20211103 Tweede Kamer coronadebat 114

Peiling De Hond: Omtzigt, Van der Plas en Wilders winnaars Kamerdebat regeringsverklaring

Politiekjan 23 2022, 13:00
Afgelopen week vond er in de Tweede Kamer een debat over de regeringsverklaring plaats. Met name partijleiders van oppositiepartijen kwamen goed uit de verf bij dit debat volgens de nieuwe peiling van Maurice de Hond. Volgens zijn respondenten was Pieter Omtzigt met afstand de beste. Daarnaast werden Van der Plas, Wilders, Eerdmans en Marijnissen ook enorm positief beoordeeld.
Uit de peiling blijkt dat met name het CDA zich niet wist te onderscheiden. Op geen enkel lijstje was fractievoorzitter Pieter Heerma hoog te vinden. Het is tekenend voor het CDA, die deze week opnieuw een zetel verloor. De partij wordt op dit moment gepeild op zes schamele zetels.
Niet geheel verrassend werd Pieter Omtzigt gezien als de beste tijdens het debat. De overige politici die hoog scoorden waren allen lid van een oppositiepartij, wat toch wel een beeld schept dat de coalitie weinig steun geniet onder de bevolking.
De eerste echte graadmeter is in maart. Het is aan de oppositiepartijen die de afgelopen maanden virtueel zijn gestegen in de peilingen om ook op regionaal niveau verkiezingen te winnen. Dat zou namelijk een krachtig signaal afgeven richting het huidige kabinet.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
56% van de respondenten vindt dat D66-Kamervoorzitter Vera Bergkamp haar werk niet goed doet. Opmerkelijk genoeg vindt 50% van de D66-respondenten dit ook. Het laat zien dat Khadija Arib node wordt gemist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten