het raadzaam de andere kant te belichten.

 7. Arbeider65

  Was net gezellig bij ons in huis. oudste en haar man met onze 3 klein kinderen en pleegzoon met vriendin en hun 3 kinderen. Geen raam los gehad, gezellige drukte. Ze kunnen mij de pot op.

  1. Krasvast

   “Ze kunnen mij de pot op.”

   Het enige juiste advies!

   🙂

   1. Vanduinen

    Maar niet allemaal tegelijk en natuurlijk handenwassen.

    1. Arbeider65

     Ja, van wc bezoek…

  2. ikweetwatikwil

   Mee eens Arbeider65.

  3. Gregorius van Dubbeldam

   En het was ook reuze gezellig voor het virus.

   Arbeider weet hoe je het gezellig moet maken.

   😎

   1. Trithing

    Paniekprediker Pipo debieltjesdam denkt dat er achter elke boom een demon huist.
    Pipo debieltjesdam moet zich volledig vol laten knallen met boosters, en dan denkt hij dat hij het alleenrecht heeft op alle vrijheden en de medisch fascistische discriminerende QR hem vrijhoudt van een griep besmetting.
    Dommer kun je niet zijn

   2. Krasvast

    @Trithing: Negeren is het beste, 100% succes verzekerd.

   3. Arbeider65

    Echt, wat ben jij een angsthaas. Oudste dochter genezen van covid en mijn vrouw is getest. Dus, wat is het probleem?

 8. leukeditter

  wat een imbecielen zeg..ik zou zegge NOS ga lekker zelf buitenzitte dat is nog veel beter!! een kou vatten binnen met ramen open is erger dan dat coronavirusje uit zuid afrika

  1. Krasvast

   De meerderheid van het volk krijgt keurig waar het om smeekt; een crisis die pas voorbij gaat als ze tien liter experimentele injectievloeistof ingespoten hebben gekregen.

   🙂

 9. KippiX

  Dus niet alleen de politiek maar ook de media gaat nu op de stoel van ‘adviseur’ zitten? Sinds wanneer hebben we op de NOS kunnen stemmen dan?

 10. Re-al

  NPO : Nederlandse Propaganda Organisatie.
  Van belasting-geld. Verplicht. Onopzegbaar.

  Nu dan : met achterlijk advies.

 11. Gregorius van Dubbeldam

  Over totale gekte gesproken:

  ad.nl/politiek/kerstwens-jongerenclub-forum-wekt-wrevel-bij-fvd-prominent-hiddema-misselijkmakend~a3068ede/

 12. Mar

  Vraag me altijd af in wat voor huis die doorgestudeerde figuren zelf wonen met hun adviezen.

 13. Appelstroop

  Als Agema er een punt van maakt dat je ramen tijdens bezoek moet openzetten is ze een heldin, doet de NOS dat, zijn ze knettergek.

  1. Mr.blauw.sky

   Ach ja, de dubbele standaard van alt-rechts…

   1. Wally

    Nee. Dit is geen dubbele standaard, maar een domme mededeling van iets wat een omroepstichting behoort te zijn, maar zich ongevraagd voordoet als raadgever en adviseur van een duidelijk niet meer geinteresseerde bevolking op basis van altijd weer dezelfde linkse politieke stroming. Raam open, doe t lekker zelf. Maar dat gaan ze niet doen, das het meest irritante aan dit soort gezanik…. doe wat ik zeg, maar doe niet wat ik doe. Laat ze eerst maar eens een neutrale zender worden zonder dat eeuwige linkse deug-gezever.

  2. Trithing

   Klopt de nos is knettergek, linkse staatspropaganda

 14. Bunky01

  Ja hoor flink luchten. De gasafrekening komt nog wel. Overal verdient men aan corona.

 15. Wally

  De lol is natuurlijk wel dat geen zinnig mens zich ook maar een zier van die adviesjes van een omroepstichting…aantrekt. ik mag gerust stellen dat ik over het algemeen een nette burger ben, geen sloper van andermans spullen of straatmeubilair, geen kleddernat die overal iets doms opspuit want interessant. Maar door dit soort ongevraagd gezanik krijg ik (en wellicht velen met mij) echt de neiging om me volledig tegengesteld te gaan gedragen. Of dit raar is weet ik iet, maar echt…. t kriebelt. Dus raam open nos? Krijg de zenuwen nos…. zoek het lekker uit, achterlijke gutmenschjes.

  1. Vanduinen

   Wat moet ik met uw ontboezemingen wat u wel of niet doet?

 16. september

  Je moet je ramen niet openzetten zolang het nog zo koud is dan moet het toch een stuk warmer zijn

  1. Emma Louise

   Bij visite thuis kunt u elke 20 minuten de ramen 5 minuten openzetten.
   Een koele bries verfrist uw vintage-ingerichte kamer en geeft uw keurig gekamde haren weer een nonchalante aanblik.

 17. Mar

  Het is trouwens niet NOS die het advies geeft maar deze meneer.

  Hoogleraar gebouwinstallaties Atze Boerstra (TU Delft) onderzocht de afgelopen tijd verschillende corona-uitbraken en weet veel af van ventilatie.

  1. Angelique1

   Daar lezen de DDS’ers graag overheen. Als ze zover komen in het artikel. Hoewel, dat geloof ik niet, goed lezen is een kunst.

   1. Woordkunst

    Ga jij dan lekker op de tocht zitten achterlijke, maar dan geen ziekenhuis bezoeken als je een longontsteking krijgt okay?

    1. Angelique1

     Dan verstaat u de kunst van ventileren niet. Op de tocht zitten is wat anders. Ergo, wie is er dus de achterlijke?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.