shutterstock 1575152860

Amnesty International uit kritiek op taakstraf voor belagers van KOZP-demonstranten in Staphorst

Binnenlandjan 31 , 15:00
Amnesty International uit kritiek op de taakstraf die drie mannen uit Staphorst hebben gekregen voor het belagen van demonstranten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). De mensenrechtenorganisatie betwijfelt of de straf voldoende afschrikwekkend zal zijn om herhaling te voorkomen. Deze reactie van Amnesty roept echter weerstand op, gezien het structureel verstoren van de openbare orde door KOZP-demonstranten.
De drie mannen maakten deel uit van een groep van 150 tot 200 mensen die KOZP wilden tegenhouden bij de intocht van Sinterklaas in Staphorst. De KOZP-betogers werden geconfronteerd met tegenhouding en bekogeling, wat resulteerde in de vervolging van de drie voor openlijke geweldpleging. Hoewel de acties van de mannen niet goed te praten zijn, is het duidelijk dat KOZP zelf ook een rol speelt door jaarlijks demonstraties te organiseren die de openbare orde verstoren.
Amnesty benadrukt dat het recht om te demonstreren een fundamenteel mensenrecht is en dat het geweld tegen de KOZP-demonstranten de vrijheid van meningsuiting aantast. De organisatie bekritiseert ook het gebrek aan bredere vervolging, aangezien de meeste betrokkenen niet zijn aangeklaagd en niemand is vervolgd voor schending van het demonstratierecht.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Het is opvallend dat de acties van KOZP niet vaker onder een vergrootglas liggen, enige zelfreflectie lijkt volledig te ontbreken. Terwijl Amnesty de focus legt op deze zaak, zou de organisatie zich misschien beter kunnen richten op dringendere kwesties, zoals het bijstaan van kritische journalisten die vastzitten in het buitenland. KOZP gaat nota bene zelf ieder jaar weer de confrontatie aan, waarbij ze uit zijn op een reactie. Hierdoor kunnen ze uiteindelijk weer uithuilen in via de (sociale) media.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten