Door lockdown is weerstand van winkeliers tegen coronapas weg: ‘Dan maar extra maatregelen, we willen open’

Winkeliers waren twee maanden geleden nog fel tegen het controleren van de coronapas of extra coronamaatregelen. Maar door de lockdown is dat sentiment snel veranderd, beweert brancheorganisatie INretail. “We kunnen gecontroleerd en veilig open”, aldus de belangenclub. “En zijn bereid daarvoor met extra maatregelen te komen.”

Uit de berichtgeving van INretail blijkt dat de winkeliers die zij vertegenwoordigen de strijd tegen de absurde coronamaatregelen beginnen op te geven. Waar eerst behoorlijk verzet was tegen het controleren van de coronatoegangsbewijzen, is men nu ineens tot van alles bereid. Het was natuurlijk ook vrij makkelijk om tegen de coronamaatregelen te ageren toen men nog gewoon open kon blijven. Maar inmiddels hakt het er financieel zó hard in (december is voor veel winkeliers de drukste maand) dat ze haast niet anders meer kunnen.

En zo heeft het kabinet eigenlijk in één klap een grote sector op zijn hand gekregen voor het aankomende 2G-beleid. Door winkeliers zo in een hoek te zetten is er ineens heel veel meer draagvlak voor allerlei extra coronamaatregelen, waaronder de coronapas! Er was wel een lockdown voor nodig en een korting op de te ontvangen steun, maar uiteindelijk was het dat allemaal wel waard.

Ook andere lagen van de samenleving zullen vast voor het 2G-beleid zijn. Ze hebben de boosterprik toch immers niet voor niets genomen? En als ze om de zoveel maand een nieuwe boosterprik moeten nemen, waardoor ze wel kunnen blijven winkelen, dan is dat toch een kleine moeite? Je betaalt een prijs voor je vrijheid en het geeft je de illusie van veiligheid, maar dan kun je wel weer ouderwets shoppen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is volkomen begrijpelijk dat de winkeliers overstag zijn gegaan, maar we gaan mede daardoor wel een hele enge ontwikkeling tegemoet. Want zelfs als de omikronvariant niets voor lijkt te stellen, en die signalen worden steeds sterker, dan nog zal dit belachelijke coronabeleid gewoon worden ingevoerd. De realiteit moet namelijk aangepast worden aan de rekenmodellen van de overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jack Flash

  Buigen voor deze fascistische overheid?
  Denk eens na winkeliertje.
  Zelfs dan kost het jou de kop.

 2. De witte roos

  En zo klapt de val dicht.

 3. Baco

  Dit is wat ze willen en het lukt ze ook nog want ja als je mensen bewust raakt in hun portemonnee dan zijn mensen ineens gewillig om zelfs discriminerende maatregelen te nemen…

 4. Heras

  Jullie moeten gewoon zelf opengaan. Die extra maatregelen gaan niet helpen. Alleen ongehoorzaamheid.

 5. Nikita

  Geld verdienen gaan ze niet de meerderheid is tegen dussssss boycotten die hap .

 6. Xyz1234

  Slim gespeeld door de coronastrategen door op deze manier een sector voor hun karretje te spannen. Teleurgesteld ben ik al lang niet meer in de domheid en naïviteit van mensen die denken er goed aan te doen om aan de eisen van leugenaars tegemoet te komen. Het is simpelweg het gemiddelde niveau van veel mensen.

 7. Marcoweer

  Ze gaan door en ze gaan winnen.

 8. Re-al

  Allemaal die qr-code wissen.
  Is alle ellende voorbij.
  Nu.
  Meteen.

  Open de economie. Open de samenleving.

 9. Scaldis

  Winkeliers zijn dom bezig. Tot nu heeft van alle gevaccineerden slechts 24% een booster gehaald. Het zal nog wel wat meer worden maar het gaat lang niet in de buurt komen van 85%. Een klein deel van de bevolking zal dus de winkels inkomen, de rest gaat online.

  1. Baco

   Niet alleen winkeliers zijn dom, mensen die booster halen om op vakantie te kunnen, want ja geen booster geen QR, zijn ook dom

   1. Krasvast

    @Baco: Bovendien weten die winkeliers niet waar ze aan beginnen! Grote groepen zullen die code niet nemen, en van dit kabinet hoef je niet te verwachten dat de maatregelen ineens worden opgeheven.

    De opdracht aan de WEF-slaven is duidelijk: Nederland moet kapot.

    1. Baco

     Inderdaad, de kern moet in het licht gehouden worden..

 10. Adriaen van Bergen

  Dan maar online. En niet Picnic.