Nederlaag voor SP! Doet deze gemeenteraadsverkiezing niet mee in Rotterdam, want leden stemden tegen

De SP doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam in maart. Dat hebben leden van de Rotterdamse SP besloten. Dat is, nog voor er ook maar überhaupt een stem is uitgebracht, een behoorlijke nederlaag voor de partij. Hun communistische kloon, Socialisten 010, doet wél mee.

Eerst probeerden ze bij de SP om de communistische raddraaiers eruit te trappen. Dat zorgde voor een heleboel commotie binnen de partij, want de communistjes waren zich natuurlijk van geen kwaad bewust. Zij achtten zichzelf gewoon héél erg kritisch en werden nóg kritischer zodra ze hun zin niet kregen. De SP wilde vooral een softcore socialistische partij blijven, dus deden ze een Stalin’tje en zuiverden de hele partij.

Het grappige (voor niet-links Nederland dan) is dat die communisten zich nu wél hebben weten te organiseren, in ieder geval in Rotterdam, en de SP zelf niet. Maar nóg grappiger is dat beoogd SP-lijsttrekker Coskun beweert volgens de NOS dat de ledenvergadering, waar moest worden besloten of de SP-afdeling van Rotterdam mee zou doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, is gekaapt.

Zoals Coskun het schetst, en het klinkt best wel aannemelijk, hebben sympathisanten van Socialisten 010 hun lidmaatschap van de SP behouden, om die partij een trap na te kunnen geven. Coskun vermoedt echter een vooropgezet plan, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is goed mogelijk dat er gewoon al heel veel Socialisten 010-sympathisanten waren, die het totaal niet eens zijn met hoe de SP lukraak leden zat te royeren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat de waarheid ook is, en misschien is het wel een mix van beide, de SP heeft de communistische onderstroom ernstig onderschat. En nu zitten ze met de gebakken peren. En Rotterdamse socialisten ook trouwens, want die kunnen nu alleen nog maar kiezen voor een SP-kloon die waarschijnlijk gaat radicaliseren. Allemaal verliezers dus op links. Behalve Socialisten 010, die lachen zich een breuk!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Jack Flash

  Tja, Rotterdam is allang geen arbeidersstad meer.
  Hoe ken dat nou?

  1. Nikita

   De kleur daar is drastisch veranderdtdt

  2. Irma Genau

   Op (!) Katendrecht wonen tegenwoordig yuppen. Alles is veranderd.

   1. hans-e-pans

    Maar yuppen neuken ook hoor, wat dat betreft is er dus weig tot niets veranderd.

 2. Re-al

  Hoe moet dat nou, met die socialistische heilstaat ?
  Maduro zal niet blij zijn.
  [ Ach, Venezuela : failliet; grote deel bevolking gevlucht. ]

  1. Nikita

   Toch niet naar Nederland hoop ik …..lol

   1. Mr.blauw.sky

    Jij woont niet in Nederland, Poetin adept.

 3. LifeBuddy

  Ik kan de sp wel begrijpen dat je niets te maken wilt hebben met extreem sLinks tuig, met witte neuzen. Of zijn we vergeten dat de coke tegen de kademuren omhoog klotst.

 4. Hamer Sikkel

  Rotterdam is een havenstad met arbeiders die bij deze grote werkgever in dienst zijn; havenarbeiders die altijd wat radicaler (links) zojn dan de gemiddelde werknemer.
  Men komt op voor betere arbeidsomstandigheden en had voorheen de CPN als bomdgenoot. Laten de Rptterdammers nu dan maar gaan voor de Socialisten 010, want de SP onder de familie Marijnissen is toch veel te gematigd⁉️

  1. Re-al

   @H.S. : Waarom !!!!? …. steunde de SP dan niet de haven-arbeiders,
   die afgelopen maand, massaal staakten tegen de “c”-maatregelen ?!
   Laf, laf, laf, laf, laf.

 5. Emmanuel Goldstein

  De SP uit de tijd van ‘Gastarbeid en Kapitaal’ (google het eens) zou in deze tijd
  ongetwijfeld hogere ogen gooien. Wat Jan Marijnissen en Remi Poppe zorgvuldig opgebouwd hebben dooft als een nachtkaars uit. Als ze, gelijk hun Deense kameraden, nog op tijd het
  licht zien is er nog hoop. Maar als ik naar het ‘gestaalde kader’ v.d. FNV (van ook SP huize) kijk, waar PVV/FvD niet welkom is, terwijl vooral bij de PVV de voormalige SP én PvdA achterban onderdak heeft gevonden, vrees ik het ergste. Blijkbaar is ook de SP niet ongevoelig voor die ‘woke cancel’ cultuur.

 6. rasecht wappie

  Houd jij van werken in de buitenlucht? Deze functies passen bij je!

  Dit is toch zeker wel bedoeld voor laag opgeleide wappies?
  En jij/je? Bedoeld DDS niet U ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.